bedste håndskubber
BoligHavemaskiner

Håndskubber. Perfekt til mindre græsplæner

0

Når du skal købe en ny plæneklipper, har du mange muligheder. Der findes både flere typer af plæneklippere, men også et stort udvalg af forskellige modeller. En af de typer af plæneklippere, der overses af mange, er den traditionelle håndskubber. Det er den type plæneklipper, der også er kendt under navnet cylinderklipper.

Der er både fordele og ulemper ved en håndskubber. Derfor handler det om at vurdere, hvorvidt ulemperne overskygger fordelene, set i forhold til din situation og dine behov. Der vil nemlig både være nogen, der anser håndskubberen som den rette løsning, mens andre længe har udelukket det som en mulighed.

Leder du efter en håndskubber, kan du finde et udvalg herunder, hvor du sandsynligvis også finder en model, der harmonerer med dine kriterier.

Hvorfor bør jeg vælge en håndskubber?

Faktisk er der op til flere fordele ved at benytte en manuel håndskubber. Den første og mest fremtrædende fordel er, at den er billigere end både en el-, strøm- eller benzindrevet plæneklipper. Desuden er det et særligt oplagt valg til den mindre græsplæne, hvor behovet derfor ikke er helt så stort.

Det er ikke alle, der vil mene, at det er en fordel, men det er dog alligevel værd at fremhæve. Når du bruger en håndskubber, får du nemlig rørt dig på en anden måde, end ved brug af en el-, strøm- eller benzindrevet plæneklipper. Du hjælpes nemlig ikke af en motor, hvilket medfører, at du får mere motion.

En sådan plæneklipper lader dig også bestemme tempoet selv. Det er ikke helt så let med en selvkørende model, der trækker dig med frem. I og med, at den ikke er drevet af en motor, er det dig, der bestemmer, hvor hurtigt det skal gå. Det er også værd at fremhæve, at du ikke har nogen motorstøj.

I og med, at der ikke er nogen motorstøj at tage højde for, så kan du klippe græs på alle tider af døgnet. Du skal nemlig ikke bekymre dig om, hvorvidt det er til gene for dine naboer, da de ikke kan køre håndskubberen. Desuden undgår du også selv at gå rundt i en irriterende støj fra motoren, når du klipper græsset.

Er både nem og billig i drift

Ikke nok med, at det er billigt at købe en håndskubber, eller cylinderklipper, så er den også billig i drift. Da den hverken har en motor eller et batteri, skal du ikke tænke på strøm eller brændstof. Derfor koster det dog ikke noget at slå din græsplæne med en håndskubber, som det er tilfældet ved de moderne plæneklippere.

Du vil også lynhurtigt være i gang med at klippe græsset. Det er tilfældet, da du ikke skal bøvle med hverken ledninger, batterier eller en motor, der skal startes op. Lige så snart du begynder at skubbe håndskubberen frem, går cylindrene i gang med at klippe. Derfor bliver det ganske enkelt ikke lettere at klippe græsset.

Desuden behøver du ingen teknisk viden, for at kunne håndtere den. I al sin enkelthed skal du blot skubbe den frem, for at klippe græsset. Som angivet herover, bliver det ikke lettere, end dette. Du skal heller ikke vedligeholde den, da knivene sliber sig selv, og der fx ikke er nogen motor, der skal have olie.

Det anbefales dog, at du efter hver sæson give knivene en tur. Derved kan du nemlig sikre, at de bliver ved med at holde sig skarpe.

Hvordan fungerer en håndskubber?

En håndskubber er faktisk en meget simpel maskine. Den kan bedst beskrives som værende en form for roterende saks. Derfor slår den ikke blot græsset, som en regulær plæneklipper gør. Derimod klipper den græsset via en cylinder med skråtstillede knive, der befinder sig et par centimeter over jorden.

Der er endda mange modeller, der tilbyder, at du kan justere højden i flere niveauer. Som følge af dens teknik til at klippe græsset, er der mange professionelle, der bruger en håndskubber. De giver nemlig ofte en flottere plæne, end en alm. plæneklipper kan præstere. Det er dog langt fra alle, der er klar over dette.

En håndskubber er selvskærpende

Der er faktisk mange fordele ved at vælge en håndskubber. Af den grund er der også mange gode grunde til at anskaffe sig én. Alle fordele er dog ikke blevet belyst endnu, da en håndskubber også har den fordel, at den er selvskærpende. Hvad det betyder er, at håndskubberen er i stand til at slibe sine egne knive.

Dette er den i stand til, da knivene løbende har en let friktion med kontaktfladen. På den måde sliber de sig selv under brug. Dette ændrer dog ikke på, at det anbefales, at du tjekker knivene med jævne mellemrum. Desuden bør du også selv sørge for at slibe dem efter endt sæson, så de altid holder sig skarpe.

Vær dog opmærksom på, at der er forskel på, hvor mange knive de enkelte modeller har. Jo flere knive, der er på tromlen, der ruller hen over plænen, des pænere et resultat får du. Er det meget vigtigt for dig, at du får en græsplæne med et resultat, der ikke er til at sætte en finger på, er håndskubberen din bedste ven.

Der er mange håndskubbere at vælge mellem

Har du besluttet dig for, at du ønsker at købe en håndskubber? I så fald har du mange muligheder. Derfor skal du ikke være bekymret for, om du kan finde en ideel håndskubber. Det store udvalg betyder dog, at det kan være svært at vælge. Derfor er du nødt til at vælge med største omhu.

Står du over for at skulle investere i en håndskubber, er det yderst vigtigt at vælge med henblik på egne behov. Det er dem, der definerer, hvad den rette håndskubber er for dig. Derfor skal du fx ikke vælge ud fra pris, brand e.l., når du skal vælge din håndskubber plæneklipper.

Leder du efter en håndskubber med opsamler, er dine valgmuligheder er begrænsede. Det er nemlig langt fra alle modeller, der er forsynet med en opsamler. Desuden kan det anbefales at fokusere på at finde et godt håndskubber tilbud, fremfor at jagte de billige modeller.

5/5 - (1 vote)

Løbebånd Test. Se 12+ bedste modeller på markedet

Tidligere artikel

Polsøger – undgå at få stød

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig