pilatesbold
Træning og fitnessTræningsudstyr

Pilates Bold – tips til at købe den rigtige

0

Dyrker du pilates, er du sandsynligvis klar over, at en pilates bold kan bruges til et hav af øvelser. Vil du gerne give dig selv de bedste forudsætninger for at dyrke pilates, bør du derfor ikke tøve med at investere i en sådan bold.

Hvad er en pilates bold?

Det er naturligvis ikke alle, der ved, hvad en pilates bold egentlig er. Det kan der dog være en god forklaring på, for det kan være, at man kender den under et andet navn. Eksempelvis er der også mange, der kender den under navne som gymnastikbold, fitnessbold, stabilitetsbold, balancebold og træningsbold.

Fælles for alle disse bolde er, at det er store bolde. De varierer dog alligevel en del i forhold til størrelsen, da de typisk måler mellem 45 cm og 75 cm i diameter. Dette vidner dog om, at de er markant større, end eksempelvis en fod- eller håndbold.

Denne type bold kan bruges til mange forskellige formål, men den bruges ofte til forskellige former for generel træning og inden for fysioterapien. Faktisk kan den også bruges som kontorstol, hvilket der også kan være mange fordele forbundet med.

Er ikke lavet som pilatesudstyr

Der findes rigtig meget udstyr, der er blevet lavet direkte til pilates. Selvom det efterhånden er blevet et meget anvendt redskab, når det kommer til pilates, er det faktisk ikke noget, der gør sig gældende for en pilates bold.

Det kan med 100% sikkerhed siges, at det ikke er Joseph Pilates, der er opfinderen af pilates, der står bag denne type bold. Derfor bliver det faktisk heller ikke betragtet som traditionelt pilatesudstyr, som det f.eks. er tilfældet for pilatesringe og foam rollers.

Ikke desto mindre er det dog et redskab, der ofte bliver brugt i forbindelse med pilates. Det er nemlig et redskab, der kan tjene rigtig mange formål og kan bruges til en lang række forskellige øvelser.

Hvordan vælger man den rette pilates bold?

Har du besluttet dig for, at du gerne vil investere i en pilates bold? I så fald har du måske allerede været i gang med at undersøge dine muligheder. Hvis du har det, har du sandsynligvis også observeret, at du har rigtig mange muligheder for at købe en sådan bold.

På trods af, at man skulle tro, at der ikke er den store forskel på de forskellige bolde, er det faktisk ikke tilfældet. Der er stor forskel på dem i forhold til både størrelse, materiale og deres tiltænkte formål, hvorfor alle disse ting skal være med i dine overvejelser.

Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at det er særligt vigtigt at vælge en pilates bold, der har den rette størrelse. Derfor bør det også være størrelsen, der er det primære fokus, når du skal købe en bold til pilates.

Når man skal vælge den rette pilates bold, skal du tage udgangspunkt i din egen højde, vægt og boldens formål. Det er nemlig disse tre ting, der er afgørende for, at du får en bold, du kan bruge, som du havde tænkt at skulle bruge den.

Hvad vejer du?

Grunden til, at din vægt har betydning for dit valg er, at der er forskel på boldenes bæreevne. Langt de fleste bolde har en bæreevne på mere end 100 kg, mens nogle modeller kan bryste sig af en bæreevne på mere end 500 kg.

Det kan naturligvis være svært at se, hvorfor man skal betale for en pilates bold, der kan tåle en belastning på 500 kg. Den høje belastning vidner dog om, at bolden er lavet i robust og slidstærkt materiale, hvilket sikrer, at du kan have glæde af bolden i mange år.

Vil du gerne være sikker på, at du køber en bold i høj kvalitet, er bæreevnen derfor et godt pejlemærke at bruge. Selvfølgelig er de dyrere, men du er til gengæld garanteret, at det ikke bliver nødvendigt at udskifte din pilates bold, før om rigtig mange år.

Hvor høj er du?

Din højde er også en faktor, der er vigtig for valget af den rette bold til pilates. Skal du kunne anvende den korrekt, er det nemlig vigtigt, at den har den rette størrelse. Derfor rådes du til at følge nedenstående guide til at vælge størrelsen på din bold:

  • Hvis du er lavere end 171 cm, skal du vælge en bold med en diameter på 55 cm
  • Hvis du er mellem 171 og 186 cm, skal du vælge en bold med en diameter på 65 cm
  • Hvis du er højere end 186 cm, skal du vælge en bold med en diameter på 75 cm

Når du skal pumpe luft i din pilates bold for første gang, anbefales det, at du pumper den til cirka 80%. Desuden bør du også vente 24 timer, inden du tager den i brug. Efter at have taget den i brug første gang, kan du fylde den helt med luft.

Årsagen til, at dette er en god idé er, at det sikrer, at gummiet giver sig. Det medfører, at der er en mindre risiko for, at det ender med at gå i stykker. Hav derfor lidt tålmodighed første gang, den skal bruges – og køb den i god tid, inden den skal med til pilates.

Fordele ved at træne med en pilates bold

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er op til flere fordele forbundet med at træne med en pilates bold. Er det noget, du har overvejet at give dig i kast med, bør du derfor heller ikke tøve med at gøre alvor af dine overvejelser.

Generelt er pilates meget fokuseret mod at forbedre din holdning, balance samt fleksibilitet. Det betyder, at pilates kan være et rigtig godt supplement til andre form for træning. Det er tilfældet, uanset om du er til styrketræning eller cardiotræning.

Herunder bliver du præsenteret for fem fordele, du kan opnå, hvis du vælger at træne med en pilates bold:

  • Det er muligt for dig at træne stort set alle muskler i kroppen ved hjælp af en pilates bold
  • Det er en nem og billig måde at komme i gang med pilates på
  • Det bliver meget sjovere at udføre dine øvelser, hvis de involverer brug af bolden
  • Træning med en pilates bold giver et større fokus på selve ‘muskelkorsettet’, hvilket vil føre til en sundere positur
  • Det er et rigtig godt supplement til andre træningsformer

Hvad koster en pilates bold?

Der er en lang række ting, der skal være i fokus, hvis du har et ønske om at købe en pilates bold. For langt de fleste har prisen dog også en vis betydning. Det er nemlig de færreste, der har lyst til at betale mere end højst nødvendigt for deres bold til pilates.

Af denne grund er der også rigtig mange, der gerne vil vide, hvad de skal forvente at betale for en sådan bold. Det er dog svært at give et konkret svar på dette, da der er stor forskel på, hvad de forskellige bolde koster.

I de fleste tilfælde vil prisen dog lyde på et sted mellem 150 kr. og 600 kr. Du kan dog også støde på bolde, der er både dyrere og billigere. Faktisk er der bolde til pilates, der koster mere end 1.000 kr., men det er dog kun ganske få bolde, der gør det.

Giv denne post en karakter

Ankelvægte – Se eksperternes valg

Tidligere artikel

Yogamåtter for begyndere: Sådan vælger du den rigtige

Næste artikel

Du kan måske også lide