Hulahopring
Træning og fitnessTræningsudstyr

Hulahopring

0

Der findes flere former for hulahopringe på markedet. Mange af dem kan bruges af børn til sjov og leg, mens en stor del af udvalget består af såkaldte træningshulahopringe. Det er en type hulahopringe, der kan bruges konditions- og styrketræning.

Hvad er en træningshulahopring?

Her er der tale om en type hulahopring, der er både en del større og tungere end de lette hulahopringe, som mange kender, efter at have brugt dem i sin barndom.

GRATIS FRAGT
Så 3 & Så 4 - Ann Nørgaard - Bog
Sangbog til CD'en med 19 nye numre at hinke og skråle til: leg med ærteposer, hulahopringe, faldskærm, spisepinde og rytmeæg. Egnet til brug i børnehaver og i indskolingen. Det er...
Pris fra 89,95
GRATIS FRAGT
Atom Sports hulahopring 0,7 kg
Atom Sports hulahopring 0,7 kgTil forbedring og styrke af krop og talje. Atom Sports hulahopring 0,7 har en diameter på 90 cm.
Pris fra 119,00
GRATIS FRAGT
InShape hulahopring - Sort/grå
Pris fra 149,95
GRATIS FRAGT
Fitness Hulahopring - Inshape
Inshape - Fitness Hulahop Ring Ø 100 Cm - Sort/Grå Hulahopringen med vægte gør træningen endnu sjovere! Den populære Hula Hoop hjælper dig med at indsnævre din talje og stramme din krop, da...
Pris fra 149,95
GRATIS FRAGT
Atom Sports hulahopring ekstra tung 1,2 kg
Atom Sports hulahopring ekstra tung 1,2 kgTil forbedring og styrke af krop og talje. Atom Sports hulahopring ekstra tung 1,2 kg har en diameter på 100 cm.
Pris fra 150,00
GRATIS FRAGT
Inshape - Fitness Hulahop Ring Ø 100 cm - Sort/Grå
Pris fra 159,00
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 101
Odin Hulahopring 1,2kg
Odin HulahopringEn hulahopring er et fantastisk træningsredskab, der styrker musklerne i mave, hofter, ryg, ben og talje. Hulahopringen har 2 farver. Ringen kan nemt samles og skilles ad ved den nemme klik funktion. Den bølgede form på indersiden af ringe
Pris fra 199,00
GRATIS FRAGT
Hulahopring med vægt - 1.2 kg
Hulahopring med vægt 1.2kg - 1.8kg Tab vægt og få mindre talje, mens du har det sjovt! Det behøver ikke være dyrt eller kedeligt at tabe de overflødige kilo og styrke sin kernemuskulatur....
Pris fra 199,00
GRATIS FRAGT
Hulahopring med vægt - 1,5 kg
Hulahopring med vægt 1.2kg - 1.8kg Tab vægt og få mindre talje, mens du har det sjovt! Det behøver ikke være dyrt eller kedeligt at tabe de overflødige kilo og styrke sin kernemuskulatur....
Pris fra 219,00
GRATIS FRAGT
Titan Life Hula Hoop hulahopring 1,5 kg
Titan Life Hula Hoop hulahopring 1,5 kgDe fleste har som børn stiftet bekendtskab med hulahopringen som legeredskab, men en hulahopring med vægt er faktisk en både sjov og effektiv træningsform til en flottere og slankere krop. Træning med en hulahopring
Pris fra 222,00
GRATIS FRAGT
TITAN LIFE LIFE Hula Hoop 1.5 kg
TITAN LIFE hulahopring er et fantastisk træningsredskab, som styrker musklerne i taljen, hofterne, maven, ryggen og benene. Hulahopring i to farver med en behagelig skum belægning på 1,5 kg. Kan deles i mindre dele, som gør den lettere at transportere - e
Pris fra 222,00
GRATIS FRAGT
Hulahopring med vægt - 1,8 kg
Hulahopring med vægt 1.2kg - 1.8kg Tab vægt og få mindre talje, mens du har det sjovt! Det behøver ikke være dyrt eller kedeligt at tabe de overflødige kilo og styrke sin kernemuskulatur....
Pris fra 239,00
 

Det er dog ikke alle, der ved, at der er forskel på de to typer hulahopringe, og derfor har de svært ved at se, hvordan det skal være muligt at træne med et sådant redskab. Hvis du vil bruge en hulahopring til træning, skal det være en decideret træningshulahopring.

Vægten i en hulahopring, der er lavet til træning, giver mere modstand, hvilket betyder, at man som bruger er nødt til at svinge kraftigere, for at køre den rundt om livet af sig selv. Det er naturligvis det, der gør, at det faktisk er muligt at få en god træning med en hulahopring.

Dette er dog ikke noget, der betyder, at du ikke vil kunne gøre brug af en helt normal hulahopring i plastik til din træning. Det kan du sagtens, men du får dog det klart bedste resultat ved at gøre brug af én med vægt, da det giver en effektiv træning og hurtige resultater.

Ofte polstret med skum eller gummi

Som følge af, at en hulahopring til træning er en del tungere, end en normal model, er de som regel polstret med enten skum eller gummi. Om det er det ene eller det andet, afhænger af, hvilken af de mange modeller, du beslutter dig for at investere i.

At de er polstret med enten skum eller gummi, er der flere grunde til. Det drejer sig ikke blot om, at det skal være behageligt at gøre brug af din hulahopring. Det handler i lige så høj grad om, at det skal hjælpe dig med at få en mere effektiv træning, så du kan trimm din krop.

En hulahopring med vægt, der er lavet til at blive brugt til træning, er også kendt under navnet powerhoop. Støder du på dette begreb, skal du derfor vide, at det dækker over det samme produkt, som en hulahopring til træning eller en hulahopring med vægt.

Derfor giver en hulahopring en effektiv træning

En hulahopring kan bruges til op til flere øvelser og typer af træning. De fleste bruger den dog til at udføre den klassiske hulahopøvelse, hvor man skal holde ringen i svingninger omkring taljen. Det er samme øvelse, du kender, fra din tid med hulahopringen som barm.

Det er dog en øvelse, som ikke alle kan udføre, da den kræver en præcis koordination mellem alle kroppens muskler. Dertil er det også et krav, at du sørger for at holde et vist tempo med ringen, da den ellers vil falde ned til jorden.

Det faktum, at du hele tiden skal sørge for at sikre et samspil mellem dine muskler, og at du skal holde et højt tempo, er årsagen til, at du får en god og effektiv træning med en hulahopring. Det er nemlig til at forbrænde energi i stor stil, hvis gjort korrekt.

Det er vigtigt, at du er klar over, at der ikke findes en øvelse, der kan få fedtet til at smelte af lige præcis din talje eller dine hofter. Har du et ønske om at få et mindre taljemål, kan en hulahopring dog være til gavn, men det er ikke noget, du vil kunne se allerede fra dag ét.

Aktiverer og styrker flere muskler

Har du gjort dig tanker om at købe en hulahopring, du kan bruge til din træning? I så fald skal der ikke være nogen tvivl om, at der er op til flere gode grunde til det. En af dem er, at den er i stand til både aktivere og styrke dine dybtliggende mavemuskler.

Det er en fordel, da det er et sæt muskler, der kan være svære at få i spil, hvorfor de har en tendens til at blive slappe. Det er især vigtigt for dig, der sidder meget ned i løbet af en dag, at du får trænet og styrke dem, da de nemt bliver slappe, hvis du sidder meget ned.

Når du først har lært teknikken, og kan give den fuld gas med din hulahopring, vil du kunne bruge den til pulstræning på niveau med at løbe en tur eller gå til aerobic. Det vidner om, at du sagtens kan få en effektiv og givende træning ud af at bruge en hulahopring.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er rigtig mange, der tror, at det ikke er muligt at få en god og effektiv træning med en hulahopring. Er du en af dem, er det vigtigt, at du ikke tror sådan længere, da det bestemt er muligt for dig at opnå dette.

Hvordan vælger man den rette hulahopring?

Hvis du har besluttet dig for, at du gerne vil i gang med at træne med en hulahopring, er det vigtigt, at du er klar over, at der er stor forskel på de mange modeller. Af denne grund skal du sørge for at tage dig tid til at finde frem til og vælge den helt rette model for netop dig.

Er det første gang du skal købe en hulahopring til træning, er det dog ikke sikkert, at du ved, hvad du skal vælge ud fra. I forbindelse med dit køb af et sådant redskab, er der flere aspekter, der har relevans, men en række af dem er dog af større betydning end andre.

Herunder kan du læse nærmere om en række af de faktorer, der skal være i fokus, når du skal finde frem til den rette hulahopring.

Find den rigtige vægt til dig

Vægten er et af de mest afgørende aspekter. Hulahopringene kan nemlig fås i både flere størrelser og vægtklasser. Selvom det varierer en del, har de fleste modeller dog en vægt, der spænder mellem 1,5 kg og 2,2 kg. Derfor finder du flest af disse træningshulahopringe.

Hvis det er din første hulahopring til træning, er det en god idé at starte med at vælge en model med en lettere vægt. Det er nemlig vigtigt, at du lærer teknikken at kende og vænner din krop til øvelsen først. Når du har gjort det, kan du godt skrue op for vægten.

Når du skal vælge den rette vægt til din hulahopring, kan du med fordel tage udgangspunkt i nedenstående oversigt:

  • Hvis du vejer under 60 kg, skal du vælge en hulahopring, der vejer 1,5 kg
  • Hvis du vejer over 60 kg, skal du vælge en hulahopring, der vejer 1,8 kg
  • Hvis du er både øvet og i god form, skal du vælge en hulahopring, der vejer 2,2 kg

Det er dog vigtigt, at det er gjort klart, at det kun er en vejledning, du finder herover. Når du skal vælge blandt de mange hulahopringe, er det vigtigt, at du lytter til din krop. Pas dog på med at kaste dig ud i at bruge en hulahopring, der er for tung, hvis du er nybegynder.

Vælg den rette størrelse

Når du skal købe en hulahopring, er det ikke blot vægten, der skal være den rette. Det er også vigtigt, at du rammer plet i forhold til dens størrelse. Når du træner med en ring, der har den rette størrelse, vil det give dig en mere komfortabel træning med mere jævne bevægelser.

Der er flere måder at vurdere, om en given ring har den rette størrelse for dig. En god tommelfingerregel, du kan bruge er, at den skal nå til din talje, når den står lodret på gulvet. Hvis den ikke gør det, så er det ikke den rette størrelse for dit vedkommende.

Hertil er det dog også værd at nævne, at det siges, at det som både nybegynder og plus-size er en god idé at vælge en større ring. Når du skal vælge størrelsen af din nye hulahopring, kan du også med fordel tage udgangspunkt i oversigten herunder.

  • Hvis du har en højde på mellem 165 cm og 180 cm, anbefales det at vælge en hulahopring på 100 cm. Det er svarende til en størrelse mellem str. 10 og str. 14.
  • Hvis du har en højde på under 165 cm, anbefales det at vælge en hulahopring på 95 cm eller derunder. Det er svarende til en størrelse mellem str. 6 og str. 10.
  • Hvis du har en højde på over 180 cm, anbefales det at vælge en hulahopring på 100 cm. Det er svarende til en størrelse mellem str. 14 og op.

Valg af materiale

Du kan finde hulahopringe i flere forskellige materialer. Derfor er det også et aspekt, der skal være i fokus, når du skal vælge. Dit valg af materiale vil have stor betydning for den generelle kvalitet, men også for, hvordan det føles at gøre brug af den.

I og med, at dit valg af materiale er noget, der har indvirkning på op til flere aspekter af din hulahopring, er det vigtigt, at du ikke blot tager det for givet. Herunder kan du læse om nogle af de mest almindelige typer materialer samt deres fordele og ulemper.

Polyethylen (PE)

Her er der tale om et både let og eftergiveligt materiale. Derfor er det også et materiale, der egner sig godt til hulahopringe. Hvis der på jagt efter en ring med en høj vægt, er dette dog næppe materialet, der er brugt, da det som regel bruges til de lette ringe.

Det er dog også værd at notere sig, at det er et materiale, der er følsomt overfor store svingningerne i temperaturen. Derfor kan man godt risikere, at en hulahopring ender med at miste sin form, hvis man har efterladt den i en varm bil en hel dag.

Hertil er der faktisk også en risiko for, at den kan knække, hvis den bliver opbevaret for koldt. Det er derfor ikke en god idé at vælge dette materiale, hvis du ved, at du skal opbevare den i et uopvarmet skur hele året rundt.

HDPE-plast

Dette materiale er en mere holdbar variant af PE. Derfor er det også et materiale, der ofte bliver brugt til hulahopringe. I og med, at der er tale om et mere holdbart materiale, vil du også opleve, at det er en kende tungere end PE, hvilket kan være både en fordel og en ulempe.

Vil du gerne kunne bruge din hulahopring udenfor på en varm dag, uden at skulle være bekymret for, at det kan få konsekvenser for dens form, er HDPE et godt materialevalg. Skal du kun bruge den indendørs, er det ikke sikkert, at det er pengene værd for dig.

PolyPro

Dette er også et materiale, der er meget populær til hulahopringe. Det er et materiale, der udmærker sig på op til flere punkter, og er et materiale, der minder en del om HDPE. Der er dog en række afgørende forskelle mellem de to typer materialer.

Den primære forskel på HDPE og PolyPro er, at det sidstnævnte er en kende mere ‘hoppende’. Det vil sige, at dette materiale også reagerer hurtigere på dine bevægelser. Hvorvidt dette er godt eller skidt, er naturligvis en vurdering, du selv skal foretage.

Hertil bør det også påpeges, at det føles blødere end HDPE. Den primære ulempe ved PolyPro er, at det er overfølsomt overfor både høje og lave temperaturer. Dette materiale tåler heller ikke at blive opbevaret i direkte sollys, hvilket er vigtigt at huske.

Hold øje med prisen

Det er svært at give et konkret svar på, hvad det vil koste dig at købe en hulahopring. Der er nemlig stor forskel på, hvad de koster, da der er flere faktorer, der har indflydelse på prisen. Både dit valg af materiale, type og størrelse er noget, der vil afspejle sig i ringens pris.

Som det også gør sig gældende for de fleste andre redskaber, der skal bruges til træning, afspejler prisen for en hulahopring dens kvalitet. Vil du være sikker på, at du får fat i en hulahopring, du kan have glæde af i mange år, er du derfor nødt til at betale for det.

Det betyder dog ikke, at du blot skal vælge den dyreste ring. Prisen afspejler nemlig ofte også størrelsen på din hulahopring. Hvis du vil have en tungere og større ring, vil det typisk også koste mere, end hvis du kan nøjes med at købe en mindre og lettere ring.

Under alle omstændigheder er prisen dog et aspekt, der skal være i fokus, da det – som sagt – kan bruges som pejlemærke for den respektive hulahoprings kvalitet.

Giv denne post en karakter

Værkstedsstøvsuger – find den bedste til dit behov

Tidligere artikel

Varmeblæser – køb den rigtige til dit behov

Næste artikel

Du kan måske også lide