Skrifttæller test i 2019
Træning og fitnessTræningsudstyr

Skridttæller test

0

De fleste er godt klar over, at man skal sørge for at motionere dagligt, men det er langt fra alle, der følger rådene. Danskerne er et af de folkefærd, der er dårligere til at motionere, og det kan der være mange grunde til. Dog kan man via statistikker se, at det går ud over folkesundheden, og på sigt lover det ikke godt for danskerne.

Når man hverken har styr på, hvor meget man går og motionerer, og hvor meget man spiser i løbet af en dag, så kan man have en tendens til at tro, at man har en sund livsstil. Det er dog ikke altid tilfældet, og derfor kan det være en god idé at væbne sig med nogle redskaber, som kan fortælle noget om ens livsstil – og her er en skridttæller et godt bud.

I denne guide kan du få mere information om:

 • Kort introduktion og gennemgang af markedets bedste skridttællere i 2020
 • Hvordan en skridttæller bruges optimalt
 • Hvordan du kan finde den rette skridttæller for dig
 • Hvorfor det er vigtigt at have et overblik over sine daglige skridt


Omron Walking Style IV skridttæller

[afp id=”191″]

Er du på udkig efter en skridttæller, der er lidt ud over det sædvanlige, så kan det være, at denne model er noget for dig. Omron har et ry for at producere nogle af de bedste skridttællere, og vælger du denne model, kan du være helt sikker på at få et kvalitetsprodukt. Det smarte ved denne model er, at dens målinger kan læses i helt op til 7 dage, og det er især noget, der er med til at skille sig ud. Målingerne er nøjagtige, og du kan derfor uden bekymring stole på tælleren.

Modellen behøver du ikke at have til at sidde i buksekanten, da den kan måle dig gang grundet et smart indbygget accelerometer. På den måde kan den måle dine bevægelser og bruger typisk hastighed til at bestemme dine daglige skridt. Dette betyder altså, at du nemt kan sikre dig et præcist resultat af en lang arbejdsdag. Når du efter 7 dage ønsker at kigge tilbage på ugen, der er gået, så kan du også nemt sammenligne dine dage grundet den indbyggede hukommelse. Dette er medvirkende til at give dig et overordnet overblik over dine daglige skridt, så du ved, om du får gået nok.

Denne model er et solidt og godt bud på en god skridttæller, som har alle standardting indbygget. Det betyder også, at du kan følge med i din kalorieforbrænding, og hvor mange kilometer du går om dagen. Disse oplysninger kan du sammenligne med dine ugestatistikker og derved få endnu mere information og overblik over din livsstil.

Denne models fordele:

 • Kan fungeres som ur såvel som skridttæller
 • Nem sammenligning i op til 7 dage med indbygget hukommelse
 • Følg nemt med i din kalorieforbrænding og gåafstand


Tanita PD 637 skridttæller

[afp id=”192″]

Er du på udkig efter en god skridttæller, der er til at betale, så er denne model et godt bud. Denne model er lille, og den er derfor utrolig praktisk. Det betyder, at du uden problemer kan have den med overalt, og du behøver ikke at være bange for, at den bliver hurtigt slidt, da den er produceret i et slidstærkt materiale, der kan holde i mange års brug. Modellen måler både dine skridt og din samlede distance hver dag, hvilket gør det nemt for dig at følge med i. Derudover kan du bruge den på din løbetur, da den har en indbygget pace-funktion, der hjælper dig med at holde dit ønskede tempo. Forbrændte kalorier kan du også holde styr på, hvis du selv indtaster dine data. På den måde bliver skridttælleren et værktøj, der kan bruges til mange forskellige ting, som du samtidigt kan have med dig, lige meget hvorhen du går.

Man kan have en frygt for, at det kan være svært at læse dataene på tælleren, da den er lille, men skærmen er letlæselig, og du behøver derfor ikke at bruge lang tid på at finde ud af, hvor meget du går. Skridttælleren kan for dig fungere som en motivationsstarter, hvis du synes, at du har svært ved at komme i gang med motionen, mens den også kan hjælpe dig med at opretholde motivationen, da du nemt kan konkurrere mod dig selv og dine daglige skridt og forbrændte kalorier.

Denne models fordele:

 • Kan både bruges som ur, stopur og skridttæller
 • Diskret størrelse og vejer kun 28 gram
 • Kan bruges på løbeturene så du kan holde et ønsket tempo
 • Følg med i din kalorieforbrænding


Omron Jog Style skridttæller

[afp id=”193″]

Har du brug for en skridttæller, der kan lidt af hvert, så skal du læse mere omkring denne model. Denne model har nemlig flere funktioner end den normale skridttæller, og modellen er derfor en god investering, hvis du har behov for lidt mere end bare at kende dine daglige skridt. Modellens navn fortæller en hel del om skridttælleren, som du blandt andet kan bruge til at forbedre din træning. Den kan derfor både bruges til hverdag, mens den også kan virke som en god træningsmakker. Jog-funktionen hjælper dig, når du er ude på løbeture. På den måde kan du både få oplyst den tid, du bruger på løbeturen, mens du også kan finde din gennemsnitsfart.

Skridttælleren måler præcist, og du kan derfor blive klogere på alt fra din distance til gennemsnitsfart til dagligt. Indbygget har den også en kalorieberegner, som du eksempelvis kan benytte, når du træner. Udover de smarte funktioner kan du også gøre brug af den indbyggede hukommelse. Skridttælleren kan holde data i op til 7 dage, og du kan derfor nemt sammenligne ugedagen med hinanden. Denne model passer derfor godt til nybegynderen, mens den også kan gavne motionisten eller dig, der elsker at løbe ture i landskabet.

Denne models fordele:

 • Kan bruges som ur men også som skridttæller
 • Hold øje med forbrændte kalorier, distance samt gennemsnitsfart til dagligt og på løbeture
 • Forbedr din træning med den indbyggede jog-funktion
 • Sammenlign din aktivitet hver dag med 7 dages hukommelse


SELECT skridttæller

[afp id=”194″]

Denne model er simpel og klassisk. Har du derfor brug for en meget simpel skridttæller, der kun kan det basale, så er denne model et match til dig. Skridttælleren måler dine skridt meget nøjagtigt, og du kan derfor nemt stole på modellen. Fordi denne model er så simpel, så er den også til at betale. Dog betyder den billige pris ikke, at du skal gå på kompromis med kvaliteten. Denne model er produceret i hårdt plast, hvilket forhøjer kvaliteten, og du kan derfor bruge denne skridttæller i mange år uden problemer.

Denne model skal sættes i bukseremmen for at være mest nøjagtig, og når den sidder der, tæller den både dine skridt og den distance, du går i løbet af en dag. Tælleren kan du også bruge som ur, og du kan også nemt holde øje med din kalorieforbrænding, da den har en indbygget kalorietæller. Dog skal du tage kaloriedataene med et gram salt, da den ikke tager hensyn til kropstyper, vægt og lignende, og derfor er den ikke 100 % nøjagtig.

Med denne model får du altså en simpel skridttæller, der kan de mest basale ting, som fungerer som de skal. Ønsker du blot at kunne holde øje med dine daglige skridt, så er denne model altså et rigtigt godt match til dig.

Denne models fordele:

 • Simpel og klassisk design
 • Billig model der klarer de basale ting til perfektion
 • Nemt og brugervenligt display med 3 knapper
 • Få et overblik over din kalorieforbrænding med den indbyggede kalorietæller


Polar aktivitetsmåler – A370

[afp id=”195″]

Ønsker du en model, der skiller sig meget ud fra den klassiske skridttæller, så kan det være, at du bør læse yderligere information om netop denne model. Denne model har nemlig et design, som er lidt udover det sædvanlige. Denne skridttæller er nemlig et armbånd, og derfor ligner det ikke en almindelig skridttæller. Denne model er en favorit blandt mange aktive danskere, og modellen er derfor værd at have med i sine overvejelser, når man skal investere i en skridttæller.

Polar Loop2 er et moderne svar på den klassiske skridttæller, og derfor skiller den sig også mere ud. Eksempelvis kan man downloade en smart app på sin smartphone, som kan snakke sammen med din skridttæller. På den måde kan du nemt og hurtigt danne dig et overblik over dine data, og skridttælleren kan på den måde samtidigt give dig et overblik over din generelle form, mens den også kan fungere som en slags motivation. Derudover er det også muligt at modtage notifikationer på armbåndet, så du kan opdatere dig, selvom du måske ikke har din smartphone på dig.

Denne model måler dine skridt, din daglige distance samt dine kalorier, så du konstant kan følge med i din aktivitet. Den måler i alle døgnets timer, og du kan derfor nemt danne dig et overblik over, hvornår du bevæger dig mest, og hvornår du bevæger dig mindst. Dette kan hjælpe dig med at blive endnu mere aktiv i løbet af din dag. Armbåndet generer ikke på armen, og man mærker det heller ikke, da det er utrolig let. Man kan dog komme til at frygte, at det skal lades op meget, men det har en levetid i op til 8 dages brug ad gangen. Derfor kan armbåndet nemt erstatte dit hverdagsur, da du også nemt kan holde øje med tiden med denne model.

Armbåndet fås i to neutrale farver, og designet gør, at du kan bruge det til daglig brug. Det er altså ikke et armbånd, der skiller sig ud, og du vil derved heller ikke udstråle ekstremt aktivitet eller lignende. Grundet de mange avancerede funktioner og det lækre design, er denne model at finde i den dyrere prisklasse.

Denne models fordele:

 • Vælg mellem 2 neutrale farver
 • Armbånd der både kan bruges som skridttæller og ur
 • Lang batterilevetid så du ikke skal oplade armbåndet konstant
 • Tjek notifikationer direkte på armbåndet selvom smartphonen ikke er indenfor rækkevidde

Sådan bruges en skridttæller optimalt

Umiddelbart er en skridttæller ikke en avanceret enhed, men der er dog nogle ting, som man skal sikre, før man kan stole på dataene. Dog er det ikke besværlige ting, og derfor kan langt de fleste benytte sig af en skridttæller uden de store problemer. Brugen afhænger naturligvis af modellen, og det er derfor vigtigt, at du kender din nyerhvervede skridttæller godt, inden du tager den i brug, så du er sikker på, at du bruger den optimalt.

Noget af det vigtigste er placeringen af skridttælleren. Placeringen afhænger naturligvis af modellen, men overordnet set anbefales det, at man placerer skridttælleren så tæt på benet, som overhovedet muligt, så man kan sikre sig de bedste data. På den måde bliver skridtene målt rimelig præcist, så du kan stole på resultaterne, og så de ikke bliver misvisende. Den nemmeste og mest normale placering af skridttælleren er i bukselinjen, hvor den hverken irriterer eller generer, da det er der, hvor dine bens bevægelser bliver opfanget af skridttælleren nemmest.

Har du en skridttæller, som sidder i et armbånd på din arm, kan man i nogle tilfælde gå ind og indstille ens skridtlænge, så den via afstand og distance kan måle, hvor mange skridt du tager. Overordnet set er det dog nemt at finde ud af, hvordan man finder den mest optimale placering til sin nye skridttæller, og er du i tvivl, kan du eventuelt prøve forskellige placeringer af, så du selv kan danne dig erfaringer med den rette placering for dig. Husk dog på at en skridttæller aldrig er 100 % nøjagtig, men du kan bruge den til at finde ud af, om du bevæger dig nok i dagligdagen.

Sådan finder du den rette skridttæller for dig, der kan opfylde dine behov

Hvis du synes, at markedet er overvældende, så er du helt sikkert ikke den eneste, der har det sådan. Markedet er stort, og der findes derfor også mange forskellige skridttællere, og har man ikke meget viden omkring skridttællere, inden man sætter jagten ind på den rette model, så kan man hurtigt have en tendens til at give op og droppe idéen om at vide, hvor aktiv man er i dagligdagen.

Allerførst kan det være en god idé at overveje ens behov. Har du brug for en skridttæller, der kan mange forskellige ting, eller har du kun et reelt behov for at få et overblik over, hvor mange skridt du cirka tager om dagen? Det kan være nemt at rive sig med af avancerede funktioner og lækkert design, men ønsker du at gøre et godt køb, bør du kende dine behov bedst, så du ikke laver et dyrt køb, som du ikke bruger optimalt grundet for mange avancerede funktioner og lignende. Er du på bar bund, når du sætter jagten ind, kan du eksempelvis starte ud med at søge råd og anbefalinger hos venner og familie. Du er stensikkert ikke den eneste, der er interesseret i at vide noget om sin generelle aktivitet, og der er derfor gode chancer for, at du fra venner og familie kan sikre gode råd, som kan guide dig videre i jagten på den rette model for dig.

Når du har styr på de behov og kriterier, du har til en skridttæller, kan du begynde at overveje, hvor mange penge du ønsker at bruge på skridttælleren. Der findes nemlig modeller i alle prisklasser, som alle er meget forskellige og kan mange forskellige ting, og har du styr på dit budget, inden du begynder at kigge på markedet, har du bedre mulighed for at kunne holde dig i skindet. Har du styr på dit budget, har du også et pejlemærke for, hvor din søgen skal lede dig hen, og i hvilken prisklasse du skal kigge. Når du finder dit budget, skal du ikke tænke, at pris og kvalitet nødvendigvis hænger sammen. Når man snakker om skridttællere, så findes der gode modeller i alle prisklasser alt afhængigt af behov og ønsker. Du behøver derfor ikke at frygte, at du får en dårlig tæller, hvis du kun bruger 300 kroner på den.

Dyrker du motion et par gange om ugen, kan det være en fordel for dig at vælge en model, der er simpel og brugervenlig. Fordi tælleren er brugervenlig, så er der automatisk større sandsynlighed for, at du kommer til at bruge den. Brugervenlighed og simple indstillinger øger altså chancen for, at du benytter skridttælleren til dagligt. Får du en god vane op at køre med at bruge skridttælleren dagligt, så kan du være sikker på at få et godt overblik over din daglige aktivitet. De fleste skridttællere på markedet i dag er meget præcise, men du skal dog stadig regne med, at der kan være en usikkerhed på cirka 5 % for mange af modellerne på markedet.

For nogle spiller design en væsentlig rolle i jagten, og du bør derfor også selv overveje, om design er en vigtig faktor for dig, eller om du ønsker at foretrække præcise målinger eller avancerede indstillinger. Vælger du at prioritere design fremfor funktionalitet eller lignende, vil du helt sikkert bevæge dig rundt i de forskellige prisklasser alt afhængigt af, hvad der fanger dit øje. Husk på at langt de fleste skridttællere skal sidde i bukselinjen, og derfor vil den ofte være skjult. Det er kun, hvis du vælger at investere i en skridttæller i form af et armbånd eller lignende, hvor man virkelig vil kunne se den i dagligdagen. En skridttæller skal i høj grad ses som en praktisk investering, som kan fortælle dig noget om din livsstil, og derfor nedprioriteres designet på mange modeller – og går du meget op i design, kan det være, at du får svært ved at finde en model, der både kan opfylde dine behov, og som samtidigt har et design, som du bryder dig om.

Har du svært ved at skulle overskue markedet, eller er du i tvivl om, hvor du skal starte, så kan det altid være en fordel at gøre brug af nettet. Nettet kan hjælpe dig videre, hvis du sidder fast, mens du også kan blive klogere på de mange forskellige funktioner. På nettet har du også nemmere ved at sammenligne de forskellige skridttællere, så du har et bedre overblik over dem. Faktisk kan det være en god idé at kigge på forbrugeranmeldelser for at finde ud af, hvilke modeller og brands du bør undersøge nærmere. Forbrugeranmeldelser kan altså hjælpe dig på vej, og du vil derfor have et subjektivt synspunkt på produktet oveni i det objektive synspunkt, som du kan læse dig til på diverse salgssider. På nettet kan du også være heldig at finde gode tilbud, så du kan spare nogle penge. Dette er en fordel, hvis du har forelsket dig i en model, der er dyrere, end hvad du havde regnet med at bruge. Du vil altså på den måde kunne investere i en dyrere model for billigere penge og stadig være fuldt ud tilfreds med det produkt, som du får. Sørg dog for at benytte salgssider, der har fået gode anmeldelser, så du ikke risikerer at modtage et andet eller måske beskadiget produkt.

Hvorfor er det vigtigt at have et overblik over sin daglige aktivitet?

Nogle synes, at en skridttæller er en god investering, mens andre mener, at det ikke kan betale sig. Lige meget ens synspunkt så er det vigtigt, at man sørger for at få motioneret regelmæssigt, så man kan opretholde en sund livsstil. Det er langt fra alle, der tager sundhedsrådene til sig, og man kan derfor ende i en situation, hvor man først får øjnene op for, hvor sundt motion og en varieret kost er, når man har fået en eller flere af de frygtede livsstilssygdomme. Pludseligt fortryder man, at man ikke startede med at danne sig gode og sunde vaner, og så er der ikke meget at gøre. En livsstilssygdom kan nemlig være svær at komme af med igen, når man først har fået den, og derfor kan en skridttæller være en god investering for mange danskere, så man kan få et indblik i, om man nu er så aktiv, som man tror, eller om man er mindre aktiv, end man havde regnet med. Det anbefales, at man går mellem 10-12 tusinde skridt om dagen, men det er et urealistisk tal for mange – især dem der har et stillesiddende arbejde. Dog findes der også jobs, hvor man går flere tusinde skridt over 12.000.

Det er ikke alle, der er klar over det, men man forbrænder kalorier hele tiden – også når man sover. Derfor forbrænder du også kalorier, når du går rundt og bevæger dig, og jo flere skridt du tager til dagligt, jo flere kalorier forbrænder du også. For nogle er dette et wake-up-call, da der er mange, der forsøger at tabe sig, uden at der sker noget. Man kan nemlig kun tabe sig, hvis man er i et kalorieunderskud, og dette er endnu en ting, som en skridttæller kan hjælpe dig med. Du behøver ikke at skulle løbe 5 gange om ugen og styrketræne 2 gange om ugen for at være sund – 1 gåtur om dagen kan både forhøje din livskvalitet, mens den daglige gåtur også kan forbedre din form. Er du slet ikke van til motion, bør du dog starte stille ud, så du ikke risikerer at få skader eller lignende. En skade kan nemlig gøre, så du mister motivationen igen, da man typisk ikke må bruge eller overbelaste den legemsdel, som er skadet i noget tid.

Snakker man om en eller flere sundhedsredskaber, så kan man også snakke om, at de alle er medvirkende til at give en positiv psykologisk effekt på forbrugeren. I dette tilfælde med en skridttæller vil man typisk opleve, at man faktisk bevæger dig mere, når man kan holde nøje øje med dine bevægelser. Ubevidst sker der en ændring i din tilgang til daglig motion, da du ved, at du har et bestemt antal skridt, som du skal nå i løbet af dagen. På den måde bliver elevatoren udskiftet med trapperne, og man vil også have en større tendens til at gå ture eller rydde op i hjemmet, da man på den måde kan få flere skridt ind på kontoen. En skridttæller gør altså, at du er meget mere opmærksom på, at du bør bevæge dig mere. Nogle enheder kan endda fortælle dig, når du har siddet ned for længe og har brug for at bevæge dig, hvilket også kan hjælpe dig med at få motioneret mere. Måske betyder det, at du tager et par gåture op og ned ad gangene på kontoret, eller måske betyder det, at du udskifter bilen med cyklen eller måske endda en gåtur.

Ikke nok med at du ubevidst bliver mere opmærksom på, at du bør gå og generelt bevæge dig mere i hverdagen, så får du pludseligt også et konkurrencemæssigt aspekt ind i din hverdag. Du vil derved opleve, at du bare må gå de nødvendige skridt om dagen, mens man også kan blive fristet til at overskride målet med endnu flere skridt. Man vil altså få en følelse af, at man er med i en konkurrence om, hvem der kan gå flest skridt, men i sidste ende konkurrerer du kun imod dig selv. Hvis du ønsker rigtig konkurrence, hvis du har svært ved at konkurrere mod dig selv, kan du eventuelt forsøge at få din partner eller en eller flere venner med, så i kan konkurrere mod hinanden. På den måde kan i hjælpe hinanden med at blive sundere samtidig med, at i har det sjovt.

Du kan dog også midt i konkurrencen opleve, at du har brug for mere viden omkring din sundhed og dit aktivitetsniveau, og derfor kan det give anledning til, at du skal have fat i en ny enhed, der enten kan erstatte eller blot supplere din skridttæller. Dog bør du vente med dette, til når der er et egentligt behov for det. Man kan nemlig lade sig rive med dataene, og man kan føle, at man har brug for at vide mere og mere, men det er i mange tilfælde slet ikke nødvendigt for at kende til ens generelle sundhed.

At investere i en skridttæller, der kan gøre dig opmærksom på, at du bør bevæge dig mere, er derfor ikke kun gavnlig for dig, men det vil også gavne de folk, der er omkring dig – både din vennekreds men også din familie. Der går pludseligt sport i hverdagen, og det kan give et friskt pust, hvis man alligevel synes, at man var ved at blive træt af de samme rutiner. Når du har valgt din skridttæller, så bør du starte stille og roligt ud med motionen. Man kan have en tendens til at ville ændre sin livsstil fra den ene dag til den anden, men vælger man den metode, vil man typisk opleve at miste motivationen for hurtigt for derefter at falde tilbage i ældre vaner, mens man også kan ende i en situation, hvor man overbelaster sin krop og måske endda får sig en skade, som gør, at man er nødt til at skære ned på de mange skridt igen indenfor kort tid. Sørg derfor for at gøre alt med måde så din krop og dit sind kan følge med i en livsstilsændring, som ikke er så nem at fuldføre, som den lyder. At have én eller flere støttepersoner med på din vej til en anden livsstil kan dog være yderst gavnligt, da du på den måde har støtte og personer, der kan hjælpe dig med ud på gåturene, hvis du har haft en dårlig dag og mest af alt vil blive hjemme i sofaen, eller hvis du kommer ud på et sidespor og måske ikke opnår dit mål i flere dage. En støtteperson vil altså kunne hjælpe dig med flere aspekter af den sunde livsstil, og derved vil du også føle, at du ikke er alene om det. At føle sig alene om et projekt er nemlig noget, som kan medvirke til, at man giver op, og har du både en støtteperson og en ny og velfungerende skridttæller, så kan du komme rigtig langt, hvis bare viljen og styrken er der hele vejen.

4.4/5 - (7 votes)

Stemmejern

Næste artikel

Du kan måske også lide