Indendørs overvågningskamera
BoligElektronikFoto og videoSikkerhed og overvågning

Indendørs overvågningskamera

0

Sidste år købte jeg et indendørs overvågningskamera, da jeg havde haft indbrud kort tid før. Jeg havde naturligvis et udendørs overvågningskamera, men i dette tilfælde afholdt det ikke tyven fra at begå indbruddet. Havde jeg blot haft en overvågningskamera indendørs, var der stor chance for at jeg ville kunne hjælpe politiet med opklaringen. Derfor har jeg nu købt dette overvågningskamera:

Andre suværene indendørs overvågningskameraer

Fordelen ved at have et indendørs overvågningskamera i kombination med udendørs overvågningskameraer er, at indbrudstyven ikke forventer, at der bliver filmet inde i huset. Dvs. chancen for at tyven tager sin maskering af, er meget større. Opdager tyven kameraet, er det typisk allerede for sent, da optagelsen er sendt til en server langt væk (læs mere om cloud-løsninger længere nede).

Samtidig ville jeg have flere beviser til forsikringsselskabet. Man tror næsten det er løgn, men nogle indbrudstyve er så dygtige, at man knap nok kan se, at de har trængt ind i hjemmet og måske blot stjålet kontanter eller en smartphone. Det kan derfor være svært at bevise indbruddet for sit forsikringsselskab.

Der er mange fordele ved et indendørs overvågningskamera. Først og fremmest kan det hjælpe dig med at holde øje med dit hjem, selv når du ikke er hjemme. Enten på arbejde eller på ferie. Kameraet sender et live feed af hvad der foregår inde i dit hjem. Det kan derfor give en stor tryghed, hvis man har børn eller kæledyr der ofte er alene hjemme. På den måde kan man altid holde øje med hvad de laver. Især hvis man har mindre børn, kan det være en stor hjælp at have et overvågningskamera.

Et andet godt argument for at købe et indendørs overvågningskamera er, hvis man har alarm installeret. På den måde kan man se hvad der sker i hjemmet, hvis alarmen går i gang. Mange mennesker vælger også at købe et wifi-kamera til deres feriehus eller sommerhus, så de altid kan holde øje med det.

I det hele taget er et indendørs overvågningskamera en god måde at holde øje med hvem der kommer og går i dit hjem. Hvis du har gæster eller familie på besøg, kan du se hvornår de ankommer og forlader dit hjem.

Hvad er et wifi-kamera?

Et wifi-kamera er et overvågningskamera, der forbinder sig trådløst til hjemmets router via wifi. På den måde kan du se hvad der sker i hjemmet hvor som helst i verden, så længe du har internetforbindelse. Du kan f.eks. se hvordan det går med børnene eller kæledyrene, når du ikke er hjemme. Mange modeller af wifi-kameraer har også en indbygget alarm, så du bliver notificeret på din smartphone, hvis der er bevægelse i hjemmet. I gamle dage havde man koblet kameraet til en videooptager i hjemmet, men den teknologi bruger man heldigvis ikke længere.

Hvad er et IP-kamera?

Et IP-kamera er det samme som et wifi-kamera. IP står for ”Internet Protocol”, hvilket betyder at kameraet forbinder sig direkte til internettet. Det kan derfor bruges sammen med forskellige apps på din smartphone eller tablet. Nogle modeller af IP-kameraer har endda indbygget mikrofon og højtaler, så du kan snakke med personen foran kameraet eller høre hvad der foregår i hjem

Hvad er dit behov for overvågning?

Ovenfor kan du læse om de forskellige fordele der er med at have et overvågningskamera indendørs. Så hvad er dit behov? Det har nemlig stor betydning for valget af kamera og er måske det vigtigste overhovedet.

Hvis du blot ønsker at holde øje med kæledyrene eller børnene via din app, så behøver du ikke vælge en løsning med en såkaldt cloud-løsning – altså hvor video sendes til en computer på Internettet, hvor det bliver gemt. Så kræver det blot et almindeligt wifi-kamera, som du kan tilgå via din app på telefonen. Video gemmes i disse tilfælde lokalt på kameraets SD-hukommelseskort.

Jeg ville i stedet overveje en cloud-løsning, hvis det var med henblik på at overvåge huset mod indbrud. Med en cloud-løsning er video allerede gemt, hvis indbrudstyven opdager kameraet og evt. stjæler det eller slukker det. Du skal blot huske, at en cloud-løsning typisk koster et månedligt abonnement.

Når man vælger en cloud-løsning, skal man således tage stilling til hvilket abonnement man vil have. De fleste udbydere har forskellige former for abonnementer med forskellig optagekapacitet og mulighed for at se optagelserne i flere dage eller blot timer. Så hvad er dine behov? Er det vigtigt for dig at kunne gemme optagelserne i lang tid, eller er det blot vigtigt at kunne se hvad der foregår i hjemmet på live feed?

En ting man også skal være opmærksom på, er hvorvidt optagelserne bliver gemt krypteret. Dette er en god idé, hvis man ønsker at beskytte sine optagelser mod hackere.

Find det bedste indendørs overvågningskamera

Det kan være svært at finde rundt i alle de forskellige overvågningskameraer på markedet. Men her har jeg lavet en liste med de vigtigste ting, du bør overveje, når du skal købe et overvågningskamera:

Placering af kameraet

Først og fremmest skal man tænke over hvor kameraet skal placeres. Det er en fordel at placere kameraet i et hjørne af rummet, hvor der ikke er meget bevægelse. På den måde bliver der ikke filmet unødvendigt meget, og det er lettere at se hvad der foregår på optagelserne.

Derudover skal man vælge et kamera med god billedkvalitet, så man kan se hvem eller hvad der bliver filmet.

En anden ting man skal have for øje, er hvorvidt kameraet har bevægelsessensor. På den måde begynder kameraet først at optage, når der registreres bevægelse. Dette kan være en god idé, hvis du ønsker at spare på optagekapaciteten og ikke vil have unødvendige optagelser.

Overvågning via app

En anden vigtig ting man skal have for øje, når man køber et indendørs overvågningskamera, er hvorvidt man kan tilgå overvågningen via en app. Mange moderne wifi-kameraer har denne mulighed, hvilket gør det nemmere og mere praktisk at holde øje med hjemmet. Hvis kameraet har bevægelsessensor, kan du endda få en notifikation på telefonen, hvis der registreres aktivitet.

Nem opsætning

Det er vigtigt, at kameraet er nemt at opsætte. Der skal ikke være behov for at få hjælp fra en ekstern hånd til at sætte kameraet op, hvilket ofte kan være tilfældet med mere avancerede overvågningsløsninger. De mest populære kameraer tager meget kort tid at installere.

Skal det være med batteri?

Der findes to hovedtyper af overvågningskameraer: dem der kører på batteri i og dem med ledning. Nogle overvågningskameraer kører på batteri, hvilket betyder, at de ikke behøver at være forbundet til et strømkabel for at fungere. Ledede kameraer er ofte billigere end trådløse kameraer, men de er også mindre fleksible og kan være svære at installere. Jeg foretrækker altid kameraer med ledning, da overvågningskameraer med batteri skal lades alt for tit. Og det vil da være super ærgeligt, hvis det løber tør for strøm den dag jeg har indbrud.

Hvor mange kameraer er det behov for?

Derudover skal man også overveje hvor mange kameraer, der er behov for. Er det nok med et enkelt kamera til at dække hoveddøren og vinduet? Eller har du brug for flere kameraer rundt om i huset? Det afhænger selvfølgelig af hvilket hus eller lejlighed du har.

Kvaliteten på optagelserne

En anden ting, som er vigtigt at overveje, hvis man køber et overvågningskamera, er hvilken type optagelser, kameraet laver. De fleste moderne overvågningskameraer kan lave højkvalitetsoptagelser. Dog er det ikke alle der kan. Så hvis du ønsker højkvalitetsoptagelser fra dit kamera, skal du sørge for at finde ud af hvilket kamera der kan dette.

Udseende

Det vigtigste for et indendørs Wifi-kamera er naturligvis at optagekvaliteten er i top og det ikke skal oplades hele tiden. Men en anden ting man bør overveje er udseendet. Vil kameraet set pænt ud, hvis det står på en reol eller hænger i loftet? Personligt kan jeg godt lide stilrent design, så kameraets udseende betyder en del for mig.

Indbygget højtaler og mikrofon

Nogle overvågningskameraer har indbygget højtaler og mikrofon, hvilket gør det muligt for dig at tale direkte til personen der er i huset. Dette kan være en god idé, hvis man f.eks. gerne vil advare indbrudstyven, at der er et kamera i huset og han bliver optaget.

Det kan dog være en god idé at have et ekstra sæt ører med, når du kigger efter et overvågningskamera, da højttaleren og mikrofonen ofte er et svagt punkt på kameraet.

Indendørs kameraer er typisk billigere end udendørs overvågningskameraer

Dette skyldes hovedsageligt to ting:

For det første er der ikke behov for at kameraet skal være så robust og vejrbestandigt, hvis det blot skal hænge indenfor. Og for det andet er der ikke behov for at kameraet har så høj opløsning, hvis man blot ønsker at fange et indbrud på film. Indendørs overvågningskameraer er altså ofte mindre avancerede og håndterer derfor ikke lige så høje opløsninger som udendørs kameraer. Men hvis dit behov for et kamera blot er at fange hvad der foregår indenfor, så er et indendørs overvågningskamera det helt rigtige for dig.

Konklusion

Valgmulighederne kan virke overvældende, men husk – hvis du ved hvilket behov du har for et indendørs overvågningskamera, så er det meget nemmere at finde ud af hvilket kamera der er det rigtige for dig.

Derudover kan det være en god idé at læse anmeldelser fra andre forbrugere på nettet eller høre hvad venner og bekendte har at sige om deres egne overvågningskameraer. På den måde kan du få et indblik i hvilke produkter der fungerer godt – og hvilke der ikke gør.

Og husk: selv det bedste kamera er ikke noget værd uden god opsætning og placering.

4.9/5 - (9 votes)

Donkraft til værkstedet

Tidligere artikel

Skummadras 160×200

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig