PlejeTræning og fitness

Massageolie

0

En massageolie har ikke blot til formål at gøre en massage mere behagelig. Olien tjener derimod et reelt formål. Det hjælper nemlig med at få løsnet spændinger og ømme muskler, hvorfor brug af olie til massage bestemt er anbefalelsesværdigt.

Hvad er massageolie?

Der er ikke meget, der er bedre end en god massage. Oplever du, at din nakke, skuldre og/eller ryg er øm, er der intet, der kan konkurrere med en god massage. Det vil nemlig resultere i, at du får løsnet dine spændinger, der giver dig ømhed i det eller de områder, du oplever det.

Hvis man skal opnå det bedste resultat under massage, bør det foregå med en olie lavet til formålet. Det er der flere årsager til, men først og fremmest medfører det, at det får massørens hænder og fingre til at glide bedre på kroppen.

Massageolien medfører derfor, at massagen bliver mere behagelig og afspændende. Derudover har mange olier til massage også et indhold af ingredienser, der enten varmer, køler, afslapper eller fugter. Det er selvfølgelig en fordel, da det er medvirkende til, at du får en endnu bedre oplevelse, når du masseres.

Kan tjene mange formål

Rigtig mange tror, at man kun kan få udbytte fra en massageolie, hvis den anvendes af en anden. Det er dog ikke tilfældet. Når du er selv, kan du f.eks. bruge den efter et varmt bad, hvor dine muskler er blevet varmet op. Her kan du massere olien ind i huden, hvilket kan hjælpe musklerne med at slappe af.

Derudover kan den også bruges efter hård og intens sport. Når du har ydet dit maksimale, er der intet, der kan slå en afslappede og rar massage af dine muskler. Det kan du heldigvis selv klare for det meste, og til dette formål er det oplagt at bruge en massageolie.

Gør du det, vil du få dine muskler til at slappe af, dit blodkredsløb vil blive forbedret og dit nervesystem opdateres. Alt dette vil føre til, at du bedre kan mærke din krop. Det vidner bestemt om, at der er et utal af fordele forbundet med både massage og brug af massageolie.

Hvilke typer massageolie findes der?

Har man ikke det store kendskab til massageolie, kan det være svært at forstå, hvorfor man skal bruge penge på det. Eksempelvis kan man blot bruge en bodylotion eller anden creme fra skabet ude på badeværelset.

Faktum er dog, at du får et helt andet resultat, når du bruger en olie, der er skabt til massage. Derfor kan det også godt betale sig at investere i en sådan olie. Den primære årsag til dette er, at en god massage drejer sig om at undgå for meget unødig friktion, og det kan en olie hjælpe med.

Olier er derfor mere velegnede til massage, da de ikke absorberes i huden i samme tempo, som eksempelvis cremer og lotions. Vil du gerne investere i en god massageolie, har du dog flere valgmuligheder, da der findes mange forskellige typer massageolie:

Mandelolie

Her er der tale om en olie, der stammer fra koldpressede mandler. Det er en olie, der egner sig enormt godt som massageolie, da den har et indhold af linolsyre. Denne type syre har en både blødgørende og fornyende effekt på huden.

Samtidig er det også en behagelig olie, der har en let sødlig duft. At den også er ganske mild mod din hud, er naturligvis også en fordel. Det betyder, at den kan bruges til at massere de fleste, hvad enten det er et barn, en voksen med sart hud eller en hvilken som helst anden.

Vær dog opmærksom på, at den bliver absorberet forholdsvis hurtigt. Det kan være en ulempe i forbindelse med massagen, men en fordel for din hud. Dermed kan du nemlig anvende den som et naturligt middel mod tør hud.

Har du nøddeallergi, er det naturligvis en god idé, at du vælger en af de andre typer massageolie. Du risikerer nemlig at få en allergisk reaktion, hvis du bliver masseret med mandelolie.

Avocadoolie

Avocado er ikke blot en frugt, der smager rigtig godt i en salat eller på et stykke rugbrød med lidt salt og peber. Det er også en frugt, der kan bryste sig af at være fyldt med olie, der har en rigtig god effekt på din hud.

Det skyldes, at olie fra avocado er rig på både E-vitamin og A-vitamin. Førstnævnte er en meget effektiv antioxidant, der gavner din hud på flere måder. Blandt andet bruges det til at beskytte din hud mod ældning og de såkaldte frie radikaler.

A-vitamin har dog også en rigtig god effekt på din hud, da den styrker dens væv og samtidig sørger for at holde den elastisk. Vil du gerne holde dig ung og spændstig, er avocadoolie et hemmeligt våben i denne sammenhæng.

Har du ovenikøbet mulighed for at få den påført huden i forbindelse med en massage, så den bliver masseret godt ned i huden, er det kun endnu bedre. Måske du endda kan bruge det som et lille trick til at overbevise din partner om at give dig lidt massage.

Abrikoskerneolie

Det bør ikke være nogen hemmelighed, at der findes massageolie, der fedter lidt rigeligt. Har du allerede stiftet bekendtskab med en sådan olie, vil du sandsynligvis gerne undgå den igen. I et sådant tilfælde kan abrikoskerneolie være et rigtig godt valg.

Her er der nemlig tale om en olie, der nemt optages af huden, hvorfor du faktisk ikke engang behøver et bad efter massagen. Selvom du ikke har tid til et brusebad, hvor olien vaskes af huden, behøver massagen derfor ikke at vente, hvis blot du bruger abrikoskerneolie.

Er det vigtigt for dig, at du ikke føler dig for klistret efter en massage, er abrikoskerneolie også et rigtig godt valg. Den udmærker sig dog også ved, at den – på lige fod med avocadoolien – har et højt indhold af både A-vitamin og E-vitamin.

Hvorfor skal man bruge massageolie?

Der er faktisk flere årsager til, at du bør bruge en massageolie. Den primære årsag er dog, at det kan reducere den friktion, der opstår under massagen. En olie kan nemlig hjælpe massørens hænder med at glide lettere hen over huden.

Derfor er der også forskel på, hvilke typer massage, de forskellige olier egner sig til. Eksempelvis kan olivenolie sagtens bruges til massage, men det egner sig bedst til en lettere massage. Det skyldes, at den har en langsommere absorptionshastighed, end det er tilfældet for andre olier.

Desuden er olivenolie god til fejende og gentagne bevægelser. Ydermere er det en type olie, der medfører, at du ikke behøver at smøre på flere gange undervejs. Det er tilfældet for andre olier, der har en anden absorptionshastighed.

Vil man gerne give en dybere massage, er det bedre at vælge en lettere olie. Det kunne f.eks. være en druefrøolie. Det er nemlig en olie, der bliver absorberet hurtigt, hvilket betyder, at du har mere kontrol over dine bevægelser. Samtidig betyder det, at du kan lægge det nødvendige pres, uden hænderne begynder at glide.

Har vedkommende, der får massage, planer i løbet af dagen, bør man vælge en olie, der ikke er alt for tung. De har nemlig en tendens til at sætte sig i både tøj og hårgrænse. Tunge olier bør derfor kun bruges, hvis det er muligt for modtager at tage et bad bagefter.

Dette bør du tænke over, når du køber massageolie

Der findes mange olie, der egner sig til massage. Alligevel er det dog ikke alle, der er noget for dig. Det skyldes, at der er forskel på den type massage, der gives, og der er forskel på folks præferencer i forhold til flere aspekter af olien.

Når du skal købe en massageolie, er der derfor flere ting, der skal tages op til overvejelser. Blandt andet bør du overveje de tre følgende ting i forbindelse med dit valg:

Duft

Du skal naturligvis sørge for at vælge en olie, der har en tiltalende duft. Er man ikke så meget til duft, kan man gå efter en neutral olie, der ikke afgiver duft. Det er naturligvis en smagssag, hvad man foretrækker i denne forbindelse, men det bør være med i overvejelserne.

Desværre findes der olie, der ikke har den bedste duft. Det er ikke en god idé, at disse bruges til massage, da det vil resultere i en mindre komfortabel og behagelig oplevelse for vedkommende, der får massagen.

Det vil sige, at en massageolie, der har en dårlig luft vil modvirke et af de klare formål med en massage. Ønsker du at variere duften fra gang til gang, kan du købe en neutral olie, som du kan tilsætte forskellige duftende æteriske olier til.

Konsistens

For at sikre, at en olie egner sig godt til brug under massage, skal den have en lav viskositet. Dette er nemlig med til at sikre, at den ikke er langsomt flydende. Det kan lyde uden betydning, men i forbindelse med massage er det faktisk enormt vigtigt.

Det er nemlig dét, der sikrer, at dine hænder får mulighed for at bevæge sig let og glat over huden. Samtidig er det vigtigt at sikre, at du vælger en olie, der er i stand til at flyde let på huden. Derfor må det ikke være en klæbrig olie, du vælger.

Ikke for let absorberende

I og med, at olien har til formål at reducere den friktion, der kan opstå under en massage, er det vigtigt, at den ikke absorberes direkte i huden. Gør den det, er der reelt set ikke noget formål med at bruge massageolien.

Når du vælger olie til massage, skal du derfor gå efter en olie, der ikke bliver absorberet med det samme. Derimod skal der være masser af olie på hudens overflade, mens massagen er i gang. Det giver nemlig en mere komfortabel oplevelse for ham eller hende, der masseres.

Dog er det vigtigt at understrege, at olien til en vis grad skal optages i huden. Det hjælper nemlig med at blødgøre huden, så den er mere modtagelig overfor massagen. Samtidig medfører det også, at huden efterlades blød og fugtig, når massagen er overstået.

Heldigvis kan du blot vælge en af de typer massageolie, der er nævnt i denne tekst. De lever nemlig alle sammen op til dette, hvorfor du er garanteret, at de egner sig glimrende til massage.

Giv denne post en karakter

Massagebriks

Tidligere artikel

Olieradiator. Bedst i test 2023

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Pleje