Andet boligudstyrBolig

Olieradiator. Bedst i test 2023

0

Købet af en olieradiator kan være motiveret af mange ting. Som regel bruges de i fritidshuset, kolonihavehuset eller lignende.

Der er flere årsager til, at du typisk bruges på disse steder, men det handler hovedsageligt om, at de er lettere at flytte, billige i drift, og leverer en effektiv opvarmning.

Har du selv overvejet at investere i en olieradiator, er det dog vigtigt at være opmærksom på, at radiatorerne adskiller sig på mange punkter. Derfor er du nødt til at specificere din egentlige behov og krav, før du kan vælge en ideel olieradiator.

Hvad er en olieradiator?

Det er ikke alle, der er klar over, hvad en olieradiator er. Mange kender den som en oliefyldt radiator, men hvad enten du kalder dem det ene eller det andet, fungerer de på samme måde.

Som navnet antyder, er det en radiator, der er fyldt med olie. Det er selvfølgelig ikke uden grund, at den er dét. Olien er nemlig i stand til at optage og fordele varmen fra en el-patron, som den sender ud i radiatoren.

Det er en glimrende måde at varme op på, da det ikke blot går hurtigt, men samtidig giver en behagelig og jævn fordeling af varmen. 

Hvad er fordelen ved en olieradiator?

Der er faktisk flere fordele forbundet med brugen af en olieradiator. En af dem er, at den er i stand til at holde på varmen i lang tid. Sammenlignet med en el-radiator, får du derfor mere ud af den varme, der sendes ud i radiatoren, da der holdes på den i længere tid.

En af de klare fordele ved dette er, at man ikke skal bruge konstant strøm, for at kunne varme et lokale op. Derimod skal man faktisk kun varme olien op, da den står for resten af arbejdet.

Den varme olie står nemlig for at afgive varme, som man kender det fra en traditionel radiator med varmt vand, der kommer fra fjernvarmen. Vil du gerne have en effektiv radiator, der er billig i drift, er en oliefyldt radiator derfor et glimrende valg.

Er det nemt at anvende en olieradiator?

Du skal ikke være bekymret for, at det er svært at bruge en olieradiator. Derfor er der heller ingen fare for, at du ikke kan finde ud af at bruge den. Du skal nemlig blot tilslutte den en stikkontakt, hvorefter du skal indstille den til den ønskede temperatur.

Sørger du for at vælge en model, der er termostatstyret, er det endnu lettere at bruge din radiator. Hvis den er termostatstyret, sørger den nemlig selv for at slukke og tænde efter behov, hvilket selvfølgelig er en fordel.

Af denne årsag anbefales det, at du vælger en sådan radiator. Det er sjældent, at det koster dig mere at vælge en model, der er termostatstyret. Derfor kan det ikke betale sig at undlade at vælge denne løsning, når du køber en olieradiator.

Det er nemt at flytte rundt på en olieradiator

Det kan blive rigtig koldt i Danmark, og derfor kan det også blive koldt i fx et fritids- eller kolonihavehus. Til sådanne tidspunkter er det rart at have en olieradiator, der nemt og effektivt kan varme din bolig op.

Hvis du netop har åbnet døren til et sommer- eller kolonihavehus, hvor der ikke har været varme på hele vinteren, er det sandsynligvis uhyre koldt. Her kan en olieradiator vise sig at være din bedste ven – og det skyldes ikke blot, at den sikrer en hurtig og effektiv opvarmning.

Det handler i lige så høj grad om, at den er nem at flytte rundt på. Det sikrer nemlig, at du kan flytte den rundt mellem de forskellige rum, indtil du har opnået den ønskede temperatur i hele huset.

Har du intentioner om at købe en transportabel radiator, har du flere muligheder. En olieradiator er derfor ikke den eneste mulighed. I de fleste tilfælde er det dog den mest effektive løsning, hvorfor dette valg selvfølgelig kan anbefales i mange henseender.

Hvis du har planer om at investere i en transportabel radiator, er det vigtigt at være opmærksom på, at ikke alle modeller er lige transportable. Er det meget vigtigt, at den er nem at flytte, skal den naturligvis ikke være for stor.

Olieradiatorer fås med timer

Der er en stor del af de mobile radiatorer, der fås med indbygget timer. En sådan model kan være en fordel at have. Det sikrer nemlig, at du kan tænde og slukke din radiator på et givent tidspunkt. Det kan fx være, at den tændes på et tidspunkt, så din bolig er varm, når du kommer hjem fra arbejde.

En timer kan også være en fordel, hvis du har det med at falde i søvn, når du læser, ser film e.l. På den måde undgår du ikke blot, at det bliver for varmt, men også, at du bruger unødige penge på at holde varmen tændt.

Har du blot sørget for at tænde for timeren, er der intet at være bekymret for. Du kan roligt læne dig tilbage, da timeren klarer arbejdet for dig.

At vælge en model, der er udstyret med timer, kan også vise sig at være en fordel til tidspunkter, hvor du kommer hjem fra ferie. Kommer du sent hjem fra arbejde, kan det også være en fordel, da du dermed undgår at komme hjem til en kold bolig.

En timer er ikke det samme som termostatstyring

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at en timer og termostatstyring ikke er det samme. En timer er ikke nødvendig for alle, men termostatstyring er altid en fordel at have. Derfor er det bestemt ikke et aspekt af købet, som du bør gå på kompromis med.

Vælger du en model, der er termostatstyret, er du sikker på, at du ikke bruger penge på at fyre for gråspurvene. Det sikrer nemlig, at din radiator automatisk slukker, når den ønskede temperatur er opnået.

Hvorvidt du har i sinde at vælge en model med timer, er dog op til dig selv. Her skal du nemlig vurdere, om du mener, at det er noget, du har brug for. Det er nemlig ikke alle, der mener, at det er en funktion, som de ender med at få brug for.

Du kan forebygge fugtskader med en olieradiator

Der bør ingen tvivl herske om, at der er et utal af fordele forbundet med at anskaffe sig en olieradiator. En af de klare fordele forbundet med det, er deres store mobilitet, da de er nemme at flytte, når behovet for dette opstår.

Ydermere er det økonomiske aspekt også værd at fremhæve. Det er ikke blot gældende i forhold til anskaffelsessummen, der er på et niveau, hvor de fleste kan være med. Det gælder også for driften, som prismæssigt er fornuftig.

Hertil er det også værd at nævne, at den er ideel til at forebygge fugtskader i din bolig. Har du rum, der kræver en større varmeindsats, end andre, kan du blot lade din oliefyldte radiator stå permanent i rummet. På den måde kan du nemlig undgå, at der opstår fugtskader i lokalet.

Har du brug for at kunne flytte din olieradiator, findes der små modeller på hjul, der medfører, at det er nemt at flytte den. Skulle det vise sig, at du får brug for at tage den med i sommerhuset, er der selvfølgelig også mulighed for dette.

Olieradiatorerne adskiller sig på mange punkter

Udvalget af olieradiatorer er stort og differentieret. Du skal derfor ikke være bekymret for, hvorvidt du finder en passende løsning for dit vedkommende. Det er naturligvis gældende, uanset hvad dine behov er.

I og med, at der er stor forskel på de enkelte modeller, er det dog også vigtigt at sætte sig godt ind i, hvad man har brug for. I denne sammenhæng skal du selvfølgelig være så specifik, som overhovedet muligt. Det gør i hvert fald de valg af olieradiator betydeligt lettere.

Når du skal vurdere, hvilken størrelse din olieradiator skal have, er der flere faktorer, der har betydning. Det er dog i særdeleshed størrelsen, der har betydning, da den er afgørende for, hvor stort et lokale, den kan varme op.

Ovenstående er dog ikke ensbetydende med, at det udelukkende er størrelsen på radiatoren, der er afgørende. Der er flere andre faktorer, der også har betydning, hvis du skal købe en radiator. Du skal nemlig sikre, at den har en høj effekt, hvis den skal opvarme et stort lokale.

Skal den være transportabel eller ej?

Du er selvfølgelig også nødt til at tage højde for, om den skal være transportabel. Det er der en stor del af modellerne, der er, men der er dog forskel på, hvor transportable, de er. Derfor er det også et aspekt, der er vigtigt at tage højde for, når du skal vælge blandt de mange modeller.

Er det vigtigt, at det er let at flytte rundt på den, bør du vælge en mindre model på hjul. Husk dog på, at den fortsat skal have en størrelse og effekt, der sikrer, at den kan varme det ønskede lokale op. Du bør dog kunne få det hele til at gå op i en højere enhed.

5/5 - (1 vote)

Yoga Taske

Næste artikel

Du kan måske også lide