PlejeTræning og fitness

Håndledsstøtte

0

Der kan være flere grunde til, at du overvejer at købe en håndledsstøtte. Det kan være som følge af, at du har forstuvet dit håndled, har en seneskedehindebetændelse eller af en tredje årsag har smerter i håndleddet. I alle tilfælde kan en håndledsstøtte være til stor hjælp.

Hvad er en håndledsstøtte?

Det er ikke sikkert, at du har hørt om en håndledsstøtte før. Dog kan det være, at du har hørt om redskabet før, uden at vide det. Det er nemlig også kendt under en lang række andre navne, herunder håndledsbeskytter, håndledsbandage, håndledsskinne eller håndledsbind.

DKK 104,00
DKK 169,00
på lager
Apuls.dk

Fælles for alle disse er, at der er tale om en form for håndledsstøtte. Det betyder dog ikke, at det er de samme produkter, for det er det ikke. De adskiller sig på flere punkter, men fælles for hver og en af dem er, at de er i stand til at give støtte til dit håndled.

Det vidner også om, at du kan finde flere former for håndledsstøtter på det danske marked. Det er vigtigt, at du er opmærksom på dette, da der er stor forskel på dem. Af denne grund er det heller ikke dem alle, der vil være et ideelt valg for dit vedkommende.

Håndledsbind

Du kan finde et hav af forskellige håndledsbind på det danske marked. De adskiller sig på baggrund af flere aspekter, men bl.a. i forhold til materialet. De fleste bind er lavet i et elastisk materiale, men de findes også i et bandageagtigt materiale.

Da der er forskel på materialet, er der også forskel på, hvilken grad af kompression de leverer. Det vil sige, at de heller ikke kan påvirke din blodcirkulation på samme måde. Slutteligt er der også forskel på, hvor godt håndledsbindet kan holde dit led fast.

Håndledsbandage

Der er ikke den store forskel på en håndledsbandage og et håndledsbind. Derimod minder de en del om hinanden. Det betyder dog ikke, at de er helt ens, for der er enkelte forskelle mellem dem. Blandt andet er der forskel på graden af kompression.

I de fleste tilfælde vil folk mene, at bandage er en kende mere behageligt at have på, end et håndledsbind, men det er dog op til hver enkelt person at vurdere. Det vigtigste er dog, at det er i stand til at hjælpe dig og yde den støtte, som du har brug for.

Håndledsskinne

Du kan også vælge at gøre brug af en håndledsskinne. Hvis du gør det, så vil det resultere i, at dit håndleds bevægelighed bliver nedsat. Det er dog ikke for at være til gene, men derimod for skåne det, så din helingsproces bliver hjulpet godt på vej.

Håndledsskinner fås i et hav af varianter, hvorfor der naturligvis er forskel på, hvor meget eller hvor lidt bevægelighed de giver. Derfor er det også et aspekt, du skal have fokus på, hvis du har planer om at investere i en håndledsskinne.

Hvorfor skal jeg købe en håndledsstøtte?

Der skal ikke herske tvivl om, at der er et hav af fordele ved at bruge en håndledsstøtte. Det betyder også, at der er flere årsager til, at du bør købe en form for håndledsstøtte, men det er naturligvis kun i tilfælde af, at du har problemer med håndleddet.

Derfor skal du ikke købe og bruge en håndledsstøtte, blot fordi du vil være på den sikre side. Faktisk kan det ende med at forværre dit håndled, hvis du gør det. Begynder du at gøre brug af en form for støtte til håndleddet, skal det være fordi der er et behov for det.

Er du i tvivl om, hvorvidt det giver mening at købe en håndledsstøtte, bør du naturligvis have med i overvejelserne, at det giver disse fordele:

  • Det er med til at fremme helingsprocessen, hvis du har pådraget dig en skade eller et brud
  • Hvis du gør brug af den rette form for håndledsstøtte, kan det faktisk også bruges til at forebygge en håndledsskade
  • Der er også flere støtteprodukter til håndleddet, der byder på kompression i en sådan grad, at de både forebygger og mindsker smerte
  • De er i stand til at yde en god håndledsbeskyttelse, som er meget relevant, hvis du har brug for at holde eksisterende og kommende skader væk

Har du gjort dig tanker om at købe en håndledsstøtte? I så fald er det derfor ikke noget, du skal tøve med at gøre. Der er nemlig flere fordele forbundet med brugen af den, men det er naturligvis vigtigt, at du vælger en løsning, der passer til dine behov.

Hvordan vælger jeg den rette håndledsstøtte?

Hvis du har besluttet, at du vil købe en håndledsstøtte, er det vigtigt at vælge ud fra egne behov. Der findes nemlig mange forskellige håndledsstøtter, der hver især egner sig til forskellige formål.

Derfor findes der heller ikke én håndledsstøtte, der er den bedste for alle. At finde den bedste håndledsstøtte, handler derfor om at finde den løsning, der passer til din krop og dine behov. For at kunne dette, kræver det dog, at du faktisk kender dine behov.

Rigtig mange oplever, at det er svært at finde den rette håndledsstøtte. Det kan det bestemt også være, da der – som nævnt – er mange forskellige former for håndledsstøtter at vælge mellem.

Vælg ud fra egne behov

Som angivet herover, er der ikke én håndledsstøtte, der er den bedste. Derfor handler det om at vælge en løsning, der stemmer overens med dine behov. Håndledsstøtten har nemlig ikke nogen effekt, hvis den ikke kan leve op til dine behov.

Inden du går i gang med at lede efter en støtte til håndleddet, skal du derfor skabe et overblik over dine behov. Når du har vurderet, hvad dine behov er, er du klar til at igangsætte jagten. Du bør ikke gøre det, før du er helt sikker på, hvad du søger.

Er dine behov ikke synderligt høje, kan du sandsynligvis nøjes med et håndledsbind. Det er nok til at give støtte, hvis du har pådraget dig en lille skade. Er der derimod tale om en større skade, er en håndledsstøtte med skinne sandsynligvis bedre.

I og med, at det er dine egne behov, der skal diktere dit valg, bør du heller ikke vælge blindt ud fra anmeldelser, tests eller popularitetslister. Ydermere rådes du til at vælge med omhu, så du er sikker på at træffe det rette valg.

Spørg professionel til råds

Hvis du er i tvivl om dit valg af håndledsstøtte, bør du spørge en professionel til råds. Det kan være enten din læge eller behandler, da vedkommende vil kunne hjælpe dig med at træffe det korrekte valg af støtte til dit håndled.

Vedkommende kender nemlig dine problemer, og kan derfor guide dig i retning af det mest ideelle produkt. Det kan også være, at du får at vide, at du slet ikke har brug for en form for støtte, da de håndled fint er i stand til at hele og komme sig af sig selv.

Hvis du er tilknyttet en læge eller behandler, er det vigtigt, at du inddrager vedkommende i dit køb. Dermed er du sikker på, at du får truffet et valg, der er ideelt for dit vedkommende. Det er gældende, uanset hvilken type problem du har med dit håndled.

Hav fokus på kvalitet

Desværre er det ikke alle typer håndledsstøtte, der byder på en lige høj kvalitet. Derfor er kvaliteten også et aspekt, der skal være i fokus, når du skal vælge. Du vil nemlig opleve, at det er et punkt, hvor de mange produkter adskiller sig fra hinanden.

Rigtig mange tror dog, at de blot kan vælge et vilkårligt produkt. Det er dog ikke tilfældet, da man dermed risikerer at få købt et produkt i lav kvalitet. For at undgå dette, bør du derfor holde dig til producenter, der er kendt for deres kvalitet og deres kompromisløshed.

Kvaliteten er især vigtig, hvis du har i sinde at købe et produkt, der ikke skal udskiftes. Beslutter du at købe bind, som du skal skifte løbende, er det ikke nær så afgørende. Skal samme håndledsstøtte bruges jævnligt, er kvaliteten er derimod af større betydning.

Hvordan virker håndledsstøtte?

Døjer du med smerter i dit håndled og omkring underarmen, kan en form for håndledsstøtte være til gavn. Det er nemlig et produkt, der kan aflaste og give god støtte. Der er dog forskel på, hvor i høj grad de forskellige produkter giver støtte.

Blandt andet findes der håndledsstøtter, der ikke kun giver støtte til det udsatte område. De giver nemlig også en varme og kompression til leddet. Det er en klar fordel, hvilket nedsætter risikoen for, at der opstår yderligere skader i dit håndled.

Ydermere kan en håndledsstøtte også være effektiv ved overstrækning af underarmens muskulatur og sener. Det skyldes, at håndens bevægelser bliver indskrænket og dermed bliver muskulaturen i underarmen også aflastet, når det er i brug.

Derfor kan en håndledsstøtte bruges til at holde et enten beskadiget eller genereret led i ro. Dertil er det også til stor gavn i forbindelse med genoptræning eller genoptagelse af træning. De fleste bruger det dog i forbindelse med, at de har fået en form for skade.

Mange bruger også håndledsstøtter for at forebygge en skade. Uanset hvad dit formål er, er det vigtigt at vælge den rette støtte. Man kan nemlig få modeller, der kun er støttende, men man kan også få et stort udvalg af modeller, der er både stabiliserende og støttende.

Håndledsstøtte til seneskedehindebetændelse

Seneskedehindebetændelse er en tilstand, der kan opstå af flere årsager. Ofte er det dog en tilstand, der opstår på grund af en overbelastning i håndleddet. Overbelastningen resulterer i, at der udvikler sig en betændelse i håndleddet.

Det kan ske ved fysisk arbejde, men det kan dog også ske ved kontorarbejde. Tilstanden sker ved, at en bevægelse bliver gentaget flere gange, hvilket kan belaste sener og muskler i håndleddet. Symptomerne kan være smerter, hævelse og nedsat funktion.

Hvis man har fået en seneskedehindebetændelse i håndleddet, vil man opleve, at bliver ramt af en mindsket bevægelsesfrihed. Det er dog ganske let at afhjælpe det, da det blot kræver, at du gør brug af et håndledsstøtte, da det kan lindre smerten.

Det er især sener i din tommelfinger, der er i høj risiko for at blive irriteret. Skulle det ske, at du er ramt af seneskedehindebetændelse, er det derfor vigtigt at bruge et støttebind med skinner til fiksering af din tommelfinger.

Sådan vælges håndledsstøtte til seneskedehindebetændelse

Hvis du er blevet ramt af seneskedehindebetændelse, skal du have fokus på at holde din betændelsestilstand nede. For at sikre, at du kan dette, er det nødvendigt at bruge en håndledsstøtte med skinner, hvorfor ikke alle typer håndledsstøtte kan bruges her.

Skal du være sikker på at få den rette støtte, skal du kende omkredsen af dit håndled i cm. Det er vigtigt, da du skal finde den rette størrelse. Hvis din håndledsstøtte ikke er den rette størrelse, vil du nemlig ikke få den maksimale støtte af dit håndled og muskulatur.

Dertil bør du vælge et produkt med en kompressionseffekt, da det kan hjælpe med at øge blodgennemstrømningen samt holde muskler og led varme. Det er en fordel, da det fremmer helingsprocessen, mens det sikrer, at du ikke laver forkerte bevægelser.

Giv denne post en karakter

Pladesaks – klip nemt i metal

Tidligere artikel

Kompostkværn. Maskinen du ikke kan undvære i haven

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Pleje