Altanparasol
BoligHave og terrasse

Altanparasol. Stor Guide med mest populære

0

Du behøver ikke en stor terrasse, for at finde plads til en parasol. Du kan sagtens finde plads til en parasol på din altan. Det kræver dog, at du køber en decideret altanparasol, da en almindelig terrasseparasol vil optage for meget plads på altanen. Heldigvis finder du et stort udvalg af flotte altanparasoller på det danske marked.

Leder du efter en altanparasol, er du kommet til rette sted. Herunder bliver du præsenteret for et udvalg af forskellige altanparasoller, hvor du naturligvis også finder en model, der harmonerer med dine præferencer.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Overvej en parasol, der kan monteres på altangelænderet

Vil du gerne udnytte pladsen bedst muligt på din altan? I så fald bør du undgå at lade en parasolfod optage plads på altanen. Derfor er det en fordel at købe en parasol, der kan monteres på altangelænderet. Du kan nemlig købe et altanbeslag, der fungerer som parasolfod, hvilket giver mere plads på altanen.

Beslaget kan du blot montere på altanens gelænder, hvorefter du kan placere din parasol heri. Du kan enten købe et beslag separat, hvorefter du køber en passende parasol, eller du kan købe en parasol, hvortil der medfølger et tilhørende beslag. Sidstnævnte er naturligvis den mest ideelle løsning.

Den klare fordel ved en parasol på altangelænderet er, at du ikke skal bruge plads på en parasolfod. Desuden vil parasollen også sidde ud over altanen, hvilket også giver dig bedre pladsoptimering. Til gengæld kan du være nødt til at afmontere parasollen, hvis vejret begynder at vise sig fra sin hårdere side.

Vil du have en parasol, der kan monteres på et altangelænder, er det vitalt, at du køber en model, der har en stærk konstruktion. Desuden skal den også et solidt beslag, der sikrer en god stabilitet. Du skal derfor ikke købe et lille, tyndt beslag, der knap kan holde på din parasol – så bliver det for alvor et problem i blæsevejr.

En halv parasol egner sig godt til altanen

En halv parasol er også et rigtig godt bud, hvis du leder efter en god parasol til altanen. En sådan parasol er i høj grad egnet til større altaner, da den er formet som en halvcirkelformet skærm, hvor den en side er helt lige. Derfor er det en parasol, der er mulig at placere op ad facade.

Det garanterer selvfølgelig, at den skærmer bedst muligt, mens det også er relativt let at finde plads til den. Dertil er det også en parasol, hvor der ikke er en parasolstang i midten, som det er tilfældet ved en almindelig haveparasol. I stedet er den blevet placeret på den side, der er plan, som skal stilles op ad facaden.

Hvis du beslutter dig for at købe en halv parasol, er det vigtigt, at du tilkøber en parasolfod, der har den rette størrelse. Desuden skal den også være i stand til at stabilisere din parasol tilstrækkeligt. I og med, at denne type parasol er relativt let, er der ikke behov for en parasolfod i samme kaliber, som til en haveparasol.

Det bør dog nævnes, at det ikke er alle altaner, der har en størrelse eller form, der egner sig godt til en halv parasol. Derfor er du nødt til at vurdere, om det er en parasoltype, der vil passe godt ind på din altan, før du køber den. Har du en forholdsvis stor altan, bør det dog ikke være et problem at finde plads til den.

Vælg altid en altanparasol med tilt-funktion

Der bør ikke herske tvivl om, at der er mange faktorer, der skal inddrages i dine overvejelser, hvis du ønsker at købe en parasol til din altan. Et af de aspekter, der er særligt vigtigt at holde øje med er, om den har en såkaldt tilt-funktion. Det kan nemlig være afgørende for, hvorvidt du kan få den rette mængde skygge.

Hvis en parasol er blevet udstyret med en tilt-funktion, er det muligt at sætte den i en særlig vinkel. Det er dog ikke parasolstangen, der bliver justeret på, men derimod selve vinklen på din parasolskærm. Derfor vil din parasolstang altid blive i den samme oprejste situation – også hvis den er monteret på gelænderet.

Hvis du kan vippe din parasol, kan du få bedre skygge for alle solens stråler. Det kan vise sig at være en særlig fordel, da der på nogle tidspunkter af dagen vil være sol, der sniger sig ind under parasollen. Det kan især vise sig at være relevant, hvis du sidder på din altan, mens solen står lavere på himlen hen på aftenen.

Dog skal du være opmærksom på, at det ikke er nemt at vippe din parasol, hvis det blæser. Blæser det kraftigt, er det ikke muligt at vippe parasollen, da vinden kan få fat i parasollen, og det kan ende med at ødelægge den. Dette ændrer dog ikke på, at det er en funktion, der kan vise sig at være rigtig god at have.

Spørgsmål og svar om altanparasoller

Hvad er en altanparasol?

En altanparasol er en type parasol, der er designet til at beskytte mod solen på en altan eller en udendørs terrasse.

Hvilke materialer er altanparasoller typisk lavet af?

Altanparasoller er typisk lavet af vandafvisende materialer som polyester eller acrylic stof, samt en stærk aluminiumsstang og metalstøtteben.

Hvilken størrelse altanparasol skal jeg vælge til min altan?

Størrelsen af altanparasollen afhænger af størrelsen på din altan eller terrasse. Det anbefales at vælge en størrelse, der er lidt større end din altan, så du får den bedste dækning.

Er det nemt at åbne og lukke en altanparasol?

Ja, de fleste altanparasoller er udstyret med en manuel eller elektrisk drejemekanisme, der gør det nemt at åbne og lukke parasollen.

Er altanparasoller modstandsdygtige overfor vind og regn?

Ja, nogle altanparasoller er specielt designet til at modstå vind og regn, og er udstyret med vindbeskyttelsessystemer og vandafvisende materialer for at sikre størst mulig modstandsdygtighed.

Se også markedsparasolhaveparasolhængeparasol

Giv denne post en karakter

Blender test → Se de bedste køb på markedet lige nu

Tidligere artikel

Foam Roller – Hurtig og effektiv restitution efter træning

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig