BoligByggematerialer

Terrassedør. Se eksperternes valg

0

En terrassedør kan forandre et rum helt. Det er også en god måde at få luft og lyst ind i rummet. Dertil skaber en terrassedør også en udgang til haven eller terrassen. Det er med til at sikre et bedre flow i boligen, da du får nemmere ved at nyde terrassen, altanen eller have i sommerhalvåret.

Hvis du har i sinde at investere i en terrassedør, er der mange overvejelser, der skal gøres, før du kan sende din bestilling afsted. Her på siden kan du blive klogere på, hvordan du vælger den rette dør blandt de mange terrassedøre. Dertil finder du også et udvalg af døre, der med garanti byder på noget, der falder i din smag.

Valget af en terrassedør skal træffes med omhu

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange aspekter, der skal overvejes, når du skal investere i en ny terrassedør. Blandt andet skal du finde ud af, om du vil have en enkelt eller dobbelt terrassedør. Dobbeltdøre kan være en god løsning, hvis du har et rum, hvor der er meget begrænset lystilførsel.

Desuden er det altid en god idé at overveje indretningen af rummet, når du skal vælge terrassedør hertil. Det er nemlig ikke specielt hensigtsmæssigt, at man ikke kan komme til terrassedøren, fordi der er møbler, der står i vejen e.l. Det er bl.a. noget, der kan have indflydelse på valget mellem dobbelt- kontra enkeltdør.

Fx kan det betyde, at du gør klogt i at nøjes med en enkeltdør, hvis den skal monteres i et mindre rum, hvor det ikke er muligt at rykke rundt på møblerne. Har du ikke plads til en terrassedør dobbelt, men vil du gerne have bedre lystilførsel, så kan du vælge at købe og montere en terrassedør med sideparti i stedet for.

Hvis du gør det, så får du nemlig stort set den samme mængde lystilførsel, som havde du valgt en almindelig dobbelt terrassedør. Desuden kan der også sagtens stå møbler foran sidepartier, uden at det er noget, der giver problemer. Af denne grund, er det også en løsning, som rigtig mange ender med at vælge.

Hvilket materiale skal din terrassedør være fremstillet i?

Hvis du står over for at skulle købe en ny terrassedør, skal du blandt andet tage stilling til, hvilket materiale, den skal være fremstillet i. I denne forbindelse er der mange muligheder, men blandt de mest populære valg finder du fyrretræ, PVC og træ/alu.

Samtlige af disse løsninger og materialer er beskrevet nærmere herunder. Med afsæt i dette bør du kunne vurdere, hvilken af materialerne, der er det bedste valg for dig.

Fyrretræ

De traditionelle typer døre er typisk fremstillet i træ. Derfor kan de også holde i rigtig mange år. Vil du sikre, at de har en lang levetid, så kræver det dog, at de bliver løbende vedligeholdt. Det er en opgave, som langt de fleste boligejere godt kan leve uden.

Heldigvis er der også andre materialer at vælge mellem, som kræver mindre vedligeholde. Du kan dog stadig købe terrassedøre i fyrretræ, hvis du har et ønske om at købe en dør med et klassisk udseende. Vil du i stedet mene, at det er vigtigere med minimalt vedligehold, er der andre materialer, der er et bedre valg for dig.

PVC

Det er også muligt at købe en terrassedør i PVC. Det er gældende, uanset om du ønsker at købe en enkelt eller dobbelt terrassedør. Dette er et materiale, der er et godt alternativ til aluminium. Samtidig er det ofte også et bedre valg, end en traditionel dør i fyrretræ, hvis du ønsker at minimere kravene til vedligehold.

PVC er nemlig et materiale, der kan bryste sig af at være yderst holdbart. Det betyder også, at nye vinduer og døre i dette materiale kan holde i mange år. Desuden er det også yderst modstandsdygtigt overfor både vind og vejr. Derfor skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt det slides af de kolde vintre eller varme somre.

Ikke alle er vilde med udseendet af PVC. Det er dog en personlig vurdering, hvorvidt man mener, at det passer ind i boligens øvrige stil og indretning. Du skal i hvert fald ikke betvivle, hvorvidt det er en terrassedør, som du kan have i mange. Endvidere er der nærmest intet vedligehold forbundet med en sådan dør.

Træ/alu

Det er også muligt at købe en terrassedør, der er fremstillet i en kombination af træ og aluminium. Det er et af alternativerne til en terrassedør i traditionelt træ. Det er en type dør, der kræver mindre vedligehold, da den er beklædt udvendigt med pulverlakeret aluminium. Dertil har den også et bundstykke i aluminium.

På den indvendige side af døren har den stadig en træprofil. Det betyder, at der bliver bevaret noget af det klassiske udseende fra en terrassedør, som fx kunne være lavet i fyrretræ. Derfor er det et godt valg, hvis du vil mindske vedligehold, men stadig ønsker at bevare noget af det klassiske udseende.

Hvis du i stedet vælger at købe en dør, der er lavet i PVC, så får du ikke det klassiske look, som mange gerne vil have. Er du en af dem, der går op i dette, skal der ikke være nogen tvivl om, at det er en god idé at købe en terrassedør, der er lavet i en kombination af træ og alu – uanset om den skal være dobbelt eller enkelt.

Overvej også nøje valget af ruder i døren

Der er selvfølgelig ruder i din terrassedør. Derfor skal du også overveje, hvilken type ruder, du skal have i. Du kan blandt andet vælge mellem energiruder, termoglasruder, råglas, lydglas og meget andet. Der er fordele og ulemper ved de fleste rudetyper, hvorfor det handler om at vælge ud fra, hvad du vægter højest.

Som følge af dette, er det uhyre vigtigt, at du sørger for at overveje nøje, hvad der er det rette valg af ruder for dit vedkommende. Er du i tvivl om dette, er du nødt til at læse op på mulighederne, i stedet for blot at vælge en vilkårlig løsning, fordi det er lettest.

Giv denne post en karakter

Havestue. Guide til bedste havestue til prisen

Tidligere artikel

Trædrejebænk. Stort overblik over de bedste

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig