Hækkeklipper
HavemaskinerHækkeklipper

STIGA hækkeklipper. Stort overblik over bedste 2023-modeller

0

Som haveejer er der nok at se til. Derfor er det også rart at have udstyret i orden, så du undgår at bruge mere tid, end højest nødvendigt på at klare de opgaver, der skal klares. Der er ganske vist folk, der godt kan lide at gå i haven. Ofte er det dog for at luge, plante blomster e.l. Det er næppe fordi de er vilde med at klippe hæk.

De fleste vil gerne have hækkeklipningen overstået hurtigst muligt. Det er også gnaske forståeligt, for det er ikke en sjov opgave. Du kan dog gøre det lettere for dig selv, hvis du har en god hækkeklipper. Hvis du er på jagt efter en god hækkeklipper, har du mange muligheder, men du bør holde dig til et velrenommeret brand.

STIGA er en fabrikant af havemaskiner, der har været på markedet i mange år. Derfor har de også mange års erfaring med at udvikle hækkeklippere. Det kan både ses og mærkes, når man arbejder med dem, og derfor er STIGA-hækkeklippere også et godt valg. Heldigvis er det også netop, hvad du finder et udvalg af herunder.

Hvorfor skal jeg købe en Stiga-hækkeklipper?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du er i gode hænder hos STIGA. Er du på jagt efter en ny hækkeklipper, og er du ikke villig til at gå på kompromis, bør der ikke være nogen tvivl om, at STIGA er et godt bud. Derfor er der også rigtig mange danske haveejere, der ender med at investere i en hækkeklipper fra netop STIGA.

Blandt deres udvalg kan du finde maskiner, der kan klippe alt fra høje til små hække. Dertil er du også sikret, at det er et både kraftfuldt, pålideligt og effektivt redskab, du får mellem hænderne. Det er dog ikke svært at håndtere den store kraft, da den har et ergonomisk, drejbart håndtag, der gør det nemt og enkelt for dig.

Ikke nok med det, så er den endda også udstyret med et såkaldt anti-vibrationssystem. Det er en klar fordel, at den er det, da det er med til at sikre, at den kan reducere træthed og belastning af både arme og bryst. Hvis du har en stor hæk, er det dog særligt en fordel, da det betyder, at du kan arbejde i lang tid ad gangen.

Blandt deres sortiment er du også sikker på, at du kan finde noget for dig, da de har både har et udvalg af de ledningsfrie modeller, der er drevet af batteri- og benzinmotorer, men også elektriske modeller, der har en ledning monteret. Sværdet på deres hækkeklippere er et dobbeltskærende, laserskåret sværd.

Vælg mellem benzin-, batteri- eller eldrevet hækkeklipper

Hvis du står over for at skulle vælge en hækkeklipper, er der mange ting at tage højde for. Det er en maskine, der skal bruges til en meget specifik opgave, men alligevel er der mange modeller, der kan klare, det du skal bruge den til. Af denne grund er det heller ikke alle, der synes, at det er nemt at vælge en hækkeklipper.

En af de ting, der især er vigtigt at tage højde for, er om du skal have en model, der er drevet af et batteri, af benzin eller af strøm fra et strømudtag. Der er faktisk rigtig mange, der tror, at de er nødt til at vælge en af modellerne med ledning, men sådan forholder det sig ikke. Fx er batterimodellerne blevet markant stærkere.

Her er det dog vigtigt at understrege, at der er fordele og ulemper ved alle tre løsninger. Det betyder, at der ikke nødvendigvis er én af dem, der altid er det bedst valg. Derimod handler det om at finde ud af, hvad der er det rette for dig. Herunder kan du blive klogere på, hvad der er fordele og ulemper ved dem.

Benzindrevet hækkeklipper fra STIGA 

Hvis du vil være helt sikker på, at du ikke ender med at gå på kompromis med kraft og styrke, så skal du vælge en model med benzinmotor. De er nemlig stærkere, end både de batteri- og eldrevne modeller. Derfor er det som regel også benzindrevne hækkeklipper, der bliver anvendt af professionelle gartnere.

Bare fordi de bruges af professionelle fagfolk, betyder det dog ikke, at det også er det rette valg for dig. Har du en lille hæk, der er nem at klippe, er der ikke nogen grund til at købe en benzinmodel. Der er nemlig ikke kun fordele ved dette valg, da du blandt andet skal acceptere, at det ikke just er en støjsvag maskine.

Desuden er en benzindrevet model også markant dyrere, end både de batteri- og eldrevne modeller. Hvis du har i sinde at købe en ny hækkeklipper, der kan bruges til at klippe din lille og knap så genstridige hæk, vil du derfor næppe have brug for en benzinmotor. Det er kun aktuelt, hvis du har en meget stor eller solid hæk.

Batteridrevet hækkeklipper fra STIGA

En af fordelene ved en benzinmodel er, at du får en stor fleksibilitet. Du har en bevægelsesfrihed, du ikke får, hvis du vælger en model med ledning. Du kan dog få den samme store fleksibilitet, hvis du i stedet vælger at købe en hækkeklipper med batteri. Heldigvis kan du også købe en STIGA hækkeklipper batteri.

Som angivet herover, så kan du forvente, at du får en stor fleksibilitet ved at vælge en model med batteri. En ting er, at den er fleksibel, men noget helt andet er, at den også er lettere, end en benzinmodel. Det er en fordel, at den ikke er nær så tung, da det selvfølgelig gør den mere komfortabel at arbejde med.

Ikke nok med det, så er det også en meget støjsvag maskine. Den larmer faktisk næsten ikke, når du bruger den, og det er både rart for dig og for dine naboer. Dog er det en ulempe, at den er drevet af et batteri, da du skal lade dette op. Løber du tør under arbejdet, er du nødt til at skifte batteri eller lade det op igen.

Eldrevet hækkeklipper fra STIGA

En af de mest almindelige typer hækkeklippere, er model med ledning. Hvis du ikke vil have en model med batteri eller en STIGA hækkeklipper benzin, er det en ledningsbaseret model, du skal have. Den minder på en del punkter om de batteridrevne modeller, da den også kører på strøm, men dog strøm fra et strømudtag.

Det betyder også, at du hele tiden skal have en ledning slæbende efter dig. Det er der mange, der gerne vil undgå, og derfor er batterimodeller også vundet meget frem på det seneste. Dog er der også fordele ved at vælge en model med ledning. Blandt andet kommer du aldrig til at løbe tør for strøm under arbejdet.

Du får hele tiden strøm direkte fra stikkontakten, hvorfor du ikke skal frygte at løbe tør. Desuden bliver det også leveret direkte til sværdet, hvilket gør maskinen mere effektiv i brug. For at det ikke skal være sandt, så er den endda også billigere, end både batteri- og benzinmodellerne, hvilket også er værd at tage med.

Derfor er de ledningsbaserede modeller fortsat fremragende valg – specielt hvis du vælger en af de mange modeller fra STIGA, som du kan finde her på siden. Gør du det, så er du nemlig sikret kvalitet, pålidelighed og gode resultater.

Giv denne post en karakter

Kärcher vinduesvasker. Find laveste priser her

Tidligere artikel

Glashegn. Vedligholdelsesfrit hegn til terrassen

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Havemaskiner