Bedste akku hækkeklipper
BoligHavemaskinerHækkeklipper

Akku hækkeklipper. Stort overblik over året bedste modeller

0

At købe en hækkeklipper skal gøres med omhu. Der er mange varianter at vælge mellem, hvorfor det er vitalt, at købet er velovervejet. Blandt andet skal du tage stilling til, hvorvidt dens drivkraft skal være benzin, batteri eller el.

En akku hækkeklipper er en batteridreven hækkeklipper. Det er et populært valg blandt danskerne, da der er mange fordele forbundet med den. Er du selv på udkig efter en passende batteridreven hækkeklipper, bliver du herunder præsenteret for et udvalg af akku hækkeklippere, hvor du – med garanti – kan finde én.

Hvorfor skal jeg vælge en akku hækkeklipper?

Det er naturligvis ikke uden grund, at de batteridrevne hækkeklippere er blevet populære blandt danskerne. Det skyldes hovedsageligt, at de er nemme at bruge, da man ikke begrænses eller forstyrres af en ledning, som er tilfældet ved en eldrevet hækkeklipper.

Overvejer du, hvorvidt en akku hækkeklipper er det rette valg? I så fald bør du læse med herunder, hvor du præsenteres for en række af fordelene forbundet med at vælge en batteridreven hækkeklipper.

Bevægelsesfriheden er i top

Den primære fordel ved at vælge en akku hækkeklippe er, at du får en høj bevægelsesfrihed. Du begrænses nemlig ikke af en ledning, der skal slæbes efter dig. Hvis du er træt af at skulle slæbe en forlængerledning rundt i haven, når du klipper hæk, er det oplagt at skifte til en batteridreven model.

Dette er der rig mulighed for at gøre. Derfor skal du naturligvis heller ikke tøve med at gøre det. Det bør kun være i tilfælde af, at maskinen skal bruges i et professionelt regi, at du skal det. I et sådant tilfælde er det essentielt, at din maskine er kraftfuld og kan køre i flere timer i streg.

Leder du blot efter en hækkeklipper, du kan bruge til at klippe din hæk i baghaven, er det som regel nok med en model med batteri. Du vil nyde godt af den store bevægelsesfrihed, der følger med. Derved undgår du også, at du ved uheld kommer til at klippe ledningen over, hvorefter du ikke kan fortsætte arbejdet.

Du behøver ingen adgang til en stikkontakt

Hvis du skal bruge en eldreven model, skal du have adgang til en stikkontakt. Det er ikke tilfældet, hvis du i stedet bruger en akku hækkeklipper. Den er nemlig forsynet med et batteri, hvilket betyder, at du kan bruge den overalt – endda også ude midt i det hele, hvor der bestemt ikke stikkontakter er.

Har du eksempelvis en hæk eller busk langs villavejen, hvor du har svært ved at trække en ledning ud, skal du ikke bekymre dig, hvis blot du har en akku hækkeklipper. Har du brug for at klippe en større hæk, kan du blot investere i en akku hækkeklipper med 2 batterier, der muliggør, at du kan skifte mellem batterierne.

Er der ulemper ved en akku hækkeklipper?

Desværre er der ikke kun fordele ved at vælge en hækkeklipper med batteri. Der er også en række ulemper forbundet med valget. Derfor skal du vurdere, hvorvidt du mener, at fordelene overskygger ulemperne. Det er en personlig vurdering, der afhænger af dine konkrete behov.

En af de klare ulemper er, at du kan risikere, at dit batteri løber tør for strøm, mens du klipper hæk. Heldigvis er det relativt let at løse dette problem, da du blot kan have et ekstra batteri liggende. Derved kan du altid skifte til et nyt batteri, hvis det skulle forekomme, at der er behov for det.

Desuden er det ikke alle akku hækkeklippere, der er lige kraftfulde. En hækkeklipper, der er enten benzin- eller eldrevet vil typisk være mere kraftfuld. Har du en stor hæk eller skal maskinen bruges hyppigt, bør du derfor overveje, hvorvidt den rette beslutning er at købe en batteridreven hækkeklipper.

Det kan dog sagtens lade sig gøre at købe en kraftfuld akku hækkeklipper. Ønsker du at gøre dette, vil det dog som regel medføre, at prisen stiger til vejrs. Ønsker du at holde din investering på et sobert niveau, kan det være svært at købe en kraftfuld batteridreven hækkeklipper, da de ofte koster en del.

Hvad er vigtigt, når jeg skal vælge en akku hækkeklipper?

Ønsker du at investere i en akku hækkeklipper, så har du mange muligheder. Der er mange, der foretrækker denne type hækkeklipper, hvorfor forhandlerne naturligvis fører et stort udvalg af dem. Er du på udkig efter en sådan hækkeklipper, er det dog kun en fordel, at udvalget er både stort og differentieret.

Det garanterer selvfølgelig, at du kan finde en hækkeklipper, der harmonerer med dine kriterier og behov. Dette forudsætter dog, at du ved, hvad du skal holde øje med, når du skal købe en hækkeklipper med batteri. Ved du ikke dette, ender du med at vælge i blinde, hvilket sjældent vil resultere i et godt valg.

Hvis du ønsker at erhverve dig en akku hækkeklipper, er det især nedenstående, der skal være i fokus:

  • Batteridriftstid: Driftstiden er vigtig. Hvis du har en stor hæk, er det særligt vigtigt, at du vælger en model med en høj driftstid. Som regel tager det altid lidt længere tid at klippe hæk, end man havde regnet med. Læg derfor lidt tid til, når du skal estimere dit behov for batteriets driftstid.
  • Snitstyrke: Som tidligere angivet, er det ikke alle akku hækkeklippere, der er lige kraftfulde. Der er ganske vist stor forskel på folks behov, men de fleste har dog brug for en hækkeklipper med en vis kraft. Har du en meget kraftig hæk, er det dog i særdeleshed vigtigt at have fokus på dette.
  • Medfølgende batteri: Det er ikke alle modeller, der bliver leveret inklusive et batteri. Derfor er det også et aspekt, der er værd at holde øje med i forbindelse med dit valg af hækkeklipper.
  • Vægt: Det er ikke rart at arbejde med en hækkeklipper, der er for tung. Gå derfor efter en model, der har en god vægt. Dog skal den ikke have så lav en vægt, at det indikerer, at der er brugt materialer af lav kvalitet. Gå gerne efter en vægt på mellem 2,5 og 3 kg ekskl. batteri.
Giv denne post en karakter

140×200 Boxmadras – kæmpe udvalg

Tidligere artikel

120×200 Springmadras. Find de bedste tilbud i vores store guide

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig