BoligHave og terrasse

Regnvandstønde. Se de 15 mest solgte modeller her

0

Der kan være mange årsager til, at du ønsker at købe en regnvandstønde. Der findes mange af dem på det danske marked, og de adskiller sig på flere punkter.

Deres formål er naturligvis ens; at opsamle regnvand. Hvad du efterfølgende kan gøre med det, og hvordan du kan gøre det, afhænger dog af dit valg af regnvandstønde. Derfor bør du naturligvis også overveje, hvad du stiller af krav i denne sammenhæng.

Ligeledes bør du også overveje, om den udelukkende købes af praktiske årsager, eller om den også skal tjene et dekorativt formål. Skal den det, skal du selvfølgelig også fokusere på udseendet af den.

Du kan spare penge med en regnvandstønde

Der kan være et hav af årsager til, at du er på jagt efter en regnvandstønde. Derfor er der også stor forskel på de mange tønder, der er at finde på markedet, da der skal være noget for enhver.

At der er stor forskel på dem, er dog blot en fordel. Det er nemlig med til at sikre, at du kan finde en tønde, der er perfekt for netop dig. For at kunne dette, er du dog nødt til at vide, hvad du egentlig stiller af krav og har af ønsker.

Der kan være mange grunde til, at du har et ønske om at samle regnvand op. For de fleste handler det dog i bund og grund om, at man har et ønske om at spare penge på vandregningen – og det er lige netop, hvad du kan, hvis du har en tønde til at samle regnvand op med.

Det er desværre ikke billigt at bruge vand i Danmark. Derfor er det også vigtigt, at man forsøger at bruge så lidt, som muligt, hvis man gerne vil spare på pengene. Har man ikke mulighed for dette, bør man i stedet finde en anden måde at få adgang til vand på.

Hvis du har en regnvandstønde i haven, er det derfor ganske nemt at spare penge. Med en sådan beholder, er det derfor muligt at have en gratis vandforsyning til mange formål. Af den grund bør du ikke tøve med at investere i en regnvandstønde, hvis du har gjort dig overvejelser om dette.

En regnvandstønde kan gavne miljøet og dine planter

Der bør ikke være nogen tvivl om, at der er et væld af steder i den daglige husholdning, hvor du sagtens kan gøre brug af regnvand, i stedet for at bruge det vand, der kommer ud af din vandhane.

Det er i høj grad om sommeren, at du vil have mulighed for at skrue ned for dit vandforbrug. Det kræver dog, at du sørger for at samle vand op i enten en regnvandstønde eller en anden form for regnvandsopsamler. Det er nemlig ikke kun tønder, der kan bruges til at samle vand op.

Hvis du først har fået samlet regnvand op, er det muligt at bruge til et hav af formål. Hvad mange dog ender med at bruge det til, er til havevanding. Det er noget, man gør sig mere i sommeren, hvorfor det altså særligt er her, at man kan spare penge med en regnvandstønde.

Det vand, som du får samlet op i din tønde, kan du blandt andet bruge til at vande græsplænen, krydderurter, blomster og potteplanter. Ikke nok med, at det er med til at gavne din pengepung, så gavner det faktisk også miljøet, at du vælger at gøre brug af regnvand til at vande med.

Du gør noget godt for miljøet

Hvis du gør brug af det vand, der falder ned fra himlen, så skal du ikke bruge lige så meget af det vand, som skal hentes op fra vores dyrebare grundvand. Der er flere årsager til, at det er en fordel, men det handler primært om, at det nedsætter det samlede vandforbrug i Danmark.

Grundvandet er vigtigt at skåne. Derfor rådes alle også til at bruge mindre vand. De fleste ved dog også, at det er noget, der kan være svært. Med en regnvandstønde og nem adgang til regnvand, bliver det hurtigere lettere at bruge mindre grundvand.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det ikke er alle, der vægter dette lige højt. Det er en skam, at det forholder sig således, men for nogen er miljøet ikke noget, der bliver tænkt ind i de daglige rutiner. Det kan der naturligvis være flere årsager til.

Er du blandt dem, der går op i, at du skåner miljøet på de måder, det er muligt, så har du blot endnu mere grund til at købe en regnvandstønde eller anden form for opsamler. Det er nemlig ikke kun regnvandstønder, der er en mulighed at bruge i denne forbindelse.

Blomster og biler elsker vand fra himlen

Ikke alle er klar over det, men faktisk kan dine blomster og potteplanter bedre lide det vand, der falder ned fra himlen, end det vand, der kommer fra din vandhane. Det er i høj grad som følge af, at der ikke er et lige så højt indhold af kalk i det vand, der falder ned fra himlen.

Hvis du er typen, der vasker din bil derhjemme, kan det også her være en fordel at gøre brug af regnvand. Når du bruger vand fra hanen til at vaske din bil, kan du nemlig risikere, at der opstår eventuelle kalkstriber. Derfor bør du forsøge at undgå at bruge kalkholdigt vand fra hanen.

Hvis du skal bruge regnvand til at vaske din bil, er det dog ikke til at komme udenom, at der skal være nok af det. I et sådant tilfælde er du derfor også nødt til at have en stor beholder, der kan opsamle vand nok til, at du kan bruge det til at vaske hele din bil.

Egner sig ikke som drikkevand

Til trods for, at du kan bruge dit regnvand til et hav af formål, er det vigtigt, at du er klar over, at du ikke kan bruge det som drikkevand. Det vand, der bliver opsamlet i en regnvandstønde eller -beholder, kan nemlig have et indhold af bakterier, der gør, at det ikke er sundt at drikke det.

Det er også ensbetydende med, at du ikke bør bruge det til fx at fylde et bade- eller soppebassin til små børn. De fleste er godt klar over, at de ikke må drikke regnvand, men det er ikke alle, der er klar over, at det ikke må bruges til at bade i – det er dog især for helt små børn, at det gælder.

Hvis du havde håbet på, at du kunne se dig helt fri for at bruge vand fra hanen, fordi du køber en regnvandstønde, tager du derfor fejl. Du kommer stadig til at skulle bruge vand fra din vandhane, hvis du skal have noget at drikke, hvis du skal fylde et badebassin eller deslige.

På trods af, at du ikke kan gøre brug af det som drikkevand, er det dog ikke noget, der betyder, at du ikke vil kunne bruge det til noget. Som der også er givet udtryk for før, så kan du gøre brug af opsamlet regnvand til et væld af forskellige formål.

Har du gjort dig tanker om at købe en regnvandstønde, bør du dog heller ikke tøve med at købe en sådan tønde. Det kan spare dig for mange penge, og det kan være en stor hjælp i en lang række forskellige sammenhænge.

Der er stor forskel på de forskellige regnvandstønder

Der er mange, der tror, at en regnvandstønde blot er en tønde. Sådan forholder det sig dog slet ikke. Du kan finde et stort antal regnvandstønder på det danske marked, og der er stor forskel på dem, hvorfor det er vigtigt, at du tager dig tid til at vælge en variant, der er ideel for dit vedkommende.

I og med, at du kan vælge blandt et stort antal regnvandstønder, vil det ikke være dem alle, der er noget for dig. Af den grund er det vigtigt, at du tager dig tid til at vælge med omhu. Ligeledes er det også vigtigt, at du sørger for at vælge med afsæt i de rette faktorer.

Har du ikke købt en regnvandstønde før, er det ikke sikkert, at du ved, hvad du skal holde øje med. Her er det vigtigt, at du ikke blot vælger den nemme løsning, og vælger en vilkårlig tønde blandt udvalget. Hvis du står over for at skulle investere i en regnvandstønde, er det i særdeleshed nedenstående faktorer, der er vigtige at holde øje med og vælge ud fra:

  • Størrelse
  • Materiale
  • Udseende
  • Kapacitet
  • Pris

Hvor stor betydning har udseendet?

Det er ikke alle, der kun køber en regnvandstønde, fordi den skal have et praktisk formål. For mange handler det i lige så høj grad om, at den skal tage sig pænt ud i haven. Derfor er det vigtigt, at du overvejer, hvor vigtigt udseendet er for dig.

Hvis du ved, at du kun vil have en regnvandstønde, fordi den er praktisk, er det naturligvis ikke sikkert, at du vægter udseendet højt. I så fald kan der ofte være penge at spare, hvis du fx vælger at købe en tønde i plastik i stedet for træ. Det er derfor også værd at overveje.

5/5 - (1 vote)

Bosch hækkeklipper batteri. Det bedste valg i 2023

Tidligere artikel

Vertikalskærer. Se de mest solgte modeller her

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig