Flot Havebænk
BoligHave og terrasse

Køb af Havebænk. 20+ flotte og populære bænke til haven

0

Du har rigtig mange muligheder, hvis du ønsker at købe en havebænk. De mange muligheder medfører dog, at det kan være vanskeligt at finde den rette. I denne forbindelse er der rigtig mange faktorer, der er vigtige at tage højde for. Af denne grund er det også vigtigt, at du tager dig god tid til at vælge.

Hvis du er i tvivl om, hvad der er den rette havebænk for dit vedkommende, er det en god idé at starte med at søge lidt inspiration. Dette kan gøres på flere måder, men en god løsning er, at du tager et kig på de mange modeller, der ses herunder. Blandt dem er der sandsynligvis noget, der appellerer til netop dig.

Vær opmærksom på kvalitet og materialer

Du skal ikke bekymre dig om, hvorvidt du kan finde en ideel havebænk for dit vedkommende. Du er dog nødt til at vide, hvad du reelt set er på udkig efter. Er du ikke det, så er det svært at finde noget, der lever op til de krav du har. Derfor er det en god idé at bruge lidt tid på at nedfælde dine forskellige krav og ønsker.

Hvis du står over for at skulle investere i en havebænk, er der dog også en række faktorer, der altid skal være i fokus. Det er gældende, uanset hvad dine krav ellers er. Det kan nemlig godt svare sig, at du køber én, der er lavet i et godt materiale. Ved at gøre dette, får du nemlig en bænk, der er egnet til at holde i mange år.

Du kan finde rigtig mange billige havebænke på det danske marked. De har dog en tendens til at være meget påvirkelige over for dansk vind og vejr. Ikke nok med det, så kan de også have en tendens til at være en smule vakkelvorne. Derfor er der mange gode grunde til at betale ekstra, for at få bedre kvalitet og materialer.

Ved at vælge en solid bænk, får du faktisk også den flotteste bænk. Det sikrer dig nemlig mod, at du kort tid efter købet står tilbage med en bænk, der er blevet slidt og grim. Hvis du har besluttet dig for at investere i en havebænk, bør du derfor fokusere på at finde en bænk, der kan bryste sig af god kvalitet og materialer.

Hvad er vigtigt at overveje, når man køber en havebænk?

Før du køber en havebænk, er der en række ting, du bør have in mente. Det er fx vigtigt at vide, hvordan du skal behandle den, og hvilken bænk, der passer bedst til din have og dit hus. Hvis du skal købe en havebænk til din have, er det især nedenstående parametre, der er vigtige at tage op til overvejelser:

  • Hvilken farve er dine vindueskarme og dine døre? Det er en god idé at vælge en bænk, der passer til farven på dine karme og døre. Hvis du har hvide karme og døre, kan det give god mening at købe en bænk, der også er hvid.
  • Hvilken farve er dit hus? Har du et helt hvidt hus, er det ikke sikkert, at det rette vil være en træfarvet bænk. I stedet kan du vælge én i sort, der står i kontrast til dit hus. Hvis du derimod har et hus med røde mursten, vil du ofte opleve, at en træfarvet bænk falder smukt sammen med murstenene.
  • Hvor stor skal den være? Du bør også tage højde for, hvor stor en bænk du gerne vil have. I denne sammenhæng skal du selvfølgelig også tænke på, hvor mange der skal sidde på. Husk dog også, at du skal sikre, at der rent faktisk er plads til den på det sted, hvor det er tiltænkt, at den skal stå.
  • Hvad skal den bruges til? Det kan virke som et underligt spørgsmål, for man skal selvfølgelig sidde på den. Det kan dog være, at den skal bruges i stedet for havestole. I så fald er det fx rart at vælge en model med ryglæn. I andre tilfælde kan en bænk uden ryglæn være bedre.

Det er også vigtigt at huske, at hvis du vælger at købe en havebænk i træ, kræver den en form for behandling. Her er det en god idé at behandle bænken med olie mellem en og to gange om året. Derved er du sikret, at den bliver ved med at bibeholde dens blanke og fine udseende.

Hvis du ikke køber en bænk i træ, er det ikke et krav, at du vedligeholder på samme måde. Vælger du i stedet at købe en bænk i plastik, metal e.l., er det sjældent, at der er krav om vedligeholdelse. Derfor er det også et aspekt, der er værd at overveje, hvis du så vidt muligt ønsker at undgå at vedligeholde bænken.

Kan man undgå at købe havebænk i træ?

Som angivet herover, er det ikke alle, der har lyst til at købe en bænk i træ. Det skyldes ofte, at folk ønsker at undgå at bruge for meget tid på at holde bænken og øvrige havemøbler ved lige. Hvis du er en af dem, der gerne vil undgå dette, bør du se nærmere på de to materialer herunder:

Non-wood

Her er der tale om et kunstmateriale, der til forveksling ligner træ. Det er selvfølgelig det, der er pointen med det. Hvad det betyder er, at du får et materiale, der ligner den ægte vare, men som har samme egenskaber, som er kendt fra plastik.

Det er ensbetydende med, at du får en havebænk, der kræver minimal vedligeholdelse. Som følge af dette, kan du også være sikker på, at den kan holde sig pæn i mange år.

Metal

Det er også muligt at købe en havebænk i metal. Hvis du gør det, så er du sikret en robust og vejrbestandig bænk. De fleste vil mene, at det er et materiale, der giver bænken et mere moderne udtryk, end enten træ eller non-wood. Når alt kommer til alt, er det dog en personlig vurdering.

På lige fod med non-wood er du dog garanteret, at der er minimal vedligeholdelse forbundet med en bænk i metal.

5/5 - (1 vote)

Bumper plates

Tidligere artikel

Brændeflækker. Se alle Bedst i Test modeller her

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig