BoligHave og terrasse

Terrassebrædder. Find de bedste tilbud på brædder til terrassen

0

Vil du gerne kunne nyde den danske sommer, skal du have en terrasse, der indbyder til det. Er du ikke så heldig at have dette i forvejen, er der heldigvis mulighed for at etablere én.

I denne sammenhæng har du mange muligheder, da du bl.a. skal vælge mellem en træ- og stenterrasse. Har du besluttet, at det skal være en træterrasse, er næste skridt at finde de rette terrassebrædder hertil.

Når du skal købe terrassebrædder, kan du vælge fra et bredt og differentieret udvalg. Du skal derfor ikke betvivle, hvorvidt du kan finde brædder, der både er i høj kvalitet, fornuftigt prissat, og harmonerer med dine æstetiske tanker og præferencer.

Hvorfor vælge en træterrasse?

Som angivet herover, er der mange overvejelser, der skal gøres, hvis man har intentioner om at anlægge en ny terrasse. Blandt andet skal du tage stilling til, hvorvidt du ønsker at etablere en terrasse i træ eller sten.

Det kan være en svær beslutning, da der er fordele og ulemper ved begge dele. Derfor skal du tage op til grundig overvejelse, hvad du mener, der er den mest ideelle løsning for dit vedkommende.

Hvis du læner i retning af at få etableret en træterrasse, kan du blandt andet nyde godt af, at den har en blød overflade i forhold til en terrasse af sten. Derfor vil den også være mere behagelig at gå på – og det kan du især mærke, når du går i bare tæer.

Ydermere er det også værd at fremhæve, at en træterrasse altid vil føles lunere at gå på. Det gør sig gældende, hvad enten det er koldt eller varmt udenfor. Det er ikke sikkert, at du går op i dette, men for mange er det en betydelig fordel.

Du har mulighed for at lave kreative løsninger

Hvis du gerne vil undgå at få etableret en terrasse, der ligner alle andres, kan en træterrasse også meget vel være det rette valg. Her får du nemlig mulighed for at lave kreative løsninger, som du ikke på samme vis kan med sten.

Det er selvfølgelig ikke sikkert, at det er noget, der har din interesse. Ønsker du blot en basal og indbydende træterrasse, er der intet, der står i vejen for dette – men der er dog mulighed for meget mere, end blot dette.

Du har blandt andet mulighed for at få etableret en træterrasse med specielle detaljer eller former. Det skyldes naturligvis, at det er nemt at skære træet til, så det har en vinkel, form eller størrelse, der harmonerer med de kreative tanker, du har gjort dig.

Der findes mange typer terrassebrædder

Et af de aspekter, der kan gøre det vanskeligt at vælge terrassebrædder til din nye terrasse, er de mange muligheder.

Det er selvfølgelig en fordel, at du har mulighed for at vælge blandt et både bredt og differentieret udvalg, men det fører også ulemper med sig. Det store udvalg kan nemlig gøre det vanskeligt at finde netop dén type brædder, der er den rette for dig.

Der er flere faktorer, der har betydning, hvis du skal købe brædder til en terrasse. Du skal blandt andet sikre, at de har et look, der tiltaler dig, men du skal også overveje graden af vedligeholdelse. Skal den være minimal, skal du nemlig vælge vedligeholdelsesfri brædder.

Herunder bliver du præsenteret for en række forskellige muligheder. Der er sandsynligvis også en mulighed, der falder godt i hak med, hvad du har tænkt dig.

Trykimprægnerede terrassebrædder

Hvis du har planer om at etablere en mindre træterrasse ved din bolig eller dit kolonihavehus, kan trykimprægnerede terrassebrædder være en glimrende løsning.

Der er flere fordele forbundet med at vælge denne type brædder. Først og fremmest er det naturligvis værd at fremhæve, at de typisk er billigere end andre muligheder. Til trods for den lave pris, har de dog alligevel en holdbarhed på rigtig mange år.

Skal du være sikret en lang holdbarhed på disse brædder, er det dog en forudsætning, at de bliver behandlet mindst en gang om året. Det er dog hverken svært eller tidskrævende, hvorfor det bør være til at overkomme for de fleste.

Hårdttræs terrassebrædder

Har du et ønske om at opnå et mere eksklusivt udseende på din terrasse, skal dit valg af brædder selvfølgelig også harmonere med denne tanke. I et sådant tilfælde rådes du derfor til at vælge hårdttræs terrassebrædder, der er fremstillet i eksotiske træsorter.

Vælger du at gå denne vej, har du endda flere muligheder at vælge mellem, alt afhængigt af dit ønskede udtryk.

Beslutter du dig for ikke at behandle dine brædder, vil de med tiden få et mere gråligt udseende. Det er en smagssag, hvorvidt det er noget, man kan lide, men der er mange, der synes, at deres terrasse får et flot og eksklusivt udseende. Andre er derimod ikke specielt vilde med det.

Er du en af dem, der ikke er vild med det, skal du sørge for at behandle dine brædder både før de lægges og lige efter de er lagt. Derfor er der en smule ekstra arbejdet forbundet med at vælge hårdttræs terrassebrædder, men for mange er det dog det ekstra arbejde værd.

Komposit terrassebrædder

Vil du gerne undgå vedligeholdelse, er der faktisk mulighed for dette. Det kræver dog, at du får valgt de rette brædder. For at kunne slippe for vedligehold, skal du nemlig vælge terrassebrædder i komposit.

Det er nemlig en særlig type brædder, der er lavet af henholdsvis træ, plastik og bindemiddel. Derfor er det ikke et organisk materiale på samme vis, som enten trykimprægnerede- og hårdttræs terrassebrædder. Til forveksling ligner de dog træbrædder, hvilket er en fordel.

Det eneste, der er krævet, når det kommer til vedligehold, er at rengøre dem. Du skal nemlig sikre, at der ikke kommer svamp i brædderne. Foruden dette er de dog beskyttet mod både al slags vejr og insektangreb.

Lyse eller mørke terrassebrædder – hvad skal du vælge?

Hvis du skal købe terrassebrædder til en ny terrasse, er der naturligvis mange faktorer, der har betydning for dit valg. Derfor er det også et valg, du skal træffe med omhu. Blandt andet skal du overveje, hvorvidt du vil have lyse eller mørke brædder.

Beslutter du dig for at vælge lyst træ som fx lærk- eller fyrretræ, så får du det største farvemæssige spillerum. De lyse brædder er nemlig betydeligt lettere for dig at male, hvis du har et ønske om at male dine terrassebrædder.

Du har eksempelvis mulighed for at vælge en lys og nærmest transparent farve. Ved at gøre dette, vil du nemlig lade årene i træet stå tydeligt frem. Gøres det korrekt, kan det se rigtig nydeligt ud.

Der er dog også ulemper forbundet med at vælge brædder i en lys farve. En af disse er, at de er mere sarte over for skidt og møg. Ligeledes vil du også opleve, at det på de lyse brædder lettere ses, hvis de angribes af alger og andre belægninger.

Det sidste kan man dog også vælge at se på som noget positivt. Det kan nemlig være medvirkende til, at du får gjort noget ved de alger og belægninger, der rammer din terrasse. Det er vigtigt, at man gør dette, da de kan skabe problemer for træets sundhed.

En mørk træsort er også en mulighed

Der er også mulighed for at vælge en mørk træsort til dine terrassebrædder. Det er et valg, der også er fordele og ulemper forbundet med, hvilket understreger, at det i sidste ende handler om egne præferencer.

Har du et ønske om at lægge en terrasse med mørke brædder, kan du blandt andet vælge at gå efter sorter som mahogni eller en anden ædeltræsort. En af de klare fordele ved at gøre dette er, at du får en terrasse, der er mindre modtagelig for skidt og snavs.

Her er det selvfølgeligt vigtigt, at du er opmærksom på, at det blot betyder, at det er sværere at få øje på. Du undgår ikke, at der kommer skidt og snavs på terrassen. Dog kan du glæde dig over, at vejret og solen ikke påvirker farven af terrassebrædderne i lige så høj grad.

På den anden side er der dog også ulemper ved det. Det kan nemlig gøre det svært at opdage algebelægninger, før de bliver så kraftige, at de danner tydelig, grøn- eller gullig misfarvning af brædderne.

Det er ligeledes noget, der gør sig gældende, hvis du beslutter dig for en mørkbejdset udgave af en lys træsort. Vælger du denne løsning, er det derfor vigtigt, at du er mere opmærksom på alger, end hvis du i stedet havde valgt lyse terrassebrædder.

Vælg ud fra dine egne præferencer

Som der flere gange er givet udtryk for i denne tekst, er der fordele og ulemper forbundet med valget af en hvilken som helst type terrassebrædder.

Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du vælger med udgangspunkt i dine egne præferencer. Dog er det vigtigt, at du også tænker på det praktiske aspekt. Ydermere er det også en god idé at vælge brædder, der passer sammen med din bolig og resten af havens indretning.

Dette vidner om, at der er mange overvejelser, man skal sørge for at gøre sig, inden man begynder at købe terrassebrædder.

5/5 - (1 vote)

Gevindskæresæt. Find de bedste sæt til både Metrisk og Tommer

Tidligere artikel

160×200 Springmadras – de bedste online

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig