Lille drivhus
BoligHave og terrasse

Lille drivhus. Se udvalg af små drivhuse her

0

Drivhuse kan fås i mange størrelser. Som regel er de dog relativt store, hvorfor de kræver, at du har god plads i haven. Der findes dog også mindre drivhuse, der kan bruges, hvis ikke du har en stor have. Det er naturligvis ikke alle, der ser noget appellerende i sådanne drivhuse, mens det for andre er en perfekt løsning.

Der kan være flere grunde til, at du leder efter et lille drivhus. Fx kan det være, at du leder efter et lille drivhus til altan. Her skal du finde en meget specifik model. Det skal du også, hvis det er et lille drivhus til væg, du er på udkig efter. Herunder finder du et udvalg af små drivhuse, hvor du kan starte med at lede.

Et typisk drivhus er ca. 10 kvm stort. Herunder kan du se markant mindre udgaver – lige fra drivhus til altanen til omkring 6 kvm klassiske drivhuse: 

Hvordan finder jeg det rette drivhus?

Som angivet herover, kan du finde mange drivhuse på det danske marked. Det er selvfølgelig både en fordel og en ulempe. Det garanterer, at du kan finde et drivhus, der er som skræddersyet til dine behov. Det betyder dog også, at det kan være svært og tage en rum tid at finde det drivhus, der er det rette for netop dig.

Hvis du står over for at skulle vælge et drivhus, er der mange detaljer, der er vigtige. Det betyder derfor også, at du ikke blot skal vælge et vilkårligt drivhus. Det kan godt være, at det ser ud til at være et fint drivhus, men det er ikke nok. Du skal sikre, at det både egner sig til dit formål, den ønskede placering og flere andre krav.

Fx er der stor forskel på, om du leder efter et drivhus til din altan, eller det skal stå op ad væggen i baghaven ved din villa. Det er sådanne detaljer, som du er nødt til at tage højde for, når du skal vælge dit drivhus. Det er dog langt fra det eneste aspekt, der er vigtigt at fokusere på, når du skal investere i et nyt drivhus.

Størrelsen er et vigtigt aspekt

Det giver næsten sig selv, at det er vigtigt at vælge et drivhus, der har den rette størrelse. Det er der dog en god chance for, at du allerede er klar over, hvis du leder efter et lille drivhus. Dog findes de mindre drivhuse også i flere forskellige størrelser. Dertil er der også forskel på, hvad folk betragter som et lille drivhus.

Når du skal vurdere, hvor stort dit drivhus skal være, er der flere parametre, der er afgørende. Du skal derfor ikke blot vælge på øjemål, til trods for, at det kan virke som en nem løsning. I stedet skal du gå struktureret til værks, så du er sikker på at finde et drivhus, der har den størrelse, som du har brug for.

Glas eller polycarbonat?

De fleste drivhuse er fremstillet med aluminiums- eller plastramme samt enten almindeligt glas, hærdet glas eller polycarbonat. Men hvad skal du egentlig gå efter her? Der findes op til flere typer at vælge mellem, og de har hver især sine egne fordele og ulemper.

Hvis du har børn eller dyr, anbefales det at vælge et drivhus med hærdet glas. Det skyldes, at du ikke kan skære dig på det, hvis det skulle gå i stykker. Almindeligt glas er derimod rigtig skarpt, hvis det går i stykker. En tredje mulighed er de hårde plastplader, der er fremstillet af polycarbonat.

Det er et materiale, der er både fleksibelt, men også meget modstandsdygtigt. Derfor kan det også klare hård vind, hvilket er en fordel, hvis du skal have dit drivhus stående i et meget blæsende område. Vil du gerne sikre dig mod blæst, skal du vælge et drivhus med en kraftig konstruktion og hanebjælke.

Derved er du sikret, at elementerne ikke vrider sig fra hinanden, hvis der er kraftig blæst. Dertil er det også værd at nævne, at det ikke er alle ruder, der er lige nemme at montere. Derfor kan det i nogle tilfælde være en god idé, at du vælger at alliere dig med en professionel til dette.

Hvordan skal jeg placere mit drivhus?

For at sikre, at du får mest muligt ud af dit drivhus, skal du ikke blot overveje, hvor meget plads du får brug for. Du skal også tage højde for, hvis du ønsker at placere det. Ofte giver det god mening at placere det nær eller i forlængelse af din terrasse, et højbed eller en køkkenhave.

Dog bør det også nævnes, at det er bedst, at du vælger at placere et drivhus der, hvor der er sol hele dagen. Du skal dog ikke tro, at det er et problem, hvis der er mindre træer eller buske, der giver let skygge. Faktisk er det en fordel, hvis det er tilfældet, da du dermed kan undgå, at dit drivhus bliver overophedet.

Planterne kan nemlig godt ende med at svede, hvis du ikke er varsom.

5/5 - (2 votes)

DeWalt boremaskine

Tidligere artikel

Espressomaskine Test 2023. De 30 bedste modeller

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig