BoligHave og terrasse

Ukrudtsbrænder. 10 mest effektive modeller mod ukrudt

0

De fleste haveejere kæmper en brav kamp, for at holde ukrudt væk. Der er dog nogen, der gør det lettere for sig selv, end andre. De haveejere, der kæmper kampen med de rette våben, har typisk også nemmere ved at vinde den. Derfor er det haveejere, der har investere i en ukrudtsbrænder, der opnår de bedste resultater.

Har du ikke selv anskaffet dig en ukrudtsbrænder, men er du ved at være irriteret over, at det tager for meget af din tid at bekæmpe ukrudt, så er det på tide at gøre alvor af det. Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at det ikke er alle ukrudtsbrændere, der stemmer overens med dine præferencer og kriterier.

Hvis du har i sinde at købe en ukrudtsbrænder, er du dog havnet på den rette side. Her på siden har vi ikke blot samlet en masse information, der kan gøre valget af en ukrudtsbrænder en kende lettere. Vi har nemlig også samlet et udvalg af de bedste ukrudtsbrændere, hvorfor der naturligvis også er noget til dine behov.

Kan man bruge en ukrudtsbrænder alle steder?

I og med, at det er en maskine, der bekæmper ukrudt med ild, er det ikke alle steder, du kan bruge den. Der er nemlig en risiko for, at du ender med at antænde noget, som ikke skal antændes, hvis du gør det. Derfor egner den sig også mest til at blive brugt mellem havefliser og i havegang, hvor du skal bekæmpe ukrudt.

Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at der ikke er andre metoder, der er mere effektive og smarte, end at bruge en ukrudtsbrænder. Det er gældende, hvad enten du bruger en ukrudtsbrænder gas eller du derimod beslutter dig for at køb en ukrudtsbrænder el, på trods af, at der er forskel på, hvordan de bruges.

Vil du gerne give ukrudtet kamp til stregen, skal der dog ikke herske tvivl om, at en ukrudtsbrænder er den bedste måde at gøre det på. Det handler i høj grad om, at den både er effektiv, men også, at den har en stor præcision. Husk desuden på, at det kun skal svitses kort, og ikke brændes helt, som der er mange, der tror.

Hvordan bruger man en ukrudtsbrænder?

Som der også er givet udtryk for herover, er det ikke meningen, at du skal brænde ukrudtet væk. Det er en udbredt misforståelse, at man skal det. Det er langt mere effektivt kun at svitse det. Meningen er nemlig, at hele ukrudtsplanten skal varmes op, da det vil få cellerne til at sprænge indefra, så den ender med at visne.

Derfor kræver det faktisk ikke mere, end at du føre din ukrudtsbrænder hen over ukrudtet med cirka 10 cm’s afstand. Det er vigtigt, at du husker, at det skal gøres så tilpas hurtigt, at planten bliver varmet op, uden at den ender med at brænde helt af. Det kan kræve lidt øvelse, men man lærer det dog relativt hurtigt.

Det er ganske let at se, om en plante har fået varme nok, da du blot skal klemme et blad mellem to fingre. Er der et mørkt aftryk efter dine fingre, så har den fået nok. Der er forsøg, der har vist, at du opnår den bedste effekt, hvis du bruger ca. otte gram gas pr. m2. Det kræver dog, at det ikke er en eldrevet model du har.

Hvis det er en gasbrænder, du har valgt at købe, så vil du ved denne dosis kunne være sikker på, at ca. 90 % af ukrudtet er forsvundet i løbet af omtrent tre dage. Derfor er det også vigtigt, at det er gjort klart, at det ikke kan betale sig at spare på gassen. Bruger du for lav en dosis, så giver det også en dårligere effekt.

Du bør heller ikke bruge for høj en dosis

Det er dog vigtigt, at du også er klar over, at en for høj dosering ikke er godt. Hvis du bruger en dosering, der er for høj, er der nemlig en risiko for, at du ender med at brænde ukrudtet af. Det er dog ikke det, der er det egentlige problem. Det er derimod, at roden overlever, hvorfor den blot kan skyde nye grønne skud.

Hvis du har gjort det korrekt, så vil du efter to til tre kunne feje det visne ukrudt væk med en stiv kost. Hvis der er noget af det, der er en smule for genstridigt til det, vil det brænde væk, næste gang du gør brug af din ukrudtsbrænder. Det vigtigste er, at du ikke tror, at du skal brænde det helt væk første gang.

Hvordan fungerer en elektrisk ukrudtsbrænder?

De fleste ukrudtsbrændere på det danske marked, er drevet af gas. Det er dog ikke dem alle, der er det. Det er nemlig også muligt at finde et stort antal modeller, der er drevet af el. Til trods for, at de har det samme formål, fungerer de ikke helt på samme måde, da de udrydder ukrudtet på forskellig vis.

Den elektriske ukrudtsbrænder fungerer ved, at den giver ukrudtet et termisk chok. Det medfører, at cellerne i ukrudtet bliver brudt ned, hvorfor du i sidste ende opnår det samme, som hvis du brugte en ukrudtsbrænder med gas. En af fordelene ved at vælge en eldrevet model er, at du også kan bruge den til andre formål.

Fx kan du også bruge den til at tænde op i grillen, hvorfor du faktisk får et praktisk redskab, som du kan bruge til op til flere opgaver. Hvis du i stedet vælger en model med gas, så kan du ikke bruge den til dette. Den er dog stadig yderst effektive til at bekæmpe ukrudt. Det er selvfølgelig op til dig selv, hvad du foretrækker.

En af de klare fordele ved at vælge en ukrudtsbrænder med el er, at du ikke skal huske at købe gas til den. Det kan man nemt ende med at glemme i farten, og så kan du ikke bruge en gasbrænder til noget. Derfor er det naturligvis værd at overveje en af de elektriske udgaver.

Giv denne post en karakter

Unbrakonøgle. Find den rigtige størrelse

Tidligere artikel

Bosch bajonetsav. Hvilken skal man købe? Find svar her!

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig