BoligByggematerialer

Komposit brædder. De bedste tilbud online

0

Hvis du skal etablere en ny terrasse, skal du selvfølgelig købe terrassebrædder. I denne forbindelse har du mange muligheder, da der findes mange forskellige terrassebrædder. Blandt de mest populære valg, finder du kompositbrædderne.

De egner sig rigtig godt som terrassebrædder, da de er meget modstandsdygtige over for både regn, slud, sne og sol. Dertil er de ikke specielt sårbare over for angreb af både råd og svamp.

Hvad er komposit?

Komposit er et såkaldt blandingsprodukt, der består af træ og plastik. Materialet forener træets varme og struktur med plastikkens kvaliteter, som særligt omfatter holdbarhed og vedligeholdelsesfrihed.

Typisk er brædderne fremstillet af 60 % træ, 30 % plast og 10 % bindemiddel. De indeholder for ingen harpiks, ligesom de heller ikke har nogen synlige knaster, der falder ud. Dertil får de heller ikke svindrevner med tiden.

Derimod kan du vide dig sikker på, at det er terrassebrædder, der bevarer en pæn og lige form, der hverken revner eller rådner med tiden, som er tilfældet for mange andre terrassebrædder. Det er endda noget, du kan være sikker på, uden at du behøver at vedligeholde dem.

Der er mange fordele forbundet med komposit terrassebrædder

Hvis du skal købe nye brædder til en terrasse, har du rigtig mange muligheder. Derfor kan det være svært at vælge blandt dem, men der bør dog ikke herske nogen tvivl om, at der er rigtig mange, der ender med at investere i terrassebrædder i komposit.

Det er selvfølgelig ikke uden grund, at det netop er disse brædder, der er de mest populære på det danske marked. Der er nemlig mange fordele ved at vælge disse brædder. Det handler især om, at de er meget modstandsdygtige over for regn, slud, sne og sol, som også er angivet herover.

Det er også ensbetydende med, at de ikke er specielt sårbare over for angreb af råd og svamp. Som følge af dette, kan du også være sikker på, at de kan holde sig pænt i mange år fremover. På baggrund af dette, oplever du mange terrasser og andre belægninger i Danmark, hvor der er gjort brug af komposit brædder.

Kræver meget lidt vedligeholdelse

Det er ikke alle, der har lyst til at bruge lang tid på at vedligeholde deres terrasse. Der er mange, der blot ønsker at nyde deres terrasse, uden at brug for meget tid på at holde den ved lige. Er det noget du kan genkende, er komposit brædder det rette valg for dit vedkommende.

Hvis de bliver beskidte og støvede, er det nemt at gøre dem rene igen. Det eneste, du skal bruge, er en kost og lidt vand. Det vidner om, hvor nemt det er, og derfor kan du glæde dig over, at du ikke skal bruge specielt meget tid på at gøre dem rent, hvis de er blevet lidt beskidte.

Hvis du er på jagt efter nye terrassebrædder, og ønsker at sikre, at du ikke skal bruge for lang tid på at holde dem ved lige, bør der ikke herske tvivl om, at komposit terrassebrædder er den bedste løsning.

Hvorfor skal du vælge komposit terrassebrædder?

Som der også er givet udtryk for herover, er der mange fordele ved at vælge komposit terrassebrædder. Derfor er der også mange gode grunde til at vælge denne type brædder, fremfor fx at vælge trykimprægneret træ, som også er et populært valg.

Herunder får du fem gode grunde til at vælge kompositbrædder til din nye terrasse:

  1. En af de klare fordele er, at det er en type træ, der er helt fri for gift. Det er ikke noget, der gør sig gældende for bl.a. trykimprægneret træ. Dertil er det også et meget miljørigtigt alternativ til traditionelle terrassegulve, da der er sparet på både energi og ressourcer ved produktionen.
  2. I og med, at de er fremstillet ved at blande de naturlige fibre med PE-lim, opnås der er stærkt og fugtresistent produkt, som samtidig ikke kræver vedligeholdelse såsom oliering eller nedslibning. Det eneste, der er krævet er, at du i ny og næ sørger for at rengøre dem lidt, for at undgå svamp.
  3. Det er også en type træ, der kan bryste sig af at have længere holdbarhed end almindeligt træ. Dertil er det også mere modstandsdygtigt over for al slags vejr. Det er noget, der må siges at være en klar fordel i et land som Danmark, hvor vi blive udsat for lidt af hvert vejrmæssigt.
  4. Termitter og insekter er heller ikke noget, du skal være bange for, hvis du sørger for at vælge brædder i komposit. Det er nemlig et materiale, der er meget modstandsdygtigt over for stort set alle former for insekter.
  5. Derudover er splinter heller ikke noget, du skal være bekymret for, hvorfor både du, børn og gæster kan gå rundt på brædderne barfodet. Hvis det er noget, der har betydning for dit vedkommende, bør der selvfølgelig ikke herske nogen tvivl om, at du skal have komposit med i dine overvejelser, når du skal vælge terrassebrædder.

Komposit terrassebrædder fås i mange varianter

Hvis du har besluttet, at din nye terrasse skal bestå af komposit terrassebrædder, kan du glæde dig over, at du har mange muligheder at vælge mellem. Brædderne fås nemlig i mange forskellige varianter, hvorfor du selvfølgelig også finde en variant, der tiltaler dig.

De forskellige varianter adskiller sig på baggrund af flere forskellige faktorer. Derfor skal du ikke betvivle, hvorvidt der findes en variant af de populære terrassebrædder, der er noget for dig. Omvendt vil der dog også mange, der ikke harmonerer med dine tanker og din smag.

I og med, at der er rigtig mange forskellige terrassebrædder at vælge mellem, er det vigtigt at have en vis idé om, hvad du leder efter, før du igangsætter jagten. Ved du ikke, hvad du leder efter, kan det være svært at finde noget, der passer til dine ønsker.

Derfor rådes du naturligvis også til at bruge lidt tid på at lave en liste over, hvad du ønsker og kræver af dine kommende terrassebrædder. Jo mere specifik du kan være, desto bedre er det. Under alle omstændigheder vil en sådan liste dog gøre din søgning markant lettere.

Komposit brædder kan købes til lave priser

Du har næppe lyst til at bruge en formue på at købe terrassebrædder til din nye terrasse. Vil du gerne undgå dette, betyder det ikke, at komposit ikke er et ideelt valg. Du kan nemlig købe terrassebrædder i komposit til en god pris, uanset dine ønsker til brædderne.

Det er imponerende i sig selv, at det kan lade sig gøre at købe brædder til en terrasse til så lave priser. Hvad der dog gør det endnu mere imponerende er, at du ikke er nødt til at gå på kompromis med dine krav, selvom prisen ellers lægger op til det.

Det er naturligvis også en af de faktorer, der har været med til at gøre det til et af de mest populære valg, når danskerne skal købe brædder til en ny terrasse. Det sikrer nemlig, at man kan få en rigtig lækker terrasse i høj kvalitet, uden at betale en formue for brædderne hertil.

Når det er sagt, bør det dog gøres klart, at der er forskel på både priser og kvalitet af kompositbrædderne. Hvis du vælger de absolut billigste på markedet, skal du naturligvis være opmærksom på kvaliteten, da den sandsynligvis ikke er lige så høj, som hvis du betalte en kende mere.

Ikke desto mindre, så kan du være sikker på, at du har mulighed for at købe terrassebrædder til en rigtig god pris, hvis du vælger komposit. Det er dog ikke et materiale, der tiltaler alle, da der findes folk, der mener, at det ikke har det rette trælook. Det er dog en personlig vurdering, hvorvidt man vægter dette højt eller ej.

Sørg for at vælge dine terrassebrædder med stor omhu

Står du over for at skulle købe nye terrassebrædder, fordi du ønsker at etablere en ny terrasse? I så fald skal du tage dig god tid til at vælge din brædder, da det naturligvis er et valg, der skal træffes med stor omhu, og skal være meget velovervejet.

Da du næppe har lyst til at skulle i gang med at skifte din brædder efter kort tid, fordi de ikke er de helt rette alligevel, er din tid godt givet ud, hvis du tager dig god tid til at vælge. Derfor er det selvfølgelig ikke noget, der kan betale sig at gå på kompromis med.

Når du skal vælge dine brædder, er det vigtigt, at du sørger for at vælge ud fra, hvad du selv kan lide. Det er dog mindst lige så vigtigt, at du sørger for at vælge ud fra, at det er brædder, skal passe til dit hus og til den øvrige indretning i din have.

Terrassebrædder kan sagtens være pæne og falde i din smag, uden at den nødvendigvis passer til dit hus. Derfor er det vigtigt at have med i baghovedet, at det ikke er nok, at du synes, at de er pæne –de skal også være pæne, når de først er blevet lagt som terrasse ved siden af dit hus.

Giv denne post en karakter

Fluefanger. Stor guide med de mest effektive

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig