Fluefanger
Andet boligudstyrBolig

Fluefanger. Stor guide med de mest effektive

0

Fluer er ikke velkomne i de fleste hjem. De er til stor gene, da de sætter sig på beboerne, på deres mad mv. Derfor er der også mange, der gerne vil have hjælp til at komme af med dem. Det kan man gøre på mange måder, men ikke alle løsninger er lige effektive. Fx kan du lave dine egne hjemmelavede fluefælder.

Vil du være sikker på, at du får sat en effektiv fælde op, er det dog en god idé at købe én. Her er der dog også flere typer fælder at vælge mellem, hvilket du skal være opmærksom på. Hvis du er i tvivl om, hvad du har af muligheder, er du kommet til rette sted. Det finder du nemlig både information om og et udvalg af herunder.

Hvilke typer fluefangere findes der?

Som angivet herover, så findes der flere forskellige typer fluefangere. Da det ikke er dem alle, der er lige effektive, er det vigtigt at være selektiv, når du vælger. Desuden er det også vigtigt at tage højde for, hvor du især er plaget af fluer. Der er nemlig nogle fluefangere, der egner sig bedre til nogle steder, end til andre.

Har du i sinde at købe en eller flere fluefangere, skal du derfor gøre op med, hvad der er det bedste for dig. Det kræver dog, at du ved, hvad du har af muligheder, og hvad der adskiller de forskellige muligheder. Det kan du heldigvis blive klogere på herunder.

Spiraler

Den klassiske fluefanger er de såkaldte spiraler. Det er en helt særlig type spiraler, der skal hænge ned fra loftet. De består af papir, der er formet som en spiral, som kan fange fluerne, fordi det klistrer. Når fluen har sat sig på papiret, kan du være helt sikker på, at det ikke er muligt for fluen at flyve væk derfra igen.

Fluestrips til vindue

Her er der tale om en særlig type strips, som du monterer på dit vindue. De er transparente, hvorfor du ikke ser, at de sidder der. Det bedste er dog, at fluerne heller ikke ser det. Derfor sætter de sig på, hvorefter de sidder fast. Efter kort tid omkommer de – dog uden, at der bliver gjort brug af gift eller deslige.

Elektrisk fluefanger

Du kan også vælge at købe en elektrisk fluefanger. De fungerer ved, at fluen får stød, når den rammer denne enhed. Fluen dør derfor på et splitsekund, og du skal derfor ikke være bekymret for, hvorvidt fluen lider før sin død. Den dør med det samme, hvilket også er ensbetydende med, at du hurtigt er af med fluerne.

Dette er ganske vist en mere omfattende løsning, end at sætte strips på vinduet. Derfor er det også en god idé, at du nøje overvejer, om du vil hænge en sådan enhed op. Hvis du oplever, at du har rigtig mange fluer i hjemmet, kan det dog være en idé, da en elektrisk fluefanger naturligvis er en yderst effektiv løsning.

Hvorfor havner fluerne i hjemmet?

Der findes flere typer fluer i Danmark. Det er ikke dem alle, der søger mod almindelige hjem. Det er primært den type flue, der hedder stuefluen, der gør det. Som navnet også antyder, er det nemlig en type flue, der er kendt for at leve i menneskers boliger. Det videnskabelige navn er ’Musca domestica’.

Det er latin, og betyder da også ’hjemlig flue’. Der er dog nogle typer af boliger, der er mere præget af fluer, end andre. Det er især folk, der bor tæt på et landbrug eller husdyrhold, der kan vise sig at være meget plaget af fluer. Det er der flere grunde til, men det handler dog især om, at de tiltrækkes af ådsler og ekskrementer.

Der skal ikke meget til at tiltrække fluer

Der er mange, der tror, at der skal noget helt ekstraordinært til at tiltrække fluer. Det er dog ikke tilfældet. I de fleste tilfælde skal der faktisk næsten intet til, for at tiltrække fluer. Faktisk kan det blot være i tilfælde af, at der er noget lidt for gammelt køkkenaffald eller overmoden/rådden frugt, der ligger i dit køkken.

His du har en kompostbunke i haven, skal du også være opmærksom på, at det er noget, der tiltrækker mange fluer. Du vil dog også kunne se, at din frugt er fordærvet, hvis du kan se, at fluer er begyndt at kredse om din skål eller kurv med frugt. Det tyder derfor på, at det er på tide, at du får smidt det gamle frugt ud.

Når frugt går ind i sin forrådnelsesproces, afgiver det en vis varme og en næringsrig væske. Det er en væske, der siver ud fra frugterne. Både varmen og væsken er som guf for fluer. Derfor er det også klart én af de ting, der er med til at tiltrække flest fluer til din bolig.

5/5 - (1 vote)

Komposit brædder. De bedste tilbud online

Tidligere artikel

140×200 Springmadras – spar mange penge

Næste artikel

Du kan måske også lide