Festool støvsuger
MærkerTil den professionelleVærkstedsindretning

Festool støvsuger – Eksperternes valg

0

Støv og snavs på byggepladsen eller værkstedet er et alvorligt problem. Heldigvis er det et problem, der er nemt at komme til livs. Det eneste, detkræver er, at du investerer i en støvsuger fra Festool. De har nemlig en effektiv sugeevne, og kan håndtere enhver opgave.

Hvilken Festool-støvsuger skal man vælge?

Når du skal købe en støvsuger fra Festool, er der flere faktorer, der har betydning. Det er nemlig vigtigt, at du vælger den rette støvsuger til dine arbejdsopgaver. Det er nemlig ikke alle modeller, der er i stand til at varetage alle arbejdsopgaver.

Heldigvis er det relativt nemt at finde ud af, hvad forskellen er på dem. Ifølge de gældende EU-regler skal en hvilken som helst industristøvsuger nemlig være mærket med L, M eller H (Lav, Medium eller Høj).

Disse bogstaver har naturligvis en betydning, hvorfor de ikke blot er at finde på produkterne uden grund. Derimod bruges til at angive, hvor høje grænseværdierne er. Dermed bruges dette bogstaver også til at angive, hvor meget støv, der bliver opfanget i filtrene.

Der er forskellige lovmæssige rammebetingelser for hver af disse støvklasser. De gældende rammebetingelser er beskrevet i den internationale standard IEC 60 335-2-69.

Støvklasse L

De støvsugere, der er at finde i denne klasse, er godkendt og beregnet til almindeligt og ufarligt støv. Det vil sige, at de kan bruges til at fjerne husstøv, jord o.l. Vil du have en sådan støvsuger, er det fra Festools CTL-serie, du skal vælge.

Støvklasse M

Hvis du i stedet vælger en støvsuger, der er godkendt til denne støvklasse, vil der være tale om en støvsuger, der er godkendt til alle typer træstøv. Det betyder naturligvis, at du kan bruge den til en lang række opgaver og på mange steder.

Du kan blandt andet bruge den alle steder indendørs til at fjerne støv fra spartelmasse, fyldemasse, lak, gips, cement, beton og fliseklæb. Dertil kan du også bruge den til at fjerne støv fra maling som fx latex- og oliemaling samt forskellige former for kvartsholdige materialer såsom sand og grus.

Mener du, at det er en støvsuger i støvklasse M, der er det rette valg for dig, skal du vælge en af modellerne, der er en del af Festools CTM-serie.

Støvklasse H

Hvis du stiller høje krav til din kommende støvsuger, er der en god chance for, at du skal finde en model, der er godkendt til støvklasse H. Det er nemlig en støvsuger, der er blevet godkendt til at fjerne støv med kræftfremkaldende og sygdomsfremkaldende partikler.

Det vil sige, at der er tale om en støvsuger, der kan fjerne støv med skimmelsporer, asbest, mineralske fibre, bitumen og syntetiske mineralske fibre. Det er langt fra alle støvsugere, der er i stand til dette, hvorfor der stilles meget høje krav til dem.

Hertil er det også vigtigt at påpege, at der er særlige krav i forhold til håndtering af disse typer støv. Derfor kan man ikke tilgå filtrene i støvsugerne, der er godkendt til denne støvklasse, uden at gøre brug af værktøj.

Ydermere er der også et krav om, at poserne er af plast, så man kan forhindre, at støvet trænger gennem posen, når den tømmes. Hvis du har i sinde at købe en støvsuger i denne klasse fra Festool, er det deres modeller i CTH-serien, du skal kigge på.

Hvem er Festool?

Hvis du har i sinde at købe en industristøvsuger, er du sandsynligvis ikke i tvivl om, at du har mange muligheder. Derfor kan det være svært at vurdere, hvilken af de mange muligheder, der er den rette for dig. Der er dog en god chance for, at Festool er værd at se nærmere på.

Festool er et tysk brand, der har base i Wendlingen i Tyskland, som har været aktive siden 1929. Dengang fik de stor succes med at udvikle den første transportable kædestemme. I 1951 var det også Festool, der sendte den første rystepudser på markedet.

Det er naturligvis noget, der vidner om, at Festool har en meget innovativ tilgang til deres produkter. Der findes flere former for elværktøj, der sælges på det danske marked, som i sin tid er blevet udviklet af Festool.

Herudover skal der selvfølgelig heller ikke herske nogen tvivl om, at Festool også står bag en række af de bedste industristøvsugere, der kan findes på det danske marked. Af denne årsag er der – med garanti – også en model i deres sortiment, der lever op til dine krav.

Mange fordele ved at vælge en Festool-støvsuger

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange fordele ved at vælge en støvsuger fra Festool. De forskellige modeller udmærker sig på mange punkter, og derfor er du garanteret god værdi for pengene, uanset hvilken af modellerne, du vælger.

Køber du en industristøvsuger, er du sikker på, at du kan løse stort set enhver opgave, du normalt ville overlade til en støvsuger. Samtlige modeller i deres udvalg har nemlig en effektiv og kraftfuld sugeevne, der muliggør, at de kan bruges til mange arbejdsopgaver.

Der er ganske vist forskel på, hvor effektive de forskellige modeller er, hvilket naturligvis også er årsagen til, at der er forskel på støvklasserne. Netop derfor er det nemmere at finde den rette støvsuger, hvis du ved, hvad du konkret skal bruge den til.

Uanset hvilken af deres støvsugere, du vælger, er du sikker på at få ekstra meget sugeevne for pengene. Det skylde især, at den tyske producent har valgt at benytte en lang række kvalitetskomponenter til deres maskiner, hvilket bl.a. omfatter en kompakt og højtydende turbine.

Optimal udnyttelse af beholderkapaciteten

Der er flere ting, der er værd at fremhæve ved støvsugerne fra Festool. Deres effektive sugeevne er en af dem. Hvad der dog også er værd at fremhæve er, at samtlige modeller i deres sortiment byder på en optimal udnyttelse af beholderkapaciteten.

Hver af de mange modeller indeholder en række gennemtænkte systemer, der er udviklet med fokus på at udnytte beholderkapaciteten bedst muligt. Det omfatter blandt andet en funktion såsom automatisk rengøring samt filterposer med selvrengørende effekt.

Dertil bør det også nævnes, at du kan vide dig sikker på, at du får en konstant høj sugeevne, uanset om du bruger den til våd- og tørsugning. Det er ikke alle, der får brug for deres støvsuger til vådsugning, men man kan dog ende med at komme ud for det.

Kan nemt tilsluttes til elværktøj

Mange af dem, der er gået på jagt efter en støvsuger fra Festool, skal bruge den til at slutte den til en eller flere former for elværktøj. Er det også noget, du kan genkende, kan du glæde dig over, at det er nemt at tilslutte din støvsuger fra Festool til en form for elværktøj.

Skal du eksempelvis arbejde med en dyksav, er det oplagt, at du slutter den til en af støvsugeren fra Festool. Ikke nok med, at du kan skåne dig selv og dine omgivelser for det skadelige støv, så sikrer det også, at der ikke er for meget rengøring.

Industristøvsugere fra den tyske producent er ikke billige, men de er blandt de bedste på markedet. Derfor skal der ikke være nogen tvivl om, at det er støvsugere til dig, der ikke er villig til at gå ned på dit udstyr, uanset om det skal bruges professionelt eller ej.

Giv denne post en karakter

Makita kap geringssav – Eksperternes anbefaling

Tidligere artikel

Værkstedsvogn. Se de 10 mest solgte modeller

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Mærker