Skruekompressor
Til den professionelleVærkstedsindretning

Skruekompressor – Bedste industrikompressor

0

Skal du købe en ny kompressor, har du flere løsninger at vælge mellem. Derfor er det ikke alle, der har nemt ved at vælge. I rigtig mange tilfælde er det rette valg en såkaldt skruekompressor. Det er nemlig en kompressor, der byder på flere fordele, og kan bruges i et hav af sammenhænge.

Hvis du er på jagt efter en sådan kompressor, er du heldigvis havnet det rette sted. Herunder bliver du nemlig præsenteret for en række af de bedste modeller på markedet. Derfor vil du med garanti også kunne finde en model, der stemmer godt overens med dine krav og behov.

Hvad er en skruekompressor og hvad er virkemåden?

Når du skal købe en kompressor, er der flere ting, der skal være i fokus. En af de ting, du skal have fokus på er, at du rent faktisk får købt den rette type af kompressor. En skruekompressor er rette valg for dig, der vil have en kompressor, der er i stand til at levere konstant ydelse på trykluften.

Det er dog ikke alle, der ved, hvad en sådan kompressor egentlig er. Konkret er der her tale om en kompressor, der er opbygget med skrueformede rotorelementer, der roterer mod hinanden. Det er naturligvis af denne grund, at kompressoren har fået det navn, den har fået.

Selve rotorerne har ikke kontakt med hinanden. Det vil sige, at man ikke skal være bekymret for, at der opstår slitage. Det medfører ikke blot, at det er en kompressor med en lang levetid, men også, at der ikke er noget krav om smøring i kompressionsrummet.

Overopheder ikke

En række andre kompressor kræver køling, når de er i brug. Hvis de kører hele tiden, vil det ende med, at de bliver overophedede. Det er dog ikke tilfældet for en skruekompressor. Det skyldes, at den er blevet opbygget på en særlig måde, der gør, at den er i stand til at være i gang konstant.

Dette er noget, der kaldes for intermittens, som fortæller dig noget om, hvor meget en maskine kan tåle at blive belastet. Det fortæller også noget om, hvor meget, den yder ud fra en bestemt belastning. En skruekompressor er i stand til at køre med en konstant intermittens.

Flere af de andre typer af kompressorer, der er at finde på det danske marked, anbefales at køre med en intermittens på blot 50 procent. Det vil sige, at har du haft din kompressor kørende i en time, så skal den afkøle og holde pause i en time, hvilket ikke er videre effektivt.

Er det noget, du gerne ser dig fri for? I så fald er en skruekompressor det helt rette valg. Her får du nemlig en kompressor, der ikke skal køle ned, når den har været i brug. Dens konstruktion gør nemlig, at den kan holde til at køre med en intermittens på intet mindre end 100 procent.

Bruges ofte til industrielle formål

Der kan være mange grunde til, at man har brug for en kompressor i industriel sammenhæng. Det ændrer dog ikke på, at der er mange, der ender med at købe en skurekompressor til dette. Det er nemlig den mest populære kilde til komprimeret luft, når der er tale om industrielle formål.

Årsagerne til dette, er der flere af, men det handler især om, at det komprimeringskoncept, som den er bygget op omkring, har vist sig at være både robust, pålideligt og enkelt at anvende. Derfor kræver det heller ikke det store at gøre brug af en sådan kompressor.

Enhederne er tilmed også nemme at installere, hvorfor det hverken er noget, der kræver tid eller koster penge. Og når de først er blevet installeret, er de klar til at yde 24 timer om dagen, 7 dage om ugen. Man får derfor en uovertruffen kapacitet med et minimum af vedligeholdelse.

Er der andre fordele ved en skruekompressor?

Ikke nok med, at du får en kompressor, der kan holde til at køre hele tiden, så er der også andre fordele ved en skruekompressor. Blandt andet er det værd at fremhæve, at den kan køre med høje omdrejninger. Hertil er den også relativt lille i forhold til den ydelse, den er i stand til at levere.

Når du vælger en skruekompressor, så får du alle de fordele, du også ville få ved en stempelkompressor. Du kan dog glæde dig over, at du får leveret de mange fordele af en kompressor, der ikke kun er mindre, men som også er over 35 procent mere energiøkonomisk.

Da det ikke er et krav, at en sådan kompressor skal køle af under brug, skal du ikke være bekymret for pulsationer. En skruekompressor kan nemlig generere et konstant og jævnt tryk helt uden pulsationer. Derfor vil der ikke opstå tidspunkter, hvor arbejdet må afbrydes.

Skruekompressorer kan bruges til flere formål

Der kan være mange grunde til, at du er på jagt efter en ny kompressor. I stort set alle tilfælde, vil du dog være glad, hvis du vælger en skruekompressor. Her er der nemlig tale om en kompressor, der kan tjene mange formål – og derfor kan den sandsynligvis også bruges til dit tiltænkte formål.

Ikke alle af disse kompressorer, egner sig dog lige godt til de samme formål. F.eks. er der modeller, der er gode til brug på f.eks. værksteder, vandværker og foderanlæg. Hvis du skal bruge en model til større industriopgaver, vil det dog ofte være bedst med en frekvensstyret skruekompressor.

Skruekompressorerne fås i forskellige afskygninger, som adskiller sig fra hinanden på op til flere punkter. Blandt andet er der stor forskel på, hvor høj en effekt, de er i stand til at levere, hvor mange Watt de har, og meget andet.

Hvordan finder man den rette skruekompressor?

Har du i sinde at købe en ny skruekompressor? I så fald skal du sikre, at du får købt den rette. Det er nemlig ikke et helt billigt køb. Derfor vil det være ærgerligt, hvis du ender med at købe en kompressor, der ikke er i stand til at leve op til de krav, du har til den.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det ikke er alle, der ved, hvordan de skal bære sig ad med dette. Hvis du er en af dem, der ikke er helt sikker på, hvordan du skal finde frem til den rette skruekompressor, så bør du læse med herunder.

Inden du går i gang med at lede efter din kompressor, er der nemlig en række ting, der skal tages op til overvejelse. Hvis du sørger for at gøre dette, vil du nemlig få markant lettere ved at finde en ideel kompressor. Det vil nemlig give dig en meget bedre idé om, hvad du egentlig leder efter.

Hvad skal den bruges til?

Når du skal købe en kompressor, skal du naturligvis sikre, at den egner sig til dine behov. Der er nemlig stor forskel på, hvor stor en effekt de forskellige kompressorer leverer. Derfor er der også forskel på, hvad de egentlig kan bruges til.

Inden du går i gang med at lede efter en skruekompressor, er det derfor vigtigt, at du ved, hvad du konkret skal bruge den til. Ved du ikke det, vil du få svært ved at levere, om en given kompressor eksempelvis er kraftfuld nok til at kunne dække dine behov.

Hvor stor må den være?

Skruekompressorer adskiller sig fra hinanden på flere punkter. Et af de punkter, hvor de adskiller sig fra hinanden, er i forhold til størrelsen. Af denne grund er det også et aspekt, du er nødt til at have med i dine overvejelser.

Har du udset dig en konkret kompressor, skal du nemlig være sikker på, at du faktisk har plads til den. Ved du, hvor du skal have den stående, er det en god idé at måle området op. Dermed ved du nemlig, hvad du har af muligheder, når det kommer til størrelsen på din kompressor.

Hvor meget må den larme?

Hvis du har prøvet at arbejde med en kompressor før, så ved du naturligvis godt, at de kan larme en del. Når det er sagt, så skal der ikke være nogen tvivl om, at der faktisk er stor forskel på, hvor meget de larmer, når de i er brug.

Hertil skal der heller ikke være nogen tvivl om, at det ikke er alle, der går lige meget op i, hvor meget deres kompressor larmer. Hvis det betyder noget for dig, er det vigtigt at holde øje med kompressorernes støjniveau, da et er noget, der varierer meget.

Har du et budget?

Tager du et kig på udvalget af skruekompressorer, vil du hurtigt finde ud af, at der er stor forskel på deres priser. Inden du giver dig i kast med at lede efter en kompressor, rådes du derfor til at gøre dig nogle tanker om, hvor meget den må koste.

Ved du på forhånd, hvad du kan betale for din kompressor, vil du få betydeligt lettere ved at sortere i udvalget. Alle de modeller, der er for dyre, kan du nemlig nemt frasortere. Når du skal finde ud af, hvad du er klar til at betale, skal du dog huske, at der er sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Støjsvag kompressorKompressor til værkstedetMini Kompressor

4.7/5 - (3 votes)

Festool kapsav – Høj kvalitet til eksperter

Tidligere artikel

Metabo vinkelsliber. Find bedste vinkelsliber

Næste artikel

Du kan måske også lide