elektrisk plæneklipper
Havemaskiner

Elektrisk plæneklipper. Stor guide som hjælper til det rigtige køb

0

Hvis du skal købe en ny plæneklipper, står du over for et svært valg. Det kan ganske vist virke som et simpelt valg, men det er dog ikke tilfældet. Der er et stort udvalg at vælge mellem, og det er langt fra alle modeller, der er noget for dig. Derfor er det vigtigt, at du tager dig tid til at vælge med den største omhu.

Det har været muligt at købe elektriske plæneklipper i en del år, men det er først over de senere år, at de er blevet populære. Det er især gældende, da flere og flere har fået øjnene op for at investere i en elektrisk plæneklipper med batteri, da batterierne med tiden er blevet bedre, hvorfor de kan holde i længere tid.

Hvis du selv har i sinde at købe en elektrisk plæneklipper, er du kommet til det rette sted. Herunder bliver du nemlig præsenteret for et stort udvalg af elektriske plæneklipper, der alle er af høj kvalitet.

Hvorfor bør jeg vælge en elektrisk plæneklipper?

Som haveejer er det stort set umuligt at komme udenom græsslåning. Der findes kun to måder at undgå det på; at købe en robotplæneklipper eller at udlicitere det. Har du den rette plæneklipper, er der dog ikke nogen grund til nogen af delene, da det vil gøre dit arbejde både sjovere og en del lettere at gå til.

I dag kan du finde et stort udvalg af plæneklippere på det danske marked. Du skal derfor ikke bekymre dig for, om det kan lade sig gøre at finde en ideel model for dig. Blandt det store udvalg inder du blandt andet en lang række elektriske modeller, der netop er en type plæneklipper, der kan gøre dit arbejde nemmere.

Disse plæneklippere kan du få i et væld af varianter, der bl.a. fås med el-start og md eller uden græsopsamler. Ikke nok med det, så er der også et hav af disse maskiner, der kan fås med både justerbar klippehøjde, med sideudkast eller bagudkast, bioklip samt et bredt spektrum af andre interessante og brugbare funktioner.

Hvis du vil have en elektrisk plæneklipper, har du et væld af muligheder. Det er dog især oplagt for dig, der har en have på mere end 100 m2 at købe en sådan maskine med ledning. De er nemlig i stand til at slå plæner, der måler op til 600 m2.

Hvis du vælger en elektrisk plæneklipper med ledning, er der en lang række bekymringer du kan slippe. Du skal nemlig hverken bekymre dig om brændstof eller støjniveau. Der er nemlig tale om en maskine, der kan bryste sig af at være både støjsvag, let og billig i drift, hvis du sammenligner med en benzindrevet model.

Din græsplæne bør ikke være for stor

Hvis du har en mindre plæne, er det oplagt at købe en elektrisk plæneklipper. En ting er dog, at din plæne er i den rette størrelse. Noget helt andet er, at den ikke bør have alt for store udfordringer. Hvis du har en lille plæne, der ikke byder på de store forhindringer, kan du snildt bruge en elektrisk plæneklipper.

Det er dog et krav, at der ikke er for langt til et strømudtag. Er der ikke det, skal du blot sætte den i stikket, og så er du klar til at gå i gang. Når du bruger en elektrisk plæneklipper er det dog vigtigt, at du er opmærksom på, at du aldrig må køre i retning af ledningen. Gør du det, er der for stor risiko for, at du kører den over.

Hvis det skulle ske, at du kommer til at køre den over, så kan du ende med at ødelægge den. Er ledningen først ødelagt, så vil din plæneklipper også være ødelagt. Derfor er det vigtigt, at du er meget opmærksom på dette. Dertil er det også vigtigt at pointere, at det ikke er et ideelt valg for dig, der har en stor græsplæne.

I de fleste tilfælde er du dog nødt til også at købe en forlængerledning eller en kabeltromle, da den ledning, der følger med ikke er specielt lang. Hvis du sørger for at tilkøbe dette, bliver det heller ikke et problem for dig at komme rundt på hele plænen. Sørg dog for at vælge en ledning eller tromle, der er til udendørs brug.

Overvej at købe en elektrisk plæneklipper med bioklip

I dag kommer de fleste maskiner med en græsopsamler. Det kan også virke som en praktisk løsning, da du slipper for at skulle samle det løse græs op, når du er færdig med at slå græsset. Når opsamleren er fyldt eller du er færdig med at slå græsset, kan du blot tømme den i en affaldspose eller en kompostbeholder.

Du kan dog også finde en række modeller, der er udstyret med en bioklip-funktion – på nogle modeller er det dog kaldet for multiklip. Hvis du vælger en model med bioklip, er det vigtigt, at du er klar over, at du skal klippe din græsplæne en kende oftere, end du ellers er vant til.

Det skyldes, at bioklip er en funktion, der findeler det afklippede græs, hvilket får det til at fungere som en form for gødning til plænen. Det lægger sig ned mellem græsstråene, hvor det formulder, og derved kommer det til at virke som gødning. Med bioklip skal du derfor klippe plænen en til gange i ugen i sommersæsonen.

Får du ikke klippet ofte nok, er der en risiko for, at det løse græs mugner. Det kan i sidste ende medføre, at der i stedet dannes mos – og det vil du selvfølgelig gerne undgå, da det ikke just pynter på plænen.

Justerbar klippehøjde er også vigtigt

Du bør også sikre, at du vælger en el-plæneklipper med justerbar klippehøjde. Det er en praktisk funktion, der gør det nemt at styre, hvor højt dit græs skal være. Det kan ske, at det er blevet lidt for langt, og her er det en fordel med den justerbare klippehøjde på maskinen.

Du kan nemlig blot hæve maskinen, så den ikke skal presse sig gennem langt, tungt græs. Det medfører, at det bliver markant lettere at slå græsset, hvis det er blevet lidt for langt.

Giv denne post en karakter

160×200 cm senge. Find bedste priser lige nu!

Tidligere artikel

Makita græstrimmer. Find bedste græstrimmere fra Makita lige nu!

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Havemaskiner