Cylinderklipper
Havemaskiner

Cylinderklipper. Find de bedste modeller i denne Guide

0

Du er næppe i tvivl om, at du har mange muligheder, når det kommer til valget af en plæneklipper. Dette er dog kun en fordel, da det garanterer, at udvalget indeholder noget til ethvert behov. Fx er en cylinderklipper et ideelt valg for dig, der har en lille græsplæne, og derfor ikke har behov for en kraftfuld plæneklipper.

På trods af, at en cylinderklipper er en relativt simpel maskine, findes der mange af dem på markedet. Der er selvfølgelig forskel på de forskellige modeller, hvorfor dit fokus skal være rettet mod at vælge en model, der harmonerer med dine krav. Det kan du med garanti finde blandt udvalget herunder.

Hvorfor skal jeg vælge en cylinderklipper?

Der er faktisk en lang række fordele ved at vælge en cylinderklipper. Den primære fordel er, at den er markant billigere, end at købe enten en benzin-, akku- eller eldrevet græsslåmaskine. Ønsker du ikke at investere for mange penge i en plæneklipper, da dine behov er begrænsede, er det derfor et oplagt valg for dig.

Som angivet før, så er det også et særligt oplagt valg for dig, der er på jagt efter en plæneklipper til en mindre græsplæne. Desuden får du også rørt dig, når du gør brug af en cylinderklipper, da du ikke bliver hjulpet på vej af motorer og selvkørende hjul. I sidste ende betyder det faktisk også, at du får ekstra motion.

Desuden medfører dette også, at du selv kan være herre over tempoet, da der ikke er en motor, der konstant driver dig frem. Hvis du gerne vil bestemme tempoet selv, er det derfor et oplagt valg. Ikke nok med det, så er der heller ikke nogen motorstøj, der kan genere dig og dine naboer, når du klipper græsset.

Er nemmere og billigere i drift

En anden klar fordel ved at vælge en cylinderklipper er, at den er nemmere og billigere i drift. Du kan være i gang på ingen tid, da du hverken skal til at bøvle med ledninger, batterier eller starte en motor op. Faktisk går den i gang med at klippe, lige så snart du begynder at skubbe den fremad.

Som følge af dette, er der heller ikke krav om en stor teknisk viden, for at kunne håndtere den. Det er også en fordel, at der er tale om meget begrænset vedligeholdelse. Da der ingen motor er på den, så skal er der ikke behov for at give den olie, og de påmonterede knive er endda i stand til at slibe sig selv.

Ovenstående ændrer dog ikke på, at det er en god idé, at du efter hver sæson sørger for at give knivene en tur, så de bliver ved med at være skarpe.

Hvordan fungerer en cylinderklipper?

En cylinderklipper fungerer faktisk på ganske simpel vis. Det kan faktisk bedste beskrives som en roterende saks. Derfor slår den ikke blot græsset, som en almindelig plæneklipper gør. Den klipper derimod græsset via en cylinder, der er forsynet med skråtstillede knive, som hele tiden befinder sig cirka et par cm over jorden.

På langt de fleste modeller er det muligt at justere højden i forskellige niveauer. Derfor er der faktisk mange professionelle, der vælger at holde sig til en cylinderklipper, da det ofte giver et bedre resultat og en pænere græsplæne, end hvis du i stedet benytte en almindelig græsslåmaskine.

Hvis du vægter det meget højt, at du får det bedst mulige resultat og en fejlfri græsplæne, bør der derfor ikke være nogen tvivl om, at cylinderklipperen er det rette valg for dig.

Cylinderklipperen er selvskærpende

Det er også værd at fremhæve, at en cylinderklipper har den store fordel, at den er selvskærpende. Det opnås ved, at knivene løbende har en let friktion med kontaktfladen, og på denne måde sliber de sig selv. Som der også er givet udtryk for før, så anbefales det dog, at du min. én gang hver sæson selv sliber dem.

Cylinderklipperne adskiller sig fra hinanden på mange punkter. Et af de punkter, hvor de adskiller sig på, er i forhold til antallet af knive. Her skal du huske på, at jo flere knive, der sidder på tromlen, der ruller hen over plænen, des pænere et resultat giver det. Derfor er det en god idé at vælge en model med mange knive.

Der findes også cylinderklippere med motor

Langt de fleste cylinderklippere har ikke en påmonteret motor. De kører uden motor, og fungerer ved, at du selv skal skubbe dem. Det er dog ikke alle modeller, der fungerer på denne måde, da der også finde en række modeller, der er forsynet med en motor.

Hvis du vælger en af de modeller, der er udstyret med en motor, så får du det bedste fra begge verdener. Du får nemlig både hjælpen fra motoren, der klarer den hårde del af arbejdet, da du ikke selv skal skubben, og du får et perfekt resultat, fordi dens knive klipper græsset i stedet for at slå det af.

En sådan model er særligt oplagt for dig, der har en stor græsplæne, men stadig har et ønske om, at du hver gang får et resultat, der er helt perfekt. Det er der nemlig ikke andre typer plæneklippere, der kan tilbyde dig.

Manuelle cylinderklippere er kun til mindre plæner

Som angivet herover, er det oplagt at investere i en cylinderklipper, der er udstyret med en motor, hvis du har en større græsplæne, der skal slås. Det kan dog sjældent betale sig at bruge penge på en sådan model, hvis du blot har en mindre græsplæne, der skal klippes.

Det kan som regel først betale sig at investere i en sådan maskine, hvis du har en græsplæne, der har et areal på 250 m2. Overordnet set er en cylinderklipper med motor selvfølgelig mere effektiv, men den opnår stadig det flotte resultat, som en cylinderklipper er kendt for.

I denne forbindelse bør det selvfølgelig pointeres, at der kan være store prisforskelle på de manuelle og de benzindrevne modeller. Netop af denne årsag kan det sjældent betale sig at købe en benzindrevet model, hvis du har en lille græsplæne.

5/5 - (1 vote)

Fitness gulv

Tidligere artikel

Gevindskæresæt. Find de bedste sæt til både Metrisk og Tommer

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Havemaskiner