BoligHave og terrasse

Tørrestativ udendørs. Se 10 populære modeller her

0

Efter at have vasket tøj, skal du også have det tørret. Det kan virke let at smide det en tur i tørretumbleren, men det anbefales ikke just at gøre dette. En ting er, at der er en risiko for, at det krymper dit tøj. Noget helt andet er, at det både er skidt for miljøet og for din pengepung, hvis du skal have dine tørretumbler kørende.

I stedet bør du udnytte, at det ofte er muligt at tørre dit tøj udendørs. Det kan ikke lade sig gøre helt året, men en stor del af året er det dog muligt. Derfor er det også en god idé at købe et tørrestativ, der kan stå i din have. Med dette menes, at du bør investere i et stativ, der kan graves ned i jorden, så det står stabilt.

Er du på jagt efter et sådant stativ, skal der ikke være nogen tvivl om, at du har et hav af gode muligheder. I og med, at du har det, kan det være svært at vælge det, der er det helt rette for dig. Her på siden har vi dog samlet et udvalg af forskellige tørrestativer til udendørs brug, hvorfor der også er noget, der falder i din smag.

Det er altid bedst at tørre tøj udenfor

På trods af, at der er mange, der vælger at tørre deres tøj i et separat rum, når det hænger inden for, er det en god idé, at man altid sørger for at lufte godt ud, når det hænger til tørre. Det er nemlig vigtigt at sørge for at luften bliver skiftet ud, da man ellers kan ende med at belaste sit indeklima i boligen på markant vis.

Hvis du gerne vil undgå dette, så skal du blot have et tørrestativ, der kan bruges udenfor. Derved undgår du nemlig helt at belaste dit indeklima med det våde tøj, da du ikke tørre det indenfor. Ikke nok med det, så er det faktisk også med til at sikre, at vasketøjet får en dejlig frisk fornemmelse, hvis det er tørret udendørs.

Det er endda muligt at købe et tørrestativ med en parasol over. Det er en fordel, da du dermed er garderet mod de dråber, der kunne falde i løbet af dagen. Det er ikke utænkeligt, at det sker, at der i løbet af dagen giver en smule regn her i landet. Derfor er det bestemt ikke en dum idé at købe et sådant tørrestativ.

Det er naturligvis også med til at sikre, at du kan få glæde af dit udendørs tørrestativ flere dage om året, da du ikke skal være bekymret for, om det regner. Det er dog ikke noget, der betyder, at du kan bruge det, hvis det er for koldt. Hvis det er for koldt, tørrer dit tøj ikke ordentligt – og det kan endda ende med at fryse.

Hvorfor skal jeg vælge et fast udendørs tørrestativ?

Du kan sagtens købe et tørrestativ, som du kan tage med ind og ud efter behov. Det er også denne løsning, der er mange, der vælger. Faktum er dog, at der er en række fordele ved at købe et større, fast tørrestativ til udendørs brug, som du ikke vil kunne nyde godt af, hvis du køber et af de sammenfoldelige stativer.

En af disse fordele er, at du slipper for at skulle bære det ind og ud. Dertil slipper du også for at skulle finde plads til at opbevare det. Er du træt af, at du både skal bære dit vasketøj samt stativ ud, når du skal tørre dit tøj, så er et udendørs stativ løsningen. Her er det nemlig kun dit vasketøj, der skal tages med ud i haven.

Dertil skal det heller ikke være nogen hemmelighed, at det kan blæse en del her i landet. Der skal desværre ikke meget vind til at vælte et tørrestativ, der blot står på jorden – heller ikke selvom det er fyldt med vådt tøj. Er du træt af, at du ofte kommer ud til et væltet tørrestativ, er det på tide, at du får skiftet det ud.

I stedet skal du fx investere i et tørrestativ udendørs træ, som du kan grave ned i jorden. Derved er du sikker på, at det bliver stående, hvor det skal. Her skal det dog gøres klart, at det stadig er nødvendigt at sætte dit vasketøj fast med klemmer. Gør du ikke det, er der nemlig stadig en risiko for, at det falder ned fra snoren.

Hvad skal jeg overveje, når jeg skal købe et udendørs tørrestativ?

Har du i sinde at købe et tørrestativ, der kan stå i din have? I så fald er det vigtigt, at du er klar over, at der er en lang række ting, der skal være i fokus. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at tage dig god tid til at vælge blandt de mange muligheder. Det er nemlig ikke dem alle, der vil være noget for dig og din have.

Er det første gang du står over for at skulle købe et sådant tørrestativ, er det ikke sikkert, at du ved, hvad du skal holde øje med. Det kan du heldigvis blive klogere på herunder, så du dermed får nemmere ved at vælge det rette stativ for dig – uanset om du fx søger et tørrestativ udendørs galvaniseret eller et stativ i træ.

  • Materiale: Du kan finde tørrestativer i en lang række forskellige materialer. Derfor er det også et af de aspekter, der skal være i fokus, når du vælger. Her er der forskel på, hvad folk har af præferencer, da du både kan få tørrestativer i plast, træ og metal. Derfor skal du blot vælge, hvad du foretrækker.
  • Størrelse: Det er ikke alle, der har et lige stort behov, når det kommer til størrelsen. Det betyder, at det er vigtigt, at du sørger for at overveje, hvor meget plads, du får brug for. Husk dog på, at man som regel altid har lidt mere vasketøj, end man regner med. Vælg derfor gerne en størrelse større.
Giv denne post en karakter

DeWalt Radio. De bedste tilbud online

Tidligere artikel

Filebænk. 10+ bedste modeller til gode priser

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig