markedsparasol
BoligHave og terrasse

Markedsparasol. Se 15 gode modeller lige nu!

0

Du kan finde mange forskellige typer parasoller på det danske marked. Fælles for dem alle er dog, at de kan beskytte mod solens stråler. Det er selvfølgelig særligt vigtigt på varme sommerdage, hvor solen skinner fra en skyfri himmel. Det er nemlig på sådanne dage, hvor man skal passe særligt godt på solens stråler.

På en sådan dag kan det være befriende at sætte sig ind under en parasol, der kan skygge for solens stråler. Hvis der skal være plads til hele familien under den, skal den dog være stor nok. Det er i et sådant tilfælde, at en markedsparasol er værd at overveje. Det er nemlig en af de største parasoltyper på markedet.

Det betyder selvfølgelig, at en markedsparasol også er større end en normal haveparasol. Af denne grund er den i stand til at give skygge til større terrasser og udearealer. Ønsker du at købe en markedsparasol, er du kommet til det rette sted, da du her på siden kan finde et stort udvalg af forskellige markedsparasoller.

Hvorfor skal jeg købe en markedsparasol?

Faktisk er der mange gode grunde til at købe en markedsparasol. Det kræver ganske vist, at du har pladsen til det, men har du det, er der flere fordele du kan nyde godt af ved en sådan type parasol. Det gør sig blandt andet gældende for de fordele, der er nævnt på listen herunder:

  • Den er ekstra stor og kan derfor beskytte et stort areal mod solens stråler
  • Du kan få den både med og uden kip, så du også kan skærme af for den sene aftensol
  • Det er nemt at slå den op og ned, på trods af den store størrelse

Vil du gerne være sikker på, at det er nemt at slå din markedsparasol op og ned, skal du vælge en model med enten snoretræk eller håndtag. Derved er du sikret, at den er nem at slå og op ned, uanset om der er tale om en stor eller mindre model. Derfor er det naturligvis et parameter, der er værd at kigge efter.

Som det også er angivet herover, kan du med fordel vælge en model med kip, så du også kan skærme af for den sene aftensol. De fleste ved, hvor irriterende det er, når solens stråler begynder at snige sig ind under parasollen, men det er faktisk nemt at undgå. Det eneste det kræver er, at du har valgt en parasol med kip.

Hvordan vælger jeg den rette markedsparasol?

Der er flere detaljer, der har (eller bør have) indflydelse på dit valg af markedsparasol. Det vidner også om, at du er nødt til at vælge med omhu, for at sikre, at du finder en passende parasol. Der er dog nogle faktorer, der fortjener en større del af dit fokus, end andre. Det gælder bl.a. montering, størrelse og farve.

  • Montering: Det er relevant, hvilken type montering den bruger. Der er nemlig forskel på, om den skal monteres i en parasolfod eller med jordspyd. Det skyldes, at det ikke er lige så stabilt med et jordspyd, som med en markedsparasol. Derfor er det en form for montering, der egner sig mest til den lettere parasol. Skal du montere en markedsparasol med jordspyd, bør det være en model, der er fremstillet i kunststof og er forsynet med en let plastikstang.
  • Størrelse: Når det kommer til størrelsen, handler det om, hvor og til hvad den skal bruges. Hvis den skal bruges på en lille altan eller en lille terrasse, gør du klogt i at nøjes med en mindre model. Er det planen at have den stående ved det store havebord eller sofasæt, bør du have en model, der dækker hele området. Vær dog opmærksom på, at større ikke altid er bedre, da vinden lettere kan få fat i en større parasol. Køb derfor ikke en større størrelse, end du reelt set har brug for.
  • Farve: Du skal ikke blot vælge farve på din parasol ud fra dine egne ønsker. Farven betyder nemlig også noget for lysindfaldet. De lyse modeller egner sig til solafskærmning, hvor det kun UV-strålingen udelukkes, mens de mørke modeller er bedst til steder, hvor du ønsker at udelukke både UV-stråling og lys. Ønsker du at finde en gylden middelvej i forhold til at udelukke lys og UV-stråler, er det værd at overveje en farvet markedsparasol.

Udseendet har også betydning for dit valg

Hvis du skal købe en markedsparasol, er du sikkert klar over, at det er en stor parasol. Derfor vil den også være meget iøjnefaldende og fylde en del i haven, på altanen e.l. Af denne grund er udseendet også et vigtigt aspekt af dit valg, da du skal sikre, at den tager sig pænt ud med dine havemøbler og passer til din stil.

Heldigvis er der rigtig mange markedsparasoller at vælge mellem her på siden, hvorfor der naturligvis også er en eller flere af disse, der har et udseende, der tiltaler dig.

Se flere parasoller her:

HængeparasolHaveparasol

5/5 - (2 votes)

Tandbeskytter

Tidligere artikel

180×200 Topmadras. Stor guide til det bedste køb

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig