filebænk bedste
VærkstedsindretningVærktøj

Filebænk. 10+ bedste modeller til gode priser

0

På det seneste har jeg haft mere tid derhjemme og derfor har jeg brugt masser af tid i mit værksted. Det har gjort, at jeg har haft tid på at indrette mit værksted og få en ny filebænk.

Jeg håber, at mine erfaringer med at vælge min perfekte filebænk kan hjælpe dig med at bruge mere tid i dit værksted. En filebænk er en vigtig del af dit værksted eller din garage.

Hvad er en filebænk

En filebænk er sådan set bare dit arbejdsbord i dit værksted. Udover arbejdsbord og filebænk kaldes det også for værkstedsbord eller arbejdsbænk. Så hvis du hører nogle af disse begreber, er der tale om det samme.

Det er indrettet forskelligt, da det kommer an på, hvad du skal lave på din filebænk.

Hvad bruger man en filebænk til?

Det kommer helt an på, hvad du arbejder meget med af materialer. Du kan stå og arbejde med træ eller metal her. Når det kommer til brugen af dit arbejdsbord, så er det sådan set dig, som laver reglerne.

Du har selvfølgelig et bord, hvor du kan arbejde. Herudover er det almindeligt, at man hænger værktøj op, som man ofte bruger. Det kan være du gøre ved hjælp af hulplader og ophængskroge. På den måde hænger du alt det værktøj op, som du ofte bruger. Det er et langt bedre system, end hvis du hele tiden skal lede efter dit værktøj. Man bruger typisk det samme værktøj igen og igen. Så kan du altid have værktøj, som du sjældent benytter et andet sted i dit værksted.

Det kan også være, at du arbejder meget med din bil og så kan det være optimalt, at både have en filebænk i dit værksted og en i din garage. På den måde kan du let arbejde med din bil og andre byggeprojekter. Så kan du også lettere adskille det fra hinanden.

Byg din egen eller køb en ny?

I dag er det både populært at bygge sin egen filebænk eller købe en færdiglavet. Det gode ved at købe en færdiglavet filebænk er, at andre allerede har gjort de store tanker om, hvad du har brug for. Du kan også altid justere den til dine behov, alt efter hvad du skal bruge den til.

Der er også kommet hæve-sænke arbejdsborde, så du på den måde både kan stå op og sidde ned, når du arbejder på dit seneste byggeprojekt. Fordelen ved at bygge sit eget bord er selvfølgelig, at du får det 100% på den måde, som du gerne vil have det. Mange starter på denne måde, fordi det kan være dit første byggeprojekt, at du simpelthen gør klar til, at du har plads til alle dine fremtidige byggeprojekter.

Hvis du er interesseret i at købe en filebænk, så er der en række mærker, du kan kigge mod. F.eks. Treston, Ryobi, Mitsutomo osv. Du vil ofte også kunne finde en filebænk i dit lokale byggemarked, som ikke altid har noget mærke.

Hvis du vælger et af disse, skal du blot tænke over, hvad du gerne vil have i en filebænk. Ofte vil du også kunne tilføje dine egne redskaber til en filebænk. På den måde får du en kombination af at købe og gør-det-selv.

Gode råd ved køb af filebænk

Om du køber eller bygger din egen filebænk, så er der en række overvejelser, som der er vigtige at have. For det er ikke sjovt at stå med en filebænk, hvor du ikke har tænkt over helt basale ting.

Jeg vil anbefale, at du overvejer følgende, inden du får en ny filebænk:

  • Højden på bordet
  • Skal det være fleksibelt?
  • Hvad skal du bruge det til?
  • Hvor meget bordplads har du brug for?
  • Vil du kunne stå op?

Det er vigtigt, at du går gennem alle disse punkter, for den vil give dig svar på, hvad du leder efter. Det var noget, som jeg tænkte længe over, da jeg skulle have ny filebænk. Især det med højden er vigtigt, da du kommer til at bruge mange timer ved dit arbejdsbord. Derfor er højden så vigtig.

Med højden skal du også overveje, om du vil stå op. Som jeg allerede har nævnt, kan du i dag få en arbejdsbænk, hvor du både kan stå op og sidde ned. Jeg er personligt mest til en højde, hvor jeg kan stå op. Det skal passe med, at dine albuer ikke strækker sig den ene eller anden vej, når du arbejder. Det betyder ikke, at du altid behøver at stå op. I dag kan du sagtens få høje stole, som du så kan sidde på, hvis du får ømme ben. Hvis du vælger denne løsning, skal du også tænke over at sætte noget blødt der, hvor du står. For ellers ender du med at få ondt i dine knæ, når du arbejder foran din filebænk i mange år.

Med fleksibilitet mener jeg, om du vil have mulighed for at tage din filebænk med andre steder. Hvis du f.eks. har et sommerhus, hvor du ofte arbejder, så kan det være rart, hvis du kan pakke din filebænk sammen og tage den med i bilen. På den måde har du altid dit yndlingsværksted med dig. For mange er det helt klart den bedste løsning. Men det gør samtidig, at du måske ikke har det mest stabile arbejdsbord. Du kan ordne det ved at sætte nogle spænder på bordet, så det sidder godt fast.

Sådan finder du den bedste filebænk

Der findes ikke en filebænk, som passer til alle. Du skal tænke over, hvad du skal bruge den til og så skal du vælge ud fra det. Tænk over hvilket værktøj som du ofte bruger og hvor meget bordplads du skal bruge til at arbejde med dit værktøj.

Hvis du følger alle mine råd og tænker over dine behov, så finder du helt sikkert også en filebænk, som du kan bruge i mange år. En god arbejdsbænk holder i mange år, det er grunden til, at det er så vigtigt, at du tænker over dine valg.

5/5 - (1 vote)

Tørrestativ udendørs. Se 10 populære modeller her

Tidligere artikel

Gulvvasker. Guide med tidens 10+ populære modeller

Næste artikel

Du kan måske også lide