BoligHave og terrasse

Terrassefliser. Se eksperternes valg

0

Har du et ønske om at etablere en ny terrasse, er der flere faktorer, der skal tages op til overvejelse. Først og fremmest skal du dog beslutte dig for, om det skal være en sten- eller træterrasse.

Har du besluttet dig for, at du vil have en stenterrasse, er næste skridt at finde de rette fliser. Det kan lyde nemt, men det viser sig hurtigt at være modsat, når man bliver præsenteret for det store udvalg af terrassefliser.

Derfor er det vigtigt, at du vælger dine fliser med omhu, hvis du vil være garanteret et ideelt valg. Hvordan du sikre dig dette, kan du heldigvis læse mere om herunder.

Der er både fordele og ulemper ved en terrasse af sten

Hvis du skal anlægge en ny terrasse, kan sten være et godt bud. Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at der er både fordele og ulemper ved dette valg. Derfor rådes du til at sikre, at det faktisk er en terrasse af sten, der er det rette valg for netop dig.

Hvis du ikke er bekendt med de fordele og ulemper, der er forbundet med en sådan terrasse, kan du herunder læse mere om begge dele.

Fordele ved en stenterrasse:

  • Sten er et materiale, der holder længere end træ. Derfor vil en stenterrasse også holder længere end en terrasse af træ.
  • Det er ganske let at holde den ved lige under forudsætning af, at du er grundig, når du får lagt underlag under stenene. Dog kan det med årene være nødvendigt, at du udskifter defekte sten i terrassen.
  • Har du mod på det, er det også relativt let selv at lægge en stenterrasse. Det er især gældende, hvis du bruger firkantede fliser. Det sværeste ved processen er, at du ikke får lagt underlaget tilpas fast, stabilt og lige. Dertil kan det også være vanskeligt at få etableret det rette fald væk fra huset.
  • Du kan få både sten og fliser i en lang række forskellige former og farver. Derfor er der også god mulighed for at skabe en terrasse, der både lever op til din egen smag, stil og resten af indretningen i haven.
  • De fleste typer sten kan også bryste sig af at være forholdsvis skridsikre i vådt vejr. Det er kun i tilfælde af, at du har besluttet at vælge glaserede klinker/tegl, at det kan være glat at gå på din terrasse.

Ulemper ved en stenterrasse:

  • Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er et tungt og slidsomt arbejde at anlægge en sådan terrasse. Du skal ikke blot grave en masse og køre en masse jord væk samt grus til. Du skal også flytte rundt på de mange sten eller fliser.
  • Til trods for, at du sørger for at få lagt en ukrudtsdug under fliserne, vil der med tiden ende med at komme ukrudt i fugerne mellem fliserne, som du skal fjerne.
  • Hvis du vælger at anlægge en stenterrasse med betonfliser, kan der komme både alger og lav på. Det kan der også på andre sten og fliser, men det er især noget, der rammer betonfliser. Det er selvfølgelig noget, der kan give terrassens overflade et uens udtryk.

Hvordan vælger man de rette terrassefliser?

Du har rigtig mange muligheder, hvis du har et ønske om at købe fliser til en terrasse. Derfor skal du ikke være bekymret for, hvorvidt du kan finde terrassefliser, der falder i din smag. Det gør sig gældende, uanset hvad du har af præferencer og kriterier i denne forbindelse.

I og med, at der er rigtig mange fliser at vælge mellem, er det også vigtigt at vælge med omhu. Gør du ikke det, er der en risiko for, at du træffer et forhastet valg af fliser, som ikke er det rette – og det vil du selvfølgelig hurtigt blive træt af, når du først har fået dem lagt som en terrasse.

Der bør ingen tvivl herske om, at der er mange faktorer, der er vigtige at tage højde for, når du skal købe terrassefliser. Er det første gang du skal investere i fliser til en terrasse, er det ikke sikkert, at du ved, hvilke faktorer, der særligt er vigtige, men heldigvis kan du læse mere om dette herunder.

Udseende

Det siger næsten sig selv, at udseendet er et vigtigt aspekt, hvis du skal købe terrassefliser. Du skal nemlig sikre, at det er fliser, der falder i din smag, uanset hvad dine præferencer er, når det kommer til udseendet af terrassefliser.

Når du skal vurdere udseendet af fliserne, er det dog vigtigt at huske, at de ikke blot skal være pæne i sig selv. Du skal også sørge for, at de har et udseende, der passer godt til, hvor de skal lægges. Det vil sige, at de for eksempel også skal harmonere med udseendet af dit hus.

Desværre er der mange, der kun har fokus på, at de skal finde frem til nogle fliser, der er pæne i sig selv. Det er en skam, at der er så mange, der glemmer, at det også er vigtigt, at finder frem til nogle fliser, der passer godt til din bolig samt den øvrige indretning i din have.

Derfor er det også en god idé, at du sørger for at kigge på flere forskellige sten. På den måde kan du nemlig sikre, at du ender med at finde frem til nogle sten, der både tager sig godt ud, og som passer godt ind på det sted, hvor du skal anlægge din nye terrasse af sten.

Størrelse

Størrelsen af dine fliser er også et aspekt, der er vigtigt. Det er selvfølgelig en stor del af udseendet, da det har en stor indvirkning på udseendet, hvorvidt der er tale om en stor eller lille flise. Det er noget, man især opdager, når de er blevet lagt som en terrasse ved siden af hinanden.

Når du skal vurdere, hvor store dine fliser skal være, er der flere ting, der er vigtige. Du skal huske på, at størrelsen af dine fliser, har stor betydning for udtrykket i dit uderum. Derfor er det også et aspekt, du er nødt til at give godt med overvejelse.

De store havefliser bliver ofte brugt til større arealer, da det vil få dem til at virke en kende mindre. Omvendt kan du ved at bruge små fliser få et mindre uderum til at syne større. Det er naturligvis sådanne aspekter, der er vigtige at inddrage i dine overvejelser, når du skal vælge dine fliser.

Desuden kommer udtrykket også helt an på, hvorvidt du beslutter dig for at lægge en aflang eller en kvadratisk fliseterrasse. Her er der selvfølgelig forskel på, hvad folk foretrækker, hvorfor det handler om at lytte til sig selv, og fokusere på, hvad man har af præferencer i denne sammenhæng.

Vedligeholdelse

Som der også er givet udtryk for før, så er en af de klare fordele ved at vælge en terrasse af sten, at den ikke kræver helt lige så meget vedligeholdelse, som hvis du i stedet havde valgt at en terrasse af træ. Det er også en af årsagerne til, at der er mange, der rent faktisk ender med at vælge sten.

Når det er sagt, så er det dog også vigtigt, at det er gjort klart, at der er stor forskel på, hvor meget fliserne og stenene skal vedligeholdes. Hvis du vil sikre, at du ikke skal bruge for meget tid på at holde din terrasse ved lige, skal du selvfølgelig sørge for at vælge ud fra dette.

Du slipper ikke helt for at vedligeholde din flise- eller stenterrasse. Ikke desto mindre kan du dog mindske, hvor meget tid og energi, der skal bruges på det. Vil du være sikker på, at du gør det, kræver det dog, at du sørger for at vælge terrassefliser, der harmonerer med denne tankegang.

Et godt forslag kan være at få imprægneret din terrasse. Ved at gøre det, så kommer der et forseglende lag på overfladen af belægningen. Det er naturligvis en klar fordel, da det medfører, at det bliver sværere for både mos, alger og andet skidt at ‘bide’ sig fast.

Pris

Du kan finde fliser til din terrasse i et hav af prisklasser. Af den grund siger det sig selv, at pris også er et aspekt, du er nødt til at tage højde for. Det gør sig gældende, hvad enten du har et stort eller småt budget. Derfor er det også vigtigt, at du forsøger at sætte et budget, før du går på jagt.

Selv i tilfælde af, at du har et højt budget, vil der sandsynligvis være fliser, du ikke kan få til dette budget. Derfor er du nødt til at målrette din søgning efter fliser, der passer til dit budget. Heldigvis kan man finde terrassefliser, der passer til stort ethvert budget – stort som småt.

Et godt råd er dog, at du sørger for ikke at gå på kompromis, fordi du har et ønske om at spare penge. Det er en terrasse, som du skal glæde af i mange år fremover, og for at sikre dette, kræver det, at du vælger terrassefliser i høj kvalitet, som også har et udseende, der tiltaler dig.

Giv denne post en karakter

210×210 Kontinentalseng. Stor Guide til køb af kontinentalseng

Tidligere artikel

Sandblæsekabine. Find den bedste model i denne Guide

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig