haveparasol
BoligHave og terrasse

Haveparasol til Terrassen. 10 Gode modeller

0

Det er en god idé at have en parasol i haven til de varme sommerdage, hvor solen bager fra en skyfri himmel. Det er ikke blot rart at have noget, der kan skærme af for solen, men er faktisk også en klog investering – det er nemlig ikke sundt, hvis du i for mange timer bliver udsat for de farlige UV-stråler fra solen.

For de fleste er det dog ikke blot en parasol, der skal bruges til at skærme af for solen. Det skal også være en parasol, der passer til de øvrige møbler på terrassen. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du vælger og køber din haveparasol med omhu. Blandt udvalget herunder kan du dog starte med at søge lidt inspiration.

Hvordan finder jeg den rette haveparasol?

Der er ikke nogen, der synes, at det er rart at sidde i solen, hvis det er for varmt. I et sådant tilfælde sætter de fleste pris på at kunne krybe i skygge under en parasol. Her kan man nyde det skønne vejr, uden at blive solbrændt. Det kræver dog, at du har en haveparasol, der kan skærme af for den varme sol.

Hvis du ligger på din terrasse, når middagssolen står direkte på, kan det nemt blive for varmt at ligge der. Det er især, når solens stråler er stærkest, at det for alvor kan blive varmt. Det er desuden særligt vigtigt, at man får skærmet godt af for solens stråler for mindre børn, hvorfor en haveparasol bestemt er vigtig.

Der er en god chance for, at du har gjort dig en del overvejelser, før du har købt dine havemøbler. Det samme bør du også gøre, når du skal købe din haveparasol. Det er nemlig vigtigt, at du har fokus på at finde en haveparasol, der er den helt rette for dig.

Der er forskel på folks behov, og derfor er der også forskel på, hvad der er den rette haveparasol for hver af de mange købere. Hvis du har svært ved at finde den parasol, der er den rette for dig, er der en række ting du med fordel kan holde fokus på. Det er nemlig vigtigt at se efter størrelsen, typen og materialet.

1. Størrelse

Et af de aspekter, der er vigtigt at holde øje med, er størrelsen. Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert i denne forbindelse. Det afhænger nemlig af, hvor og hvor meget den skal skærme af. Hvis du har en stor terrasse med et stort sæt havemøbler, er du nødt til at købe en haveparasol i den store ende.

Er den ikke stor nok, kan den ikke skærme af for det areal, hvor den skal skærme af. Du kan finde mange haveparasoller, der har en diameter på 3 meter. Det er den gængse størrelse for en sådan parasol, hvorfor det også er denne størrelse, der passer til de fleste. Det betyder, at den måske også egner sig til dig.

2. Placering

Der er stor forskel på, hvor folk ønsker at placere deres parasol. Derfor er det også et aspekt, du er nødt til at tage højde for. Traditionelt vis bliver den placeret i midten af havebordet, da den derved skærme godt af for hele arealet. Det er dog ikke et krav, at du vælger at placere den i midten af dit bord.

I og med, at det er op til dig selv, hvor og hvordan den skal placeres, er det vigtigt, at du tager højde for dette, hvis du skal købe en haveparasol. Hvis du ikke vil have den placeret i midten af bordet, bør du vælge en haveparasol, der kan vippes. Derved kan du vippe den i retning af solen, så den skygger bedre.

3. Materialet

Det er også vigtigt at tage højde for materialet på din haveparasol. Det er nemlig ikke alle materialer, der er lige gode til at skærme af for solens stråler. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du køber en haveparasol, der er fremstillet i et materiale, der sikrer, at den er god til dette.

Desuden bør det også nævnes, at det ikke er alle materialer, der undgår at blive misfarvet af solen. Hvis du har i sinde, at det skal være en parasol, der holder i mange år, skal du også være opmærksom på, om den er lavet i et stof, der er farvebestandigt. Er den ikke det, holder den næppe sin farve i lang tid.

4. Pris

Det er selvfølgelig ikke til at komme udenom, at prisen også er en vigtig faktor, når du skal købe en parasol. I denne forbindelse er det vigtigt at understrege, at selvom det kan virke tiltalende, skal du ikke blot gå efter de billigste modeller.

Hvis du vælger en billig haveparasol, er du som regel også nødt til at acceptere, at det har indflydelse på dens kvalitet og materialer. Derfor er det sjældent at forvente, at den har en holdbarhed på mere, end en enkelt sæson. Derfor kan det godt betale sig at investere en kende mere.

Udseendet af din parasol er også vigtigt

Som du kan se herover, er der mange faktorer, der er vigtige, hvis du skal købe en haveparasol. Til trods for, at det er blandt de vigtigste, betyder det dog ikke, at der ikke er andet, der skal være i fokus. Det er mindst lige så vigtigt at finde en haveparasol, der har et udseende, der tiltaler dig.

Her er det vigtigt at huske, at dens udseende i sig selv ikke er nok. Du skal forsøge at visualisere, hvordan den vil se ud på din terrasse, da den naturligvis skal passe sammen med resten af dine havemøbler. Derfor er det ikke nok, at du har fundet en parasol, der er pæn i sig selv, hvis ikke den passer til resten af havemøblerne.

Desværre er der mange, der glemmer dette, hvorfor de får købt en parasol, der reelt set ikke passer ind på deres terrasse. Det er ærgerligt, og det er derfor noget, som du skal bruge energi på at undgå. Det kan du gøre på flere måder, men forsøg på bedst mulig vis at forestille dig parasollen med de øvrige møbler.

Giv denne post en karakter

Båndsliber. Bedste båndslibemaskine på markedet

Tidligere artikel

Kärcher vinduesvasker. Find laveste priser her

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig