BoligHave og terrasse

Legetårn. Se de 8 mest solgte modeller her

0

Et legetårn er et sikkert hit for ethvert barn. Vil du gerne glæde dit barn eller dine børn, er et legetårn i haven den ultimative måde at gøre det på.

Har du gjort dig tanker om dette, har du sandsynligvis også observeret, at mulighederne er mange. Derfor er det vigtigt, at du overvejer nøje, hvilken løsning og sammensætning, der er bedst egnet til dit barn eller dine børn.

Heldigvis har udvalget en størrelse og diversitet, der garanteret, at det indeholder noget for enhver.

Et legetårn byder på mange muligheder

Der bør ikke være nogen tvivl om, at du har en lang række muligheder, hvis du har i sinde at købe et legetårn. Af den grund er det også vigtigt, at du tager dig tid til at vælge med omhu, hvis du har i sinde at købe et legetårn. Det gør sig gældende, uanset hvad man skal bruge den til.

Når du har i sinde at købe et legetårn, er der derfor mange ting, der er vigtige at holde øje med. Derfor skal du ikke blot vælge et vilkårligt legetårn, men i stedet tage dig god tid til at finde ud af, hvad du har af krav og ønsker.

Langt de fleste af de mange legetårne, der er at finde på det danske marked, er forsynet med en rutsjebane. Det er dog langt fra den eneste mulighed, der er. Foruden en rutsjebane, er det nemlig også muligt at tilføje et hav af andre ting til et legetårn. Det er bl.a. gældende for:

  • Gyngestativ
  • Klatrestativ
  • Sandkasse
  • Brandmandsstang
  • Gangbro

Der er op til flere af disse ting, der ikke blot er med til at gøre det mere sjovt for børn at bruge det. Når dit barn eller dine børn leger rundt på legetårnet, kan det faktisk også være med til at udvikle deres motorik. Det gør sig gældende i forhold til i forhold til klatring, balance og andre fysiske ting.

Tænk dit barns alder ind i overvejelserne

Som der også er givet udtryk for herover, er der en lang række ting, der er vigtige at have fokus på, når du skal købe et legetårn. Hvis du står over for at skulle købe et legetårn, er det vigtigt, at du sørger for at tænke dit barns alder ind i dine overvejelser, da det selvfølgelig en vital del af dit valg.

Fx vil der ikke være nogen tvivl om, at de yngste vil elske at have en sandkasse under legetårnet. Her kan de grave huller, lege med sand og bygge sandslotte. I takt med, at børn bliver ældre, er det dog ikke noget, de har lyst til længere.

Hvis du skal købe et tårn, der passer til lidt ældre børn, bør du i stedet kigge i retning af en løsning, der er udstyret med fx et klatremodul eller en brandmandsstang. Det er nemlig noget, som de ældre børn vil elske at klatre rundt på – og som sagt, kan det også være med til at styrke deres motorik.

Desværre er det ikke alle, der husker at tage højde for deres barn eller børns alder, når de skal købe et legetårn. Gør man ikke det, er der en risiko for, at du ender med at købe et tårn, som faktisk slet ikke passer til dit barn eller børn. Det understreger, at det er vigtigt at være omhyggelig.

Du kan få legetårne i mange størrelser

Der er mange, der tror, at man er nødt til at have en stor have med en masse plads, hvis man skal kunne finde plads til et legetårn. Det siger sig selv, at skal man have et af de helt store tårne, skal man have plads til, men faktisk fås legetårne i et hav af størrelser.

Hvis du har en lille have, og derfor tror, at du ikke kan finde plads til et legetårn til dit barn eller dine børn, bør du undersøge mulighederne. Du kan finde disse tårne i et hav af størrelser, hvorfor du med garanti også kan finde et, der er plads til i netop din have.

Her er det dog vigtigt, at du er opmærksom på, at hvis du har et ønske om at købe et legetårn med både rutsjebane, gyngestativ, sandkasser mv., er det svært at finde plads til det, hvis du ikke har en stor have.

Heldigvis findes der dog en række kompakte varianter. Derfor er der også en god chance for, at du kan finde en variant eller en model, som er ideel for dig, som passer godt til dit barn eller dine børn, og som du også kan finde plads til i din have.

Vælg et legetårn, der kan udvides

En god idé er at købe et legetårn, der med tiden kan udvides og ændres. Det er ikke alle løsninger, der tilbyder dette, hvorfor det er vigtigt at holde øje med, hvis du overvejer denne løsning.

Hvis du vælger en sådan løsning, ved du også, at du kan tilføje nye moduler. Det er ikke alle, der mener, at de har brug for dette. I de fleste tilfælde ender man dog med at blive overrasket over, at det viser sig, at de har brug for dette.

Til trods for, at der er mange børn, der er glade for at blive ved med at gynge, rutsje eller klatre, så kommer der dog sandsynligvis et tidspunkt, hvor de vil prøve noget nyt. Derfor er det en fordel, at du kan tilføje et nyt modul, hvis det er noget, der bliver nødvendigt.

Ikke nok med, at det er lettere, så er det også billigere at tilføje nye moduler, fremfor at skulle udskifte et helt stativ. Har du købt et stativ, der ikke kan udvides, vil det betyde, at du er nødt til at udskifte det hele, hvis ikke det længere er noget, som barnet eller børnene vil bruge.

Det er ikke blot besværligt, da det er et helt stativ, der skal skilles ad og køres væk. Det er også en dyr måde at gøre det på, da du dernæst skal købe et nyt stativ. Derfor er der både tid, besvær og penge at spare ved at vælge et legetårn, der er opbygget af moduler, så det kan udvides.

Vælg et legetårn, hvor sikkerheden er i orden

Du har næppe lyst til, at dine børn skal komme alvorligt til skade, når de leger på deres legetårn. Derfor er det vigtigt, at du ikke går på kompromis med sikkerheden, når du køber et legetårn. Det er vigtigt, da det desværre ikke er alle legetårne på markedet, der er lige sikre.

For at sikre, at et legetårn står stabilt, skal det ikke blot være placeret på et stabilt underlag. Det er også vigtigt, at det byder på en høj kvalitet, så det ikke vakler. Vil du vide dig sikker på, at tårnet kan bryste sig af en høj kvalitet, er der dog ikke nogen vej udenom, at du er nødt til at betale for det.

I denne forbindelse bør der dog ikke være nogen tvivl om, at det er penge, der er godt givet ud. Et legetårn er ikke billigt at købe, hvorfor mange forsøger at holde prisen i bund. Ofte sker dette dog på bekostning af kvaliteten. Her er der dog ganske enkelt ikke værd at spare på pengene.

Skruer og skarpe kanter skal være dækket

Når dit barn eller dine børn leger løs på tårnet, kan de nemt komme til skade, hvis de ikke er opmærksomme. Derfor er det også vigtigt, at du gør alt, hvad du kan, for at undgå, at det ender med at ske.

Derfor gør du klogt i at vælge et legetårn, hvor både skruer, skarpe kanter mv. er dækket af. Er det ikke tilfældet, er der desværre en risiko for, at brugeren eller brugerne af tårnet kan ende med at skære sig. Derfor er det naturligvis et aspekt, man ikke bør gå på kompromis med.

I de fleste tilfælde vil et legetårn dog være forsynet med en form for afdækning af skruer, skarpe kanter osv. En sådan afdækning vil som regel være fremstillet i enten plastik eller gummi, så det ikke gør ondt, hvis barnet får fat i det.

Overvej at lægge et underlag af gummifliser

Når et barn kravler rundt på legetårnet, er det ikke helt uden risiko. Der er nemlig en risiko for, at barnet ender med at falde ned. Man kan ikke eliminere denne risiko helt, men man kan dog gøre meget for, at det ikke sker. Du kan bl.a. sørge for, at der på en evt. gangbro er hegn mv.

Alligevel er det dog en god idé, at du sørger for at sikre barnet bedst muligt, hvis det skulle ske, at han eller hun falder ned. Det kan du gøre på flere måder, men det er dog bedst at gøre det ved hjælp af gummifliser. De er nemlig bløde at lande på, hvis man skulle falde ned.

På trods af, at de er bløde, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at det selvfølgelig ikke er svarende til at lande på en madras. En anden fordel ved gummifliser er, at de giver et godt, stabilt underlag.

Giv denne post en karakter

Luftnøgle. Bedste luftnøgle til kompressor

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig