BoligHave og terrasse

Vægdrivhus. Stort overblik over bedste 2023-modeller

0

Et vægdrivhus er et oplagt valg for dig, der gerne vil have et drivhus, til trods for, at du ikke har specielt meget plads. Du kan placere det på din altan, i din gårdhave e.l. Et vægdrivhus placeres op ad en husmur, men dette er dog også det eneste punkt, hvor de alle har noget tilfælles, da de ellers adskiller sig på et hav af punkter.

Det er ikke kun som følge, at du kan finde plads til et vægdrivhus de fleste steder, at det er en god løsning at vælge denne type drivhus. Det har også den fordel, at væggen er i stand til at afgive varme efter solen er gået ned, hvilket dine planter kan nyde godt af. Derfor bør du ikke tro, at det kun er dets størrelse, der er en fordel.

Har du i sinde at købe et nyt vægdrivhus, bør du ikke være i tvivl om, at du kan finde en god løsning for netop dig. Det store udvalg sikrer nemlig, at alle kan finde frem til et flot drivhus, der lever op til deres ønsker. Her på siden kan du finde et stort udvalg, hvorfor der også vil være et vægdriv herunder, der tiltaler netop dig.

Hvilket vægdrivhus skal jeg vælge?

Der er flere fordele ved et vægdrivhus. Den mest synlige fordel er, at du i sagens natur kan placere det op ad en husmur. I og med, at det står op ad en mur, er du sikret, at det står godt og stabilt. Derfor vil selv kraftig vind ikke kunne flytte, vælte eller rykke på det. Det giver dig en sikkerhed for, at dit drivhus altid står sikkert.

Det er især noget, der er vigtigt for dig, der bor lidt ude på landet. Her er der nemlig en risiko for, at din have er mere udsat, end hvis du bor i et tæt villakvarter. Her vil der nemlig være både træer, hegn og bygninger, der kan afbøde den værste blæst. Uanset hvor du bor, er vind dog ikke et problem med et vægdrivhus.

Vil du have en minimodel eller en udestue?

Du kan finde vægdrivhuse i et hav af størrelser. Du kan faktisk få dem helt i en størrelse på under en m2. Det kan være et godt valg for dig, der har en lille terrasse eller en altan, hvor du skal have plads til det. Et sådant drivhus vil være udstyret med en skydedør, så du let kan håndtere dine planter, uden at blive besværet.

Dertil er det også meget normalt, at der er et enkelt tagvindue til ventilation. Du kan dog også finde drivhuse, der er en del større, hvis du har lyst til eller brug for at købe et sådant drivhus. Faktisk er der op til flere af dem, der er så store, at du kan bruge dem som udestue, hvis du vel at mærke har lyst til at gøre dette.

Hvis du har i sinde, at du skal bruge det som en decideret udestue, som du og din familie kan bruge i al slags vejr, skal du sikre, at størrelsen er ideel til dette. Det er dog ikke noget, der betyder, at du ikke kan bruge det til at dyrke afgrøder. Det kan du sagtens, da der er plads til dette langs væggene i det drivhus, du har valgt.

Glas eller polycarbonatplader?

Det er ikke kun i forhold til størrelsen, at der er stor forskel på de mange vægdrivhuse, der er at finde på det danske marked. De adskiller sig nemlig også på et hav af andre punkter. Fx kan du få de fleste drivhuse med glas, men der er dog også et udvalg af andre modeller, der byder på de mere slagfaste polycarbonatplader.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at glas er det flotteste. Derfor er det også det valg, der foretrækkes af de fleste. Her er det dog vigtigt, at du er klar over, at glas til gengæld også har en tendens til at lukke en kende for meget lys og varme ind om sommeren. Det er ikke noget, som dine afgrøder, planter m.m. har godt af.

Derfor er det nødvendigt, at du sørger for lidt skygge eller ventilation i de varme timer. Du kan dog også blot vælge et drivhus med polycarbonatplader, til trods for, at det ikke er helt så flot som glas. Til gengæld er de dog robuste og kan dæmpe indfaldet af lys en smule, hvilket vil komme din afgrøder og planter til gode.

Ikke nok med det, så er det også med til at isolere bedre om natten. Det er især noget, der er en fordel, hvis du har et ønske om at komme hurtigt i gang med forspiringen i det tidlige forår. Hvis det ikke er noget, du går synderligt meget op i, er det selvfølgelig ikke helt så relevant. For dig, der går op i det, er det dog vigtigt.

Er et vægdrivhus noget for alle?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at et vægdrivhus ikke er noget for alle. Det er et godt valg for dig, der gerne vil have et drivhus, der ikke er for stort, eller blot kan monteres op ad din husmur. Hvis du hellere vil have et drivhus, der kan stå frit i haven, så giver det sig selv, at det ikke er vægdrivhuset, der er det rette.

Fx er det dog ikke alle, de er så heldige, at de har en stor have, hvor de kan have et drivhus. Er du en af dem, der må nøjes med en altan, en gårdhave eller blot en lille have? I så fald kan det meget vel være, at et vægdrivhus er det helt rette valg for dig. Det kan du nemlig finde plads til stort set overalt.

Du skal derfor gøre op med dig selv, om du har plads til et stort drivhus. Det er dog lige så vigtigt at overveje, om du har tid til at passe et stort drivhus. Derfor er der mange ting, der skal tages op til overvejelse, før du beslutter dig for, om du skal købe et vægdrivhus eller et fritstående drivhus.

Hvad skal jeg se efter, når jeg vælger et vægdrivhus?

Når du skal købe et vægdrivhus, er der mange ting, der er vigtige at se efter. Af den grund er det også vigtigt, at du ikke blot køber et vilkårligt drivhus. Det kan virke som en let løsning, fordi dit valg hurtigt er klaret, men det er dog ikke den rette løsning. I stedet skal du tage dig tid til at vælge med omhu og afsæt i egne behov.

  • Størrelse: Til trods for, at et vægdrivhus ofte ikke er specielt stort, kan det dog fås i flere størrelser. Du er derfor nødt til at tage op til overvejelse, hvor stort det skal være. Der er nemlig ikke just nogen grund til at kigge på drivhuse, der alligevel ikke har den rette størrelse for dig.
  • Udseende: Det giver sig selv, at det ikke vil være alle drivhuse, der lever op til dine ønsker ift. udseende og design. Derfor er det vigtigt, at du sørger for også at tage dig tid til at kigge på designet af dit drivhus. Heldigvis er udvalget stort nok til, at det har noget at byde på for alle.
Giv denne post en karakter

DeWalt overfræser. Find den mest populære overfræser

Tidligere artikel

Vægpaneler. De 20+ Bestsellere i DK

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig