plænerens
Have og terrasse

Plænerens. Find billigste steder at købe

0

Der skal ikke være nogen tvivl om, at en frisk, grøn græsplæne kan være et flot syn. Det er dog ikke alle, der har lige let ved at opnå dette. Faktisk er der rigtig mange danske haveejere, der kæmper med at både ukrudt og mos spreder sig ud over deres græsplæne. Det er selvfølgelig med til at ødelægge synet af plænen.

Det er dog ikke det eneste, det er med til at ødelægge. Det medfører nemlig også, at græsset bliver mindre blødt og behageligt at gå på. Har du en plæne, der er plaget af ukrudt, mos mv., er det derfor en god idé at få gjort noget ved det. Det kan du selvfølgelig bedst gøre ved et behandle din græsplæne med plænerens.


Hvad er plænerens?

Plænerens er et middel, der er udviklet til på effektiv vis at bekæmpe ukrudt og mos i din græsplæne. Hvis du har i sinde at behandle din plæne med et sådant middel, er det vigtigt, at du er opmærksom på at købe et kvalitetsprodukt. Du skal nemlig være sikker på, at det ikke er et middel, der ender med at skade din plæne.

Tværtimod skal du være sikker på, at det er et middel, der er i stand til at give din plæne bedre betingelser for vækst. Hvis du sørger for at købe plænerens i ordentlig kvalitet, er det et middel, der på både målrettet og effektiv vis er i stand til at bekæmpe ukrudt og mos, der vokser i din græsplæne.

Det kan det endda gøre, uden at det ender med at skade selve græsset. Som der også er givet udtryk for, er det dog meget vigtigt, at du ved, hvilke middel, der er det rette. Det er nemlig ikke alle midler, der kun leve op til dette formål. Faktisk er der nogle af dem, der kan vise sig at være direkte skadelige for græsplænen.

Hvordan virker koncentreret plænerens?

Du kan bruge plænerens til at skille dig af med rigtig mange forskellige former for ukrudt. Faktisk kan du bruge det til at bekæmpe alle former for bredbladet ukrudt, der kan være i din græsplæne. Det er bladene, der vil optage plænerense, som så vil medvirke til, at ukrudtet til sidst går hen og visner.

Hvis du vil være sikker på, at du får den størst mulige effekt med at få bugt med ukrudt i din græsplæne, skal du gøre brug af midlet mellem maj og juli. Det er der flere årsager til, men det handler dog i høj grad om, at både ukrudt og græs er i god vækst på dette tidspunkt.

Hertil bør det også gøres klart, at det ikke kan anbefales at gøre brug af mosfjerner eller plænerens efter d. 1. september. Det skyldes, at græsset begynder at gå i dvale efter d. 1. september. Ikke nok med det, så er det ofte også vådt, hvilket også kan være medvirkende til, at plænerensen ikke fungerer optimalt.

Det er vigtigt, at græsplænen er tør

Som der også er givet udtryk for herover, så er det vigtigt, at du kun bruger plænerens, hvis din plæne er tør. Hvis du vælger at bruge det, selvom det er tørt, er der en potentiel risiko for, at det ender med at beskadige plænen. Derfor skal du selvfølgelig sikre dig, at det ikke er vådt – heller ikke blot pletvist vådt. 

Hvordan anvender jeg plænerens?

Langt de fleste former for plænerens fås som et middel, der blot skal sprøjtes på din græsplæne. Som der er givet udtryk for herover, har de alle det tilfælles, at du kun må bruge dem på en helt tør græsplæne. Når du skal bruge din plænerens, er det som regel den følgende måde, det skal gøres på:

  • Du skal sørge for, at græsset ikke er blevet klippet i tre til fem dage op til selve behandlingen. Dertil er det også vigtigt, at du ikke klipper græsset i tre til fem dage efter behandligen.
  • Hvis der er tale om en helt ny plæne, der netop er blevet anlagt, så skal du holde igen med plænerens. Det anbefales nemlig, at du ikke gør brug af plænerens på din græsplæne, før den har stået i omtrent et halvt år. Ellers er der ganske enkelt for stor risiko for at forårsage skade på den.
  • Når du skal bruge rensemidlet, så skal du blot sprøjte det direkte på plænen fra beholderen. Det er kun få midler, der kræver, at det fx skal blandes først, eller du selv skal hælde det over i en flaske, der kan sprøjte.
  • Det er vigtigt, at du sørger for at sprøjte midlet på med en afstand, der lyder på minimum 30 cm. Hvis du ikke gør det, er der en risiko for, at det bliver koncentreret på ét område af plænen. I værste fald kan det ødelægge din græsplæne.
  • Du bør ikke sprøjte mere end et par gange, indtil du kan se, at bladene er blevet fugtige. Når du kan se, at de er fugtige, skal du ikke sprøjte mere.
  • En god tommelfingerregel er, at du skal bruge ca. 30 tryk på sprøjten pr. kvadratmeter. Det vil sige, at har du købt en sprøjteflaske, der indeholder en liter plænerens, så har du nok til en græsplæne på 30 kvadratmeter.

Et helt andet godt tip er, at du bør gøde din plæne et par uger, før du går i gang med at behandle den med plænerens. Hvis du gør det, så giver du nemlig din græsplæne de bedste forudsætninger for, at der opnås en god virkning. Her bør det også nævnes, at det faktisk er muligt at købe plænerens med gødning.

Hvis du oplever, at den første behandling med plænerens ikke er nok, og du derfor har et ønske om at give din plæne en omgang mere, må du ikke gøre det med det samme. I stedet skal der helst gå min. seks uger imellem de to behandlinger, da det ellers kan være for usundt for din græsplæne.

Alt dette er selvfølgelig med til at understrege, at du skal forsigtig, når du behandler din græsplæne med et sådant middel. Der er nemlig meget, der kan gå galt.

5/5 - (2 votes)

Dekupørsav. Find bedste til udskæring i træ

Tidligere artikel

Elastikbånd – Se de 10+ bedste til hjemmetræning

Næste artikel

Du kan måske også lide