BoligHave og terrasse

Slangeopruller. Få styr på haveslangen med disse smarte oprullere

0

Der er et utal af fordele ved at bruge en slangeopruller. Det er ikke blot en nem måde at opbevare din vand- eller lufttryksslange. Det er også en god måde at passe godt på din slange på, da en sådan opruller ofte er i stand til at beskytte den mod både bøj, buk, skade og frost. Derfor handler det ikke blot om, at den er praktisk.

Har du i sinde at købe en slangeopruller? I så fald er det vigtigt, at du er klar over, at du kan vælge den blandt et stort udvalg. Det er dog kun en fordel, da det er med til at sikre, at der også er en slangeopruller at finde, som er som skabt til dig. Hvad du også skal vide er, at det kan være svært at finde frem til netop denne.

Når du skal købe en slangeopruller, er det vigtigt, at du vælger med afsæt i egen behov. Fx er det ikke alle, der egner sig lige godt til en lufttryksslange, da de er lavet med fokus på vandslanger. Dertil er der også stor forskel på deres kapacitet. Uanset hvad, har du dog et udvalg af slangeopruller at vælge mellem herunder.

Opruller til vandslange:

Opruller til højtryksslange:

Der findes forskellige former for slangeoprullere

Det er vigtigt, at du er klar over, at der findes forskellige former for slangeoprullere. Faktisk kan du finde hele tre forskellige systemer, som du kan bruge til at holde styr på din vand- eller lufttryksslange. De bliver hver især gennemgået herunder, så du har bedre forudsætninger for at vælge, hvad der er mest ideelt for dig.

Derfor kan du herunder finde en kort introduktion til de forskellige slangeoprullere. Med afsæt i dette kan du bedre vurdere, hvilket system, der er det mest egnede for dit vedkommende.

Slangeoprul

Slangeoprul er i dag blevet mere teknisk avanceret, end hvad det hidtil har været. I dag er der flere udbydere, der tilbyder bokse med automatisk slangeoprulning, som den opbevares i en boks. Denne boks vil som regel være monteret på væggen, men det er dog ikke altid, at det er tilfældet.

Fordelen ved en sådan boks er, at den kan beskytte din slange mod både buk, bøj, og skader. Ikke nok med det, så kan den faktisk også beskytte slangen mod frost. Det er derfor en rigtig god løsning for dig, der gerne vil opbevare din lufttryks- eller vandslange på praktisk vis, samtidig med at den bliver beskyttet.

De automatiske modeller er selvfølgelig en kende dyrere, end de manuelle modeller. Der er dog tale om en beskeden merinvestering, der skal foretages, hvilket med tiden kan vise sig at være rigtig godt givet ud. Der er nemlig meget besvær forbundet med oprulningen af slangen, som du kan spare dig selv for.

Slangevogn

Hvis du ved, at du skal bruge dine slange på forskellige steder, og til en lang række formål, så er det en god idé at investere i en slangevogn. Der er mange fordele ved at købe en fastmonteret slangeopruller, men der er dog også en lang række fordele ved i stedet at anskaffe dig en slangevogn.

Blandt andet er det en rigtig let måde at have din slange med rund, hvad enten det er en lufttryksslange eller en vandslange. Dertil er det også en rigtig let måde at rulle den sammen, når du er færdig, da du kan klare det på stedet. Du skal ikke først hen til en monteret boks på væggen i garagen e.l.

En af de øvrige fordele ved en slangevogn er, at det er nemt at have slangen med rundt. Det er ikke alle, der får brug for dette, men har du fx båd, fritidshus e.l., hvor du gerne vil have din vandslange med, så er dette en oplagt løsning. Det samme er det, hvis du i ny og næ skal låne den ud til naboer, familie e.l.

Væghængt slangeoprul

Den type slangeoprul, der oftest er at finde i de danske haver eller hjem, er den vægthængte model. Her skal du manuelt rulle slangen rundt om vedhænget, som hænger på et fast sted. Det kan eksempelvis være, at du har valgt at montere den i din garage, i et redskabsskur eller blot på bagsiden af huset.

Fordelen ved en sådan løsning er, at du kan montere den tæt på en vandhane. Derved kan du blot lade den være monteret hele tiden. Når du er færdig med at bruge den, kan du blot rulle den sammen og hænge den på plads. Det er godt for levetiden på din slange, at den bliver rullet sammen, hvilket også er en fordel.

Har du den hængende på et sted, hvor det er koldt, eller måske endda i nærheden af frostgrader, så er det ikke altid en fordel med et væghængt slangeoprul. I et sådant tilfælde vil du nemlig ikke kunne beskytte din slange mod frosten, hvad enten det er en vand- eller lufttryksslange.

I stedet skal du finde en boks, der kan beskytte den mod frost – disse fås dog også i væghængte versioner. Er det en sådan boks, du er på jagt efter, er det dog vigtigt at være opmærksom på, at det ikke er alle, der kan beskytte slangen mod frost. Derfor er det noget du skal undersøge nærmere, før du trykker køb.

En slangeopruller hjælper dig med at passe på din vandslange

På trods af, at du fx kan finde en slangeopruller luftslange eller en slangeopruller højtryksrenser, bør der ikke være nogen tvivl om, at de fleste skal bruge en slangeopruller til deres vandslange. Det er også en vældig god idé, at man gør det, da der lige netop følger en lang række fordele med, når man bruger oprulleren.

Som der også er givet udtryk for før, så er det vigtigt at passe godt på sin vandslange, hvis man vil bruge den i mange år. Derfor skal man også sørge for, at den bliver rullet korrekt sammen og opbevaret på ordentlig vis, når den ikke er i brug. Hvis det ikke sker, så er der en risiko for, at den bliver bøjet og beskadiget.

Der skal ikke herske tvivl om, at det er noget, der er skidt for dens ve og vel. Hvis du vil bruge den i mange år, er det uhyre vigtigt, at du tager dig godt af den. Det kan du gøre på flere måder, men det er dog klart bedst at anskaffe sig en slangeoprulle, da det gør det nemt og praktisk at holde din vandslange ved lige.

Det kræver dog, at du bruger din slangeopruller ordentligt

Det er ikke nok, at du gør brug af en slangeopruller, hvis du vil sikre din slange ve og vel. Du er også nødt til at sikre, at du bruger den på ordentlig vis. Det hjælper ikke det store at bruge en opruller, hvis du ikke ruller din slange korrekt rundt om den. Lader du den slå knuder, bukke osv., så er du lige vidt.

Af netop den grund er det en god idé at købe en af de modeller, der er forsynet med automatisk oprul. Derved klarer den selv oprulningen, og du kan være sikker på, at det bliver gjort ordentlig. Derfor er det ikke blot en funktion, der kan spare dig for tid – det er også en funktion, der passer ekstra godt på din slange.

5/5 - (2 votes)

Overfræser. Find den bedste overfræser

Tidligere artikel

Gymnastikringe – gode tilbud

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig