BoligHave og terrasse

Sandkasse. Find den bedste model i denne Guide

0

Alle børn er vilde med at lege og tumle rundt i en sandkasse. Har du mindre børn bør du derfor ikke tøve med at gøre plads til en sandkasse i haven. Du kan dog finde et stort antal sandkasser blandt udvalget, hvorfor det ikke vil være dem alle, der tiltaler dig. Desuden er der også forskel på de kvaliteter, som sandkasserne har.

Hvis du er på udkig efter en sandkasse, er du kommet til det rette sted. Her på siden har vi samlet et udvalg af sandkasser, der hver især har deres eget at byde på. Det betyder selvfølgelig også, at de adskiller sig fra hinanden på flere punkter. Du skal dog ikke være i tvivl om, at udvalget også byder på noget for dig.

Hvordan finder jeg den rette sandkasse?

Før du går ud og køber en sandkasse, er der en række ting, du bør tage op til overvejelse. En af de ting, der især er værd at overveje er størrelsen. Her skal du tage højde for, hvad den skal bruges til, og hvor stort et antal børn, der skal bruge den på samme tid.

Desuden gør du klogt i at tænke på, om der også kommer legekammerater på besøg fra tid til anden. Gør der det, så skal der også være plads til dem. Det næste, der skal tages op til overvejelse er materialet. Ofte kan du vælge mellem træ og plast, men du skal også overveje, om den skal være med eller uden bænk og låg.

Er du i tvivl om, hvad du skal gå på jagt efter, kan du herunder læse mere om de forskellige typer. Finder du ikke en passende løsning her på siden, kan du selvfølgelig også vælge at bygge din egen.

Hvorfor skal jeg vælge en sandkasse i træ?

Sandkassen i træ er den mest klassiske udgave, hvorfor det oftest er den, der er at se i de danske haver. Den har et naturligt udseende, der medfører, at den let kan passe ind i de fleste haver. Desuden vil den også passe godt ind på de fleste terrasser, da du kan få sandkasser i flere forskellige træsorter.

Eksempelvis kan du både få sandkasser i lærk og i trykimprægneret fyrretræ. Hvis du vælger en sandkasse lærketræ, har den et højt indhold af naturlige olier, hvorfor der ikke er behov for videre behandling, selvom den skal stå ude. Dog vil den med tiden bliv grå i farven, hvis du lader den være ubehandlet.

Er det vigtigt for dig at bibeholde den flotte, naturlige lærkefarve, bør du oliere den med jævne mellemrum. Køber du derimod en sandkasse i trykimprægneret træ, behøver den heller ikke yderligere behandling. I og med, at den er trykimprægneret, er træet i stand til at modstå biologisk nedbrydning som råd og svamp.

Det betyder, at du kan lade den stå ude året rundt, uden at den vil tage skade af det. Har du et ønske om at forlænge levetiden, så er det en god idé at give den en omgang olie. Derved er du garanteret, at den holder sig flot i endnu længere tid.

Vær desuden opmærksom på, at en træsandkasse oftest er tungere, hvorfor den ikke er nemt at flytte rundt på. Før du fylder den med sandkassesand, er det derfor vigtigt, at du overvejer placeringen nøje. Når du først har fyldt den med sand, er den tæt på umulig at flytte fra stedet igen.

Hvorfor vælge en sandkasse i plast?

Er det vigtigt for dig, at du kan flytte rundt på din sandkasse? I så fald er det en bedre løsning at købe en af de sandkasser, der er fremstillet i plastik. Ofte er de en kende mindre, hvorfor det er muligt for dig at flytte den rundt i haven. Ikke nok med det, så er der ikke noget behov for behandling af materialet.

Du behøver højest at tørre den af med en klud, hvis den er blevet beskidt. Det er noget, der er nemt at have med at gøre. Desuden er der også en anden fordel ved en sådan sandkasse, hvilket er, at du kan fylde vand i den. På den måde er det også muligt at gøre brug af den som soppebassin på de varme sommerdage.

Udvalget af sandkasser, der er lavet i plast er stort. Det er dog kun en fordel, da du er sikret, at du kan finde en sandkasse plast, der lever op til dine krav. Der er dog mange, der vælger en sandkasse, der er fremstillet i plastik, og kommer med et tilhørende låg. Der er nemlig et utal af fordele ved at få et sådant låg med.

Skal jeg købe en sandkasse med eller uden låg?

Der er stor forskel på de mange sandkasser, der er at finde på det danske marked. Derfor kan det også være svært at vælge den helt rette sandkasse. Der er en lang række ting, der skal tages højde for, hvis du står over for at skulle købe en sandkasse. Fx skal du vurdere, om du ønsker at købe en sandkasse med eller uden låg.

Faktisk er der en stor del af de modeller, der er at finde på det danske marked, der både fås med et integreret låg og bænke. Andre kommer dog kun med en af delene. Bænkene kan være med til at give mere plads ned i selve kassen, da det betyder, at de ikke er nødt til at sidde nede i sandet, når de leger i sandkassen.

Det er dog ikke kun bænke, der er værd at betale en kende ekstra for. Det er også noget, der gør sig gældende for låget. Med et låg kan du nemlig lukket ned til sandkassen, så det ikke er muligt for dyr at komme derned. Der er mange, der har problemer med katte, der dumper deres afføring i børnenes sandkasse.

Heldigvis er det nemt at undgå, da du ikke har behov for andet, end et låg. Der findes enkelte sandkasser, der er forsynet med bænke, der kan foldes hen over sandkassen, hvorfor du dermed får det bedste fra to verdener.

Giv denne post en karakter

Makita fugepistol. Se de bedste modeller til prisen her

Tidligere artikel

Aftrækker. Find den rigtige model til din opgave

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig