Udekøkken med vask
BoligHave og terrasse

Praktisk udekøkken med vask – Se de lækre løsninger her

0

Rigtig mange danskere har en drøm om at få et udekøkken i haven. Til trods for dette, er der mange, der ikke gør alvor af denne drøm. Det kan der være mange grunde til, men for de fleste handler det om økonomi. Faktum er dog, at det sagtens kan lade sig gøre at få et udekøkken til en god pris.

Har du besluttet dig for, at du vil have et udekøkken med vask, er du havnet det helt rette sted. Her på siden kan du nemlig finde et stort udvalg, hvilket sikrer, at du også kan finde et udekøkken, der falder i din smag. Det gør sig endda gældende, uanset hvad du stiller af krav.

Hvad er et udekøkken med vask?

Et udekøkken er, hvad navnet antyder, at det er. Her er der nemlig tale om et køkken, der er lavet til at stå udenfor. Det betyder, at det er lavet i materialer, der gør, at det kan klare at stå udenfor, hvilket naturligvis ikke er tilfældet for et almindeligt køkken.

Der er dog stor forskel på, hvad de mange køkkener har at byde på. F.eks. er det ikke dem alle, der er forsynet med en vask. Hvis du har et ønske om at kunne bruge en håndvask, skal du derfor vælge et køkken, der er udstyret med dette. Det er der dog en stor del af dem, der er.

Hvis du har i sinde at købe et udekøkken med vask, er der dog en lang række andre ting, du også skal tage højde for. De adskiller sig nemlig ikke blot ved, om de har en håndvask eller ej. F.eks. er der også stor forskel på, om de f.eks. har gasblus, om de har en grill mv.

Disse køkkener har været at finde på et danske marked i mange år, men det er dog især i løbet af de seneste år, at de er begyndt at vinde frem. Det hænger sammen med, at der er mange danskere, der har et ønske om at kunne klare hele deres madlavning udendørs, når vejret tillader det.

Derfor bør du vælge et udekøkken med vask

Når du skal købe et udekøkken, er der op til flere ting, der skal tages op til overvejelse. En af de ting, du skal gøre op med dig selv er, om det skal være med eller uden håndvask. I langt de fleste tilfælde giver det god mening at vælge et udekøkken med håndvask.

Det handler naturligvis om, at du både har rindende vand og et afløb til rådighed, når du laver mad. Det er en klar fordel, da det betyder, at du både kan skylle madvarerne, skåle, fade og redskaber. Hertil vil du endda også kunne klare din opvask udenfor, såfremt det ønskes.

Sådan tilsluttes håndvasken

Når du skal slutte en sådan vask til vand og et afløb, er der flere måder at gøre det på. Der er rigtig mange, der vælger blot at bruge en kobling i plastik og en vandslange, der er fastgjort til en vandhane. Det er nemlig en nem løsning, men faktisk er det også en ulovlig løsning.

Hvis det hele skal være gjort efter bogen, er det vigtigt, at du gør brug af VA-godkendte dele. Det skyldes, at der er tale om vand, der skal bruges til madlavning og som drikkevand. Derfor anbefales det naturligvis, at du sørger for, at det hele bliver tilkoblet, som det skal.

Når dine rør og øvrige dele er godkendte til formålet, er du også sikker på, at de opfylder alle tekniske standarder, der gælder for rør og slanger. Det vil sige, at du kan være sikker på, at der er tale om dele, der ikke afgiver skadelige stoffer til drikkevand.

I forhold til afløbet er der også flere muligheder. Du kan enten vælge at lade det gå til en spand, som står under dit køkkenbord, eller du kan tilslutte det et fast afløb. Hvis sidstnævnte foretrækkes, skal du have en VVS-montør til at stå for at koble vasken til en afløbsbrønd.

Er der ulemper ved et udekøkken med vask?

Som udgangspunkt er der ikke de store ulemper forbundet med at vælge et udekøkken med vask. Derfor er det også en løsning, der vælges af de fleste. Til trods for dette, er det dog ikke helt uden ulemper, hvilket selvfølgelig skal være med i overvejelserne.

En klar ulempe ved et udekøkken med vask er, at det ikke længere er mobilt. Det skyldes, at du ikke vil kunne bruge din vask, hvis du ikke befinder dig et sted, hvor der er vand. Derfor skal du overveje, om du har et ønske om at kunne flytte rundt på dit udendørs køkken.

I langt de fleste tilfælde er det dog ikke noget, som folk har krav om. Derimod ønsker mange at investere i et robust udekøkken, der kan stå et fast sted på terrassen. For rigtig mange handler det nemlig også om, at udekøkkenet skal bidraget til stemning og liv på terrassen.

Er et udekøkken noget for dig?

Inden du giver dig i kast med at lede efter et udekøkken, er det en god idé at overveje, om det reelt set er noget for dig. Der er nemlig ikke nogen grund til, at du bruger en stor sum penge på at købe et udekøkken, hvis du ved, at du ikke får det brugt tilstrækkeligt.

Er du ikke typen, der bryder dig om at lave mad udendørs, giver det f.eks. ikke mening at købe et udekøkken. Er du derimod typen, der elsker at grille og er vild med at opholde dig udendørs, så vil du med garanti få stor glæde af at have et udekøkken på din terrasse, altan eller deslige.

Det vidner dog om, at det er vigtigt, at du sørger for at overveje det nøje. I og med, at det ikke er helt billigt at købe et udekøkken, skal man være sikker i sin sag, inden man beslutter sig. Når det er sagt, skal der dog ikke herske tvivl om, at de fleste bliver rigtig glade for deres udekøkken.

Vigtige overvejelser ved valg af udekøkken med vask

Har du besluttet dig for, at du gerne vil købe et udekøkken? Hvis ja, så er det meget vigtigt, at du sørger for at vælge med omhu. Der er nemlig stor forskel på de udekøkkener, der er at finde på det danske marked. Som følge af dette, er det ikke dem alle, der er noget for dig.

Inden du giver dig i kast med at lede efter et udekøkken med vask, er der derfor en række overvejelser, du skal gøre dig. Det er nemlig vigtigt, at du har en klar idé om, hvad du er på jagt efter. Grunden til dette er, at du vil få markant lettere ved at vælge det rette udekøkken.

Hvor stort skal det være?

Der skal ikke herske tvivl om, at der en lang række ting, der skal overvejes, hvis du har i sinde at købe et nyt udekøkken. Derfor er det også vigtigt, at du tager dig god tid til at vælge. Gør du ikke det, er der nemlig en risiko for, at det ikke lever op til dine krav.

Blandt andet er det vigtigt at overveje, hvor stort det skal være. I denne forbindelse er der en lang række ting, du bør tage højde for. Først og fremmest skal du dog vurdere, hvor meget plads, du har til det. Det er nemlig vigtigt, at du ikke får købt et udekøkken, der er for stort.

Derudover er det også en god idé at overveje, hvor meget plads, du har brug for. Det er nemlig ikke alle udekøkkener, der har et lige stort arbejdsbord. Vil du gerne have god plads at arbejde på, når du fileterer fisk, hakker grøntsager mv., så stiller det krav til udekøkkenets størrelse.

Hvor stor skal grillen være?

I langt de fleste tilfælde følger der en grill med, når man køber et udekøkken. Det er nemlig den, der er hele omdrejningspunktet. Der findes også udekøkkener med gasblus, men de fleste foretrækker en grill. Det er dog også et punkt, hvor de adskiller sig fra hinanden.

Blandt andet er der forskel på størrelsen af grillen, hvorfor du bør overveje dette. Har du brug for at kunne grille mad til mange personer, er det vigtigt, at grillen har en størrelse, der tillader det. Det samme gør sig gældende, hvis du skal grille mange ting på én gang.

Heldigvis er der rig mulighed for at vælge mellem forskellige modeller og løsninger. Derfor bør du ikke være i tvivl om, at du kan finde et udekøkken med en ideel grill. Her er det dog vigtigt at nævne, at det er bedre at have en grill, der er for stor, fremfor en grill, der er for lille.

Skal der være indbyggede stikkontakter?

Flere aspekter af din madlavning bliver lettere, hvis du har adgang til strøm. Det kan f.eks. være, at du skal have hakket grøntsager, hvilket du kan klare med en minihakker. Det kan også være, at du skal lave pesto eller puré, hvilket du skal bruge en blender til.

Mange tænker, at de er nødt til at gå indenfor, når de skal klare dette. Sådan forholder det sig dog ikke. Der er nemlig mulighed for at købe udekøkkener med indbyggede stikkontakter. Disse fungerer dog kun, hvis de rent faktisk bliver tilsluttet strøm.

Ved du, at du kommer til at få brug for strøm, når du laver mad, skal du selvfølgelig vælge et udekøkken med stikkontakter. Mener du ikke, at du har behov for dette, kan du spare penge ved at undlade det. Derfor anbefales det, at du overvejer dit valg meget nøje.

Fastmonteret eller mobilt?

Som angivet tidligere, så er en af ulemperne ved et udekøkken med vask, at det ikke er helt så mobilt. Når du først har tilsluttet det til vand og afløb, er du nødt til at lade det stå. Derfor er det også vigtigt, at du overvejer, om det har betydning for dig, at du kan flytte det rundt.

Hvis du foretrækker, at det står samme sted, bør du også overveje, om du f.eks. vil have et permanent udekøkken, der er muret fast. Det kan også være, at du gerne vil have et forholdsvist permanent udekøkken, som dog er muligt at flytte, hvis du f.eks. køber et nyt hus.

Har du krav om opbevaringsplads?

Det er ikke alle, der har et krav om opbevaringsplads i deres udekøkken. Mange ser dog gerne, at de har mulighed for at opbevare ting og sager i det. Blandt andet er der mange, der gerne vil kunne opbevare disse redskaber til deres grill i udekøkkenet.

Hertil er der også mange, der ser det som en fordel, at de f.eks. kan have et spækbræt, krydderier mv. opbevaret udendørs. Som angivet herover, så er det dog ikke alle, der har et lige stort krav om det. Derfor er det vigtigt, at du overvejer, hvor meget opbevaringsplads, du egentlig har brug for.

Mener du ikke, at der er behov for en stor mængde opbevaringsplads, er der nemlig ikke nogen grund til at investere i et stort udekøkken. Det vil nemlig kun være med til at gøre det dyrere for dig.

Hvad koster et udekøkken med vask?

Det er svært at give et konkret svar på, hvad et udekøkken koster. Der er nemlig stor forskel på de mange løsninger. Derfor er det helt naturligt, at der også er forskel på prisen. Ønsker du at købe et helt almindeligt udekøkken, kan det dog fås til cirka 6-7.000 kroner.

Hvis du vil have et udekøkken, hvor der er indbygget grill, gasblus mv., så bliver prisen højere. Hvis du vil have et stort og mere ekstravagant udekøkken, kan prisen blive sendt til vejrs. Et sådant udekøkken kan nemt nede med at koste mere end 60.000 kroner.

Her er det naturligvis værd at nævne, at jo flere krav man stiller, desto større et budget, er der brug for. Hvis du stiller mange krav, er du derfor nødt til at være indstillet på, at du kommer til at betale for dem. Omvendt kan du spare penge, hvis du er villig til at skrue ned for dine krav.

5/5 - (2 votes)

Varmepumpeskjuler – beskyt den udvendige del af varmepumpen

Tidligere artikel

Vådsliber – hold dit værktøj skarpt

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig