donkraft bedste
VærkstedsindretningVærktøj

Donkraft til værkstedet

0

Jeg har længe selv ville skifte mine egne dæk på bilen, da der ikke er nogen grund til at hyre en mekaniker til at gøre det. Det er rart at kunne skifte til sommer- eller vinterdæk fremfor at skulle at have andre til at gøre det.

Derfor har jeg nu købt en donkraft til at løfte bilen, da jeg brugte en masse tid på at undersøge alt om det, så vil jeg gerne dele mine råd med jer her på testtest.dk.

Bacho donkraft

Leder du konkret efter en donkraft fra det gamle svenske mærke Bacho, så har jeg fundet nogle rigtig fine modeller her: 

 

Hvad er en donkraft?

En donkraft er et hjælpemiddel til at løfte tunge belastninger som f.eks. en bil. Det ville være umuligt for dig at skifte dæk, hvis du ikke havde en donkraft, men den kan også løfte andre tunge genstande. Jeg skal nok komme lidt tilbage til nogle af de andre belastninger, som den kan hjælpe dig med.

Da jeg skulle finde en god donkraft, havde jeg dog mest fokus på bil, da det var det, som jeg skulle bruge den til.

Hvor meget en donkraft kan løfte, kommer an på hvilken type donkraft, du vælger. Alt efter model kan de løfte mellem 1 til 50 tons. Herudover har de forskellige løftehøjde, som du også skal tænke over, når du køber en donkraft.

En donkraft fungerer enten ved at løfte din belastning mekanisk eller ved hjælp af hydraulik. Jeg kommer tilbage til de to typer.

Hvad bruger man en donkraft til?

Som allerede nævnt kan du bruge den til at løfte alle tunge belastninger med. Jeg læste om donkraft, fordi jeg gerne ville kunne løfte min bil op, så jeg kunne skifte til sommerdæk på den. Generelt er det et af de mest almindelige brug af en donkraft, men det kan også sagtens være, at du skal løfte noget, der er endnu tungere.

For du bruger også en donkraft, hvis du vil skifte dæk på en gaffeltruck, landbrugsmaskine, traktor osv. Alt der har dæk, kommer du på et eller andet tidspunkt til at bruge en donkraft for at skifte dæk på den.

Her er det vigtigt, at du finder en donkraft, der kan klare din belastning. Når vi snakker om biler, bør det ikke være noget problem, da jeg ikke har set en donkraft, der ikke kunne løfte en bil.

Men hvis du har en donkraft, som du normalt bruger til at skifte dæk med, så skal du tænke dig grundigt om, hvis du skal bruge den til din traktor. For en traktor vejer langt mere og du risikerer at overbelaste din donkraft.

Dette er yderst farligt, da du kan være under belastningen for at skifte dæk og du overlever ikke at få noget så tungt ovenpå dig. I køretøjets manuel vil du kunne se, hvor meget den vejer og i donkraftens manuel, kan du se, hvor meget den kan holde til.

Det er ikke farligt at skifte dæk selv, når du sørger for at have den rigtige donkraft.

Hydraulik donkraft eller mekanisk donkraft?

Nu er det helt store spørgsmål, om du skal vælge hydraulik eller en mekanisk donkraft. I sidste ende er det ikke så vigtigt, da det blot handler om løftemetoden. Jeg så flere mekaniske donkrafter, som var gode at bruge, når du har begrænset plads. For mange er det at foretrække, så du kan skifte dæk i en lille garage. Du kan placere dunkraften under bilen, så den løfter bilen op. På den måde kræver det ikke noget ekstra plads.

En donkraft som fungerer ved hydraulik. De bruges tit til tungere løft, fordi du kan placere flere cylindere. Generelt set skal du mere tænke over, hvad du skal bruge den til. Hvis du skal have en donkraft til en bil, så er der ikke så meget at tænke over, da du ofte ville kunne nøjes med en billig donkraft.

Forskellige typer af donkraft

Jeg fandt ud af, at du kan få mange forskellige slags donkrafter. Det giver meget god mening, da der er mange forskellige arbejdsopgaver, som man vil have løst. Selvom en donkraft er mest kendt for at løfte en bil, så du kan skifte dæk, så kan den også bruges til at løfte andre belastninger.

En såkaldt ‘skruedonkraft bruges, hvis du vil løfte et hus. Dette kan nogle gange være nødvendigt, hvis du vil ordne noget på selve fundamentet på et hus. Det kan faktisk også godt lade sig gøre at flytte nogle typer af huse. Det er faktisk sådan, at man bygger nogle billige sommerhuse. Her bygger du dem et andet sted og så transporterer man dem hen til det sted, hvor de skal placeres.

Du kan også købe en kaffemølle-donkraft, som er beregnet til at hæve landbrugsvogne. Disse vil ofte veje langt mere end din bil.

En god måde at tænke på er, at hvis du har noget tungt, som du skal hæve eller løfte, så kan du helt sikkert finde en donkraft, der kan klare jobbet for dig. I mange industrier har man ofte brug for at løfte tunge plader, så man kan ordne noget under dem. Så en donkraft er en fællesbetegnelse for alle maskiner, som du kan bruge til disse tunge løft.

Som nævnt i starten så var mit job mest, at jeg var på udkig efter en god donkraft til at løfte min bil, så jeg selv kan skifte mine dæk, når vejret skifter.  

Du kan både få en donkraft, som løfter selv, men det er mere almindeligt med en, hvor du selv løfter via et såkaldt pumpehåndtag.

Jeg valgte en donkraft med pumpehåndtag, da du ender med at betale alt for mange penge for dem, som skal gøre det automatisk. De vil typisk bruges, hvis du skal løfte noget meget højt. Men i min garage skal jeg ikke kunne stå under min bil, så det er ikke noget, som jeg har brug for.

Da jeg søgte efter en god donkraft, fik jeg det råd, at det er en god idé at købe en, som kan holde til tungere løft end ens nuværende bil. Det skyldes, at biler hele tiden bliver tungere, så derfor kan du ligeså godt tænke på fremtiden.

4.3/5 - (9 votes)

Fugerenser. Den bedste måde at rense mellem dine fliser

Tidligere artikel

Indendørs overvågningskamera

Næste artikel

Du kan måske også lide