SportTræning og fitness

Basketball kurve

0

Ønsker du at købe en basketballkurv til hjemmebrug? I så fald er dine muligheder mange. Det sikrer selvfølgelig, at du sagtens finder en løsning, der harmonerer med dine krav. Blandt andet kan du vælge en basketballkurv fra listen herunder.

Mange basketballkurve at vælge mellem

Har du besluttet, at du ønsker at købe en basketballkurv, har du sandsynligvis allerede undersøgt markedet en smule. I denne sammenhæng er der også en god chance for, at du har observeret, at du har mange muligheder at vælge mellem.

I og med, at udvalget af basketballkurve er både stort og differentieret, kan det være svært at vælge den helt rette løsning. Det betyder dog ikke, at du blot skal vælge en vilkårlig model og håbe på det bedste. Faktisk forholder det sig stikmodsat.

Når du skal købe en kurv til basketball, er det vigtigt, at du vælger en løsning, der stemmer godt overens med dine krav. Der er nemlig stor forskel på, hvad folk forventer af deres basketballkurve, hvorfor der også er forskel på, hvad der er det rette valg for dem.

Er det første gang, du skal købe en basketballkurv, er det dog ikke sikkert, at du ved, hvad du egentlig skal holde øje med. Derfor kan det virke som den mest nærliggende løsning, at man blot vælger en tilfældig model. Det er dog meget vigtigt, at du ikke gør det.

I stedet skal du sørge for at sætte dig grundigt ind i, hvad du egentlig søger. Er du i tvivl om, hvad du skal have fokus på, kan du heldigvis blive klogere på det her i artiklen. Dermed vil du også have et bedre grundlag at vælge ud fra, når du har læst denne artikel.

Flytbar basketballkurv

Når du skal købe en basketballkurv, skal du først og fremmest finde ud af, hvilken type, der er den rette for dig. I løbet af de seneste år er de flytbare basketballstandere blevet meget populære, da det er en glimrende løsning til langt de flestes behov.

En flytbar løsning er en særlig ideel løsning, hvis man bor i et hus på en forholdsvis lukket vej, da man dermed kan trække kurven ud på vejen. Det er dog også en god løsning, hvis man blot ønsker, at man kan gemme den lidt af vejen, når den ikke er i brug.

I og med, at man kan flytte rundt på den efter behov, er der heller ikke samme behov for, at en del af haven eller indkørslen bliver beslaglagt til basketbrug. Samtidig undgår du også at skulle grave en stander ned, som det er tilfældet med nogle af dem, der ikke er flytbare.

Da det er en flytbar løsning, er de selvfølgelig udstyret med hjul. Det medfører, at det er nemt at trække rundt på den. Selve basen er enten fyldt med sand eller vand, hvilket giver den en solid base. Dermed står den godt og stabilt på jorden.

Selvom de er stabile, er de dog ikke helt så stabile, som de standere, der er gravet ned i jorden. Vil du gerne sikre, at du får fingrene i en stabil, men flytbar løsning, skal du gå efter en model med tung og bred stander, da det gør den mere stabil.

Basketballkurv til nedgravning

Vil du ikke gå på kompromis med kvalitet og stabilitet, er en nedgravet stander med kurv den bedste løsning. Det kræver dog, at du har et sted, hvor du har mulighed for at grave en basketballkurv ned. Typisk vil man skulle støbe den i beton i jorden.

Da den bliver støbt fast i jorden, er du sikker på, at det er en stabil løsning. Af denne grund skal man eksempelvis ikke være bekymret for at dunke på den. Derfor er det oftest også denne type basketballstander, man ser på udendørs basketbaner.

Vær dog opmærksom på, at denne løsning ikke er helt så ligetil som en flytbar basketballkurv. Her skal du nemlig sørge for, at den støbes fast i beton, hvilket du også skal have plads til – og det er ikke alle, der er så heldige at have det.

Du får dog en sikker og stabil løsning, og som regel er der også et udhæng fra stolpe til plade. Det er en fordel, da det mindsker risikoen for, at man støder ind i den, når man spiller. Typisk er det også muligt at justere den i højden, så man kan tilpasse den til spilleren.

Kaster du dig ud i denne løsning, er det dog vigtigt at huske, at det er en forholdsvis permanent løsning. I og med, at man skal støbe den i beton, er det ikke helt så ligetil at lave om på dens placering mv. Derfor anbefales det at overveje det meget nøje.

Basketballplade med kurv

Du kan også købe en basketballplade med kurv, som kan monteres direkte på en væg. Det er forskelligt, om det er selve pladen, der monteres på væggen, eller om der bruges et beslag. I begge tilfælde kræver det dog, at man har en vægt, hvorpå man kan montere den.

Denne løsning anvendes ikke i specielt høj grad. Det skyldes primært, at det ikke er en solid løsning. Derimod er der flere aspekter, hvor man helt automatisk går på kompromis, hvis man vælger en sådan løsning, i stedet for en løsning på en stader.

Man kan sagtens montere selve kurven direkte på væggen. Gør man det, betyder det dog, at man ikke har mulighed for at bruge en bagplade til sin skude. Derfor kan det sjældent betale sig at købe blot en kurv, da bagpladen er vigtig, hvis man vil have det fulde udbytte ud af sin træning.

Vær dog opmærksom på, at disse kurve ikke er lavet til dunk. Det er gældende, uanset om man vælger en løsning med eller uden bagplade. Vil du gerne kunne træne dunk, er det vigtigt, at du vælger en løsning med stander, da kurven ellers kan trækkes ned fra væggen.

Har man blot brug for en kurv at skyde til måls efter, kan en vægmonteret kurv være en fin løsning. Vil man bruge den til seriøs træning, er det næppe det rette valg. I stedet bør man sigte efter at finde en kurv med stander – enten en flytbar eller nedgravet variant.

Der er stor forskel på selve basketballkurvene

Hvis du vil have en rigtig basketballkurv, skal den have en diameter på 45 cm. Så længe det er en reel basketballkurv, du køber, vil den have denne diameter. Der findes mindre modeller til brug på børneværelset mv., men disse egner sig ikke til egentlig basketbrug.

Kurvene er lavet i metal, hvilket sikrer, at den er solid. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at de ikke alle er lige solid. Derfor er det vigtigt at købe en tyk kurv. Samtidig skal den have en indbygget fjeder, da den ellers ikke kan holde til at blive brugt til dunk.

Vælger du en billig kurv, vil den sandsynligvis ikke have nogen fjeder. Derimod vil den blot være holdt oppe ved pladen og to stænger. Det kan være en fin løsning, hvis man blot skal skyde til måls. Dunker man på den, risikerer man, at den bøjer og går i stykker.

Hvis du ved, at du skal have en kurv, som man kan dunke på, er det vigtigt, at du vælger en kurv med fjeder. Det sikrer nemlig, at den er i stand til at aflaste belastningen. Skal kunne hænge i den, er det vigtigt at vælge en professionel kurv med en stærk fjeder.

Det er de færreste kurve, der er lavet specifikt til privatbrug, som kan holde til, at man hænger i dem. Det betyder ikke, at man ikke kan dunke på dem. Det betyder blot, at man ikke kan blive hængende.

Sådan vælger man den rette basketballkurv

Hvis du har besluttet dig for, at du har et ønske om at købe en basketballkurv, er det naturligvis vigtigt at vælge den rette. Det er dog ikke helt så let, hvis du ikke ved, hvad du er på jagt efter – og det er ikke sikkert, at du gør det, hvis det er første gang, du skal købe en kurv til basket.

Herunder bliver du heldigvis præsenteret for en række af de mest afgørende faktorer. Sørger du for at tage stilling til, hvad dine krav er til hvert af disse punkter, bliver det betydeligt nemmere at finde den rette basketballkurv.

Skal du kunne flytte den?

Først og fremmest skal du overveje, om det er et krav, at du kan flytte din basketballkurv. Er det vigtigt, at man kan flytte den fra haven ud til vejen, hvor man kan spille på asfalt, er det naturligvis nødvendigt at købe en flytbar basketballkurv.

Hvis det ikke betyder noget for dig, om den kan flyttes, har du naturligvis en kende flere valgmuligheder. Vil du gerne have en stabil og solid løsning, bør du vælge en stander, der kan graves ned, såfremt du har muligheden for dette.

Langt de fleste har dog enten et ønske eller et krav om, at deres basketballkurv kan flyttes rundt efter behov. Netop derfor er det også de flytbare modeller, der er de mest populære. Dog er det ikke ensbetydende med, at det også er det rette valg for dig.

Selvom du har et krav om, at du kan flytte den rundt, er det vigtigt at vælge en solid løsning. Derfor skal du vælge en flytbar stander med en tung og solid base. Disse modeller er udstyret på hjul, hvorfor det ikke er et problem at rykke rundt på dem.

Skal du kunne dunke på den?

På trods af, at de fleste vil mene, at det at dunke er en stor del af at spille basket, er det faktisk ikke muligt at gøre på alle basketballkurve. Hvis du ved, at det er noget, du gerne vil kunne på din egen kurv, skal du tage højde for dette, når du vælger blandt udvalget.

Vil du blot bruge den til at skyde til måls, er der derfor flere muligheder at vælge mellem. I de fleste tilfælde vil man dog også gerne kunne bruge den til at dunke på. I et sådant tilfælde er det vigtigt at holde sig fra de kurve, der kan hænges på væggen.

Skal du kunne dunke på den, skal du vælge en løsning på en stander. Det er naturligvis en god idé at vælge en løsning, der kan støbes ned i beton. Samtidig skal du også sikre, at du finder en kurv med en stærk fjeder, som kan holde til, at der bliver dunket på den.

Hvor stort er dit budget?

Når du skal købe en basketballkurv, er det en god idé at sætte et budget, inden du går i gang med at lede. Ved at gøre dette, har du nemlig lettere ved at sortere i det store udvalg. Der er nemlig stor forskel på, hvad de forskellige basketballkurve koster.

Til trods for, at du sandsynligvis gerne vil spare, hvor du kan, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at der er sammenhæng mellem pris og kvalitet, når man køber en basketballkurv. Derfor kan det sjældent betale sig at købe en billig basketballkurv.

Der er stor forskel på, hvad de forskellige basketballkurve koster. Derfor skal du også være opmærksom på, at du skal være realistisk, når du lægger dit budget. Vil du have en af de bedste og mest professionelle løsninger, slipper du f.eks. ikke for under 10.000 kroner.

I og med, at du får en løsning, der kan holde i rigtig mange år, hvis du sørger for at købe en basketballkurv i høj kvalitet, anbefales det naturligvis at gøre dette. Det betyder også, at det bedst kan betale sig at investere en kende ekstra i sin basketballstander og -kurv.

Stiller du krav til producent/brand?

Det er selvfølgelig også en god idé at overveje, om du vil have en basketballkurv fra et specifikt brand. Der findes nemlig mange producenter, og ikke alle er lige udbredt. Ligeledes er det heller ikke alle, der er kendt for at lave produkter i lige høj kvalitet.

Vil du være sikker på, at du får købt en kurv eller stander i højeste kvalitet, er det værd at tage et kig på et brand såsom Spalding. Det er et af de mest kendte brands i USA, men det er ikke nær så udbredt i Danmark. Alligevel er det dog et brand, der er kendt for at være garant med høj kvalitet.

Vil du blot have en basketballkurv, der kan dække dine behov, er det naturligvis ikke sikkert, at det behøver at være fra et specifikt brand. Det ændrer dog ikke på, at det er et aspekt, du skal sørge for at tage op til overvejelse, inden du vælger.

Giv denne post en karakter

Loddekolbe. Find bedste til prisen

Tidligere artikel

Værktøjskasse. Stor guide med mest populære

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Sport