grouw hækkeklipper
GrouwHavemaskinerHækkeklipper

Grouw hækkeklipper. Få hjælp til det rigtige valg her!

0

Er du på jagt efter en ny hækkeklipper? I så fald er det et svært valg du står over for. Der er ikke blot et stort antal fabrikanter at vælge mellem, men også et endnu større udvalg af modeller. Det er dog også en fordel, at det gør sig gældende, da det sikrer, at alle kan finde en model, der egner sig til deres behov og krav.

Det betyder dog også, at det ikke er alle, der har lige nemt ved at finde en model, der egner sig godt til deres behov. Vil du gerne sikre, at du får købt dig en hækkeklipper, der er effektiv og i høj kvalitet, uden at den er blandt de dyreste på markedet? I så fald bør du tage et kig på hækkeklipperen fra Grouw herunder.

Skal jeg vælge en benzin-, batteri- eller eldrevet hækkeklipper?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange faktorer, der er vigtige, hvis du skal købe en hækkeklipper. Derfor er det også uhyre vigtigt, at du sørger for at vælge med stor omhu. Det er ikke alle, der ved, hvad der skal være i fokus, men det kan du heldigvis blive klogere på i denne artikel.

Hvis du skal vælge en ny hækkeklipper, og har fundet ud af, at den skal være fra Grouw, er det næste skridt at finde ud af, hvilken drivkraft den skal være baseret på. Her er der fordele og ulemper ved alle muligheder, hvorfor det handler om at vurdere, hvad der er den bedste løsning for dit vedkommende.

Grouw hækkeklipper med ledning

En af dine muligheder er at købe en hækkeklipper med ledning. Hvis du gør det, så får du en støjsvag model, der ikke larmer lige så meget som de benzindrevne. Det gør modellerne med batteri heller ikke, men du skal dog til gengæld være opmærksom på batteriets levetid. Det skal du ikke på en model med ledning.

Hvis du vælger at købe en model med ledning, så løber den derfor heller aldrig tør for strøm. Det eneste, der er krævet er, at du har adgang til et strømudtag. Dertil er du dog også nødt til at passe godt på, når du er i færd med at klippe din hæk. Gør du ikke det, er der en risiko for, at du ender med at klippe ledningen over.

Hækkeklippere med ledning har dog ofte også den fordel, at de er meget lette. Derfor er de ikke tunge eller hårde at arbejde med – heller ikke selvom din hæk tager et par timer at klippe. Hvis du har en høj hæk, så er det også en fordel, at den ikke vejer det store.

Fordele:

 • Billig at købe og vedligeholde
 • Larmer næsten ikke
 • Er nem at betjene
 • Vejer ikke specielt meget
 • Løber aldrig tør for strøm

Ulemper:

 • Kræver adgang til et strømudtag
 • Man skal være opmærksom på, at man ikke klipper ledningen over
 • Den er ikke nær så kraftfuld som en benzinmodel

Grouw hækkeklipper med batteri

Du er ikke tvunget til at købe en model med ledning, om end der er mange, der vælger denne løsning. Du har dog også mulighed for at købe en batteridrevet model, som er let og kan bruges overalt i haven. Du skal ikke tænke på benzin eller om ledningen kan nå. Du skal blot sørge for, at der er strøm på batteriet.

Derfor kan du også være begrænset af levetiden på batteriet. Hvis du har en stor have, er det ikke sikkert, at du har held med at klare hele hækken på en enkelt opladning. I så fald kan du dog løse problemet på ganske enkel vis. Du kan nemlig blot tilkøbe et ekstra batteri, som du kan skifte til, når du er løbet tør.

Dertil er det også værd at fremhæve, at det er billigere at købe en model med batteri, fremfor en model med benzinmotor. Ikke nok med, at den er forholdsvis billig at anskaffe, så er de også nemme og billig at reparere. Derfor er vedligeholdelse naturligvis ikke noget problem, hvis du har en batteridrevet hækkeklipper.

Fordele:

 • Er relativt billig i både anskaffelse og reparation
 • Er meget støjsvag
 • Er brugervenlig og nem at betjene
 • Vejer ikke specielt meget
 • Kan bruges overalt i haven

Ulemper:

 • Har typisk kort batterilevetid, og skal derfor ofte oplades
 • Har en mindre kraftfuld motor, end en benzindrevet

Hækkeklipper med benzin

Hvis du vil være sikker på, at du ikke kommer til at gå på kompromis med kraften, så er det naturligvis en af de modeller, der er forsynet med benzinmotor, der er det rette valg. Derfor kan du også være sikker på, at det er en maskine, der er i stand til at klare langt de fleste opgaver.

En af de klare fordele er dog også, at du ikke skal tænke på, at du er begrænset af levetiden på et batteri eller længden på en ledning. Det eneste du skal sikre er, at du har benzin i tanken. Har du det, så kan du som regel klippe i rigtig lang tid, før tanken er blevet tømt for benzin.

Der er dog ikke kun fordele forbundet med at vælge en benzindrevet model. De larmer nemlig en del mere, og er ofte også det dyreste valg – både i forhold til anskaffelse og reparation. Det betyder, at det typisk kun kan betale sig at købe en sådan model, hvis du rent faktisk har brug for den ekstra kraft.

Fordele:

 • Kan klare alle opgaver i haven
 • Har en meget kraftig motor
 • Du kan bruge den overalt

Ulemper:

 • Har en høj vægt
 • Støjer rigtig meget
 • Dyr i anskaffelse og reparation

Komfort og vægt er vigtige aspekter af dit hækkeklippervalg

Der bør ikke være nogen tvivl om, at der er et hav af faktorer, der skal være i fokus, hvis du skal anskaffe dig en ny hækkeklipper. Du skal sikre dig, at den har kraft nok til de opgaver, som du skal bruge den til, men det er også vigtigt at vælge en model, hvor der har været fokus på komfort og vægt.

Du skal derfor sikre, at den har et ergonomisk håndtag, så du har et behageligt håndtag at holde om, når du skal klippe hæk. Det er især gældende, hvis du skal klippe hæk i mange timer, da du derved undgår, at du får ondt eller bliver øm i hænderne.

Dertil gør du også klogt i at tage stilling til vægten. Hvis du køber en benzinmodel, fordi den yder ekstra kraft, skal du være indstillet på, at den også vejer mere. Derfor kan det også være trættende at bruge den i lang tid ad gangen.

Hvis du i stedet vælger en batteri- eller strømdrevet model, så er den noget lettere. Det betyder, at det også er mere rart at arbejde med den i lang tid ad gangen, da du ikke på samme måde bliver træt i hænderne og armene. Derfor er vægten også et aspekt, der er vigtigt at holde øje med.

Du skal dog ikke blot gå efter den model, der vejer mindst. Du skal holde det op imod, hvor kraftig din hæk er og hvor lang klippetid, der er brug for. I og med, at man ofte får en god kraft og en lav vægt, hvis man vælger en hækkeklipper med ledning, er der mange, der gør dette.

4.4/5 - (7 votes)

Dyksav. Se 10 populære modeller her

Tidligere artikel

Kompostkværn. Guide til køb af Kompostkværn i 2023

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Grouw