Trådløs højttaler test
ElektronikLyd

Trådløs højttaler. De bedste trådløse højtalere lige nu

0

Trådløse højttalere er populære som aldrig før. Det skyldes at de gør det muligt at streame musik fra diverse enheder uden at trække ledninger. Flere modeller er dertil batteridrevne, hvorfor de nemt kan flyttes og medbringes. Eksempelvis kan du tage dem med ud på terrassen eller en tur til stranden.

Det er dog ikke alle trådløse højttalere, der er pengene værd. Derfor er det vigtigt at være omhyggelig, hvis du ønsker at investere i en trådløs højttaler. Heldigvis kan du finde inspiration blandt nogle af markedets bedste modeller herunder. Der er god sandsynlighed for, at der også er en model, der appellerer til dig.

De mest populære trådløse Bluetooth højtalere lige nu:

 

i samarbejde med PriceRunner

 


> Se også min liste med de bedste trådløse højtalere fra B&O

Hvorfor bør jeg investere i en trådløs højttaler?

Der er mange gode grunde til at investere i en trådløs højttaler. Du er ikke længere begrænset til en kablet højttaler eller en DAB-radio. I dag findes der flere hundrede højttalere, der er trådløse. Både forstået på den måde, at du kan streame musik direkte til højttaleren, men også at de er udstyret med et indbygget batteri.

Derfor er der selvfølgelig også mange fordele forbundet med at investere i en sådan højttaler. Som følge af dette, så er der også mange grunde til at gøre det, hvis du har brug for en ny højttaler. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er den rette løsning, så kan du herunder blive klogere på fordelene ved denne type højttalere.

1. Du kan streame musik trådløst

For de fleste handler det om, at de selv kan styre musikken. Du kan nemlig streame musik til den direkte fra din mobil, tablet eller PC. Derfor kan du altid have kontrol over, hvad der bliver spillet, så du ikke er tvunget til at høre radio. Det er du dog heller ikke tvunget til med andre højttalere, men her er et kabel dog krævet.

Hvis du er træt af kabler, så kan det kun gå for langsomt med at få investeret i en trådløs højttaler. Hvis du får fingrene i en sådan højttaler, så kan du nemlig streame alt fra musik til podcasts via en trådløs teknologi. I de fleste tilfælde er det Bluetooth, der benyttes, men nogle højttalere er også kompatible med WiFi m.m.

I dag kan du finde så mange forskellige trådløse højttalere på det danske marked, at alle og enhver kan finde mindst én, der tiltaler dem. Du kan derfor også være helt sikker på, at du kan finde frem til en højttaler, der er lige noget for dig. Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at der er store forskelle på højttalerne.

2. Mange af dem er batteridrevne

Det er ikke blot som følge af, at du kan streame musik trådløst, at det er værd at købe en trådløs højttaler. Det er også noget, der handler om at mange af dem er udstyret med et batteri. Derfor er du ikke nødt til at have din højttaler tilsluttet strøm. I stedet kan du have den med dig overalt, hvis blot der er strøm på den.

Hvis du gerne vil kunne tage din højttaler med dig ud på terrassen, en tur på stranden eller have den med, når du og din kæreste tager på picnic, så skal du købe en trådløs højttaler. Det er dog ikke dem alle, der er blevet udstyret med et batteri. Du kan også finde trådløse højttalere, der kan tilsluttes en kontakt med kabel.

Der skal dog ikke herske tvivl om, at det bedst kan betale sig at vælge en model, der er helt trådløs. Hvis den er det, så er du ikke begrænset af kabler på nogen måde. For langt de fleste, er det dét, det handler om. Hvis det også er det, der er det vigtigste for dig, så kan du glædes over, at du kan finde mange af disse højttalere.

Er alle trådløse højttalere pengene værd?

Det er ikke alle trådløse højttalere, der er værd at bruge penge på. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at vælge med stor omhu, hvis du har planer om at købe en sådan højttaler. I mange tilfælde kan du ende med at betale en høj pris for en højttaler, der ikke kan præstere det lydniveau eller den volumen, du betaler for.

Derfor er du nødt til at sætte dig ind i, hvad du stiller af krav og har af behov. Dertil er du også nødt til at undersøge, om en given højttaler har gået gode anmeldelser. Det kan typisk hjælpe dig med at vurdere, om det er værd at bruge penge på den givne højttaler. Som sagt, så er det ikke dem alle, der er pengene værd.

Heldigvis kan du finde frem til en lang række trådløse højttalere på det danske marked, der er pengene værd. Det er derfor ikke umuligt at finde en højttaler, der kan leve op til dine krav ift. f.eks. udseende, men som også kan præstere en god lyd, batterilevetid m.m. Det er dog ikke sikkert, den bliver nemt at finde frem til.

Hvor meget koster en god trådløs højttaler?

Du kan finde trådløse højttalere i stort set alle prisklasser i dag. Derfor kan det være svært at vurdere, hvad det skal koste, hvis du skal have en god én af slagsen. Det skal dog gøres klart, at som det også er aktuelt for andre typer elektronik, så er der en vis sammenhæng mellem pris og kvalitet, når du køber en højttaler.

Det er dog ikke kun kvalitet, der har relevans for prisen. Det er i lige så høj grad noget, der gør sig gældende for brandet. F.eks. er en højttaler fra B&O typisk at finde i den høje ende af prisskalaen. Du får rigtig god lyd for disse penge, men det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at du også betaler penge for deres brand.

En trådløs højttaler kan koste dig mindre end 1.000 kr., men kan også koste dig mere end 10.000 kr. Derfor er det svært at give et specifikt svar på, hvad det skal koste, hvis du skal have fingrene i en trådløs højttaler. Aspekter som størrelse, batterilevetid osv. har også indflydelse på prisen, og ikke kun selve lydkvaliteten.

Hvis du har i sinde at købe en trådløs højttaler, så er det en god idé at lægge et budget, inden du får på jagt efter en højttaler. Det er med til at gøre det en del nemmere at finde frem til den helt rette model for dig. Det skal dog også gøres klart, at du ikke må være for nærig, da der er sammenhæng mellem pris og kvalitet.

5/5 - (5 votes)

DAB+ Radioer. Vi gennemgår de bedste og mest solgte

Tidligere artikel

Hygrometer. Se 10 populære modeller her

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Elektronik