Trådløs højttaler test
DiverseElektronikLyd

Trådløs højttaler – de bedste trådløse højtalere lige nu

0

Trådløse højttalere er populære som aldrig før. Det skyldes at de gør det muligt at streame musik fra diverse enheder uden at trække ledninger. Flere modeller er dertil batteridrevne, hvorfor de nemt kan flyttes og medbringes. Eksempelvis kan du tage dem med ud på terrassen eller en tur til stranden.

Det er dog ikke alle trådløse højttalere, der er pengene værd. Derfor er det vigtigt at være omhyggelig, hvis du ønsker at investere i en trådløs højttaler. Heldigvis kan du finde inspiration blandt nogle af markedets bedste modeller herunder. Der er god sandsynlighed for, at der også er en model, der appellerer til dig.

De mest populære trådløse højtalere:


B&O Beolit 17

> Se også min liste med de bedste trådløse højtalere fra B&O

✅ Op til 24 timers batteri.

Her får du en eksklusiv og stilren Bluetooth-højttaler, der kan levere en fyldig og lækker lyd. Den kan fås i en række forskellige farver, og er udstyret med en bærerem i kernelæder. Den er også udstyret med en smart Connect-knap. Denne knap giver dig nem adgang til samtlige af dine foretrukne funktioner på højttaleren.

B&O Beolit 17 fås – som sagt – i flere forskellige farver. Mere specifikt, så fås den med finish i henholdsvis Stone Grey, Natural og Pink. Den kan selvfølgelig bryste sig af andet end at være fremstillet i eksklusive materialer, om end det også er en fordel, da de både er robuste og ser godt ud. Derfor er kvaliteten også høj.

Kommer med True360-lydteknologi

Den lækre bærbare Bluetooth-højttaler kan bryste sig af en imponerende lyd. Særligt hvis man tager dens størrelse i betragtning. Den er nemlig bygget på True360-lydteknologien, der ikke blot giver en god lyd, men også giver dig mange muligheder for brugertilpasning. Derfor kan den indstilles i henhold til dine ønsker.

Du kan være sikker på at Beolit 17 kan løse de fleste musikalske opgaver i dagligdagen. Det kan den endda helt uden at du er afhængig af separat anlæg eller stikkontakt. Samtidig er dens kabinet lavet i anodiseret aluminium, der er kombineret med robust polymer, hvorfor dette materiale snildt klarer hverdagens knubs.

Lyt til musik hele døgnet rundt

Da der er tale om en trådløs højttaler med et indbygget batteri, der kan spille i helt op til 24 timer, så har du nok strøm til at nyde musik hele døgnet rundt. Det gør sig gældende, hvad end du er derhjemme, på stranden eller et helt tredje sted. Du kan endda bruge den til at lade din mobil op via den indbyggede USB-tilslutning.

En særligt lækker detalje ved denne højttaler fra B&O, er den integrerede Connect-knap. Den giver dig adgang til dine foretrukne funktioner med blot et enkelt tryk. Du kan selv opsætte knappens funktion vha. den dedikerede Beoplay App. Du kan eksempelvis indstille den til at afspille en bestemt playlist med ét klik.

Detaljer:

 • Batteritype: Li-Ion
 • Batteritid: Op til 24 timer
 • Frekvensområde: 37-20.000 Hz
 • Forstærker: 2 stk. 35 W Klasse D-forstærkere
 • Diskant: 3 stk. x 1,5″ fuldtone
 • Basenheder: 2 stk. 4″ passive basenheder
 • Mål: B: 23 cm. x H: 18,9 cm. x D: 13,5 cm.
 • Vægt: 2,7 kg.
 • Bluetooth: Ja

JBL Flip 4

✅ Batteri giver op til 12 timers spilletid.

En trådløs højttaler behøver ikke nødvendigvis at være dyr. Det er der mange, der tror. Det er dog slet ikke tilfældet. Én af de producenter, der har bevist dette, er JBL. Det har de blandt andet gjort med deres Flip 4. Det er en fremragende trådløs højttaler, der oven i købet er så kompakt, at du kan have den med i tasken.

Den er selvfølgelig kompatibel med Bluetooth. Derfor er det nemt for dig at forbinde din mobil, tablet eller PC til højttaleren. Derfor er det også nemt for dig at lytte til den musik, du foretrækker at lytte til. Faktisk er der tale om Bluetooth 4.2, der er den seneste udgave af teknologien, hvilket garanterer en god lydoverførsel.

Forbind to enheder på samme tid

Det er endda muligt for dig at forbinde to enheder på samme tid, såfremt det ønskes. Det er en funktion, der især er god, hvis den skal bruges til festlige begivenheder, hvor folk gerne vil skiftes til at have indflydelse på den musik, der spilles. Ved at to enheder er forbundet til hver en tid, så er dette naturligvis meget nemmere.

Funktionen kan både bruges med to mobiler eller med to tablets – eller én af hver enhed. Det er smart, da det betyder at I kan skiftes til at afspille musik i en imponerende stereolyd. Det kan virke basalt, men det er dog langt fra alle trådløse højttalere, der kan bryste sig af en sådan funktion, hvorfor det er værd at overveje.

Op til 12 timers batterilevetid

Da det er en trådløs højttaler, der er udstyret med et batteri, så er det muligt at tage den med dig overalt. I og med at det er en højttaler med et 3.000 mAh genopladeligt Li-Ion-batteri, så er du sikret, at du får en lang batterilevetid. Mere specifikt, så kan den spille i helt op til 12 timer, såfremt der spilles ved normal volumen.

Ikke nok med det, så er Flip 4 fra JBL vandtæt. Derfor skal du ikke længere bekymer dig om hverken regn eller at der spildes på den. Den er endda vandtæt i en sådan grad, at det er muligt at nedsænke den i vand. Derfor kan du roligt tage den med på stranden, til festival eller lignende. Det er en klar fordel ved denne højttaler.

Detaljer:

 • Batteritype: Li-Ion, 3.000 mAh
 • Batteritid: Op til 12 timer
 • Frekvensområde: 70 – 20.000 Hz
 • Assistentkompatibel: Siri og Google Now
 • Højttalertype: Aktiv (Stereo, 2 x 8 W)
 • Bluetooth: Ja
 • Mål: H: 68 mm. x D: 70 mm. x B: 175 mm.
 • Vægt: 0,515 kg.

Soundboks 2

✅ Kan spille ufatteligt højt for en batteridrevet højttaler.

Soundboks 2 test

Med Soundboks 2 får du en batteridrevet lydtrykskanon med lydniveau, der er højt nok til 100 mennesker. Derfor får du en trådløs højttaler, der egner sig til de fleste festlige begivenheder. Den er kompatibel med Bluetooth, hvorfor det er nemt at spille netop den musik, du foretrækker via din smartphone eller tablet-pc.

Den kan spille ufatteligt højt for en batteridrevet højttaler. Men ikke nok med det, så har den udleve hver en gæst, der deltager til din fest. Den har nemlig en lang batterilevetid, der lyder på hele 30 timer: Det er tilmed batterilevetiden, hvis du spiller musik ved 113 dB. Spiller du ved et lavere niveau, kan den holde i 100 timer.

Den er bygget til at klare mosten

Her får du også en højttaler, der er bygget til at klare mosten. Derfor kan den også holde til stort set alt. Den kan holde til både regn, sne, kulde, varme og tilmed også øl. Den har en enormt solid konstruktion i krydsfiner og metal. Det gør, at den kan klare det meste, uanset om den bliver væltet, tabt eller endda kastet med.

Én af de klare fordele ved Soundboks 2, er at den kan holde til stort set alt, den udsættes for. Derfor er det i løbet af relativt kort tid blevet én af de mest populære højttalere på det danske marked. Den er dog især et populært valg til festivaler. Her kan det gå vildt for sig, men du skal ikke bekymre for dig, om den klarer det.

Præsterer lydniveauer på niveau med en rockkoncert

Du skal ikke være bange for, om det er en højttaler, der er i stand til at spille højt nok. Den er i stand til at præstere lydniveau, der er på niveau med en rockkoncert på første række. På den ene side kan du vælge mellem to forskellige grundindstillinger. Du kan også justere volumenknappen, der kan justeres helt op til 11.

Det er også muligt at købe et ekstra batteri til højttaleren. Har du et ekstra batteri, så kan du på få sekunder skifte det nuværende i venstre side af højttaleren. Med to fuldt opladede batterier, kan du spille musik i min. 60 timer i streg. Den kan desuden bryste sig af en matsort finish, hvorfor den tilmed også tager sig godt ud.

Detaljer:

 • Batteritid: 100 timer ved lav volumen, 30 timer ved 113 dB og 8 timer ved 122 dB
 • Ladetid: Maksimalt 3,5 timer
 • Frekvensområde: 40 – 20.000 Hz
 • Forstærker: 3 stk. 72 W forstærkere
 • Bas/mellemtone: 2 stk. 10″
 • Mål: B: 43 cm. x H: 66 cm. x D: 32 cm.
 • Vægt: 15 kg.
 • Bluetooth: Ja

IRC The Bullet

✅ Ledning og trådløs.

Der er mange aspekter af The Bullet fra IRC, der gør det til en interessant højttaler. Først og fremmest er den meget kraftfuld, men det er dog langt fra det eneste. Det mest interessante er dog det revolutionerende design, den kan bryste sig af. Der er nemlig ikke andre højttalere, der har et design, der minder om dette.

Hvis du gerne vil have en trådløs højttaler, der kan bryste sig af et design, der ikke fås andre steder, så er det en The Bullet fra IRC, du skal have fat i. Det er ikke alle, der går op i designet på deres højttaler, men vil du gerne have noget unikt, så er der en god sandsynlighed for, at dette er en højttaler, der falder i din smag.

Er både kompatibel med Bluetooth og NFC

I dag er det kun ganske få højttalere, der ikke er kompatible med Bluetooth. Dertil er alle trådløse højttalere kompatible med Bluetooth. Derfor er The Bullet fra IRC (der i øvrigt er en dansk producent af radioer, højttalere m.m.) naturligvis også kompatibel med den velkendte trådløse teknologi, Bluetooht.

I modsætning til mange andre trådløse højttalere, så er den dog ikke kun kompatibel med Bluetooth. Den er nemlig også kompatibel med NFC, der er en forkortelse for Near Field Communication. Der er både fordele og ulemper ved begge teknologier, hvorfor det er et spørgsmål om præferencer, hvad man vælger at bruge.

Leverer altid en kraftfuld lyd

Der er ikke tale om en specielt stor højttaler. På trods af dette er den dog fortsat i stand til at levere en meget kraftfuld lyd. Ikke nok med, at der er tale om en kraftfuld lyd, så kan du også være sikker på, at den er nuanceret i både diskant og mellemtone. Dertil kan den oven i købet også præstere en rigtig god ”bund”.

IRC har også valgt at udstyre deres The Bullet med en analog volumenkontrol. Derfor er det nemt for dig at regulere lydstyrken, uden at skulle have fat i din mobil eller din tablet-pc. Hvis du gerne vil bruge højttaleren med NFC, så kræver det dog en nyere enhed, da det ikke er alle enheder, der er kompatibel med teknologien.

Detaljer:

 • Strømkilde: AC-strømadapter
 • Strømforbrug: 24 W
 • Udgangseffekt: 20 W
 • Bluetooth: Ja, Bluetooth 4.0
 • NFC (Near Field Communication): Ja
 • Mål: H: 220 mm. x D: 206 mm. x B: 220 mm.
 • Farve: Silkegrå
 • Højttalertype: Aktiv

B&O Beoplay P6

✅ Kåret til årets bedste håndstøvsuger 2019 af Gadgets.com

B&O har altid været gode til lyd og højttalere. Med deres Beoplay-serie har de formået at skabe en række trådløse højttalere, der imponerer på flere forskellige måder. Deres Beoplay P6 imponerer med ganske enkelt med en uovertruffen lyd, på trods af dens kompakte størrelse. Den har nemlig en relativt kompakt størrelse.

Ikke nok med det, så kan den også bryste sig af at have et moderne og eksklusivt design i ægte aluminium. Den er også udstyret med en bærerem i kernelæder, så du kan bære højttaleren rundt på komfortabel vis. Du vil derfor helt automatisk blive fristet til at tage din Beoplay P6 med, uanset hvor du bevæger dig hen.

Kabinet og knapper er forseglede mod støv og vand

Det er ikke blot et design, der er moderne og eksklusivt. Det er også et design, hvor både kabinet og knapper er forseglede mod både støv og vand. Derfor skal du ikke være bekymret over at tage den med udendørs, da den både kan holde vand og støv ude. Du kan roligt tage den med dig på stranden, i parken eller på altanen.

Som flere andre Beoplay-højttalere, så er P6 også blevet udstyret med en One Touch-knap. Det er en knap, der giver dig adgang til din foretrukne funktion med blot et enkelt tryk. Ved hjælp af den dedikerede Beoplay App, kan du selv indstille knappens funktionalitet. F.eks. kan du få den til at afspille en bestemt playliste.

Fyld hele døgnet med mobil musik

Batterilevetiden er ikke noget, du skal tænke på. Beoplay P6 er nemlig blevet udstyret med et batteri, der kan bryste sig af en levetid på helt op til 16 timer. Den er nemlig blevet udstyret med et kraftfuldt indbygget batteri. Derfor har du mulighed at nyde musik stort set hele dagen, uanset om du befinder dig ude eller inde.

Der medfølger naturligvis et USB-C-opladningskabel. Dette kabel kan bruges med alle USB-vægladere, men det skal dog købes separat, såfremt du ønsker at bruge dette. Dertil får du mulighed for at vælge mellem to forskellige farver. Mere specifikt, så kan en B&O Beoplay P6 fås med finish i Black (sort) og Natural (grå/sølv).

Detaljer:

 • Batteritype: Li-Ion (2.600 mAh)
 • Vand- og støvmodstand: IP54
 • Bluetooth: Ja, Bluetooth 4.2
 • Batteritid: Op til 16 timer
 • Ladetid: 3 timer (15 V / 3 A)
 • Fuldtone-enheder: 2 stk. 1,5″
 • Basenheder: 1 stk. 4″
 • Mål: B: 17 cm. x H: 13 cm. x D: 6,8 cm.
 • Vægt: 1 kg.

Sony BT SRS-XB10B

✅ Bærbar trådløs bluetooth højttaler.

Sony er også en producent, der er med helt i front, når det kommer til trådløse højttalere. Det viser de bl.a. med deres BT SRS-XB10B, der er en kompakt og trådløs højttaler, der er nem at flytte rundt på. Derfor er det også nemt for dig at tage den med overalt, uanset om du vil have den med ud i haven eller en tur på stranden.

Du kan bruge den når som helst, og hvor som helst. Det er der flere grunde til. Det er dog i høj grad som følge af at den byder på en vandafvisende overflade. Derfor kan du frit gribe den og sætte den, hvor end du ønsker at placere den og bruge den. Den er vandafvisende med IPX5-klassificering, hvorfor den er modstandsdygtig.

Slip bekymringerne med BT SRS-XB10B

Det er ikke alle, der er vilde med idéen om at have deres højttaler med ud. Hvis det er noget, du er bekendt med, så er det en god idé at investere i en højttaler, der er robust og holdbar. Det er BT SRS-XB10B fra Sony, da den har et robust design og solide materialer – og så er den oven i købet også afvisende overfor vand.

Derfor kan du også være helt sikker på at du kan slippe bekymringer med denne trådløse højttaler. Der skal rigtig meget tid, hvis du skal ende med at ødelægge den. Derfor er der også tale om en højttaler, du roligt kan vælge at tage med dig en tur til stranden. Husk dog at den dog kun er vandafvisende og ikke vandtæt.

Tilføj en ekstra højttaler for at få stereolyd

Hvis du gerne vil have stereolyd, så skal du blot tilføje en ekstra højttaler. Det kan du nemt klare ved blot at koble to stk. BT SRS-XB10B sammen. På denne måde er det endda også muligt at få stereolyd, selvom du er på farten. Det kræver dog at du er villig til at pakke to højttalere, hvis du f.eks. skal en tur på stranden el.lign.

Den kan desuden bryste sig af en rigtig god batterilevetid, da den kan spille musik i helt op til 16 timer på et fuldt opladet batteri. Derfor har du også rig mulighed for at tage rytmen med dig, uanset hvor du bevæger sig hen. SRS-XB10 er ikke blot nem at bære, men er tilmed også udviklet til at give din musik ekstra bas.

Detaljer:

 • Bluetooth: Ja
 • NFC (Near Field Communication): Ja
 • Batterilevetid: 16 timer
 • Vandmodstand: Ja, IPX5-klassificering
 • Monohøjttaler: 46 mm
 • Frekvensområde: 20 – 20.000 Hz
 • Mål: B: 75 mm. x D: 75 mm. x H: 91 mm.
 • Vægt: 260 gram

Marshall Stockwell II

✅ 20 timers batteritid.

Trådløs højttaler test

Hvis du gerne vil have en trådløs højttaler, der kan bryste sig af en ægte rock’n’roll-attitude, så er det – uden tvivl – en højttaler fra Marshall, du skal have fat i. Det kunne med fordel væres deres Stockwell II, der byder på et kompakt og unikt design. Derfor er den også nem at have med dig overalt, så du altid har musik med.

Den har et design, der er taget direkte du af Marshalls eget rockunivers. Den er lavet i samme stil som den legendarisk guitarforstærker med råt metalgitter, det ikoniske Marshall-logo og kontrolknapper på toppen. Remmen er blevet foret med stilfuldt rødt velour på indersiden, som også kan ses på op til flere guitarcases.

Kan nemt være i en cykelkurv

Det er en simpel højttaler, der også byder på et kompakt design. Derfor er det nemt at få plads til den i en cykelkurv. Ikke nok med det, så er den designet til også at kunne klare en regnbyge, hvis du skulle være så uheldig at ramme ind i sådan én. Det er et bevis på, at det er en højttaler, der kan holde til lidt af hvert.

De indbyggede højtalere er blevet udviklet til at kunne spille både fremad og bagud. Derfor får personer på begge sider af højttaleren en lige god oplevelse. Som følge af dette, så kan du roligt placere din Stockwell II i midten, mens du og dine venner sidder i rundkreds. I vil nemlig alle kunne få en lige god oplevelse.

Nyd musik i helt op til 20 timer

Du skal ikke være bange for, at det er en højttaler, der hele tiden løber tør for strøm. Den er nemlig udstyret med så kraftigt et batteri, at den kan spille musik i op til 20 timer på en fuld opladning. Den er også blevet udstyret med en batterimåler. Den fortæller dig hele tiden, hvor meget strøm du har tilbage på din højttaler.

Hvis det skulle ske, at du er ved at løbe tør for strøm, så kan du blot oplade den i ca. 20 min., da det giver dig op til 6 timers spilletid. Det er muligt at parre den med to mobiler på samme tid, så du og dine venner kan skiftes til at vælge musik. Du kan enten vælge at spille musik via Bluetooth eller via et minijack-kabel.

Detaljer:

 • Frekvensområde: 60 – 20.000 Hz
 • Farve: Sort
 • Vandafvisende: IP4-certificeret
 • Bluetooth: Ja, version 5.0
 • Opladning: 5 timer (Turbo-opladning: 20 minutters opladning giver 6 timers spilletid)
 • Batterilevetid: Op til 20 timer
 • Mål: B: 16,1 cm. x H: 18 cm. x D: 7 cm.
 • Vægt: 1,4 kg.

Hvorfor bør jeg investere i en trådløs højttaler?

Der er mange gode grunde til at investere i en trådløs højttaler. Du er ikke længere begrænset til en kablet højttaler eller en DAB-radio. I dag findes der flere hundrede højttalere, der er trådløse. Både forstået på den måde, at du kan streame musik direkte til højttaleren, men også at de er udstyret med et indbygget batteri.

Derfor er der selvfølgelig også mange fordele forbundet med at investere i en sådan højttaler. Som følge af dette, så er der også mange grunde til at gøre det, hvis du har brug for en ny højttaler. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er den rette løsning, så kan du herunder blive klogere på fordelene ved denne type højttalere.

1. Du kan streame musik trådløst

For de fleste handler det om, at de selv kan styre musikken. Du kan nemlig streame musik til den direkte fra din mobil, tablet eller PC. Derfor kan du altid have kontrol over, hvad der bliver spillet, så du ikke er tvunget til at høre radio. Det er du dog heller ikke tvunget til med andre højttalere, men her er et kabel dog krævet.

Hvis du er træt af kabler, så kan det kun gå for langsomt med at få investeret i en trådløs højttaler. Hvis du får fingrene i en sådan højttaler, så kan du nemlig streame alt fra musik til podcasts via en trådløs teknologi. I de fleste tilfælde er det Bluetooth, der benyttes, men nogle højttalere er også kompatible med WiFi m.m.

I dag kan du finde så mange forskellige trådløse højttalere på det danske marked, at alle og enhver kan finde mindst én, der tiltaler dem. Du kan derfor også være helt sikker på, at du kan finde frem til en højttaler, der er lige noget for dig. Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at der er store forskelle på højttalerne.

2. Mange af dem er batteridrevne

Det er ikke blot som følge af, at du kan streame musik trådløst, at det er værd at købe en trådløs højttaler. Det er også noget, der handler om at mange af dem er udstyret med et batteri. Derfor er du ikke nødt til at have din højttaler tilsluttet strøm. I stedet kan du have den med dig overalt, hvis blot der er strøm på den.

Hvis du gerne vil kunne tage din højttaler med dig ud på terrassen, en tur på stranden eller have den med, når du og din kæreste tager på picnic, så skal du købe en trådløs højttaler. Det er dog ikke dem alle, der er blevet udstyret med et batteri. Du kan også finde trådløse højttalere, der kan tilsluttes en kontakt med kabel.

Der skal dog ikke herske tvivl om, at det bedst kan betale sig at vælge en model, der er helt trådløs. Hvis den er det, så er du ikke begrænset af kabler på nogen måde. For langt de fleste, er det dét, det handler om. Hvis det også er det, der er det vigtigste for dig, så kan du glædes over, at du kan finde mange af disse højttalere.

Er alle trådløse højttalere pengene værd?

Det er ikke alle trådløse højttalere, der er værd at bruge penge på. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at vælge med stor omhu, hvis du har planer om at købe en sådan højttaler. I mange tilfælde kan du ende med at betale en høj pris for en højttaler, der ikke kan præstere det lydniveau eller den volumen, du betaler for.

Derfor er du nødt til at sætte dig ind i, hvad du stiller af krav og har af behov. Dertil er du også nødt til at undersøge, om en given højttaler har gået gode anmeldelser. Det kan typisk hjælpe dig med at vurdere, om det er værd at bruge penge på den givne højttaler. Som sagt, så er det ikke dem alle, der er pengene værd.

Heldigvis kan du finde frem til en lang række trådløse højttalere på det danske marked, der er pengene værd. Det er derfor ikke umuligt at finde en højttaler, der kan leve op til dine krav ift. f.eks. udseende, men som også kan præstere en god lyd, batterilevetid m.m. Det er dog ikke sikkert, den bliver nemt at finde frem til.

Hvor meget koster en god trådløs højttaler?

Du kan finde trådløse højttalere i stort set alle prisklasser i dag. Derfor kan det være svært at vurdere, hvad det skal koste, hvis du skal have en god én af slagsen. Det skal dog gøres klart, at som det også er aktuelt for andre typer elektronik, så er der en vis sammenhæng mellem pris og kvalitet, når du køber en højttaler.

Det er dog ikke kun kvalitet, der har relevans for prisen. Det er i lige så høj grad noget, der gør sig gældende for brandet. F.eks. er en højttaler fra B&O typisk at finde i den høje ende af prisskalaen. Du får rigtig god lyd for disse penge, men det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at du også betaler penge for deres brand.

En trådløs højttaler kan koste dig mindre end 1.000 kr., men kan også koste dig mere end 10.000 kr. Derfor er det svært at give et specifikt svar på, hvad det skal koste, hvis du skal have fingrene i en trådløs højttaler. Aspekter som størrelse, batterilevetid osv. har også indflydelse på prisen, og ikke kun selve lydkvaliteten.

Hvis du har i sinde at købe en trådløs højttaler, så er det en god idé at lægge et budget, inden du får på jagt efter en højttaler. Det er med til at gøre det en del nemmere at finde frem til den helt rette model for dig. Det skal dog også gøres klart, at du ikke må være for nærig, da der er sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Stegetermometer test

Tidligere artikel

Du kan måske også lide

Mere om Diverse