printer test
Elektronik

Printer test 2023. Find den bedste printer her!

0

Det er ikke nemt at finde en god printer. Du kan finde et væld af printere på det danske marked, og det kan derfor være svært at vælge den rette. Når du skal købe en printer, så er der mange ting, der skal være i fokus. Den skal være økonomisk i drift, men også stemmer overens med dine forskellige behov og kriterier.

De enkelte printere adskiller sig fra hinanden på et væld af punkter. Derfor er det vigtigt at vælge med omhu, så du vælger en model, der passer godt til dine behov. I denne artikel kan du finde inspiration til dit valg af printer, da du herunder præsenteres for en række af de bedste printere – og derfor er der én for enhver smag.

De mest populære printere lige nu:

En printer er ikke bare en printer

Det er vigtigt, at du ikke tror, at en printer blot er en printer. Du kan finde en lang række forskellige modeller på det danske marked, og de fleste af disse adskiller sig med afsæt i mange punkter. Derfor er det vigtigt, at du tager dig god tid til at vælge din printer. Du skal nemlig sikre, at det er den helt rette for dit vedkommende.

Du kan næsten finde lige så mange forskellige printere, som du kan finde forskellige PC’er. Hvis du skal købe en ny PC, så vælger du selvfølgelig heller ikke blot en tilfældig model. Derfor er det også vigtigt, at det ikke er noget, du gør, hvis du skal købe en printer. Der er for stor risiko for, at du ender med at vælge forkert.

Markedet bugner af forskellige printere, der hver især har forskellige anvendelsesmuligheder. Det er blot en understregning af vigtigheden af at købe den rette printer. Derfor er det en god idé, at du bruger lidt tid på at finde ud af, hvad du egentlig har af krav til din printer. Det gør det nemmere for dig at vælge den rette.

Des klarer et billede, du har af dit printerbehov, des nemmere bliver det for dig at overskue det store antal printere, du finder på det danske marked. Derfor er det også værd at bruge lidt tid på at finde ud af dette. I denne forbindelse er der flere ting, du skal tage højde for, og du bør bl.a. stille dig selv disse spørgsmål:

 • Hvad er dine printbehov på daglig, ugentlig eller månedlig basis?
 • Kan du nøjes med at printe i sort og hvid? Eller har du brug for farveprint også?
 • Har du et budget? Og i så fald: hvilket prisleje skal printeren ligge inden for?
 • Hvilke tilslutningsmuligheder har du brug for på din printer?
 • Hvor stor skal den være? Skal den kunne stå på dit skrivebord?

Skal du kunne printe fotos ud?

Hvis du skal bruge din printer til at printe fotos ud med, så er det vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig printer. Det er ét af de aspekter, du i særligt høj grad skal have fokus på, hvis det er aktuelt. Det er langt fra alle printere, du kan finde på det danske marked, der er lige godt, når det kommer til at printe fotos ud.

I dag er det dog muligt at finde et væld af disse printere. Du kan derfor også finde én eller flere, der lever op til de krav, du har, udover at den skal være god til at printe fotos ud i høj kvalitet. Op til flere af dem kan printe fotos i en kvalitet, der er så høj, at det ikke længere kan betale sig at få dem fremkaldt i en fotobutik.

Skal jeg vælge en blækprinter eller en laserprinter?

Efter du har taget dit printbehov op til overvejelse, så er du også mere bevidst om hvilken printer, du skal på jagt efter. For at kunne vælge den rette printer, så kræver det dog at du har et kendskab til forskellen på de forskellige printertyper. Der er nemlig store forskelle på blækprintere og laserprintere, som du skal kende til.

Der er mange ting, der er afgørende, når du skal vurdere hvilken printertype, der er det bedste valg for dig. Det afhænger bandt andet af hvad du skal udskrive og i hvilke mængder. Er det noget, du gerne vil være klogere på, så kan du herunder læse en nærmere beskrivelse af både laserprintere og blækprintere.

Laserprinter

En laserprinter er bedst ofr dig, der skal bruge din printer til at udskrive mange dokumenter med tekst. Den kan udskrive tekstdokumenter i sort/hvid på meget kort tid. Derfor er det også en printer, der egner sig rigtig godt til både kontorer, uddannelsesinstitutioner og lignende. Her er det nemlig primært tekst, man printer.

Hvis du vælger at købe en laserprinter, så får du ikke blot en printer, der kan lave skarpe udskrifter i sort og hvid. Du får også en printer, der kan klare dine udskrifter til en lavere pris i forhold til blækprinteren. Derfor er den også billig pr. udskift, hvilket kan vise sig at have en stor betydning, hvis du skal skrive ud i stort antal.

Du skal dog være opmærksom på at en laserprinter typisk er en del dyrere i indkøb, set i forhold til en blækprinter. Det er dog ikke noget, der ændrer på at det er det rette valg, hvis du primært skal bruge din printer til at udskrive tekst i sort og hvid. Med en laserprinter kan du bl.a. nyde godt af følgende fordele:

 • Lave driftsomkostninger og billig udskrift pr. side
 • Høj udskriftskvalitet, når du udskriver tekstdokumenter
 • Markant hurtigere udskrift end den gængse blækprinter

Blækprinter

Den kendte blækprinter har i mange år været det mest almindelig valg til både privat og erhverv. Det har været det mest almindelig valg, når behovet for udskrift ikke har været helt så stort. Derfor er det ikke i de helt store virksomheder, at blækprinteren har været det foretrukne valg over den moderne laserprinter.

På lige fod med en laserprinter, så er der også både fordele og ulemper ved at vælge en blækprinter. Derfor er det op til hver enkelt person at vurdere, hvorvidt det er det rette for dem. Den klareste fordel ved en blækprinter er dens evne til at lave kvalitetsudskrift af billeder og grafikke, hvilket en laserprinter ikke kan.

Dertil bør det også nævnes, at indkøbsprisen på en blækprinter også er en del lavere end en laserprinter. Det er for mange også en klar fordel. Du skal dog være opmærksom på at prisen pr. udskrevet side ender i den høje ende. Derfor ender den også med at blive dyrere end laserprinteren, hvis du skal bruge den meget.

Årsagen til dette, er at blækket, du skal købe til din blækprinter er dyrere end det toner, der skal bruges i en laserprinter. Dertil bliver det også brugt markant hurtigere end toner. Derfor bør der ikke herske tvivl om, at den ikke kan hamle op med laserprinterens lave driftsudgifter. Den udmærker sig dog på andre punkter.

Det er generelt et godt valg, hvis du kan nøjes med at printe i mindre skala. Hvis du gerne vil kunne nyde godt af de følgende fordele, så er det en blækprinter, du skal ud og investere i:

 • En billigere anskaffelsespris end på en laserprinter
 • En uovertruffen udskriftskvalitet på både billeder og grafik
 • Er ikke begrænset til at udskrive tekst og i sort/hvid

Overvej at investere I en All in One-printer

Det kan være en god idé at investere I en såkaldt All in One-printer, hvis den ikke blot skal bruges til at printe. En sådan printer er også kendt under navnet multifunktionsprinter. Som navnet også antyder, så er der tale om en printer, der byder på flere forskellige funktioner. Derfor kan den meget andet end blot at printe.

Typisk er en sådan printer også i stand til både at scanne og kopiere. Nogle af dem kan endda også sende fax, om end det er de færreste, der har behov for dette. Dertil kan de ofte også printe fotos ud i en høj kvalitet. Derfor er det en printer, der egner sig særligt godt til et kontor eller til dig, der har brug for flere funktioner.

Der er mange, der tror, at de skal investere et stort beløb, hvis de skal have en multifunktionsprinter. Det er dog ikke tilfældet. En stor del af dem kan fås til ganske fornuftige priser. Dertil kan de også fås i en størrelse, der gør, at du godt kan have den stående på et skrivebord. Derfor er du ikke tvunget til et stort skrummel.

Hvis du ved, at du på sigt eller blot i ny og næ kunne få brug for at scanne eller kopiere, så er det en god idé at købe en All in One-printer. De er sjældent meget dyrere end en alm. blæk- eller laserprinter, hvorfor det næsten ikke kan betale sig at undlade det. Specielt ikke hvis du skal bruge den på et professionelt kontor.

Derfor skal du købe din printer på nettet

Du kan købe din printer hos et væld af fysiske butikker og webshops. Derfor kan det være svært at vurdere, om du skal handle i en butik eller på nettet. Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert i denne forbindelse, men der er dog en række fordele ved at handle online. Derfor kan det også være en god idé at gøre dette.

1. Du kan handle blandt et større udvalg

Én af de klare fordele ved at handle på nettet, er at du kan vælge din printer blandt et større udvalg. I og med at du kan vælge blandt et større udvalg, så er der også en større chance for, at du finder den rette model. Det er ikke noget, du kan være sikker på i samme omfang, hvis du vælger at handle i en fysisk forretning.

Det er ikke blot hos hver enkelt webshop, at du kan forvente at finde et større udvalg. Det er især det samlede udvalg på nettet, der er tale om. Du kan klikke dig fra den ene webshop til den anden på blot et par sekunder. Derfor virker det nærmest som om at de enkelte webshops’ sortiment flyder sammen til ét stort udvalg.

Som følge af det store udvalg, så er du også sikret, at du kan finde frem til den perfekte printer for dig. Det er noget, der gør sig gældende, uanset om du leder efter en lille fotoprinter til hjemmet eller en stor All in One-printer til kontoret. I begge tilfælde finder du et større og meget differentieret udvalg på nettet.

2. Du kan spare en del penge

Det er dog ikke blot et større udvalg, du kan nyde godt af, hvis du vælger at handle på nettet. Du kan nemlig også spare en del penge ved at gøre det.  Generelt er prisniveauet en del lavere hos danske webshops, end i de danske butikker. Derfor er det kun ganske naturligt, at det også er aktuelt, når det kommer til printere.

Der er op til flere årsager til, hvorfor det er billigere at handle på nettet. Først og fremmest er det billigere at drive en webshop end en butik. Derfor kan de tjene samme mængde penge pr. solgt enhed, selvom de sælger den til en lavere pris. Dernæst er der også en stor konkurrence mellem de forskellige danske netbutikker.

Hvis du gerne vil vælge din printer blandt et større udvalg og tilmed også spare penge, så skal du finde frem til den på nettet. Heldigvis kan det lade sig gøre hos en lang række forskellige webshops. Du kan med fordel starte med at kaste et blik på de printere, der er beskrevet herover – der er noget for enhver smag.

4.8/5 - (5 votes)

Kettlebell – Se eksperternes valg

Tidligere artikel

TEMPUR hovedpude

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Elektronik