printer test
Elektronik

Printer test

0

Det er ikke nemt at finde en god printer. Du kan finde et væld af printere på det danske marked, og det kan derfor være svært at vælge den rette. Når du skal købe en printer, så er der mange ting, der skal være i fokus. Den skal være økonomisk i drift, men også stemmer overens med dine forskellige behov og kriterier.

De enkelte printere adskiller sig fra hinanden på et væld af punkter. Derfor er det vigtigt at vælge med omhu, så du vælger en model, der passer godt til dine behov. I denne artikel kan du finde inspiration til dit valg af printer, da du herunder præsenteres for en række af de bedste printer – og derfor er der én for enhver smag.

Brother DCP-J774DW

✅ Anbefalet af BoMagasinet

printer1
Forhandler Totalpris Læs mere
1.141,00 Se hos forhandler

Her får du en printer, der er perfekt til det private hjem eller til det mindre kontor. Det er en simpel printer, der både kan printe, scanne og kopiere. Derfor får du alt, du skal bruge i en elegant og kompakt printer, der tilmed også er udstyret med en touchskærm. Det hele er blevet rundet af med et design i en stilfuld finish.

Hvis du leder efter en printer, der dækker mere end blot de basale funktioner, uden at den koster en mindre formue, så er Brother DCP-J772DW lige noget for dig. Her er der nemlig tale om en printer, der kan klare alt fra print og kopiering til scanning i høj opløsning. Dertil kan den også bryste sig af et moderne udseende.

En multifunktionsprinter til det mindre kontor

En multifunktionsprinter behøver ikke at være stor. Det er der mange, der tror. Sådan er det dog ikke. Du kan sagtens finde en kompakt model med et væld af funktioner. Dette er et rigtig godt eksempel. Det er nemlig en kompakt model med en hurtig printhastighed, der både kan printe dokumenter, grafik, tekst m.m.

Den har også et elegant design. Derfor vil den tage sig godt ud, uanset den skal stå på et kontor, et mindre hjemmekontor eller et helt tredje sted. Du skal derfor ikke være bekymret for, at den ikke kan se pæn ud på dit skrivebord. Hvis udseendet er vigtigt for dig, så kan du roligt vælge at købe en Brother DCP-J774DW.

Byder på lave driftsomkostninger

Det er ikke alle printere, der er lige billige i drift. Derfor er det afgjort også noget, du skal tage højde for, når du vælger. Heldigvis får du her en printer med lave driftsomkostninger. Den har også en touchskærm med et brugervenligt interface, hvorfor den er nem at benytte. Dertil kan alt justeres og styres vha. denne skærm.

Den er også perfekt, hvis du skal bruge en printer til at printe fotos ud. Den er altid klar til at printe fotos, hvilket den endda kan gøre direkte fra et USB-stik eller et SD-kort. Du kan herefter vælge de billeder, du ønsker at få printet ud på touchskærmen. Derfor behøver du ikke engang at importere dem til din PC først.

Detaljer:

 • Printhastighed (s/h): 27 sider pr. minut
 • Printhastighed (farve): 23 sider pr. minut
 • Mediekapacitet: 120 ark
 • Anbefalet månedlig volumen: 50 til 1.000 sider
 • Maksimalopløsning (s/h): 1.200 dpi x 6.000 dpi
 • Maksimalopløsning (farve): 1.200 dpi x 6.000 dpi
 • Udbakkekapacitet: 50 ark
 • Mål: B: 40 cm. x D: 34,1 cm. x H: 15,1 cm.
 • Vægt: 7,2 kg.

Epson WorkForce WF-2630WF

✅ Blækprinter / Print, scan, kopi og fax.

Forhandler Totalpris Læs mere
399,00 Se hos forhandler

Dette er en printer, der er særligt ideel til dig, der skal bruge en printer til hjemmekontoret eller til det lille kontor. Det er kompakt 4-i-1-printer, der indeholder alle de funktioner, du måtte får brug for i en printer. Det er dog også en økonomisk printer, der kan spare dig for mange penge, da prisen pr. udskrevet side er lav.

WF-2630WF fra Epson kan også bryste sig af flere tilslutningsmuligheder. Det er muligt at tilslutte den til dit WiFi-netværk. Det kan ske gennem en automatisk opsætning, som alle kan gennemføre. Du kan dog også benytte dig af Wi-Fi Direct, der giver dig mulighed for at foretage en trådløs udskrivning uden et netværk.

En printer med lave driftsomkostninger

Som der også er givet udtryk for herover, så er dette en printer med lave driftsomkostninger. Det er der flere grunde til. Den er bl.a. gjort klar til Epsons 16-serie, der er blækpatroner, der fås i et udvalg af standard- og XL-størrelser. Derfor kan du også finde blækpatroner, der stemmer overens med dine specifikke printbehov.

Hvis du vælger at benytte dig af XL-blækpatronerne, så kan du forvente at reducere dine omkostninger med helt op til 25%. Ved at gøre brug af separate blækpatroner, er du sikret at du blot skal udskifte den farve, der er løbet tør – og ikke hele patronen. Derfor vil du dermed kunne reducere dine omkostninger yderligere.

Tillader udskrivning fra mobile enheder

Du får her en printer, der kan bryste sig af et væld af nyttige funktioner. Den er blandt andet blevet udstyret med Epson Connect-kompatibilitet. Det betyder at du får adgang til flere forskellige nyttige funktioner. Det inkluderer blandt andet funktioner såsom Scan-to-Cloud, e-mailudskrivning samt brug af Epson iPrint-appen.

WF-2630WF fra Epson er desuden også kompatibel med både Apple AirPrint og Google Cloud Print. Derfor er det nemt for dig at skrive alt fra dokumenter til fotos ud direkte fra dine mobile enheder. Den 5,6 cm. store baggrundsbelyste LCD-skærm gør det nemt at navigere i og administrere de mange indstillinger.

Detaljer:

 • Printhastighed (s/h): 34 sider pr. minut
 • Printhastighed (farve): 18 sider pr. minut
 • Mediekapacitet: 100 ark
 • Maksimalopløsning (s/h): 5.760 dpi x 1.440 dpi
 • Maksimalopløsning (farve): 5.760 dpi x 1.440 dpi
 • Udbakkekapacitet: 30 ark
 • Mål: B: 39,2 cm. x D: 37,7 cm. x H: 22,1 cm.
 • Vægt: 5,8 kg.

HP Officejet 7110 WF

✅ Kåret til årets bedste håndstøvsuger 2019 af Gadgets.com

Forhandler Totalpris Læs mere
935,00 Se hos forhandler

Med denne lille, billige og pålidelig printer fra HP, kan du klare mere selv. Den er ideel for dig, der gerne vil kunne udskrive fotos i høj kvalitet. Den egner sig dog også godt til dig, der vil bruge den til at udskrive eget marketingmateriale i høj kvalitet. Den kan desuden klare mange medier – alt lige fra postkortstørrelse til A3+.

Det er nemt at tilslutte den til dit trådløse netværk, så andre kan få glæde af den. Det er dog ikke noget krav, da du kan udskrive fra stort set overalt. Den har en lang række funktioner, der gør det muligt at skrive ud fra f.eks. mobile enheder. Derfor behøver du ikke engang at være tilsluttet samme netværk som selve printeren.

Maksimer produktiviteten med Officejet 7110 WF

Hvis du vælger at investere i en Officejet 7100 WF, så får du ikke blot en kompakt printer. Du får en printer, der har langt mere at byde på end dette. Du får endda mulighed for at udskrive store mængder, så du kan opretholde en høj produktivitet. Derfor er det også en printer, der egner sig godt til det mindre kontor.

Hvis det er vigtigt, at du har en printer, der kan klare en høj udskriftshastighed og -mængde, så er det værd at kigge nærmere på Officeject 7110 WF fra HP. Den arbejder ikke blot hurtigt, men har også en stor bakke med plads til hele 250 ark. Derfor kan du blot fylde denne bakke, hvorefter du kan lade den arbejde løs.

Nem at tilslutte og nem at benytte

Det er ikke alle printere, der kan bryste sig af at være nemme at sætte op. Det er dog ikke noget, der gør sig gældende for denne HP-printer. Den kommer nemlig med en automatisk opsætningssoftware, der kan klare det hele for dig. Derfor er det nemt at sætte den op, tilkoble den til dit netværk og komme godt i gang.

Du kan nemt tilføje den til dit trådløse netværk. Gør du det, så kan den bruges af alle enheder, der er koblet til dette netværk. Hvis det ikke er noget for dig, fordi du i stedet foretrækker at bruge en kablet forbindelse, så skal du være opmærksom på, at der ikke følger et kabel med. Det skal du selv sørge for at købe.

Detaljer:

 • Printhastighed (s/h): 8 sider pr. minut
 • Printhastighed (farve): 15 sider pr. minut
 • Anbefalet månedlig volumen: 200 til 800 sider
 • Maksimalopløsning (s/h): 600 dpi x 1.200 dpi
 • Maksimalopløsning (farve): 4.800 dpi x 1.200 dpi
 • Mål: B: 58,5 cm. x D: 41,9 cm. x H: 18,9 cm.
 • Vægt: 8,5 kg.

Brother DCP-L3550CDW

Forhandler Totalpris Læs mere
1.999,00 Se hos forhandler

Det behøver ikke at være svært eller dyrt, hvis du skal have en printer, der både kan printe, scanne og kopiere. Du kan blot vælge at købe en Brother DCP-L3550CDW. Den er designet til at kunne placeres på et skrivebord. Den kan også bruges på et lille kontor eller på et hjemmekontor. Det er en printer, der har meget at tilbyde.

Det er en såkaldt multifunktionsprinter, der har alt, du vil kunne få brug for. Den kan både printe, scanne og kopiere. Det er en LED-farveprinter, der har et væld af funktioner og derfor kan tilbyde dig en stor fleksibilitet i hverdagen. Samtidig med dette, så er det en relativt kompakt printer, der er helt lydsvag, når den arbejder.

Kan både spare dig for tid og penge

Det er en hurtig og driftssikker printer, der giver dig god værdi for pengene. Brother har valgt at udstyre deres DCP-L3550CDW med en papirbakke med plads til hele 250 ark. Det gør den i stand til at arbejde i lang tid, før der er behov for at fylde papir på den. Det gør den meget effektiv, da du ikke skal bruge tiden på at fylde op.

Det er dog ikke det eneste. Den har nemlig plads til store tonere. Derfor er der ikke behov for at skulle skifte toner lige så ofte. Som følge af dette er du sikret en lav pris pr. udskrevet side – både i farve og i s/h. Det er en printer, der kan optimere din produktivitet på kontoret, mens den samtidig også kan reducere nedetiden.

Designet til at være effektiv

Det er ikke blot en robust printer. Den er også let at bruge og enkel at sætte op. Dertil er den både alsidig og effektiv, da den er designet til at minimere den tid, der bruges ved printeren. Der medfølger tilmed en toner, der kan udskrive op til 1.000 sider, når du køber den. Den er derfor klar til brug, når den er ude af kassen.

Der har også været tænkt på at minimere støjniveauet. På et kontor har man nemlig ikke brug for mere støj end højst nødvendigt. Derfor er denne printer i stand til at printe op til 18 sider pr. minut, mens støjniveauet holdes på under 47 dB. Det er ensbetydende med at den støjer mindre end en ganske almindelig samtale.

Detaljer:

 • Printhastighed (s/h): 18 sider pr. minut
 • Printhastighed (farve): 18 sider pr. minut
 • Anbefalet månedlig volumen: 300 til 1.500 sider
 • Maksimalopløsning (s/h): 2.400 dpi x 600 dpi
 • Maksimalopløsning (farve): 2.400 dpi x 600 dpi
 • Dokumentføder: 50 ark
 • Mål: B: 41 cm. x D: 47,5 cm. x H: 41,4 cm.
 • Vægt: 23,2 kg.

Samsung Xpress SL-C480W Laser MFP

Forhandler Totalpris Læs mere
759,00 Se hos forhandler

Med Xpress SL-C480W Laser MFP fra Samsung får du en printer, der er i stand til at kombinere nem betjening med høj ydeevne til en retfærdig pris. Derfor er det en ideel løsning i mange sammenhænge, og er ikke kun begrænset til brug på kontorer. Det er dog en printer, der er særligt velegnet til brug på det mindre kontor.

Den giver også en høj tonerkapacitet på op til 1.500 sider. Derfor kan den blot printe derudaf, uden at det er noget, du skal tænke over. Toneren skal derfor kun udskiftes med jævne mellemrum. Den er også udstyret med en One Touch Eco-knap, der kan hjælpe dig med at spare på driftsomkostningerne, når du printer ud.

Nem installation og brug

Det er nemt at sætte denne printer. Det kan ske ved hjælp af den medfølgende konfiguration og den hurtige 3-trinsinstallation. Det kan ske helt uden en CD-rom eller en USB-forbindelse. Derfor kan du sætte den op på blot ganske få minutter. Da der medfølger toner, så kan du være i gang med at skrive ud i løbet af fem min.

Hos Samsung har de også arbejdet på at gøre udskrivning fra mobile enheder til en leg. Det kan ske ved hjælp af enten NFC-teknologi eller Wi-Fi Direct. Dertil er den selvfølgelig også kompatibel med gængse teknologier såsom Samsung Cloud Print, Google Cloud Print og AirPrint. Den byder også på en Scan til e-mail-funktion.

Hurtig udskrivning i høj kvalitet

Det er ikke kun sort/hvid, du kan printe ud med denne printer. Det er også muligt at skrive ud i farve. Derfor kan du også bruge Xpress SL-C480W Laser MFP fra Samsung til at producere smukke billeder. Det samme gør sig dog gældende for tekst. Den benytter sig nemlig af ReCP-teknologi og Smart Color Management System.

Ikke nok med det, så er du også sikret en hurtig udskrivning. Det skyldes at printeren er blevet udstyret med en avanceret 800-MHz-CPU. Derfor er du også garanteret at printeren er effektiv, når den er i brug. På trods af dette, så er omkostningerne pr. udskrift fortsat presset helt i bund. Derfor er der også penge at spare.

Detaljer:

 • Printhastighed (s/h): 18 sider pr. minut
 • Printhastighed (farve): 4 sider pr. minut
 • Anbefalet månedlig volumen: 100 til 500 sider
 • Maksimalopløsning (s/h): 2.400 dpi x 600 dpi
 • Maksimalopløsning (farve): 2.400 dpi x 600 dpi
 • Udbakkekapacitet: 30 ark
 • Mål: B: 40,6 cm. x D: 39,6 cm. x H: 28,86 cm.
 • Vægt: 12,9 kg.

En printer er ikke bare en printer

Det er vigtigt, at du ikke tror, at en printer blot er en printer. Du kan finde en lang række forskellige modeller på det danske marked, og de fleste af disse adskiller sig med afsæt i mange punkter. Derfor er det vigtigt, at du tager dig god tid til at vælge din printer. Du skal nemlig sikre, at det er den helt rette for dit vedkommende.

Du kan næsten finde lige så mange forskellige printere, som du kan finde forskellige PC’er. Hvis du skal købe en ny PC, så vælger du selvfølgelig heller ikke blot en tilfældig model. Derfor er det også vigtigt, at det ikke er noget, du gør, hvis du skal købe en printer. Der er for stor risiko for, at du ender med at vælge forkert.

Markedet bugner af forskellige printere, der hver især har forskellige anvendelsesmuligheder. Det er blot en understregning af vigtigheden af at købe den rette printer. Derfor er det en god idé, at du bruger lidt tid på at finde ud af, hvad du egentlig har af krav til din printer. Det gør det nemmere for dig at vælge den rette.

Des klarer et billede, du har af dit printerbehov, des nemmere bliver det for dig at overskue det store antal printere, du finder på det danske marked. Derfor er det også værd at bruge lidt tid på at finde ud af dette. I denne forbindelse er der flere ting, du skal tage højde for, og du bør bl.a. stille dig selv disse spørgsmål:

 • Hvad er dine printbehov på daglig, ugentlig eller månedlig basis?
 • Kan du nøjes med at printe i sort og hvid? Eller har du brug for farveprint også?
 • Har du et budget? Og i så fald: hvilket prisleje skal printeren ligge inden for?
 • Hvilke tilslutningsmuligheder har du brug for på din printer?
 • Hvor stor skal den være? Skal den kunne stå på dit skrivebord?

Skal du kunne printe fotos ud?

Hvis du skal bruge din printer til at printe fotos ud med, så er det vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig printer. Det er ét af de aspekter, du i særligt høj grad skal have fokus på, hvis det er aktuelt. Det er langt fra alle printere, du kan finde på det danske marked, der er lige godt, når det kommer til at printe fotos ud.

I dag er det dog muligt at finde et væld af disse printere. Du kan derfor også finde én eller flere, der lever op til de krav, du har, udover at den skal være god til at printe fotos ud i høj kvalitet. Op til flere af dem kan printe fotos i en kvalitet, der er så høj, at det ikke længere kan betale sig at få dem fremkaldt i en fotobutik.

Skal jeg vælge en blækprinter eller en laserprinter?

Efter du har taget dit printbehov op til overvejelse, så er du også mere bevidst om hvilken printer, du skal på jagt efter. For at kunne vælge den rette printer, så kræver det dog at du har et kendskab til forskellen på de forskellige printertyper. Der er nemlig store forskelle på blækprintere og laserprintere, som du skal kende til.

Der er mange ting, der er afgørende, når du skal vurdere hvilken printertype, der er det bedste valg for dig. Det afhænger bandt andet af hvad du skal udskrive og i hvilke mængder. Er det noget, du gerne vil være klogere på, så kan du herunder læse en nærmere beskrivelse af både laserprintere og blækprintere.

Laserprinter

En laserprinter er bedst ofr dig, der skal bruge din printer til at udskrive mange dokumenter med tekst. Den kan udskrive tekstdokumenter i sort/hvid på meget kort tid. Derfor er det også en printer, der egner sig rigtig godt til både kontorer, uddannelsesinstitutioner og lignende. Her er det nemlig primært tekst, man printer.

Hvis du vælger at købe en laserprinter, så får du ikke blot en printer, der kan lave skarpe udskrifter i sort og hvid. Du får også en printer, der kan klare dine udskrifter til en lavere pris i forhold til blækprinteren. Derfor er den også billig pr. udskift, hvilket kan vise sig at have en stor betydning, hvis du skal skrive ud i stort antal.

Du skal dog være opmærksom på at en laserprinter typisk er en del dyrere i indkøb, set i forhold til en blækprinter. Det er dog ikke noget, der ændrer på at det er det rette valg, hvis du primært skal bruge din printer til at udskrive tekst i sort og hvid. Med en laserprinter kan du bl.a. nyde godt af følgende fordele:

 • Lave driftsomkostninger og billig udskrift pr. side
 • Høj udskriftskvalitet, når du udskriver tekstdokumenter
 • Markant hurtigere udskrift end den gængse blækprinter

Blækprinter

Den kendte blækprinter har i mange år været det mest almindelig valg til både privat og erhverv. Det har været det mest almindelig valg, når behovet for udskrift ikke har været helt så stort. Derfor er det ikke i de helt store virksomheder, at blækprinteren har været det foretrukne valg over den moderne laserprinter.

På lige fod med en laserprinter, så er der også både fordele og ulemper ved at vælge en blækprinter. Derfor er det op til hver enkelt person at vurdere, hvorvidt det er det rette for dem. Den klareste fordel ved en blækprinter er dens evne til at lave kvalitetsudskrift af billeder og grafikke, hvilket en laserprinter ikke kan.

Dertil bør det også nævnes, at indkøbsprisen på en blækprinter også er en del lavere end en laserprinter. Det er for mange også en klar fordel. Du skal dog være opmærksom på at prisen pr. udskrevet side ender i den høje ende. Derfor ender den også med at blive dyrere end laserprinteren, hvis du skal bruge den meget.

Årsagen til dette, er at blækket, du skal købe til din blækprinter er dyrere end det toner, der skal bruges i en laserprinter. Dertil bliver det også brugt markant hurtigere end toner. Derfor bør der ikke herske tvivl om, at den ikke kan hamle op med laserprinterens lave driftsudgifter. Den udmærker sig dog på andre punkter.

Det er generelt et godt valg, hvis du kan nøjes med at printe i mindre skala. Hvis du gerne vil kunne nyde godt af de følgende fordele, så er det en blækprinter, du skal ud og investere i:

 • En billigere anskaffelsespris end på en laserprinter
 • En uovertruffen udskriftskvalitet på både billeder og grafik
 • Er ikke begrænset til at udskrive tekst og i sort/hvid

Overvej at investere I en All in One-printer

Det kan være en god idé at investere I en såkaldt All in One-printer, hvis den ikke blot skal bruges til at printe. En sådan printer er også kendt under navnet multifunktionsprinter. Som navnet også antyder, så er der tale om en printer, der byder på flere forskellige funktioner. Derfor kan den meget andet end blot at printe.

Typisk er en sådan printer også i stand til både at scanne og kopiere. Nogle af dem kan endda også sende fax, om end det er de færreste, der har behov for dette. Dertil kan de ofte også printe fotos ud i en høj kvalitet. Derfor er det en printer, der egner sig særligt godt til et kontor eller til dig, der har brug for flere funktioner.

Der er mange, der tror, at de skal investere et stort beløb, hvis de skal have en multifunktionsprinter. Det er dog ikke tilfældet. En stor del af dem kan fås til ganske fornuftige priser. Dertil kan de også fås i en størrelse, der gør, at du godt kan have den stående på et skrivebord. Derfor er du ikke tvunget til et stort skrummel.

Hvis du ved, at du på sigt eller blot i ny og næ kunne få brug for at scanne eller kopiere, så er det en god idé at købe en All in One-printer. De er sjældent meget dyrere end en alm. blæk- eller laserprinter, hvorfor det næsten ikke kan betale sig at undlade det. Specielt ikke hvis du skal bruge den på et professionelt kontor.

Derfor skal du købe din printer på nettet

Du kan købe din printer hos et væld af fysiske butikker og webshops. Derfor kan det være svært at vurdere, om du skal handle i en butik eller på nettet. Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert i denne forbindelse, men der er dog en række fordele ved at handle online. Derfor kan det også være en god idé at gøre dette.

1. Du kan handle blandt et større udvalg

Én af de klare fordele ved at handle på nettet, er at du kan vælge din printer blandt et større udvalg. I og med at du kan vælge blandt et større udvalg, så er der også en større chance for, at du finder den rette model. Det er ikke noget, du kan være sikker på i samme omfang, hvis du vælger at handle i en fysisk forretning.

Det er ikke blot hos hver enkelt webshop, at du kan forvente at finde et større udvalg. Det er især det samlede udvalg på nettet, der er tale om. Du kan klikke dig fra den ene webshop til den anden på blot et par sekunder. Derfor virker det nærmest som om at de enkelte webshops’ sortiment flyder sammen til ét stort udvalg.

Som følge af det store udvalg, så er du også sikret, at du kan finde frem til den perfekte printer for dig. Det er noget, der gør sig gældende, uanset om du leder efter en lille fotoprinter til hjemmet eller en stor All in One-printer til kontoret. I begge tilfælde finder du et større og meget differentieret udvalg på nettet.

2. Du kan spare en del penge

Det er dog ikke blot et større udvalg, du kan nyde godt af, hvis du vælger at handle på nettet. Du kan nemlig også spare en del penge ved at gøre det.  Generelt er prisniveauet en del lavere hos danske webshops, end i de danske butikker. Derfor er det kun ganske naturligt, at det også er aktuelt, når det kommer til printere.

Der er op til flere årsager til, hvorfor det er billigere at handle på nettet. Først og fremmest er det billigere at drive en webshop end en butik. Derfor kan de tjene samme mængde penge pr. solgt enhed, selvom de sælger den til en lavere pris. Dernæst er der også en stor konkurrence mellem de forskellige danske netbutikker.

Hvis du gerne vil vælge din printer blandt et større udvalg og tilmed også spare penge, så skal du finde frem til den på nettet. Heldigvis kan det lade sig gøre hos en lang række forskellige webshops. Du kan med fordel starte med at kaste et blik på de printere, der er beskrevet herover – der er noget for enhver smag.

Damprenser til mange formål

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Elektronik