Håndstøvsuger test 2020
BoligRengøring

Håndstøvsuger Test. Se 10 populære modeller her

0

En håndstøvsuger er en god tilføjelse til enhver familie, der ofte har brug for at støvsuge eller feje gulvet. En håndstøvsuger er praktisk, da den er nem og let at arbejde med, og har man en håndstøvsuger i hjemmet, behøver man ikke at finde den store model frem, hver gang man har spist, eller hver gang man får gæster. Især mange børnefamilier benytter sig af en håndstøvsuger, da man med en håndstøvsuger nemt kan rengøre skidt og snavs. Derudover er den også meget anvendelig til rengøring af sofa, bil og lignende, hvor det kan være svært at få den store støvsuger ind i hjørnerne.

☆☆ De bedste håndstøvsugere i test ☆☆

☆☆ De bedste 2 i 1 støvsugere i test ☆☆

Andre favoritter

Ledningsfri stangstøvsugere

  I denne guide kan du læse mere om:

 • Markedets bedste håndstøvsugere
 • Sådan finder du den rette støvsuger for dig
 • Dette bør du overveje, inden du investerer
 • Opsummering og afrunding (gode råd)

Test af Dyson V7 Motorhead

✅ Har scoret 9/10 hos magasinet Wired.com

Dyson håndstøvsuger test

Hvis du har undersøgt markedet lidt i forvejen, så kan du helt sikkert genkende mærket på denne model. Dyson er nemlig en stor producent indenfor støvsugermarkedet, og du kan derfor også være sikker på at få en god støvsuger, hvis du vælger denne model. Det er en såkaldt 2-i-1 støvsuger, hvilket betyder, at du både får en almindelig støvsuger, mens den også nemt kan bruges som håndstøvsuger. Man skal ikke frygte, at den bliver for tung at have med rundt, da den kun vejer 3 kilo. Du kan nemt have den med rundt i huset, da den også er ledningsfri og dreves af batteri i stedet for. Når den er fuldt opladt, kan du støvsuge i cirka 60 minutter, hvorefter den skal lade i nogle timer, før du igen kan bruge støvsugeren. Ladestation medfølger i købet, så du nemt kan komme i gang med at støvsuge, når du får den hjem. Udover de ovenstående fordele, så giver støvsugeren dig også muligheden for at fjerne det sværeste støv og snavs grundet et nyt mundstykke, der giver dig muligheden for at komme helt i bund med støvet, da den er 75 % mere effektiv end andre mundstykker. Derudover er støvsugeren poseløs, så du ikke skal døje med at skifte posen, når støvsugeren bliver sløv. Modellen har en yderst kraftig sugeevne, og den kan derfor fjerne alt skidt og snavs uden problemer. Dog ligger modellen i den dyrere prisklasse, og du skal derfor være forberedt på, at den kan være dyrere end dit budget. Til gengæld får man mange gode funktioner med i købet, og derfor hænger pris og kvalitet sammen i dette tilfælde. Modellens specifikationer:

 • 2-i-1 støvsuger der kan lidt af hvert
 • Brugervenlig da den kun vejer 3 kilo samt batteridrevet
 • Smart mundstykke der kan fjerne selv det værste skidt og snavs

Test af Dyson V10 Absolute

BEMÆRK: Se ny model Dyson V11 her

BEMÆRK: Se ny model Dyson V11 her Dette er også en Dyson model, og derfor kan du også være sikker på, at du bliver introduceret til en smart og praktisk støvsuger. Ligesom model nr. 1 ligger denne støvsuger også i den dyrere prisklasse, men dog skal man huske på, at man også får noget for pengene. Denne model er også en 2-i-1 støvsuger, hvilket er attraktivt for mange, da man på den måde ikke skal lave plads til to store støvsugere i hjemmet. Derudover er brugervenligheden også i top, hvilket kan være med til at forhøje kvaliteten af støvsugeren yderligere.

Vælger du at investere i denne model, får du med i købet flere forskellige mundstykker, da støvsugeren kan blive den ultimative rengøringsassistent. Eksempelvis kan du få gavn af det smarte Direct Drive-mundstykke, som gør, at du kan rense eksempelvis tæpper uden problemer, hvorefter du kan være sikker på, at de er skidt- og snavsfrie. Derudover får du to forskellige støvsugerhoveder, som kan bruges til henholdsvis glatte gulve såsom trægulv og til tæpper. Støvsugerhovederne er bløde, og du skal derfor ikke frygte, at de laver ridser og mærker på dine gulve og tæpper.

Man kan komme til at frygte, at en 2-i-1 støvsuger vejer meget, men denne model er yderst let, og den er derfor nem at have med rundt i hele huset, mens den også uden problemer kan bruges til rengøring af bilen og lignende. Denne model bruger det populære HEPA-filter, og har du allergi, er denne støvsuger det rette match til dig. Filtret er nemlig medvirkende til, at du hurtigt kan fjerne partikler, som kan fremme gener og symptomer hos nogle mennesker, der er ramt af allergi. Til trods for den lidt højere pris kan denne støvsuger være et aldeles godt køb, der giver dig mange fordele, når hjemmet og bilen eksempelvis skal rengøres.

Modellens specifikationer:

 • 2-i-1 støvsuger der giver dig mere plads i hjemmet
 • Få gavn af de mange forskellige mundstykker
 • Brugervenlig grundet den lette vægt
 • Undgå allergi og gener med det smarte HEPA-filter

BEMÆRK: Se ny model Dyson V11 her

Test af Philips PowerPro Duo FC6172

Philips håndstøvsuger test

Hvis du er på udkig efter en støvsuger, der kan gøre din hverdag nemmere, så er denne model et godt bud på din nye hjælpemakker. Modellen er udstyret med ny teknologi, hvilket betyder, at den er lidt anderledes end andre modeller på markedet. Denne model benytter nemlig en særlig teknik, og det betyder, at snavset bliver hurtigere adskilt luften, og på den måde bliver støvet nemmere opsamlet og fjernet. Dette er dog ikke den eneste fordel, der er ved modellen. Denne model er nemlig også en 2-i-1 støvsuger, hvilket betyder, at du får hele 2 støvsugere for samme pris.

Vælger du at investere i denne model, så får du med i købet også forskellige mundstykker, så du kan være sikker på, at du kan gøre enhver ting rent. Eksempelvis kan du gøre brug af det smarte TriActive turbo mundstykke, som gør det muligt at opsamle fnug og støvpartikler hurtigt. Derudover kan du også benytte en praktisk minibørste, som er udviklet og produceret til bløde og glatte overflader. Modellen er også ledningsfri, og det medvirker til at give dig en meget stor bevægelsesfrihed, når du skal støvsuge og gøre rent. På den måde kan du nemt rengøre både badeværelse, bil og campingvogn uden problemer. Derudover er støvsugeren også poseløs, og du kan derfor holde øje med, hvornår du skal tømme beholderen, da den er gennemsigtig og nem at tømme.

Man kan frygte, at en batteridreven støvsuger skal oplades hele tiden, men denne model holder strøm rigtig godt. Vælger du denne model, kan du støvsuge i omkring 20 minutter, hvis du bruger fuld styrke, mens den kan holde strøm i omkring 65 minutter, hvis du blot benytter den almindelige standardstyrke.

Modellens specifikationer:

 • 2-i-1 støvsuger der kan gøre rengøringen nem
 • Få gavn af de smarte mundstykker
 • Kan holde strøm i op til en times uafbrudt brug
 • Poseløs støvsuger

Test af Electrolux EUP8GREEN

Test af Electrolux håndstøvsuger

Ønsker du en støvsuger, der kan hjælpe dig med at rengøre hjemmet nemt og hurtigt, så kan det være, at denne model er noget for dig. Med denne støvsuger kan du komme ind i de sværeste kroge og hjørner, hvor du normalt ellers ikke ville støvsuge, og det er en klar fordel. Brugervenligheden forhøjes yderligere grundet den ledningsfrie løsning, og derfor er denne model også batteridrevet. Du er derved ikke afhængig af en ledning, der skal flyttes og lignende, når man støvsuger. Denne model kan holde strøm i op til 80 minutter, og når du er færdig med at bruge den, bruger den et par timer på at lade fuldt op igen. Dog skal man huske på, at batterilevetiden typisk afhænger af, hvilken sugestyrke man benytter. Denne model har tre forskellige niveauer, og jo lavere et niveau du bruger, jo mere strøm kan den også holde.

Når du er færdig med at rengøre hjemmet, kan det være en god idé at rengøre støvsugeren, og det kan du nemt og hurtigt gøre, da denne model er poseløs. Modellens støvbeholder kan have op til 0,8 liter støv, og du behøver derfor ikke at tømme den efter hver støvsugning, og det vil heller ikke påvirke sugeevnen til næste støvsugning. Beholderen tømmes nemt og hurtigt, uden at du behøver at komme i kontakt med støvet.

Med i købet får du et PerformancePro mundstykke, som kan hjælpe dig med at komme helt i bunds med skidt og snavs. Derudover har modellen også en indbygget motorblæser, hvilket er med til at øge sugeevnen markant. Når du støvsuger, behøver du heller ikke at frygte, at du ikke får alt snavs og skidt væk, da denne model har en lampe foran mundstykket, så du nemt kan se snavs og skidt.

Modellens specifikationer:

 • 3 forskellige sugeniveauer kan gøre støvsugningen nemmere
 • Lampe i mundstykke så du kan få alt skidt og snavs væk
 • Poseløs og batteridreven støvsuger der kan sikre dig op til 80 minutters uafbrudt støvsugning

Test af Bosch BBH22042

Test at Bosch håndstøvsuger

Har du brug for en praktisk rengøringsassistent I hjemmet, så bør du undersøge denne model nærmere. Denne model er nemlig meget brugervenlig og anvendelig, mens den også er nem at opbevare i hjemmet. Denne model er ligesom de andre modeller en 2-i-en støvsuger, som både kan fungere som almindelig støvsuger men også som en håndholdt støvsuger. Denne model kan bruges til langt de fleste overflader, og derfor er den også meget alsidig. Derudover kan man få gavn af det populære EasyClean-system, der gør, at støvsugeren passer ind i mange husholdninger.

Modellen er udstyret med en NiMH-batteri, og du kan derfor støvsuge længe, før den skal oplades igen. Når du er færdig med at bruge støvsugeren, skal den blot placeres i den medfølgende ladestation, som derefter klarer opladningen nemt og hurtigt. Du kan derved sikre en fuldt opladt støvsuger hver gang, som er nemt at have med rundt grundet den fjernede ledning. Udover ladestationen så medfølger der også en smart og fleksibelt forrør, så du nemt kan støvsuge alle de steder, som du normalt ikke ville kunne med en almindelig støvsuger.

Er du ikke tilfreds med dit køb, har Bosch en tilfredshedsgaranti på 100 dage. Dette gør det muligt at indlevere støvsugeren, hvis du synes, at den ikke lever op til kravene.

Modellens specifikationer:

 • 3 forskellige sugeniveauer gør rengøringen nem
 • Støvsug uafbrudt i 44 minutter
 • Gør rengøringen til en leg med den ledningsfrie støvsuger, der vejer 3 kilo
 • 2-i-1 støvsuger der samtidig er poseløs og batteridrevent

Sådan finder du den rette håndstøvsuger for dig

Hvis du synes, at det er svært at finde rundt i markedet, så er du langt fra den eneste. Støvsugermarkedet er nemlig stort, og hver dag kommer der flere modeller på markedet. Det kan være svært at finde rundt, hvis man ikke har gjort sig nogle tanker eller overvejelser, inden man sætter jagten ind på en ny støvsuger, og derfor bør man også forberede sig godt, inden man for alvor beslutter sig for at skulle investere i en ny støvsuger for at være sikker på, at man får fat i den rette model. Har du i forvejen en støvsuger, som du har været glad for, så kan det være, at du har en tendens til at lede efter en ny støvsuger af samme producent, og det kan også være en fordel, da du allerede kender til producenten. Leder du dog efter en ny støvsuger fra en anden producent, kan det pludseligt være en svær beslutning, og derfor kan du herunder blive klogere på, hvordan du kan gøre dig nogle forberedelser, så du er sikker på, at du får fat i den rette model for dig.

Eksempelvis kan du spørge venner og familie til råds, hvis du har brug for at få nogle anbefalinger fra folk, som du stoler på. Måske kan de hjælpe dig med at finde det rette mærke, eller måske kan de blot hjælpe dig med at finde ud af hvilke funktioner, du har brug for. Derudover kan det også være en god idé at læse forbrugeranmeldelser, da man på den måde har nemmere ved at danne sig et overordnet overblik over de forskellige modeller, og du kan med hjælp fra anmeldelserne også komme tættere på at finde ud af, hvilke behov og krav du har til din næste støvsuger.

Dette bør du overveje, inden du investerer i en håndstøvsuger

For at kunne komme tættere på den rette model, kan det være en god idé at gøre sig nogle overvejelser, inden man bevæger sig ind på markedet. Man behøver ikke at bruge mange dage på det, men det kan være en stor fordel i sidste ende, da du med dine overvejelser hurtigt kan indsnævre markedet til mulige modeller, når du ved, hvad du er på udkig efter, og hvad du egentligt har brug for.

Pris

Fordi støvsugermarkedet er så stort, så findes der også modeller i alle prisklasser. Prisen er især værd at overveje for at være sikker på, at man ikke springer sit budget. Dette bør man gøre allerførst, så man ikke lader sig rive med, når man kigger på de forskellige modeller. Man kan nemlig have en tendens til at blive fanget af fancy funktioner og lignende, men man kan hurtigt lave et fejlkøb, hvis man investerer i en støvsuger, der kan meget mere, end hvad man egentligt har brug for. Her skal man huske, at det nogle gange kan være en god idé at starte sin søgen på nettet, da man på nettet kan være heldig at finde gode tilbud, som kan være sværere at finde i de fysiske butikker. Vær opmærksom på at nogle butikker kører prismatch, og finder du den samme støvsuger til to forskellige priser, så kan du være heldig, at butikken du henvender dig til giver dig prismatch.

Selvom prisen er vigtig at have med i sine overvejelser, så er det dog også vigtigt, at man ikke lader sig styre for meget af prisen. I mange tilfælde hænger pris og kvalitet nemlig også sammen, og ønsker du dig en støvsuger i høj kvalitet, der kan holde i mange år, så kan det også være en god idé at bruge flere penge end først forventet for at være sikker på, at du får fat i en støvsuger, der lever op til dine krav og forventninger. Her kan det især være en fordel at søge efter tilbud, hvis du har forelsket dig i en støvsuger, der sprænger dit budget, og finder man en god støvsuger for tilbud, man kan være heldig med at få en model i høj kvalitet for billige penge.

Producent

For nogle er producenten vigtig, mens det for andre er en mindre detalje. Der findes mange forskellige producenter på markedet, og det kan derfor være en god idé at undersøge de forskellige mærker, inden du sætter dig fast på 1 eller 2. Har du allerede en favorit, kan du hurtigt gå henover dette punkt, men er du tværtimod i tvivl eller forvirret, kan det være smart at lave undersøgelser. Eksempelvis kan du undersøge, om der er nogle specifikke garantiordninger, eller også kan det være en god idé at finde ud af, om der kan tilkøbes ekstraudstyr til de forskellige producenters modeller. Producenten kan altså også spille en stor rolle i din beslutning.

Funktioner

Det er især på dette punkt, at det kan være en fordel at slå koldt vand i blodet. De fleste kan nikke genkendende til at lade sig friste af smarte funktioner og ord, men det er dog ikke altid den rette løsning. Eksempelvis kan du tage udgangspunkt i din nuværende støvsuger. Måske har den nogle funktioner, som du er yderst glad for, eller også kan det være, at du mangler nogle funktioner. Har du små børn eller dyr, kan det eksempelvis være en god idé at investere i en model, der kan suge hår op uden problemer, mens det også kan være en god idé at overveje størrelsen på modellen, da den derfor typisk skal bruges ofte, og der er intet værre end at skulle hive en stor støvsuger frem hver gang, der skal opsamles støv og snavs.

Poseløs støvsuger?

Mange støvsugere på markedet er i dag poseløse, og det kan der være flere grunde til. En af grundene er, at det kan være meget besværligt at skulle døje med at skifte en støvsugerpose. De kan være dyre at købe, og de kan være svære at skifte, hvis de er blevet for overfyldte. Derudover er det også en ulempe for dem, der har allergier, da man nemt kan komme i kontakt med skidt og snavs, når en støvpose skal udskiftes. Derfor bør du overveje, om du skal investere i en billig støvsuger med pose, eller om du skal prioritere en støvsuger, der har en smart støvbeholder.

Batterilevetid

Batterilevetid kan også være værd at have med i overvejelserne. Har du eksempelvis et stort hus, der tager lang tid at støvsuge, så dur det ikke, hvis du får fat i en model, der kun kan holde strøm i 20 minutter ad gangen, hvis det tager 30 minutter for dig at støvsuge hele huset. Batterilevetiden afhænger naturligvis af hvilken styrke, du vælger at bruge, når du støvsuger, men som udgangspunkt bør du kigge efter, hvor længe støvsugerne kan holde på en fuld opladning, hvis man blot benytter sig af standardstyrken. Nogle batterier er bedre end andre, og nogle batterier bliver også dårligere med tiden, og dette bør du også undersøge yderligere, hvis du planlægger at din nye støvsuger kan holde i mange år uden problemer.

Vægt og størrelse

Igen er dette vigtigt at overveje, hvis du har et stort hus, eller hvis du bruger meget tid på at støvsuge bil, snavs efter aftensmaden og lignende. Der er nemlig intet værre end at skulle finde en stor og tung støvsuger frem, når man blot skal bruge den i et par minutter. Derfor bør du gå efter en støvsuger, der ikke vejer meget, og som samtidig heller ikke fylder meget, så du er sikker på, at du får den brugt optimalt. Hvis den hverken vejer eller fylder meget, kan du også nemmere benytte den, uden at du får gener eller skader, hvis du skal ned i nogle stillinger, som kan være krævende for kroppen samtidig med, at man har en støvsuger i hånden. En let og kompakt støvsuger er også nem at gemme væk og flytte rundt på, hvis du ikke har lyst til, at dine gæster ser den som det første, når man træder ind ad døren. Vægt og størrelse er altså to vigtige ting at have med i overvejelserne, når du sætter jagten ind på din nye støvsuger.

Design

Dette kan måske lyde mærkeligt, men for nogle er design vigtigt. Designet kan også betyde noget for brugervenligheden, og det kan derfor være en god idé at tage ud for at kigge på de forskellige modeller i en fysisk butik, så du har nemmere ved at danne dig et indtryk af de forskellige modeller. Du kan på den måde også nemmere sammenligne de forskellige modeller, og du har endda også muligheden for at mærke og føle dem i hånden. Oftest kan det være medvirkende til at gøre beslutningen nemmere, hvis man i forvejen synes, at det er svært at vælge og vrage.

I mange tilfælde er design også en væsentlig faktor i, hvordan støvsugeren benyttes. Nogle støvsugere er eksempelvis mere ergonomiske end andre, og det kan også gøre selve støvsugeopgaven nemmere. Døjer du med gener i ryg eller led, kan det være en fordel for dig at investere i en støvsuger med skaft, så du ikke hele tiden skal bukke dig ned for at fange snavset. De forskellige fordele og ulemper ved skaftet på støvsugerne kan du finde herunder, så du kan blive klogere på, om du har brug for en større eller mindre støvsuger.

Med eller uden skaft?

Fordi der findes mange forskellige modeller i mange forskellige designs, kan du også blive i tvivl om, hvorvidt du skal have fat i en støvsuger med eller uden skaft. Nogle anskaffer man sig en håndstøvsuger af praktiske årsager, og derfor er den umiddelbare funktion også, at man skal kunne bruge håndstøvsugeren som et alternativ til den almindelige støvsuger, der kan være stor og træls at have med at gøre. Det anbefales sjældent, at man køber en håndstøvsuger, der skal klare den primære støvsugning i huset, da de oftest er bedst til mindre kvadratmeter og småopgaver, men man kan være i en situation, hvor en håndstøvsuger nemt kan bruges som den primære opgaveløser – eksempelvis hvis du bor i en lille lejlighed, eller hvis du har børn, som sviner meget i løbet af dagen.

Vælger man at investere i en håndstøvsuger med skaft, kan man have meget nemmere ved at bruge modellen som den primære støvsuger i huset. En håndstøvsuger med skaft kan nemt bruges på mindre arealer såsom borde og biler, mens den også kan bruges på større arealer såsom gulvene. Et skaft forhøjer brugervenligheden markant, da man ikke skal bukke sig for at komme ind i krogene, mens skaftet kan være en ulempe, hvis man skal støvsuge bilen eller under spisebordet, hvor skaftet egentligt kun er i vejen. Dog ser man en udvikling i køb af håndstøvsugere med skaft – der er nemlig mange husholdninger, der vælger at investere i en håndstøvsuger med skaft samt en robotstøvsuger, så man kan overlade robotstøvsugeren til det værste skidt og snavs. De forskellige apparater supplerer hinanden godt, og med en robotstøvsuger kan man komme hjem til et forholdsvis rent hjem, uden at man skal løfte en finger. Dette kan også give en mere tid i hverdagen, så man ikke skal stresse over også at skulle støvsuge hele huset, når man kommer hjem fra en travl hverdag, hvor madlavning, børn og oprydning ofte bliver prioriteret højest.

Vælger man at investere i en håndstøvsuger uden skaft, vil man opleve at have en støvsuger, der ikke kan holde batteri særlig længe. Det er fordi, at der som regel ikke er plads til et særlig stort batteri i en kompakt maskine, og derfor skal en håndstøvsuger uden skaft kun bruges til småopgaver i hjemmet, hvor det ikke kan betale sig at finde den store støvsuger frem fra skabet. En håndstøvsuger uden skaft har en køretid på 10-15 minutter, og du kan derfor ikke rengøre hele huset på én opladning. Det er dog muligt at oplade den forholdsvis hurtigt igen, da batteriet heller ikke er så, stort, at det tager mange timer at genoplade. Derudover er den også nem at opbevare, da den ikke fylder så meget, og man kan derfor nemt have den i et skab eller lignende, hvor man ikke kan se den stå fremme.

Gode råd til dig der skal investere i en ny støvsuger

Hvis du stadig er forvirret omkring hvor du skal starte henne efter at have læst guiden, så skal du ikke opgive endnu. Der er mange informationer at skulle forholde sig til, og det kan virke som en meget uoverskuelig opgave, hvis man i forvejen ikke har særlig meget tid. Ofte kan det være en god idé at tage en eller to timer ud af dagen i en uge for at være sikker på, at man bruger nok tid på at sætte sig ind i markedet for at kunne tage den rette beslutning. Det kan også være en fordel at inddrage din partner i valget for at gøre det nemmere. Eventuelt kan i uddelegere de forskellige punkter lidt, så i på kortere tid kan finde den rette model, eller også kan i begge finde to gode bud på modeller, der opfylder jeres krav, som i derefter kan sammenligne og til sidst finde frem til én model, som er den rette. Alle støvsugermodeller har hver især sine fordele og ulemper – det kan man ikke komme uden om, lige gyldigt hvor mange penge man ønsker at bruge på sin nye støvsuger. I sidste ende det dog dine eller jeres behov, der guider jer på rette vej, så i kan finde en støvsuger, der passer til jer. Eksempelvis kan i også besøge en fysisk butik, der har nogle modeller til at stå, så i kan blive guidet igennem de forskellige modeller samtidigt med, at i kan se dem og føle dem. Medarbejderen kan stensikkert guide jer til at finde gode bud alt afhængigt af ønsker og behov. Nettet kan også hjælpe jer, hvad end i ønsker inspiration, gode råd eller noget helt tredje.

4.7/5 - (21 votes)

Metabo Skruemaskine. Se bedste skruemaskiner

Tidligere artikel

Hækkesaks. Perfekt til trimme hækken

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig