Børn

Autostol test. Find de bedste barnestole til bilen her!

0

Skal du til at have dit første barn, eller skal familien forøges med endnu en lille ny, er det vigtigt, at du har styr på den perfekte autostol, så der er høj komfort og frem for alt sikkerhed til dit barn. Med den rette autostol, kan du føle dig helt sikker og vel tilpas, når du skal køre en tur, fordi du kan være sikker på, at der ikke sker noget med din lille, og at I sammen kan få den bedst mulige oplevelse.

Derfor er der her et hurtigt og nemt overblik over de bedste autostole på markedet. Du får her følgende:

 • Vigtigheden i at købe den rette autostol
 • Fordele og ulemper ved de forskellige autostole
 • Den bedste autostol til netop dit barn
 • Gode råd til valg af autostol

Autostole 0-13 kg med isofix

Autostole 0-13 kg til selemontering

>
Autostole 9-18 kg med isofix
>
Autostole 9-18 kg til selemontering

>
Autostole 9-36 kg med isofix
>
Autostole 9-36 kg til selemontering

>
Autostole 15-36 kg med isofix eller sele

Gode råd til valg af autostol

Som nybagte forældre er livet fyldt med glæde, spænding og optur, og det giver lige pludselig mening. Men midt i al den til tider tumultfyldte baby-rus er der rigtig mange ting at tage stilling til – også mange flere, end man som nye forældre måske havde forventet. Der skal købes en masse ind, og det gælder alt fra de store ting som en barnevogn eller vugge til jeres barn, og til de små ting som sutter og bleer. Ingen ”gør dig klar til baby”-liste er fuldendt, og der opstår altid overraskelser og dén ene ting, der er glemt. Dette gælder ikke kun førstegangs forældre, men også forældre, der har prøvet det før.

Selvom der er mange valg, der skal tages, og mange småting, der skal købes ind, er der alligevel nogle af delene på listen, der er vigtigere end andre. En af disse er din autostol. Hvis du kører i en bil, er det endda lovpligtigt at have en autostol, så du kan sikre den lille størrelse, hvis I kommer ud for et uheld eller blot for de små stød, der ikke er til at undgå på grund af små bump og ujævnheder i vejene. Det er altså ikke for sjov – den sele, der allerede er i bilen, er ikke altid nok, når børnene er helt små, fordi den ikke fanger dem på samme måde, som den fanger større børn og voksne. Derfor er det meget vigtigt, at du har styr på dette, før du får dit barn!

Når det er sagt, er det ikke kun vigtigt at have en autostol, hvis man ejer en bil og bruger den ofte – faktisk er det stadig en god idé at have en, hvis du ikke selv ejer en bil. Der er ikke mange, der ikke på det ene eller det andet tidspunkt oplever, at mor, svigermor, bror eller gode ven vil tage dig og den lille med på tur. Her kan du ikke regne med, at de har investeret i en autostol til din lille, så igen er det perfekt, hvis du selv har gjort dette, så det ikke bliver en komplikation for en hyggelig stund for dig og den lille.

Men hvilken autostol er så den rigtige at vælge? Ligesom ved så mange andre produkter, er der et stort marked for autostole, og hvis ikke man har meget forstand på det (hvilket man ofte ikke har, før man får sit første barn), kan det være rigtig svært at vælge, hvilken autostol, der er den rigtige for jer, og der er rigtig mange familier, der ikke udskifter deres autostol, selvom den første ikke var den rigtige, fordi produktet ikke ligger i den billige ende på den lange liste over det, der skal købes ind. Det er en stor investering, og det kan være et stort problem, fordi det går ud over sikkerheden hos den lille, og selvom uheld sjældent er ude, er det vigtigt at være parat, hvis de er, så man ikke står på den anden side og ønsker, at man gjorde noget for at øge sikkerheden, før det skete.

Det kan det være svært at finde rundt på et marked med så mange forskellige modeller. På mange punkter minder modellerne meget om hinanden, og for at finde de små punkter, hvor de adskiller sig fra hinanden, kræver det meget tid. Det kan virke som lidt af et gedemarked, så derfor kommer der her lidt tips og gode råd til at lave det rigtige valg af autostol til dit barn.

Kvalitet frem for alt

Autostolen er først og fremmest til for at yde dit barn en sikkerhed og en beskyttelse, når I kører i bil. Uheld kan være ude, og bilen er et af de transportmidler, hvor der oftest sker uheld, så det er altså vigtigt, at I tager det seriøst at sikre jeres barn, så der ikke sker noget med ham eller hende.

Derfor er det meget vigtigt, at I kigger på kvaliteten, når I skal vælge en autostol. Det kan virke nemt at vælge den første, den bedste eller gå efter den billige løsning, fordi det jo ”bare er en autostol” – men her skal I passe på. Ligesom ved mange andre produkter er der en vis sammenhæng mellem pris og kvalitet, i hvert fald ved de fleste autostole. Selvfølgelig er der nogle stole, der har en høj pris og lav kvalitet og omvendt, og hvis man er heldig, kan man finde sidstnævnte, men som hovedregel er prisen altså en indikator for kvaliteten. Pas på med at gå på kompromis med prisen, for så kan det betyde, at I går på kompromis med kvaliteten, og det vil I komme til at fortryde senere hen – især hvis uheld er ude.

Når det er sagt, er det ikke altid, at pris og kvalitet går hånd i hånd, og det blev også bevist i ovenstående test, hvor det faktisk var nogle af de billigere modeller, der lå øverst på listen. Prisen er en rigtig fin retningslinje at starte ud med at gå efter for at finde alternativer, der passer til jeres behov, men når først den endelige autostol skal vælges, er det en god idé at undersøge denne på nettet før. Der er lavet rigtig mange tests for at sikre, at de autostole, der er på det danske marked, er i ordentlig kvalitet, og her er der simpelthen flere, der fejler, og det kan gå hen og være farligt, hvis de også fejler i virkeligheden. Så rådfør jer med en medarbejder der, hvor I handler autostole, men for at være helt sikker, kan I også læse om flere forskellige tests af de forskellige modeller, før I tager den endelige beslutning. Der er nemlig lavet rigtig mange tests, der tester forskellige kvalifikationer og fokuserer på forskellige områder af autostolen – heriblandt dens sikkerhed, komforten for barnet og brugervenligheden for forældrene.

Derudover er der dog ingen autostole på markedet i Danmark, der har så lav kvalitet, at de slet ikke er sikre. Som nævnt tidligere har vi i Danmark nogle regler og krav til den sikkerhed, som autostolene skal stille, og det samme har vi derfor til kvaliteten, som skal overholde nogle bestemte godkendelser, for at de kan blive solgt i Danmark, og det er i høj grad med til at yde en sikkerhed til jer som forældre for, at I får en god autostol. Så hvis I er helt på bar bund omkring autostole og slet ikke kan finde hoved og hale i det med kvalitet og kvalifikationer, skal I ikke frygte. I kommer aldrig så galt afsted, at I får en autostol, der slet ikke sikrer jeres barn, for det skal de gøre.

På FDM, som er en forening, der står for De Forenede Danske Motorvejes hjemmeside, kan I læse mere om de forskellige autostole, og om de lever op til forskellige sikkerhedsmæssige krav, blandt andet om de har mærkerne ECE og i-Size, som begge er kvalifikationer, I bør se efter, når I skal købe en autostol, fordi de er indikatorer for kvalitet og sikkerhed. Dette kan I også undersøge ved at søge på internettet eller rådføre jer med en medarbejder der, hvor I vil købe jeres autostol.

Generelt, når I skal vælge autostol

Der er naturligvis meget forskellige præferencer, når det gælder autostole, såvel som ved alle andre produkter. Dette skyldes, at der er forskellige individuelle krav, som autostolene skal leve op til, fordi hvert barn og dermed hver familie har nogle forskellige ønsker og forventninger til den autostol, de skal bruge. Dette kan både afhænge af familiens størrelse og den brug, de vil gøre af autostolen. Men når det er sagt, er der nogle generelle gode råd, som det anbefales, at I følger, når I skal lede efter den rigtige autostol – uafhængigt af, om I er en familie på 3 eller 7, og om jeres barn er nyfødt eller 3 år gammel, da disse råd henvender sig til alle.

Det første råd er at fokusere på at finde en autostol, der passer til jeres barns størrelse. Her er der tale om barnets alder og dertilhørende højde og vægt. Der er en grund til, at de forskellige autostole reklamerer med at egne sig til forskellige aldre og størrelser, og det er simpelthen fordi, at det er her, sikkerheden for dem er størst. Det er meget svært – hvis ikke helt umuligt – at lave én universal autostol, der passer til alle børn, så der er altså god grund til, at der findes så mange forskellige typer på markedet, som der gør. Ud over at det skyldes, at der er mange mærker, der udbyder forskellige modeller, skyldes det nemlig også, at jo flere autostole, man laver, jo nemmere er det at tilpasse stolen til hvert enkelt barn. Når der kan tilpasses til de enkelte børn, betyder det også, at det er med til at øge sikkerheden, når autostolen tages i brug. Så selvom det virker uoverskueligt, at der er så mange forskellige modeller og størrelser, er det mest af alt en fordel og en sikkerhed for dig. Derfor skal du altså passe på med at tænke, at ”mit barn kan da stadig bruge den samme autostol, som vi altid har brugt” for at spare penge og besvær ved at købe en ny, for det ér en investering, du vil være meget glad for at have foretaget, hvis I en dag kommer ud for et uheld, eller blot når du kan mærke på dit barn, at han eller hun er glad og tilfreds fordi komforten er i orden. Selvom det måske kan virke som om, at barnet i størrelsen stadig kan passe den autostol, I altid har brugt, er der en grund til de alders- og størrelsesbegrænsninger, de forskellige autostole har, og den grund er altså, at det er med til at øge sikkerheden og komforten, så det er en god idé at følge disse retningslinjer.

Det andet råd er at vælge en autostol, der er bagudvendt, i så lang tid som muligt. Ved de større børn er dette ikke muligt mere, fordi de bliver for store til at sidde i disse, og der skal jo være plads til dem – derfor er de autostole, der henvender sig til de større børn, også fremadvendte. Men ved de små børn, især de helt små op til ca. 18 kg eller 4 år, er det bedste at benytte de bagudvendte autostole. Grunden til dette er meget simpel: Det er med til at øge både sikkerheden og komforten for dit barn. Her er der især tale om at sikre og beskytte halsen og nakken ved uheld og hårde stød i vejen. Der ér bare mere sikkerhed for de små størrelser i en bagudvendt autostol, så vælg altid disse frem for de fremadvendte. De fleste autostole, der er lavet til denne størrelse, er også bagudvendte, men der findes alligevel nogle, der er fremadvendte, og dem er det så vidt muligt en god idé at undgå. Når barnet når en vis størrelse, som er når de når ca. 4 år, kan den bagudvendte autostol skiftes ud med en fremadvendt, fordi der ikke er plads til den bagudvendte mere, og fordi barnets udvikling gør, at den samme sikkerhed ikke længere er nødvendig. For nogle børn bliver autostolen her endda udskiftet med en selepude med ryglæn. Her bruges bilens rigtige sele, som er muligt, fordi barnet bliver løftet med puden, og med disse børns størrelse, er denne løsning altså lige så god sikkerhedsmæssigt, som en autostol er, så her handler det blot om præferencer.

Det tredje råd er ikke til køb af autostol, men til brugen af denne. Det er nemlig bedst generelt altid at placere autostolen på bagsædet. Det er med til at skabe den største sikkerhed og derudover også den største brugervenlighed for jer, fordi den er lettest at montere her. Hvis I alligevel har behov for at montere autostolen på forsædet, skal I huske at frakoble airbag’en, så den ikke går, hvis I er i et uheld, da det kan gå ud over den sikkerhed, der ellers er i autostolen, og dermed også barnet. Derudover skal I også huske at sætte sædet så langt tilbage som muligt, så der er plads nok til jeres barn.

Lær at kende forskel på de forskellige autostole

Som sagt er der rigtig mange forskellige autostole på markedet, og det kan være svært at finde rundt i hvilke forskelle, der egentlig er på de forskellige. Grundlæggende er det de samme kvalifikationer, der går igen, men det er svært at finde én autostol, der er helt perfekt, og som har samtlige af de kvalifikationer, som konkurrenterne har. Derfor handler det om at prioritere i de krav, I som familie har til jeres autostol.

Ud over at finde en autostol, der passer til den størrelse, vægt og alder, jeres barn har (som er meget vigtigt at gøre!), skal I også finde en autostol, der passer til de behov, I har som familie. Er I en familie, der har mere end 1 bil, hvor barnet, som skal sidde i autostolen, skiftevis skal sidde i bilerne, eller som har familie og venner, der tit tager jeres barn med på køreture, er det en god idé, at I anskaffer en let autostol, som er nem at montere. På den måde bliver I ikke trætte af hele tiden at skulle transportere autostolen fra den ene bil til den anden, fordi I kun har minimalt besvær ved det. Er I derimod en familie med én bil, hvor autostolen skal sidde fast, kan I nedprioritere vægten og få nogle af jeres andre prioriteter opfyldt i stedet.

På samme måde kan I se på komforten i autostolen. Er I en familie, der kører lange ture, for eksempel hvis I har familie, der bor langt væk, kan det være en rigtig god idé at finde en autostol, hvor der er lagt stort fokus på komforten, så I kan få en hyggelig stund ud af turen frem og tilbage i stedet for, at det bliver en sur pligt for hele familien. Derudover er det også her en god idé med en autostol, hvor betrækket kan skiftes og vaskes, så I ikke skal bekymre jer om at give jeres barn lidt mad og snacks på de lange køreture, fordi det er så let at få det af igen med aftageligt betræk, der kan tåle maskinvask. Er I derimod en familie, der kun i sjældne tilfælde kører lange ture, kan I nedprioritere det aftagelige betræk og justeringen til hovedet, fordi barnet ikke på de korte ture har behov for at tage en lur på samme måde som ved en lang tur. Som billedet tegner sig, kan I se, at forskellige familier har forskellige behov, og det gælder om at finde ud af, hvilke behov I har, før I begynder at se på de forskellige autostole, der tilbydes. På den måde bliver det langt mere overskueligt, fordi I allerede hurtigt fra start kan frasortere alle de autostole, der ikke lever op til jeres behov. Derudover bliver det meget nemmere at rådføre sig med en ekspert i forskellige butikker, fordi I på forhånd har gjort jer nogle tanker om, hvad I gerne vil have, og mindst lige så vigtigt hvad I ikke vil have, så I ikke ender med at købe en autostol, der ikke er den bedste for jer. Igen kan det være en god idé at undersøge forskellige tests, fordi I også her kan finde et overblik over hvilke fordele og ulemper, der egentlig er ved de forskellige autostole, så I ikke bliver forblændet af diverse reklamer og ros, som mærkerne selv giver deres egne modeller, men kan forholde jer mere kritisk til de ulemper, der også er ved de fleste autostole. Her er for eksempel foreningen FDM, som står for De Forenede Danske Motorveje, da de er eksperter på området og følger med i nye trends og modeller, som kommer til markedet. De laver løbende tests over forskellige nye som gamle modeller, og her kan du også få hjælp til at finde den autostol, der har netop de kvalifikationer, I prioriterer og efterspørger.

Autostole 0-13 kg med isofix

Autostole 0-13 kg til selemontering

Autostole 9-18 kg med isofix

Autostole 9-18 kg til selemontering

Autostole 9-36 kg med isofix

Autostole 9-36 kg til selemontering

Autostole 15-36 kg med isofix eller sele


Römer Kidfix SL Sict Cosmos autostol

Britax Romer Kidfix Sl Sicht autostol

[afp id=”165″]

Den første og dermed vurderet bedste autostol i dagens test er Britax Römer Kidfix Sl Sicht, som er en stol, der henvender sig til de lidt ældre børn. Denne stol egner sig nemlig til børn i alderen 4 – 10 år, som vejer mellem 15 og 36 kg. Der er altså tale om en stol, der kan bruges i mange år, og som derfor kan give dig mulighed for at spare lidt på dette område, da du ikke skal udskifte denne stol hurtigt efter, du har investeret i den. Betrækket på stolen er aftageligt, hvilket betyder, at du kan holde det rent eller udskifte det i løbet af årene, hvis du ønsker et andet design, eller blot for at vedligeholde hygiejnen og formindske frygten for, at den bliver beskidt, fordi det er så let at gøre noget ved det. Det er også med til at vedligeholde kvaliteten i stolen, igen så du ikke behøver udskifte den i den nærmeste fremtid, men kan beholde stolen og glæden ved den.

God sikkerhed og let montering

Som sagt er en af de vigtigste egenskaber ved en autostol, at sikkerheden er helt i top, fordi det er så vigtigt, som det er, og her sakker autostolen heller ikke bagud. Sikkerheden er helt i top ved denne autostol. Noget af det særlige ved denne stol er det sammenspil, som sikkerheden og komforten for barnet har fået, og det er virkelig noget, der også er med til at forhøje kvaliteten. Nakkestøtten er yderst solid, og den, sammen med de unikke dybe sidevinger, som der også er monteret i autostolen, er med til at sikre barnets sikkerhed, lige meget hvor stødene kommer fra. Det betyder altså også, at den yderligere også sikrer mod sidekollisioner, hvor der ifølge eksperterne ikke er én eneste finger at sætte på stolen, og det er noget af det, der er med til, at det er denne autostol, der er helt i top.

En anden ting, der er fordelagtig ved denne autostol, er dens montering. Den er nemlig også gjort så let som muligt ved denne autostol ved hjælp af et system, der bliver kaldt SL Isofix. Systemet gør, at monteringen ved denne autostol går markant hurtigere og er markant lettere end ved dens konkurrenter, da den monteres med bilens Isofix. Der medfølger en nem og overskuelig instruktion til, hvordan dette gøres, så du kan være helt sikker på at få monteret autostolen helt rigtigt. Derudover vurderes montering med Isofix af mange eksperter til at være den bedste og mest sikre form for montering.

Ud over dette vejer stolen kun 6,7 kg., og det er en forholdsvis gennemsnitlig vægt for en autostol. Den er ikke den letteste autostol på denne liste, og det viser, at den er af høj kvalitet og bliver siddende fast med dit barn. Modsat er den heller ikke den tungeste autostol på denne liste, og det er igen med til, at brugervenligheden er i top, og at den både er nem at montere og afmontere igen, så den også kan flyttes fra en bil til en anden.

Billig, men effektiv

Prisen på autostolen ligger som sagt på ca. 1.400 kr., hvilket altså er i den lave ende i forhold til nogle af de konkurrerende autostole, og dette er et plus i sig selv – men det betyder på ingen måde, at kvaliteten også er dét ringere, end ved konkurrenterne – tværtimod. Denne autostol er et levende bevis på, at prisen og kvaliteten ikke nødvendigvis stemmer fuldstændig overens. Stolen her nemlig fået topkarakterer gennem flere tests, der er blevet lavet af den, og den har tilmed også vundet flere tests på sit område over dens konkurrenter. Et af de områder, der i disse tests bliver vurderet på, er komforten i stolen. Komforten er i top ved denne autostol, hvilket også ses af kvaliteten, da man både kan justere på bæltestyring, nakkestøtte og rygstøtte, og det er med til, at den bedre kan tilpasse sig det enkelte barn og gøre oplevelsen for dem så god som muligt. Tilmed er nakkestøtten også ergonomisk formet, hvilket betyder, at det gør det mere behageligt for dit barn at læne sig op ad den, og at barnet endda også har mulighed for at læne hovedet tilbage og tage en behagelig lur i stolen.

For at opsummere:

Fordele:

 • Egner sig til børn på 4 – 10 år / 15 – 36 kg.
 • Solidt sammenspil mellem sidevinger og nakkestøtte
 • Sikrer mod sidekollision
 • Nem montering
 • Lav pris

Ulemper:

 • Der er ingen umiddelbare ulemper ved denne autostol, hvilket også er derfor, at den er dagens vinder.

Britax Baby-Safe Plus autostol

[afp id=”166″]

Den anden autostol på listen er modellen Britax Baby-Safe Plus. Den er gennem flere tests blevet rost til skyerne og har fået topkarakterer over hele linjen – ikke kun i Danmark, men også i flere andre europæiske lande, og over hele linjen er eksperter altså begejstret for lige netop denne stol. Det bevidner i høj grad om den sikkerhed, autostolen stiller. Lovgivningen og reglerne for autostole er nemlig ikke ens i alle disse lande, så når den ligger i top i alle disse tests, betyder det, at den opfylder endnu flere sikkerhedsmæssige krav, end hvis den ’blot’ var velkendt og havde succes i Danmark. Et af de områder, hvor den er foran sine konkurrenter, er ved dens SI-pudeteknologi, som ikke kun sikrer barnet for direkte sammenstød i trafikken, men som også beskytter det mod sidekollision. Det bevidner igen om den høje sikkerhed, denne stol stiller. Derudover er stolen også blandt de billigere af slagsen, da den med sine ca. 1500 kr. faktisk kun er halvt så dyr som flere af sine konkurrenter, og det er også et stort plus, men ligesom ved den foregående autostol betyder det ikke, at den mangler kvalitet – tværtimod.

Kvaliteten og komforten er i højsædet

Ud over at autostolen består alle prøvelser med hensyn til dens sikkerhed, er der også et generelt højt niveau af kvalitet i denne stol. Det er nemlig ikke kun sikkerheden, der har været det gennemgående fokus ved denne model, men også at den skal give barnet en stor grad af komfort, og det er som sagt også et af de områder, der bliver vægtet højt i autostole, fordi det faktisk kan være farligt, hvis der er for lav grad af komfort i en stol. Grunden til dette er nemlig, at børn kan være meget mere modtagelige overfor små stød på kroppen, end man går og tror. Derfor går Britax Baby-Safe Plus også ind og udjævner de rystelser og ’hop’, der kan forekomme, når man kører i trafikken, og som man ikke kan undgå. Det giver altså barnet en meget mere rolig fornemmelse og dermed rarere oplevelse ved at køre i bil, og når der kan slappes af på turen, betyder det også, at både barn og forældre får en meget bedre oplevelse, når først destinationen er nået, fordi de ikke har skullet berolige barnet på vejen derhen eller være anspændte for, om deres barn nu sidder komfortabelt eller ej.

Det er især siderne i autostolen, der gør, at komforten kan være så høj, som den er. Sidestykkerne er nemlig polstrede, hvilket gør, at de bedre kan tilpasse sig efter barnets krop, så barnet bedre synker ned i stolen og føler, at det sidder blødt og godt tilpas. På den måde får barnet en rolig tur og kan slappe af i bilen.

Let anvendelig

Et sidste stort plus ved autostolen er også, at den er let at anvende. Den er simpel at sætte fast i bilen, og den passer til alle biler. Desuden har den en ekstra funktion, som er, at den også kan sættes på en klapvogn med ét klik. Så ikke nok med, at dit barn kan få ekstra komfort i bilen, så kan han eller hun også opleve den på gåturen. Et af de store plusser ved denne funktion er, at barnet hurtigt vænner sig til at sidde i autostolen. For nogle børn kan det nemlig være begrænset, hvor meget de sidder i en bil, og derfor kan det for nogle være rigtig svært at vænne sig til en køretur, og det gør, at de ikke føler sig komfortable ved det. Ved at sædet er det samme både på gåturen og køreturen, vænner barnet sig hurtigere til stolen, og på den måde bliver barnet også roligere og bedre tilpas ved det. Derudover kan du med autostolens fleranvendelighed også spare penge, fordi du ikke behøver bruge lige så mange penge på en klapvogn, når du kan bruge den samme stol begge steder. Det kræver så bare, at du skal montere og afmontere autostolen oftere, end hvis den kunne sidde fast i bilen, men med dens lette anvendelighed, er dette ikke et stort minus.

Kun til de mindste børn

Der er dog én klar ulempe ved autostolen, som gør, at den alligevel ikke når helt op på de 10 point. Autostolen målretter sig nemlig til børnene op til 18 måneder, som vejer under 13 kg. Dette er et markant lavere spænd i alder end flere af autostolens konkurrenter har, og det gør, at komforten ikke varer længe – tiden flyver, især når børnene har denne alder, og der går altså ikke lang tid, før du formodentligt må udskifte autostolen til en, der egner sig til den ældre aldersgruppe. Fordelen ved dette er, at den på den måde virkelig tilpasser sig den ene aldersgruppe og derfor er det perfekte match så længe dit barn har denne størrelse, men ulempen ved det er så de ekstra omkostninger, der kommer hurtigere ved denne autostol, fordi den kun holder i op til 1,5 år frem for de andre, som passer til et spænd i alderen på 3-5 år eller endda mere. Når det er så store investeringer, som autostole alligevel er, er dette klart en detalje at have med i baghovedet.

For at opsummere:

Fordele:

 • Meget høj sikkerhed, også ved sidekollision
 • Topkarakterer i flere tests
 • Ekstra komfort
 • Anvendelig på klapvogn

Ulemper:

 • Egner sig til de helt små børn og skal derfor hurtigt udskiftes

Cybex Solution X2-FIX autostol

Britax Romer Kidfix Sl Sicht autostol

[afp id=”167″]

Testens tredje bedste autostol lå tæt op ad de to foregående, og faktisk er der mange eksperter, der anbefaler netop denne autostol, endda også frem for de andre. Den har været den absolutte vinder i flere tests, og flere foreninger, der har erfaring inden for området, anbefaler også, at man vælger denne autostol, fordi den har haft så meget succes og vist sig meget effektiv i hverdagen. Cybex har flere gange vist sig gode til at designe de bedste autostole og har ligeledes tidligere haft modeller, der har ligget i toppen. Dette viser en knowhow fra deres side om, at de ved, hvad de laver, og at de er pålidelige mærker til netop dette område, og det er især også noget at have med i baghovedet, fordi det er rart at investere i et mærke, som man ved har styr på, hvad de laver.

Sikkerhed frem for alt

Som sagt er der meget strenge krav til sikkerheden i autostole, fordi de har så vigtig en rolle i at beskytte de mindre børn, som de har. Derfor har Cybex i denne model valgt, at sikkerheden har været det store fokuspunkt, og det er også den største grund til, at eksperter er så glade for netop denne model. Ikke nok med at stolen uden tvivl lever op til de krav, der efter loven er sat til autostole, så yder den endda også ekstra på dette område. Ligesom de første på listen, har autostolen her ekstra sikkerhed i forhold til eventuelle sidekollisioner, da der er sat ekstra puder i stolen, som vil tage alle former for stød i tilfælde af et uheld i trafikken. At der ved denne autostol er gjort noget ekstra ud af sikkerheden, ud over de krav, der lovmæssigt er blevet stillet til autostole, viser meget om dens kvalitet, og det gør også, at den er pengene værd, på trods af, at den er en anelse dyrere end de foregående autostole.

Meget brugervenlig

Stolen er utroligt brugervenlig og rigtig nem at finde ud af, også selvom du ikke har erfaring med autostole. I en travl hverdag, hvor der er presset med hensyn til tiden, er det vigtigt, at der ikke kommer uforudsete tidskrævende udfordringer, som der ofte kan gøre ved at skulle sætte en autostol fast i bilen, før man kan køre. Man ved, at man ikke skal gå på kompromis med at sætte stolen ordentligt fast, men alligevel er det frustrerende, når det ikke lykkes i første omgang. Dette problem opstår simpelthen ikke med denne autostol, fordi der er så stor en grad af brugervenlighed forbundet med den. Den er nem at fastgøre i bilen med enten isofix eller blot bilens 3-punkts sele, og hvis dit barn trænger til at slappe af, kan hovedstøtten også vippes, så det er muligt at få en lur eller bare hvile hovedet, hvis det er det, der ønskes. Dette er især godt på en længere køretur, da det giver barnet mulighed for at tage en lur på vejen uden at vågne op med ondt i nakken.

I stolen er der hele 11 forskellige højder, du kan justere den til, alt efter størrelsen på dit barn samt jeres ønske, og det gør også, at du kan bruge stolen i en længere periode end nogle andre autostole, fordi den kan vokse med dit barn. Denne autostol egner sig altså til børn fra alderen 4 år og helt op til 10 år, med en vægt på mellem 15 og hele 36 kg. Der findes andre autostole, der henvender sig til samme brede aldersgruppe, men forskellen er, at denne autostol rent faktisk er tilpasset de forskellige aldersgrupper, og ikke bare tilpasset så bredt, at den kun er en acceptabel løsning til alle aldre frem for den bedst mulige løsning. Og frygt ikke for at autostolen bliver beskidt og slidt i løbet af årene – man kan nemlig også her tage betrækket af, så man kan vaske det og holde dets kvalitet, så du ikke behøver udskifte din autostol på grund af dette.

En stor autostol

Den eneste ulempe, der er ved denne stol, er dens størrelse. Den er markant bredere end nogle af dens konkurrenter, og det kan blive et problem, hvis du kører rundt i en lille bil. Den kan også komme til at kræve, at du fjerner hovedstøtten i den side af bilen, hvor autostolen skal placeres, for at der er ordentlig plads til den. Derudover kan det også gøre det ekstra krævende at montere autostolen i bilen, fordi den er så bred, som den er. Dens store størrelse betyder dog ikke, at autostolen er tungere end de andre, for her ligger den nemlig i omtrent samme niveau som dens konkurrenter, så at flytte rundt på autostolen er altså ikke det, der bliver et problem.

For at opsummere:

Fordele:

 • Ekstra sikkerhed ved sidekollision
 • Nem at anvende og fastgøre
 • Kan justeres til 11 forskellige højder
 • Egner sig til børn på 4 – 10 år/15 – 36 kg.
 • Aftageligt betræk

Ulemper:

 • Den er noget bredere end andre autostole

Cybex Aton M i-Size autostol

Cybex Aton M i-Size autostol

[afp id=”168″]

Denne autostol er også iblandt dem, der i stor grad er blevet anbefalet af flere eksperter. Også denne autostol har sikkerhed som førsteprioritet, og faktisk er denne model lavet, så den passer 100% til de krav om specifikationer i forhold til sikkerheden, der ifølge lovgivning er for autostolene i Danmark. Dermed skal du altså aldrig være i tvivl om, at dit barn sidder trygt og godt i denne stol, og at han eller hun er sikker. Også her beskyttes der mod sidekollision, hvis du kommer ud for sådan et uheld i trafikken. Du kan altså have ro i maven, hvis du har købt denne autostol.

Stolen monteres let i bilen med isofix-montering, som gør den let anvendelig, og som er den form for montering, der er den mest sikre ifølge eksperterne. Der medfølger desuden instrukser, så du aldrig bliver i tvivl om, hvordan du sætter autostolen fast i bilen. Alt i alt en simpel brugervenlighed, du uden tvivl vil blive glad for ved denne autostol.

Testet i mange lande

At sikkerheden og kvaliteten er i top, kan du være helt sikker på ved denne model. Den er nemlig ikke kun testet i Danmark, men også i mange andre lande, som alle har eksperter på området, der er enige om, at det er en autostol af høj kvalitet. At den vurderes til at have høj kvalitet i flere lande, gør det mere troværdigt, fordi der er forskellige forudsætninger for og krav til kvaliteten i de forskellige lande. Den har fået topkarakterer på alle områder, og det gælder både sikkerheden og komforten. Autostolen er udstyret med en noget bredere sele end dens konkurrenter, hvilket skyldes, at barnet på den måde sidder mere sikkert. Derudover kan autostolen justeres i 11 siddehøjder, så den stadig kan passe til, at dit barn vokser, uden at det på samme tid går ud over dit barns komfort.

Egner sig til nyfødte børn

En stor fordel ved denne model er, at den kan bruges til nyfødte børn. Hvor flere andre autostole henvender sig til de ældre børn, kan du altså bruge denne autostol lige fra det øjeblik, du får dit barn. Allerede når barnet er et par dage gammelt, kan du bruge denne autostol, så den er altså perfekt til at transportere den lille ny hjem fra hospitalet. Grunden til, at dette er muligt, er fordi barnet i denne autostol mere ligger ned frem for at sidde op, så de helt små børn, der endnu ikke har lært at sidde, kan stadig anvende denne autostol, og der er ikke mange autostole på markedet, der har denne kvalifikation. At barnet ligger ned gør også, at det ikke kun er sikkerhed, denne autostol tilbyder, men at den også er meget komfortabel for det lille barn, der er meget skrøbelig over for diverse små stød. Den hjælper ikke kun mod stød fra uheld, men også mod ujævnheder, der ikke er til at undgå i vejen, og det er med til at skabe en ekstraordinært behagelig oplevelse for barnet på køreturen, og det er også med til at formindske jeres bekymringer og gør, at I ikke behøve køre unødvendigt forsigtigt, fordi I har barnet med. Derudover følger der et aftageligt indlæg til nyfødte med, hvilket kan skabe en fladere vinkel, der er mere behagelig at sidde i for de helt små størrelser, og det er endnu en fordel ved denne autostol.

Meget brede seler

Som sagt er autostolen udstyret med noget bredere seler, end dens konkurrenter har, for at øge sikkerheden for barnet. Dog kan dette for nogle børn virke som en forstyrrelse, fordi selen i forvejen ifølge mange børn sidder i vejen. Selen kan altså for nogle børn komme til at gå imod komforten, og dette kan især være ubehageligt på længere køreture, hvor barnet skal sidde i bilen i længere tid, og det derfor er vigtigt, at det også er meget behageligt at sidde der, hvis ikke det skal gå ud over stemningen i bilen. Så autostolen egner sig altså først og fremmest til de nyfødte børn, som ikke mærker disse forstyrrelser ved de brede seler. Derudover er der ikke gjort noget ekstra ud af sikkerheden, ud over selerne, ligesom der er gjort ved nogle af autostolens konkurrenter. Dette er i sig selv ikke nødvendigvis en dårlig ting, fordi den stadig lever op til kravene og lovgivningen – det betyder blot, at den ikke er den bedste blandt de bedste, når det kommer til sikkerheden, men at den stadig er en yderst godkendt autostol.

For at opsummere:

Fordele:

 • Sikret mod sidekollision
 • Fungerer perfekt til de nyfødte og deres behov
 • Testet i mange lande og af mange eksperter
 • Passer 100% til lovgivningen og kravene om sikkerhed

Ulemper:

 • Meget brede seler
 • Egner sig først og fremmest til de nyfødte

Concord Reverso Plus autostol

Concord Reverso Plus autostol

[afp id=”169″]

Den sidste autostol på listen er trods dens placering på ingen måde en dårlig autostol. Også den er blevet rost af eksperter og har fået gode karakterer i flere tests, af hvilke den faktisk også har vundet et par stykker. Autostolen henvender sig til børn i alderen 1 – 4 år, og er altså også en autostol, der kan vare i en forholdsvis lang periode. Det er en oplagt autostol at skifte over til efter at have haft en autostol, der egner sig til de helt små børn op til 18 måneder. Dog er det stadig muligt at bruge denne autostol til babyer også, da der medfølger en babyindsats. Umiddelbart egner autostolen sig nemlig til børnene mellem 40 cm og 105 cm, men med brug af babyindsatsen kan autostolen bruges tidligere end dette, så faktisk kan perioden, I bruger denne autostol, være endnu længere end mens barnet er mellem 1 og 4 år.

Sørger for lav belastning for barnet

Et af de områder, hvor denne autostol virkelig viser sig fra sin bedste side, er ved dens lave belastning. Det er også på det område, den især er blevet rost til skyerne af eksperter, fordi det er en af de autostole, der sørger for den laveste belastning for barnet på markedet. Dette gælder både frontal- og sidekollision, så her kan den altså også følge med konkurrenterne, og det gælder også ved de højere hastigheder, så I som forældre ikke skal bekymre jer om det, når I når ud på en lande- eller motorvej. Den lave belastning betyder, at de forskellige større og mindre stød, der kan forekomme fra vejen eller ved uheld kun har minimal påvirkning på barnet, og dette er en stor fordel og øger derudover komforten i autostolen.

Generelt er komforten meget høj og blandt toppen af de autostole, der er på markedet, og det er der flere grunde til. For det første er der gjort noget ekstra ud af polstringen, som er med til at gøre det mere behageligt for barnet at sidde i stolen, og derudover er der brugt betræk af høj kvalitet, som også her kan tages af og maskinvaskes efter brug. På den måde undgår du besværet, der følger med en beskidt autostol, som er vanskelig at vaske, og det er også med til, at du kan bibeholde den høje kvalitet i stolen i al den tid, du skal bruge den. Sidst kan stolen også justeres, så den passer til netop dit barns højde og størrelse, og det er igen en stor fordel, fordi du på den måde selv kan øge dit barns komfort via autostolen.

i-Size godkendt

Ud over at leve op til de krav og lovgivninger, der er om sikkerhed ved autostole i Danmark, er denne autostol endda også i-Size godkendt. At den er i-Size godkendt betyder, at den faktisk lever op til endnu højere krav end dem, der er i Danmark. Det er foreningen ’De Forenede Danske Motorejere’ (FDM), som har givet autostolen denne godkendelse. Sagt med andre ord betyder det for denne autostol, at der er meget høj fokus på sikkerheden, og at den altså er i top. Det ses også i, at den monteres i bilen med isofix, for ud over at dette betyder, at den er meget nem at montere i bilen, og at I derfor kan spare tid med denne autostol, betyder det også, at der er meget høj sikkerhed forbundet med den, fordi det som sagt er den montering, der ifølge eksperterne giver mest sikkerhed. Dette er også en af grundene til, at netop denne autostol har vundet flere titler og er meget rost blandt eksperterne. En autostol er som sagt først og fremmest til for at sikre barnets sikkerhed, så når den er så god til netop dette, som denne autostol er, får den allerede dér mange point med sig.

Høj pris og vægt

Den største ulempe ved denne autostol er prisen på den. Med sine 2.599,95 kr. ligger den altså i den høje ende sammenlignet med mange af de andre autostole, på trods af, at flere af de andre tilbyder de samme kvalifikationer, som denne autostol gør. Derudover har denne autostol også en vægt, der ligger på et højere niveau end dens konkurrenter, da den vejer 10,9 kg., som altså er tungt for en autostol at være. Det kan gøre det lidt besværligt at flytte autostolen ind og ud af bilen eller fra en bil til en anden, men når først dette er gjort, er den tunge vægt også med til at sikre sikkerheden for barnet, hvilket også er en af grundene til, at sikkerheden er så yderst høj, som den er. Alt i alt er det altså en autostol af høj kvalitet, som I vil blive glade for, og som er pengene værd trods den høje pris.

For at opsummere:

Fordele:

 • I-Size godkendt
 • Lav belastning for barnet
 • Høj sikkerhed
 • Høj komfort for barnet

Ulemper:

 • Meget høj pris
 • Høj vægt på ca. 11 kg.

4.7/5 - (34 votes)

Senge 180×200. Stort overblik over bedste 2023-modeller

Næste artikel

Du kan måske også lide