Varmeblæser
VærkstedsindretningVærktøj

Varmeblæser – køb den rigtige til dit behov

0

Vi går de kolde tider i møde, og i den forbindelse, vil de fleste gerne have opvarmet deres hjem, så de kan komme hjem til et dejligt varmt hus. I mit tilfælde, er det et dejligt varmt skur, jeg gerne vil komme hjem til. Normalt er der rigtig koldt derude, når de kalenderen viser de koldere måneder, men i år vil jeg købe en varmeblæser, så jeg kan arbejde under behaglige temperaturer hele vinteren.

Hvad er en varmeblæser?

En varmeblæser er et meget praktisk alternativ, når du skal opvarme et rum i hjemmet. Den fungerer ved, at en indbygget vifte blæser luft igennem et varmeelement, som bliver cirkuleret som varme ud i rummet. Det gode ved sådan en varmekilde er, at den er bærbar og kan derfor flyttes rundt i huset, campingvognen, båden eller skuret –  alt efter hvor du har behov for opvarmning. Du kan med fordel bruge den som en form for ekstra varmekilde, og den er essentiel, hvis du har brug for at varme et rum op hurtigt. Denne varmekilde er ikke ret kraftig, og vil derfor fungere bedst på mindre områder, eller hvis den blot skal bruges enkelte gange.

Hvordan anvendes en varmeblæser?

Det er egentlig ret ligetil at bruge en varmeblæser. De fleste skal bare sættes til en strømkilde, og så er det forskelligt, hvordan de kan indstilles. På nogle får du mulighed for at indstille en ønsket temperatur, og på andre kan du indstille dem, alt efter hvilken intensitet du ønsker, at den blæser med. På den måde bliver det muligt for dig at få den temperatur i rummet, som du ønsker, så du hverken får det for varmt eller for koldt.

Du har mulighed for at anvende varmeblæseren på flere forskellige måder. Det kan være, at du som nævnt, har brug for at varme et rum op, du skal måske have noget tørret hurtigt eller måske har du lige cyklet hjem i minusgrader, og bare har brug for at opvarme din egen krop lidt foran varmeblæseren. Jeg har også flere gange brugt den til at varme min bil op, inden jeg sætter mig derud. De gange jeg har gjort det, har jeg været fri for at lade bilen stå i tomgang, mens den står og varmer op.

Jeg ser også ofte, at folk med sommerhus, udestuer eller kolonihaver har sådan en varmeblæser stående. I mange af disse sæson-opholdssteder, er der ikke altid sørget for gode varmekilder, og derfor er det en god måde, du kan få varmen på. Det betyder jo faktisk, at du kan forlænge din sæson i udestuen, campingvognen, på båden eller i kolonihaven betydeligt om efteråret, og du kan sågar tage tidligere derud, når foråret begynder at titte frem.

Jeg købte faktisk min første varmeblæser for nogle år tilbage, hvor himmel og hav stod i ét over mit hus. Jeg havde fået vandskade i kælderen, og jeg havde brug for at få al fugten væk hurtigt. Derfor placerede jeg min varmeblæser på en stol i kælderen, så den kunne stå og varme. På en stol, fordi varmeblæseren ikke må komme i nærheden af vand ellers.

Det gode ved, at varmeblæseren kan anvendes i så mange forskellige tilfælde er også, at den opvarmer rigtig hurtigt. Mange andre kilder til varme er utroligt lang tid om at varme rigtigt op, men en varmeblæser varmer hurtigt op, så man kan bruge det pågældende rum nærmest med det samme. Det er en fordel for mig, som gerne vil kunne stå ude i mit skur med alle mine projekter hele vinteren, for selvom det er koldt, gør den hurtige opvarmning, at jeg kan komme i gang med det samme.

Hvordan vælger man den rigtige varmeblæser?

Når du skal på jagt efter en god varmeblæser, så du kan fortsætte med alle dine gør-det-selv projekter i skuret, selvom det bliver koldt, så er der flere ting, du bør overveje, inden du kører dankortet igennem terminalen. Jeg har udformet en liste til dig med gode råd her:

  • Vær opmærksom på, at varmeblæseren har en funktion, som gør, at den selv stopper med at varme, når den mærker overophedning. Det giver sig selv, at en varmeblæser kan blive rigtig varm, og derfor er det vigtigt, at den ikke bliver FOR varm, så du undgår ulykker.
  • Du skal finde en maskine, som er sikret mod at vælte.
  • Spørg sælgeren eller undersøg selv, hvordan blæserens energiforbrug er. Som udgangspunkt er det en dyr varmekilde, hvis man ikke har andre varmekilder, men blæseren er super god som supplement.
  • Hvis du skal bruge blæseren til generel opvarmning af et rum, skal du finde en, der har en høj effekt.
  • Hvis du skal bruge blæseren til fx tørring efter vandskade, så er der ikke behov for en lige så høj effekt.
  • Vurder dit behov i forhold til at kunne justere på temperaturerne.
    Hvis du skal bruge blæseren til opvarmning af et rum, er det en fordel for dig, at du kan indstille temperaturerne. Hvis du skal bruge blæseren til tørring, er det ikke lige så nødvendigt for dig at kunne justere på varmen.
  • I forhold til designet, skal varmeblæseren naturligvis passe til det, den skal bruges til. Det vil sige, at hvis den skal opvarme stuen i sommerhuset, kan du med fordel vælge en lidt mere moderne eller flot varmeblæser, som kan passe ind i den øvrige indretning. Hvis du derimod, ligesom mig, skal bruge den i dit skur, hvor der nærmest ikke kommer andre mennesker end dig selv, så er designet ikke særligt vigtigt.

Hvad koster en varmeblæser?

Helt generelt handler det jo om dit eget behov og forbrug, når du skal investere i en varmeblæser. Stil dig selv nogle spørgsmål, og vurder så, hvilke funktioner der er vigtige ud fra det, du skal bruge varmeblæseren til. Du skal huske på, at det primært er i de korte perioder, hvor det er koldt, at du får brug for en varmeblæser. Prisen varierer naturligvis i forhold til funktioner, størrelse, holdbarhed og design, men du kan som regel finde dem til 200 kr. og opefter.

Skal du opvarme en lagerhal eller et værksted, så er en varmeblæser næppe nok. Her vil en varmekanon være løsningen.

4/5 - (2 votes)

Tvangsblander: Stor guide til det bedste køb

Næste artikel

Du kan måske også lide