BoligVærkstedsindretning

Værktøjstavle. Stor Guide med mest populære

0

Hvis du har meget værktøj, er det vigtigt at organisere det ordentligt. Gør du ikke det, kan det være svært at holde et optimalt overblik over det.

Dette kan du gøre på flere måder, men det mest effektive valg er dog en værktøjstavle. Det er nemlig en tavle, hvorpå du kan hænge dit værktøj op ved hjælp af værktøjskroge. Sørger du for at skabe et godt system, har du altid overblik over dit værktøj.

Derfor bør du naturligvis ikke tøve med at investere i en værktøjstavle til dit værksted – især som følge af, at du kan købe en sådan tavle til en god pris.

En værktøjstavle sikrer praktisk opbevaring af dit værktøj

Det er ikke altid, at det er nemt at holde styr på sit værktøj. Det er dog i høj grad noget, der er aktuelt, hvis du har meget af det. Derfor bør der ikke herske nogen tvivl om, at en værktøjstavle er et yderst praktisk redskab at have på sit værktøj.

Her er det dog vigtigt at huske, at en sådan tavle ikke er meget værd, hvis ikke du har det rette tilbehør til den. Du skal nemlig bruge diverse former for tilbehør, hvis du skal gøre dig forhåbninger om at hænge noget op. Det gør sig gældende, uanset hvad du har i sinde at hænge op på den.

Alt afhængigt af, hvad du skal hænge op, kan du dog komme rigtig langt med værktøjskroge. I samme ombæring er det vigtigt at understrege, at en værktøjstavle aldrig er bedre, end det system, man selv laver. Derfor er det også vigtigt, at du får lavet et optimalt system på tavlen.

Bør placeres foran dit værkstedsbord

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at du kan bruge en værkstedstavle flere steder. Derfor kan du også bruge den til flere formål. Er du mekaniker, kan du sagtens få glæde af en sådan tavle på dit autoværksted, hvor du sandsynligvis også har et stort udvalg af værktøj, som du bruger.

Er der derimod tale om et værksted, hvor du arbejder med træ, metal e.l. ved et arbejdsbord, rådes du til at hænge din tavle hen over dit arbejdsbord. I og med, at det ofte er her, at du skal bruge dit værktøj, er det en klar fordel, at du vælger at hænge tavlen netop dette sted.

Det sikrer nemlig, at du har nem adgang til dit værktøj, når du skal bruge det. At du endda også har placeret det på en måde, så det er organiseret og sat i system er blot endnu en fordel. Det er nemlig med til at sikre, at du ikke skal lede i lang tid, når du skal finde et bestemt stykke værktøj.

I og med, at du altid ved, hvor dit værktøj er, er det slut med at være frustreret over, at du ikke ved, hvor du skal finde dit værktøj henne. Det har de fleste prøve, og nogen har måske endda prøvet det lidt for mange gange. Er du træt af det, så er en værktøjstavle den rette løsning.

Værktøjstavler fås i mange størrelser

Det er muligt at finde værktøjstavler i et hav af størrelser. Hvad end dit behov er, kan du derfor være sikker på, at du kan finde en tavle, der har en størrelse, der er ideel for dit vedkommende.

I og med, at der er stor forskel på størrelserne, er det dog vigtigt, at du sørger for at vælge med stor omhu. Du skal nemlig være sikker på, at du ender med at investere i en tavle, der rent faktisk har en størrelse, der harmonerer med dine behov.

Heldigvis er det ikke synderligt svært at vurdere, hvor stor en tavle, du har brug for. Du behøver nemlig blot at kaste et blik på dit udvalg af værktøj. Hvis du ved, at der i fremtiden kan komme mere til, er det dog vigtigt, at du også sørger for at tage højde for dette.

I denne sammenhæng er det dog vigtigt, at du ikke undervurderer, hvor meget plads, der skal bruges til hvert stykke værktøj, Der skal nemlig være plads mellem hver stykke værktøj, så de ikke hænger for tæt sammen – det vil ikke blot se dumt ud, men vil også være upraktisk for dig.

Af denne årsag er størrelsen på tavlen selvfølgelig også et af de mest afgørende aspekter af dit valg. Som der også er givet udtryk for herover, så skal du dog ikke bekymre dig for, om du kan finde en tavle, der har den rette størrelse for netop dit vedkommende.

Hvis du oplever, at du har svært ved at finde en værktøjstavle, der er stor nok, er det også nemt at løse. Det eneste, det kræver er, at du finder flere tavler, som du kan hænge ved siden af hinanden. Der findes endda tavler, der er lavet til, at du kan sætte flere af dem sammen.

Er det kun værktøj, du skal have hængende?

Du skal selvfølgelig også overveje, om det kun er værktøj, der skal hænge på tavlen. Til trods for, at det er en værktøjstavle, kan du sagtens bruge den til at hænge andre ting op på. Derudover findes der også flere typer tilbehør, der kan bruges til at ophængning af værktøjet.

Dette er der flere eksempler på. Det kan eksempelvis være en kasseholder til søm og skruer, en skruetrækkerholder, en trådkurv eller en borholder. Der findes et bredt spektrum af forskellige former for tilbehør, som kan give god mening at hænge op på en værktøjstavle.

Når du skal vurdere, om du har brug for dette, er det vigtigt, at du har fokus på dine egen behov. Det vil sige, at du ikke blot skal købe en borholder eller en skruetrækkerholder, fordi du mener, at det vil være praktisk. Det giver kun mening at tilkøbe dette, hvis du faktisk får det brugt.

Hvis du ikke mener, at det giver mening for dig at tilkøbe udstyr, skal du blot undlade det. Som der er givet udtryk for herover, så er det ikke alle, der har brug for det. Derfor bør du tage dig lidt tid til at vurdere, hvad du mener er den mest fordelagtige løsning for dit vedkommende.

Indretning og system skal give mening for dig

En af de klare fordele ved en værktøjstavle er, at du kan indrette den, som du vil. Det vil sige, at du har rig mulighed for at skabe et system, som du mener giver god mening for dig og din arbejdsgang.

I denne forbindelse er det derfor vigtigt at understrege, at du skal sørge for at tage dig tid til at indrette din tavle ordentligt. Hvis ikke dit værktøj og tilbehør sættes i et system, der er optimalt for dig, kan det ende med at forvirre dig mere, end det gavner.

Du rådes derfor til at bruge god tid på dette, så du er sikker på, at du får skabt et godt system. Her er der selvfølgelig stor forskel på folk, eftersom der også er forskel på, hvordan man bruger sit værktøj i det daglige.

Det handler om at skabe et system, der gør det let at få adgang til det værktøj, som du bruger oftest. Dertil er det også en god idé at sortere dit værktøj i størrelser. Har du fx et stort antal skruetrækkere, bør du sortere dem i forhold til størrelsen, så du har et godt system i dem.

Det kan ikke garanteres, at du får skabt et system, der er ideelt til en start. Derfor er der selvfølgelig ikke noget problem forbundet med at ændre på det og forbedre det med tiden. Faktisk anbefales det kun, at du gør dette, så du kan vide dig sikker på, at det altid er optimeret til din arbejdsgang.

Har alle brug for en værktøjstavle?

Det er selvfølgelig ikke alle, der har brug for en værktøjstavle. Det er et køb, der kun giver mening, hvis du rent faktisk har et stort udvalg af værktøj. Har du ikke det, giver det næppe mening for dig at hænge det op på en tavle, da du sandsynligvis godt kan overskue det i en værktøjskasse.

Ovenstående er dog slet ikke ensbetydende med, at du ikke har mulighed for at gøre brug af en værktøjstavle. Hvis du i lang tid har haft et ønske om at finde en god måde at skabe et bedre overblik over dit værktøj på, skal der ikke være nogen tvivl om, at en tavle er en god løsning.

Som der også er givet udtryk for før, så er det muligt at finde værktøjstavle i et hav af størrelser. Af denne grund skal du bestemt ikke være bekymret for, om du kan finde en tavle, der har en størrelse, der harmonerer med dit behov – uanset hvor meget eller hvor lidt værktøj, du har.

Hvad det også vil sige er, at det er helt op til dig selv at finde ud af, om du har brug for (og lyst til) at have en værktøjstavle hængende. Når alt kommer til alt, er det nemlig ikke et krav, men er derimod dig selv, der skal afgøre, hvorvidt du mener, at det giver mening for dig.

Giv denne post en karakter

Makita skruemaskine. Find bedste fra Makita i denne guide

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig