Værktøj

Værkstedspresse. Se eksperternes valg

0

Står du over for at skulle købe en værkstedspresse, er du næppe i tvivl om, at du har et hav af muligheder at vælge mellem. Derfor kan det være svært at vælge den rette løsning, hvilket i høj grad gør sig gældende, hvis ikke man konkret ved, hvad man leder efter.

Når du skal købe en værkstedspresse, er der flere faktorer, der har betydning for dit valg. Af denne grund er det også et valg, der skal træffes med omhu. Er du i tvivl om, hvad der bør diktere dit valg af værkstedspresse, kan du herunder blive klogere på, hvad du skal holde øje med.

Du skal finde en værkstedspresse, der matcher dine behov

Hvis du har i sinde at købe en værkstedspresse, er der – som sagt – op til flere ting, der skal være i fokus. Af den grund er du også nødt til at tage dig god tid til at vælge. Du skal nemlig vide dig sikker på, at du får købt en model, der kan matche både dine behov og dine krav.

I og med, at der er stor forskel på folks behov og krav, er der også stor forskel på de mange modeller. Som følge af dette, vil det ikke være alle modeller, der er noget for dig. Er du ikke varsom, kan du derfor ende med at købe en værkstedpresse, der slet ikke passer til dine behov.

Her er det dog vigtigt, at det er gjort klart, at det ikke kun betyder, at du skal være forsigtig med at få købt en model, der ikke kan dække dine behov. Det er nemlig også noget, der gælder den anden vej, da der ikke er nogen grund til at betale i dyre domme for en model, der har for meget at byde på.

Find ud af, hvad dine behov er, før du går på jagt

Hvis du står over for at skulle købe en værkstedpresse, er det vigtigt, at du starter med at finde ud af, hvad dine behov er. Hvis du ikke har et godt kendskab til dine behov, er det nemlig svært at vide sig sikker på, at man får købt en model, der faktisk kan dække disse.

Hvis du ender med at købe en model, der ikke kan dække dine behov, vil den ikke være til meget gavn for dig. Faktisk vil du blot have spildt dine penge. Omvendt kan du også ende med at spilde dine penge, hvis du køber en model, der fx har alt for meget kraft at byde på ift. dine behov.

Det er også grunden til, at du bør starte med at finde ud af, hvad dine behov er. Når du ved, hvad dine behov er, kan du kaste dig ud i at lede efter en ideel model. Ved du ikke, hvad du søger, ender du blot med at søge og vælge i blinde, hvilket der ikke kommer noget godt ud af.

Alligevel er der mange, der begår den fejl, at de ikke giver sig tid til at finde ud af, hvad de reelt set har af behov, før du går i gang med at lede. Som følge af dette, er der også mange, der ender med at få købt en model, der slet ikke er noget for dem – enten af den ene eller den anden årsag.

Derfor bør der heller ikke være nogen tvivl om, at den tid, det tager at finde ud af, hvad man egentlig har af behov og krav, er godt givet ud. Det er ikke blot med til at gøre dit valg af værkstedpresse lettere, men er også med til at sikre, at du får valgt en ideel model.

Skal man vælge en hydraulisk eller en pneumatisk presser?

Når du skal købe en værkstedspresse, er der flere ting, der er vigtige at holde øje med. En af de ting, du skal tage stilling til er, om du skal vælge en hydraulisk eller en pneumatisk model. Der er fordele og ulemper ved begge dele, hvorfor du skal finde ud af, hvad der fungerer bedst for netop dig.

De to typer pressere har mange af de samme funktionsmuligheder, men der er dog også forskelle på dem. Det er disse forskelle, du skal tage med i dine overvejelser, når du skal finde ud af, hvorvidt du skal købe en model, der er enten hydraulisk eller en model, der er pneumatisk.

Hvis du vælger en pneumatisk model, så får du en presser, der er styret af trykluft. Det vil sige, at den får pressen til at bevæge sig i en nedadgående retning. En hydraulisk model er derimod styret væske, hvilket som regel er en særlig olie, der er udviklet til et sådant formål.

Denne olie er i stand til at skifte position og udøver dermed et tryk, der er med til at få pressen til at bevæge sig ned. En af de klare fordele ved en hydraulisk model, er at det er en stærk model, hvorfor du kan bruge den til at presse store mængder, men den kræver dog en del vedligeholdelse.

Vil du gerne undgå at bruge for tid og energi på at vedligeholde din værkstedspresse, er en pneumatisk model som regel det bedste valg. De gør nemlig ikke brug af en væske, hvilket mindsker behov for vedligehold. Til trods for dette, er de dog stadig både holdbare og pålidelige.

Der er stor forskel på hastigheden mellem de to

Der er flere forskelle, der adskiller de to typer værkstedspresse, hvorfor det ikke er sikkert, at begge typer vil være noget for dig. En af de mest fremtrædende forskelle er dog, at de ikke arbejder lige hurtigt, hvilket selvfølgelig er et aspekt, der kan have betydning for mange.

De pneumatiske modeller er nemlig væsentligt hurtigere, end de hydrauliske. Hvis du ved, at du skal bruge din værkstedspresse meget, eller at du er afhængig af, at den er i stand til at arbejde hurtigt, vil du sandsynligvis være bedst stillet ved at vælge en model, der er pneumatisk.

Er det ikke vigtigt, at den er helt så hurtigt, men ved du, at du skal bruge den til at presse store mængder, så er det en hydraulisk model, der er det rette valg for dig. Det er igen med til at sætte en streg under, at det er vigtigt, at du kender til dine behov og dine krav, før du vælger.

Der er stor forskel på de mange modeller

Hvis du har i sinde at købe en værkstedspresse, hvad enten du skal bruge den til privat eller til erhverv, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at der er mange modeller på markedet. Derfor er der selvfølgelig også stor forskel på de mange modeller, du kan vælge mellem.

Som følge af dette, vil du også opleve, at der er en stor del af dem, der ikke er noget for dig. Af den grund skal du være indstillet på, at du kan komme ud for, at det tager en vis mængde tid at sortere i udvalget, for at finde en model, der er ideel for netop dig.

At der er stor forskel på de mange modeller, er dog også en fordel for dig. Det er nemlig med til at sikre, at du også kan finde en model, der er som skræddersyet til dine behov. Det er noget, der gør sig gældende, uanset hvad dine behov er, og hvad formålet med den er.

Hvad det vil sige er, at du ikke skal være bekymret for, om du kan finde frem til en værkstedspresse, der harmonerer med dine behov og krav. Det er ikke sikkert, at den bliver nem at finde, men du kan være helt sikker på, at den er at finde på det danske marked et sted.

Det betaler sig ikke at købe en billig værkstedspresse

Som der også er givet udtryk for herover, er der stor forskel på de mange modeller, du kan købe på det danske marked. De adskiller sig i forhold til alt fra styrke og størrelse til drivkraft og materialer. Derfor er det også vigtigt, at du husker, at det ikke er alle modeller, der passer til dine behov.

Et andet aspekt, der dog også er med til at adskille de mange modeller, er prisen. Der er stor forskel på de mange modellers priser, hvorfor du også vil støde på en lang række modeller, der er billige. Det kan selvfølgelig virke tiltalende, at du køber en af disse, men det er dog ikke en god idé.

På trods af, at du næppe har lyst til at betale overpris for din nye værkstedspresse, kan det sjældent betale sig at vælge en af de helt billige modeller. Årsagen til dette er, at der er en direkte sammenhæng mellem pris og kvalitet, når det kommer til valg og køb af en værkstedspresse.

Hertil er det også vigtigt at være opmærksom på, at det ikke er alle billige modeller, der byder på en synderligt høj kraft. Hvis du har brug for dette, giver det sig selv, at du ikke kan nøjes – og eftersom de fleste har brug for dette, når de køber en værkstedspresse, betaler de sig sjældent at købe.

Giv denne post en karakter

Rørbukker til kobber, aluminium og rustfrie rør. Stor Guide

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Værktøj