udebruser
BoligHave og terrasse

Udebruser – Se de mest solgte modeller i Danmark

0

Der kan være mange grunde til, at man har et ønske om at købe en udebruser. En sådan bruser kan nemlig bruges til en lang række formål. Det betyder dog også, at der findes et hav af varianter på det danske marked, hvilket kan gøre det en anelse svært at vælge den rette.

Hvis du er på jagt efter en ny udebruser, er du dog landet det helt rette sted. Her på siden vil du nemlig blive præsenteret for en række af de bedste modeller på markedet. Derfor er der også en god chance for, at du herunder finder en udebruser, der er ideel for dit vedkommende.

Hvad er en udebruser?

Som angivet herover, findes udebrusere i et hav af varianter. Derfor adskiller de sig ikke blot i forhold til udseende. Der er også stor forskel på, hvordan de fungerer. Mange af dem består blot af et rør og et brusehoved, som herefter skal kobles til en vandslange.

Andre udendørs brusere er derimod lavet til at skulle monteres på væggen, og kobles til et vandrør. Det betyder, at der er noget for ethvert behov og ønske. Skal det være nemt, er det første valg en god løsning, men skal det være mere gennemført, skal du vælge det sidste.

Til trods for, at der er forskel på de mange udebrusere, er der dog ikke noget, der ændrer på, at de alle er udviklet med henblik på, at du skal kunne bruge dem udendørs. Det vil sige, at de er lavet i vejr- og vindbestandige materialer, der gør, at de kan holde til at stå udenfor.

Hvis du altid har haft et ønske om at kunne snuppe et brusebad i haven, er det derfor en udebruser, du skal have. Selvom det kan virke oplagt, kan du nemlig ikke blot sætte en hvilken som helst bruser op. Derimod er det vigtigt at sikre, at den faktisk er lavet til udendørs brug.

Hvorfor få en udendørs bruser?

Der kan være mange grunde til, at man vælger at få en udebruser i haven. Derfor er der også stor forskel på, hvad der ligger til grund for, at folk gør det. Det er dog vigtigt at understrege, at de kan bruges til meget andet, end blot at snuppe sig et brusebad i haven.

Er du i tvivl om, hvad du egentlig kan bruge dem til, skal du blot læse med herunder. Her vil du nemlig blive præsenteret for en række af de formål, du kan bruge en udebruser til. Ud fra dette, vil du også kunne vurdere, om et eller flere af disse formål er tiltalende for dig.

Tag brusebad i haven

Den primære årsag til, at folk køber en udebruser er, at de kan tage brusebad i haven. Det kan der være mange grunde til, at man har et ønske om. Det kan f.eks. være, at man ofte cykler MTB, og ikke ønsker at skulle slæbe en masse skidt og snavs med ind i huset.

Det kan også være, at man er så heldig at have en pool i haven eller en strand i nærheden. I begge tilfælde kan det også give mening med en udebruser, så man kan skylle sig efter en tur i vandet. Har man en pool, er det som regel også klogt at skylle sig, inden man hopper i.

Vask hunden

Ikke meget kan slå en lang gåtur i skoven med hunden. Det eneste, der kan være et problem er, at hunden sjældent er helt ren, når man endelig kommer hjem. Derfor kan det være en fordel, hvis man har mulighed for at vaske hunden, inden man træder indenfor.

Hvis man gerne vil kunne dette, er det oplagt at investere i en udebruser. Den gør det typisk en kende lettere at få vasket hunden, end at bruge en vandslange. Ønsker man at gøre det let for sig selv, er en udebruser til formålet derfor ikke en dum investering.

Vask udstyr

Der er også rig mulighed for at bruge en udebruser til at vaske udstyr. Her kan der være tale om alt muligt udstyr. F.eks. kan du bruge den til at vaske dit golfudstyr efter en tur på banen. Du vil dog også kunne bruge den til at vaske din MTB eller deslige.

Ikke alle mener dog, at det er værd at købe en udebruser til dette formål. Har du alligevel planer om at købe én, fordi du skal bruge den til at tage bad eller til at vaske hunden, er det naturligvis oplagt, at du vælger at bruge den til mest muligt, herunder også vask af udstyr.

Hvilke typer udendørs brusere findes der?

Når du skal købe en udebruser, er der flere ting, der skal være i fokus. En af de ting, du skal være opmærksom på er, at der findes flere typer af udebrusere, du kan vælge mellem. Inden du slår til, er det derfor vigtigt at finde ud af, hvilken type af bruser, du er på jagt efter.

Hvis du ikke er bekendt med, hvad dine muligheder er, er det vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig løsning. Derimod rådes du til at sætte dig ind i, hvad dine muligheder er. Hvis du har et ønske om dette, skal du heldigvis blot læse med herunder.

Enkel og midlertidig bruser

De mest enkle modeller består stort set kun af et rør og et brusehoved. De er nemlig ikke tilsluttet vandrør eller deslige. Derimod vil du blot skulle sætte en haveslange på en studs i bunden af bruserøret. Når dette er gjort, er den klar til brug.

Langt de fleste af disse brusere er udstyret med et spyd i bunden af bruserøret. Det er en fordel, da det sikrer, at du kan stikke det i jorden, hvor end du lyster. I nogle tilfælde er de dog udstyret med en plade i bunden, så du kan skrue den fast til en terrasse eller lignende.

Der er flere af disse brusere, der også er i stand til at varme vandet en smule op. Det kan de, da de er udstyret med rør i brusestanderen, hvor vandet bliver varmet op af solens stråler. Der findes også modeller, der er tilsluttet en tank, hvor vandet bliver varmet op af solens stråler.

Hertil er det også værd at nævne, at flere af dem har et blandingsbatteri. Det vil sige, at du har mulighed for at justere på vandets temperatur, hvis det ønskes. På en varm dag er det nemlig ikke sikkert, at du har lyst til at bade under varmt vand.

Hvis du ikke ønsker at investere en stor sum penge i en udebruser, kan dette være en god løsning. De billigste af dem kan du nemlig få til få hundrede kroner. Vil du derimod have en af de bedre og dyrere modeller, kan du forvente priser på op til 2.000 kroner.

Permanent udebruser

Hvis du har et ønske om at købe en mere permanent udebruser, er der også mulighed for dette. Køber du en sådan bruser, skal du dog huske, at den ikke kan flyttes. Til gengæld er den lavet til, at du – i de fleste tilfælde – kan slutte den til både koldt og varmt vand.

Den klare fordel ved en sådan bruser er, at du kan tage både flere og længere bade. Det skyldes, at du ikke er afhængig af varm, der er varmet op af solens stråler. Derimod vil du blot kunne bruge den, som var der tale om en almindelig bruser på dit badeværelse.

Til gengæld er det også en løsning, der er dyrere i drift, da du ikke får vandet opvarmet gratis. Langt de fleste af disse modeller er lavet i enten rustfrit stål eller kobber, så de kan holde til at være udenfor. Dertil er der også mange af dem, der har en bund, der er lavet af teaktræ.

Der er forskel på, hvordan disse modeller monteres. Nogle af dem monteres med skruer til en bundplade, som fungerer som et underlag, du kan stå på. Mange af disse er også forsynet med en fodbruser, der er placeret ca. 20 cm over bundpladen, så du kan skylle dine fødder.

Vær desuden opmærksom på, at en permanent udebruser har den ulempe, at der altid vil være en risiko for frostsprængning af vandrørene. Derfor er det meget vigtigt, at du sørger for at gøre, hvad du kan i forhold til at sikre rørene bedst muligt mod frostsprængninger.

Hvor bør man placere sin udebruser?

Har du købt dig en udebruser, er det vigtigt, at du overvejer dens placering nøje. For at finde frem til den rette placering, er der dog flere ting, du skal tage højde for. Det er især vigtigt, at du sørger for at placere den et sted, der giver mening i forhold til, hvad du skal bruge den til.

Hvis du f.eks. har et spabad eller en pool i haven, er det oplagt, at du placerer den i nærheden. Er det vigtigt for dig, at du kan bruge din udebruser et sted, hvor du får fred og ro, skal du også tage højde for dette. Her bør du f.eks. overveje, om det er muligt at skærme af for den.

Det kan også være en idé at placere den i forbindelse med husets badeværelse, såfremt der er en dør, der gør det muligt at træde direkte ud fra badeværelset. Det kan nemlig give dig en fornemmelse af, at dit badeværelse fortsætter udenfor, hvilket kan få dig til at bruge din udebruser mere.

Såfremt du har planer om at få installeret en permanent udebruser, er det også en god idé at placere den i nærheden af et badeværelse. Det sikrer nemlig, at den er placeret i nærheden af et eksisterende vandrør. Det vil være en fordel, da det gør installationen en del lettere.

Hvordan vælger man den rette udebruser?

Har du besluttet dig for, at du gerne vil købe en udebruser? I så fald er det vigtigt, at du er opmærksom på, at der er stor forskel på de mange løsninger, der er at finde på det danske marked. Af denne grund vil det ikke være dem alle, der har noget at byde på for dit vedkommende.

For at gøre dit valg lettere, er det derfor en god idé at gøre sig nogle tanker om, hvilke krav man har, inden man går i gang med at lede. Er du i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad med dette, finder du herunder en række faktorer, som du bør overveje dine krav til.

  • Skal det være en permanent løsning?
  • Har du krav til udseendet?
  • Skal vandet kunne opvarmes via gas?
  • Hvor meget må den koste?
  • Skal den være lavet i bestemte materialer?
  • Hvad skal du bruge den til?
  • Skal du selv kunne installere den?

Når du går på jagt efter en udendørs bruser, er det vigtigt, at du forsøger at være specifik omkring, hvad du leder efter. Jo mere specifik du kan være, desto lettere bliver dit valg. Derfor anbefales det, at du sørger for at forberede dig nøje, inden du går i gang med at lede.

Hvad koster en udebruser?

Det er svært at give et konkret svar på, hvad en udebruser koster. Det skyldes, at der er stor forskel på de mange brusere, der er at finde på det danske marked. I og med, at der er det, er det også helt naturligt, at der er stor forskel på priserne på de mange brusere til udendørs brug.

Hvis du har planer om at købe en god udebruser, skal du dog ikke forvente at kunne slippe med mindre end 1.000 kr. Hvis du derimod vil være sikker på, at du får fat i en topmodel, kan prisen være væsentligt højere. Det er især gældende, hvis du vil have fat i en permanent løsning.

I og med, at der er tale om en bruser, der skal holde til at være ude hele året, er det dog en god idé, at du ikke går på kompromis med dit valg. Hvis du gør det, er der nemlig en risiko for, at du får valgt en bruser, der ikke kan klare dansk vind og vejr, og derfor må skiftes ud relativt hurtigt.

Giv denne post en karakter

Pegboard til crossfit – sådan kommer du i gang

Tidligere artikel

Hedvandsrenser

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig