Trekantet solsejl
BoligHave og terrasse

Trekantet solsejl – skygge på terrassen

0

Hvis du ønsker at købe et solsejl, er dine muligheder mange. Du skal derfor ikke være bekymret for, om du kan finde et passende sejl. Det gør sig gældende, uanset hvad du skal bruge det til, da udvalget er stort og derfor byder på noget til ethvert behov.

Har du besluttet dig for, at det er et trekantet solsejl, du skal have fingrene i, er der fortsat overvejelser at gøre dig. Der er nemlig mange af disse solsejl på det danske marked, som adskiller sig fra hinanden. Derfor er det nødvendigt at gøre sig mere specifikke tanker om sit valg.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Hvad er et solsejl?

Det er naturligvis ikke alle, der ved, hvad et solsejl er. I bund og grund er det blot et stort stykke stof, der bruges til at skærme af for solen. Derfor er det også et alternativ til en parasol eller markise. Mange vælger dog et solsejl, da der er talrige fordele forbundet med dem.

Solsejl findes i et hav af varianter, der adskiller sig fra hinanden på lige så mange punkter. Til trods for dette, har de dog alle det samme formål. Alle solsejl er nemlig lavet med henblik på at kunne skærme af for solen. Dette gør sig også gældende, uanset hvor de bliver anvendt.

Ønsker du ikke at have en parasol stående eller en markise hængende, kan et solsejl være løsningen. Et sådant sejl hænges nemlig blot op med tre snore, såfremt du vælger et trekantet solsejl. Derfor er det nemt at sætte op, og kan sættes op mange forskellige steder.

Det er dog vigtigt at nævne, at et solsejl ikke kan bestå af en hvilken som helst type stof. Det skyldes, at det ikke er alle stoftyper, der giver en god UV-beskyttelse. Skal man sidde i læ under et solsejl, er det nemlig ikke nok, at det skygger for strålerne – det skal også give UV-beskyttelse.

Fordele ved et solsejl

Der er mange, der ikke kan se, hvad fordelen ved et solsejl skulle være. Mange mener, at det bedre kan betale sig at købe en parasol eller en markise. Faktum er dog, at der er fordele forbundet med et solsejl. Derfor giver det ofte bedre mening, end en parasol eller en markise.

Er du i tvivl om, hvorfor det giver god mening, bør du læse med herunder. Her bliver du nemlig præsenteret for en række af fordelene ved et solsejl. Ud fra disse fordele, vil du kunne vurdere, hvorvidt det er et solsejl, en parasol eller en markise, du skal have fat i.

Komplet dækning

Den primære fordel ved et trekantet solsejl er, at det giver en mere komplet dækning. Såfremt det er placeret korrekt, vil det nemlig beskytte dig mod solen på effektiv vis. Det kræver dog, at det er placeret strategisk, da det ikke dækker solen fra alle vinkler.

Det betyder, at du skal overveje placeringen meget nøje. Sørg for at hænge dit solsejl på, så det skygger for solen på de tidspunkter, hvor du primært bruger din terrasse eller altan. Sørger du for at gøre dette, vil du nemlig få mest muligt ud af dit solsejl.

Giver UV-beskyttelse

For mange handler det ikke blot om, at de synes, at det er varmt at sidde i solen. Derimod handler det i høj grad også om, at de kan blive beskyttet mod UV-stråling. Her er et solsejl en god løsning, da mange af dem formår at eliminere op mod 90% af strålingen fra solen.

Her er det dog vigtigt at understrege, at det ikke gælder for alle solsejl. Derfor er det essentielt at holde øje med dette, når du vælger mellem dem. Skal dit solsejl give god beskyttelse mod UV-stråling, stiller det nemlig krav til det materiale, som selve er fremstillet af.

Er ofte vandtætte

Til trods for, at det hedder et solsejl, kan det også tjene andre formål. En stor del af dem kan nemlig bryste sig af at være vandtætte. Derfor vil du også kunne sidde under sejlet, hvis det regner. Tillader temperaturen, at du bliver ude, selvom det regner, er dette selvfølgelig en fordel.

Om det er noget, der bliver vægtet højt, er forskelligt fra person til person. Mange ser det nemlig ikke som en fordel, da de ved, at de ikke sidder ude, når det regner. Andre vil gerne have denne mulighed, og mener derfor, at der er tale om en klar fordel.

Er større

Det er også værd at nævne, at et solsejl er meget stort. Ikke nok med, at det giver god dækning for hver enkelt person, så kan det også rumme flere personer. Er der tale om en parasol, er det ikke altid, at den kan give en ideel dækning til flere personer.

Hvis du ved, at der skal være plads til mange personer under solsejlet, er det en fordel, at det er stort. Har du en stor familie eller har du ofte gæster, kan et solsejl derfor være en fordel. Netop derfor er der mange, der ender med at vælge et solsejl, i stedet for at købe en parasol.

Hvordan vælger man et trekantet solsejl?

Har du besluttet dig for, at du gerne vil købe et solsejl? I så fald er der flere ting, der skal tages op til overvejelse. Der er nemlig stor forskel på de solsejl, du finder på det danske marked. Det vil sige, at det ikke er dem alle, der lever op til de krav og ønsker, du har.

Ved du ikke, hvordan du skal bære dig ad med at vælge et solsejl, er du heldigvis havnet det rette sted. Herunder bliver du nemlig præsenteret for en række af de faktorer, der er vigtige. Derfor skal du naturligvis overveje, hvad du stiller af krav til disse.

Størrelse

Det er ikke alle solsejl, der er lige store. Derfor er du nødt til at gøre dig tanker om, hvor stort dit sejl skal være. Mange steder kan du få dem lavet på mål, så uanset hvor stort eller småt, det skal være, kan det lade sig gøre. Dog koster det en kende mere at få sit solsejl specialsyet.

Ønsker du at holde prisen i bund, skal du derfor vælge et standardmål. Dem er der heldigvis også en del af. Derfor er der en god chance for, at et af disse harmonerer med dine tanker. Desuden er det værd at nævne, at det er bedre at købe et sejl, der er for stort, end et, der er for småt.

Vandtæthed

I og med, at det ikke er alle solsejl, der kan bryste sig af at være vandtætte, er det også noget, du skal have i fokus. Du er nemlig nødt til at gøre dig tanker om, hvorvidt det betyder noget for dig. Som der er givet udtryk for før, er det ikke alle, der vil sidde ude, når det regner.

Hvis du er en af dem, der gerne ser, at du også vil kunne bruge dit solsejl til at skærme for regnvand, skal det være vandtæt. Har du et krav om dette, kan du glæde dig over, at der er mange af dem, der er dette. Dog er det ikke alle, hvorfor du er nødt til at holde øje med det.

I denne forbindelse skal det også nævnes, at der er forskel på, om et solsejl er vandtæt eller vandafvisende. Hvis det er vandtæt, er det i stand til at holde vandet helt ude. Er det kun vandafvisende, vil det på et tidspunkt give efter, og kan derfor ikke holde dig helt tør i regnvejr.

UV-beskyttelse

Skal du købe et solsejl, bør du også gøre dig tanker om, hvorvidt du blot ønsker, at det kan give dig skygge, eller om det også skal kunne give dig UV-beskyttelse. Hvis du også har et krav om sidstnævnte, vil det betyde, at du er nødt til at stille krav til det materiale, det er lavet af.

Desuden skal du også være opmærksom på, at der er stor forskel på, hvor høj en grad af beskyttelse, de enkelte sejl giver. Der findes op til flere sejl, der kan give helt op til 90% beskyttelse, mens andre giver en del mindre. Derfor skal du holde øje med dette, når du vælger blandt dem.

Udseende

Da det er et sejl, der skal hænge på din terrasse, din altan eller i din have, er udseendet også et aspekt, du skal have fokus på. Du har nemlig næppe lyst til at have et sejl hængende, der ikke er pænt. Gør dig derfor nogle tanker om, hvad dine ønsker er, når det kommer til sejlets udseende.

Heldigvis kan du vælge fra et særdeles stort udvalg af trekantede solsejl. Derfor har du ikke nogen grund til at være bekymret for, om du kan finde et solsejl, der harmonerer med dine krav. Skal du gøre det let for dig selv at vælge, skal du sørge for at være meget specifik omkring dine krav.

Forsøg derfor gerne at udpensle, hvad dine krav er ift. farve, syninger, ramme mv. Jo mere specifik, du kan være, desto lettere bliver dit valg. Tag dig derfor god tid til at overveje, hvad du egentlig kræver i forhold til udseendet.

Giv denne post en karakter

Trallebænk – Find de bedste designs

Tidligere artikel

Støvsuger til betonstøv – Se eksperternes valg

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig