Træning og fitnessTræningsudstyr

Træningshandsker

0

Der kan være flere grunde til, at du ønsker at købe et par træningshandsker. De kan nemlig bruges i mange sammenhænge, om end de fleste bruger dem i forbindelse med styrketræning, styrkeløft eller bodybuilding.

Hvad er træningshandsker?

Træningshandsker er præcis, hvad navnet antyder, at det er. Det er nemlig et par handsker, der er blevet produceret med særligt fokus på brug under træning.

Det er en type handsker, der er blevet lavet med det formål at reducere forekomsten af hård hud og vabler på hænder og fingre. Det er nemlig noget, der nemt kan forekomme, hvis man presser sig selv i forbindelse med styrketræning eller styrkeløft.

Ifører du dig et par træningshandsker, inden du går i gang med din træning, undgår du, at der opstår slid på din hud. Med andre ord, så er du helt sikker på, at du kan glemme alt om, at der forekommer vabler og hård hud i håndfladerne.

Ydermere vil de også hjælpe dig med at sikre, at du får et mere solidt greb om vægtstangen. At du får det, er bestemt også en klar fordel. Det er nemlig noget, der kan hjælpe dig med at optimere din træning, da du ikke længere bliver forstyrret af, at vægten glider i dine hænder.

Hvorfor bør man bruge træningshandsker?

Der er op til flere gode grunde til, hvorfor du bør købe og bruge et par træningshandsker. Den primære grund er dog, at de er med til at skåne dine hænder for slid. Samtidig er et sådant par handsker faktisk også i stand til at mindske risikoen for skader, når du træner.

Ikke nok med det, så giver de dig et bedre greb, når du træner, hvilket sikrer, at du til hver en tid vil kunne yde dit ypperste og opnå bedre resultater. Det er dog vigtigt at understrege, at det ikke er helt uden betydning, hvilket af de mange træningshandsker, du vælger.

Det er ikke alle, der har brug for et par træningshandsker, når de løfter vægte. Det vil sige, at det ikke er direkte nødvendigt at bruge et par træningshandsker, men der er dog ikke nogen grund til ikke at bruge dem, da du bl.a. vil kunne nyde godt af disse fordele:

  • Der vil være mindre risiko for, at du pådrager dig skader eller der sker uheld
  • Du slipper for, at dine håndflader og dine fingre bliver ramt af hård hud
  • Handskerne kan give dig et bedre greb om din vægtstang

Slutteligt er det bestemt også værd at nævne, at beslutter du dig for at bruge et par træningshandsker, når du træner, kan du som udgangspunkt yde mere og dermed også opnå hurtigere og bedre fremskridt.

Hvordan vælger man de rette træningshandsker?

Når du går på jagt efter et par træningshandsker, er der flere ting, der skal være i fokus. Derfor er det også vigtigt, at du tager dig tid til at vælge med omhu. Ydermere er det vigtigt, at du sørger for at fokusere på de rette faktorer.

Er det første gang du skal købe et par træningshandsker, er det dog ikke sikkert, at du ved, hvad du skal fokusere på. Det kan du heldigvis blive klogere på herunder, hvor du kan læse nærmere om en række af de vigtigste faktorer i forbindelse med dit valg.

Type

En af de faktorer, der skal være i fokus, når du skal vælge din træningshandsker er, at de skal være af den rette type. Der findes nemlig mange typer handsker, der er lavet til træning, om end du som udgangspunkt kan vælge mellem tre forskellige typer:

Komplet dækkelse

Her vil der være tale om et par handsker, der dækker hele din håndflade og dine fingre. Det vil sige, at der er intet af din hånd, der vil være udsat i forbindelse med din træning.

Vil du geren være sikker på, at du får en beskyttelse af hele din hånd, er det denne type træningshandsker, du skal vælge. De beskytter nemlig både hele din hånd og dine fingre fra både hård hud, vabler og rifter.

Træner du i et offentligt fitnesscenter, har det også den fordel, at de dækker dine hænder helt, hvorfor du er beskyttet mod snavs og bakterier.

Halv fingerlængde

Dette er de mest solgte træningshandsker på det danske marked. Det er derfor også dem, som de fleste kender. De dækker hele din håndflade, men dækker dog kun halvdelen af dine fingre.

Det vil sige, at det er et par handsker, der er i stand til at dække det mest udsatte område af din hånd. Hele håndfladen vil nemlig være beskytte mod hård hud og vabler, når du træner.

Samtidig har de den fordel, at dine fingre er blottede, hvilket kan give dig en følelse af, at du har bedre kontrol over vægten. Vil du have et par handsker, der giver dig et godt greb, men også en vis fleksibilitet, er dette det rette valg.

Blottede fingre

Disse træningshandsker findes der ikke helt så mange af på det danske marked. Det skyldes naturligvis, at de ikke bliver brugt i lige så høj grad.

Denne type handsker dækker nemlig kun din håndflade, og bruges derfor primært af folk, der dyrker cardio eller crossfit. Er din fingre hele blottede, øger de kontakten med gribefladen. Desuden er dette den letteste type handsker, som også giver den bedste åndbarhed.

Håndledsstøtte

Når du skal købe et par træningshandsker, skal du også vurdere, hvorvidt det skal være et par handsker med eller uden håndledsstøtte. Beslutter du dig for, at du vil købe et par handsker med håndledsstøtte, kan du vælge mellem flere længder og tykkelser.

Her skal du huske, at jo større håndledsstøtten er, jo mere støtte vil du få under din træning. Vælger du en handske med en solid håndledsstøtte, er dette med til at afholde dit håndled fra at blive klemt og drejet ud i en uhensigtsmæssig position, hvilket er med til at mindske risikoen for skader.

Det er dog ikke alle, der bryder sig om, at de skal have deres håndled fastholdt. Af denne grund er det en smagssag, hvilken type handsker folk vil have.

Træner man ikke med frie vægte, er det desuden ikke sikkert, at der er behov for et par træningshandsker. Har du besluttet dig for, at du gerne vil købe et par træningshandsker, er det dog vigtigt at huske at overveje, om handskerne skal have en håndledsstøtte.

Med eller uden puder?

Når du skal købe et par handsker til træning, er det også vigtigt at overveje, om de skal være med eller uden puder i håndfladen. Der er selvfølgelig fordele og ulemper forbundet med begge dele.

En pude i håndfladen sikrer, at du får den bedste komfort, men samtidig sikrer det også, at du får en særligt god beskyttelse mod hård hud og vabler. Oplever du, at du ofte har en tendens til dette, når du træner uden handsker, er det værd at vælge et par med en pude i håndfladen.

Det er dog vigtigt, at du er klar over, at puderne øger størrelsen på dine handsker. Det betyder, at dit greb kan ende med at blive en kende udfordret. Ser du det ikke som et problem, vil det blot føre til, at du får trænet dit greb yderligere, ligesom du får bedre beskyttelse og øget komfort.

Materiale på indersiden

Det er ikke alle træningshandsker, der har det samme materiale på indersiden. Typisk vil det dog være fremstillet i enten læder eller neopren. Når du skal vælge mellem disse materialer, er det vigtigt at vælge med udgangspunkt i, hvad handskerne skal bruges til.

Skal du primært træne med frie vægte, anbefales det dog at vælge en handsker med læder på indersiden. Når dine hænder sveder, er læderet nemlig med til at skabe en friktion mellem din hånd og inderside af handsken. Det er en fordel, da det vil give dig et stærkere greb og en større følelse af kontrol.

Ulempen ved at vælge en træningshandske med læder på indersiden er, at de kan komme til at føles varme. Det er især tilfældet, hvis du udsætter dig selv for et både langt og hårdt træningspas.

Træner du primært med maskiner eller udfører cardiotræning, vil det som regel være bedre at vælge et par handsker med neopren på indersiden. Dette medfører nemlig, at du får den bedste komfort, og at de er meget behagelige at have på, eftersom neopren er et mere åndbart materiale end læder.

Der er dog også en ulempe forbundet med neopren. Det er dog især, hvis du døjer med meget svedige hænder, da det kan medføre, at de føles en smule løse. Træner du primært i maskiner, bør dette dog næppe udvikle sig til at blive et problem.

Størrelse

Det er vigtigt at have fokus på at finde et par handsker i den rette størrelse. Hvis de er for store, vil det nemlig føre til, at de kan glide af din hånd. Det er ikke blot noget, der fører til ubehag, men kan også resultere i skader, hvorfor valget af den rette størrelse er vigtigt.

Handskerne må ikke være for store, men på den anden side må de dog heller ikke være så små, at de ender med at klemme dine hænder. De skal være i den rette størrelse, så de ikke forhindrer dine bevægelser, men samtidig må de heller ikke være så læse, at de falder af under din træning.

Stort set alle træningshandsker er forsynet med en størrelsesguide, hvilket sikrer, at du nemt kan finde et par handsker i den rette størrelse. Det betyder naturligvis, at du skal sørge for at måle dine hænder, inden du beslutter dig for størrelsen.

Endvidere er det også vigtigt at vælge et par handsker, der er blevet udstyret med en velcrolukning. Det vil nemlig være med til at sikre, at det er relativt nemt at regulere på størrelsen.

Pris

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er stor forskel på, hvad det vil koste dig at købe et par træningshandsker. Det er nemlig muligt at finde dem i et hav af prisklasser, hvilket også betyder, at det kan være svært at få et overblik over, hvad de egentlig koster.

Langt de fleste træningshandsker kan dog fås til en pris, der lyder på mellem 200 kr. og 400 kr. Prisen afhænger primært af det valgte materialer, men også, hvor meget af dine hænder, du ønsker, at de skal dække. Ligeledes har det også betydning, om du vælger handsker med håndledsstøtte eller ej.

Dette vidner dog klart og tydeligt om, at det sagtens kan lade sig gøre at købe et par handsker til træning, uden at skulle investere en formue i dem. Desværre er det langt fra alle, der er klar over, at det faktisk sagtens kan lade sig gøre.

Inden du farer ud og køber de billigste træningshandsker, du kan finde, er det dog vigtigt, at du tænker dig om. Der er nemlig en direkte sammenhæng mellem pris og kvalitet, hvorfor du skal være villig til at betale, hvad det koster, hvis du vil have en høj kvalitet.

Giv denne post en karakter

Svensknøgle – find den bedste til prisen

Tidligere artikel

CO2 svejser – det nemmeste svejseapparat

Næste artikel

Du kan måske også lide