BoligByggematerialer

Træbeton. De bedste tilbud online

0

Du kan bruge træbeton i en lang række sammenhænge. Ofte bliver materialet brugt til at udarbejde lyddæmpende loftplader, der kan monteres i rum med dårlig akustik eller højt støjniveau.

Leder du efter træbetonplader, har du faktisk flere muligheder, end du sandsynligvis selv er klar over. Træbeton er nemlig ikke blot træbeton, da der er forskel på alt fra udseendet til størrelsen og udformningen af pladerne.

Brug træbetonplader til at dæmpe støjgener i et rum

Hvis du befinder dig i et mindre lokale, er det sjældent, at du vil opleve, at der opstår støjgener som følge af dårlig akustik. Hvis der derimod er tale om et stort rum, eller et rum med højt til loftet (fx loft til kip), kan du opleve, at der opstår gener, der er forårsaget af dårlig akustik i lokalet.

Det er noget, man kan komme ud for i en hvilken som helst ejendom. Derfor er det ikke blot i store kontorbygning, restauranter e.l., at det kan opleves. Det er også noget, der sagtens kan forekomme i et privat hjem, hvis man – som nævnt herover – for eksempel har højt til loftet eller lignende.

Bor du i et hus, hvor du har et skønt køkkenalrum i åben forbindelse med stuen, er der en risiko for, at du i dette lokale oplever dårlig akustik. Det er der flere årsager til, men det er ofte forårsaget af, at der er enten træ- eller stengulv, højt til loftet, store vægflader eller vinduespartier.

Det kan dog også sagtens være, at der blot er tale om et stort lokale med mange åbne kvadratmeter. I alle tilfælde vil der dog være et stort antal glatte overflader, der kan reflektere lyden tilbage i rummet. Det kan virke ubetydeligt, men det er med til at forårsage dårlig akustik og støjgener.

Sådan løser du problemer

Hvis det er noget, du oplever et problem med i dit eget hjem, kan du dog glæde dig over, at det ikke er svært at gøre noget ved det. Der er faktisk flere måder at løse det på, men den bedste løsning er dog at benytte dig af træbeton i form af lyddæmpende loftplader til at skabe en bedre akustik.

Ved at få lavet et lyddæmpende loft ved hjælp af disse plader, er det muligt at forbedre akustikken i et rum. Hver enkelt af disse plader er blevet designet på en sådan vis, at de fungerer som lyddæmpende plader. Det gør det til en løsning, der ikke blot er god, men også nem at bruge.

Det er meget normalt, at disse plader bliver monteret i forbindelse med nybyggeri og renovering. Det er dog også muligt at få dem eftermonteret, hvilket mange vælger at gøre. Har du et eller flere rum i din bolig, hvor du oplever dårlig akustik, er det derfor værd at overveje at montere dem.

Hvordan vælger man de rette træbetonplader?

Har du i sinde at købe træbetonplader? I så fald har du mange muligheder. Det er ikke alle, der er klar over dette. Mange tror, at alle plader er ens, men sådan forholder det sig faktisk ikke. Derimod er der stor forskel på de mange forskellige plader af træbeton, du finder på det danske marked.

Som følge af dette, er det også vigtigt, at du sørger for at vælge med omhu, hvis du har planer om at købe plader i træbeton. Der er nemlig forskel på alt lige fra kvaliteten til udseendet af de forskellige træbetonplader, der kan købes, hvorfor der også er flere faktorer, der har betydning for dit valg.

Hvis det er første gang, du står over for at skulle købe plader i træbeton, er det ikke sikkert, at du ved, hvad du skal holde fokus på. Der er op til flere faktorer, der er vigtige, når du skal købe træbeton, hvilket du kan blive klogere på herunder.

Farve

Når du skal købe plader, der er lavet i træbeton, er det blandt andet farven, der er vigtig at tage højde for. Faktisk er det en meget vital del af dit valg, da det har stor betydning for, hvordan pladerne vil tage sig ud, når de er blevet monteret på loftet i hver enkelt rum.

Hvis du skal montere dem i loftet i et lille rum, som du gerne vil have til at virke lidt større, bør du vælger plader i lyse farver. Det er selvfølgelig bedst, at du vælger plader, der er hvide, da de netop kan få rummet til at se større ud, samtidig med, at du kan nyde godt at lydegenskaberne.

Hvis du derimod har et ønske om at skabe en mere intim atmosfære i rummet, er du bedre stillet ved at vælge et mørkere loft. I de fleste tilfælde er det dog træbeton i lyse nuancer, der bliver valgt til de danske hjem – og det er sandsynligvis også, hvad du er på jagt efter.

Da de ikke har nogen indflydelse på selve effekten af dem, er det op til dig selv at vurdere, hvad den rette farve er. Har du i sinde at købe træbetonplader, er du dog nødt til at finde ud af, hvilken farve, de skal have. Det er i hvert fald med at gøre det lettere at finde frem til de helt rette plader.

Størrelse

Træbetonplader kan ikke blot fås i forskellige tykkelser. Du har også mulighed for at vælge mellem plader i flere forskellige størrelser. Derfor er både tykkelse og størrelse også aspekter, der skal være i fokus, når du står over for at skulle investere i nye træbetonplader til dit loft.

Når du skal finde den rette størrelse, er der selvfølgelig flere forskellige faktorer, der skal vælges ud fra. Som udgangspunkt handler det dog blot om at finde ud af, hvilken størrelse du mener, der er den pæneste. Dog er der også andre faktorer at tage højde for i denne forbindelse.

Hvis du gerne vil sikre, at pladerne ikke er for markante, når du har monteret dem, er det en god idé at vælge en plade, der ikke er for tyk. Hvis du vælger plader, der er tykke, vil det nemlig betyde, at de ser mere markante ud, når de er blevet monteret på dit loft.

Træbeton sikrer også en mere effektiv brandsikring

Træbeton er et materiale, der består af både træ og cement. Træ er i sig selv et både organisk og brandbart materiale, men hver eneste træfiber er dog omsluttet med og beskyttet af en form for ikke-brandbar cement.

Det er med til at sikre, at det er et meget svagt antændeligt materiale, der i tilfælde af brand kun vil afgive en svag varme. Ikke nok med det, så udvikler det næsten ingen røg. Det er selvfølgelig også en fordel, at det på denne måde kan være med til at sikre mod brand.

Hertil er det også værd at nævne, at det er et materiale, der har de bedste egenskaber fra både træ og cementer. Det byder blandt andet på en naturlig åndbarhed fra træet samt den høje styrke fra cementen.

Det er selve hærdnings- og afbindingsprocessen, der gør, at cementen i pladerne bliver til beton. Desuden er det træets naturlige egenskaber, der er med til at gøre materialet åndbart. Det er en god kombination, der sikrer robuste plader, der ovenikøbet også er i stand til at optage og afgive fugt.

Kan man bruge træbetonplader i vådrum?

Det er ikke noget problem at gøre brug af plader i dette materiale i vådrum, hvis du har et ønske om dette. Hvis du har planer om at bruge det på dit badeværelse eller andre vådrum, er det ikke noget, du skal være bekymret for at gøre, da du sagtens kan dette.

Årsagen til dette er, at det er et materiale, der ikke kan rådne. Dertil er det også et materiale, der ikke kan danne grobund for svamp. Hertil er det også værd at nævne, at det er nemt at bearbejde og save i, hvis du skulle få brug for at save nogle af dine plader til, for at få dem til at passe.

Det er dog kun i få tilfælde, at der er behov for at gøre brug af sådanne plader i vådrum. Skulle du stå i en situation, hvor der er brug for det, er der dog ikke nogen problemer ved det. Som der også er givet udtryk for herover, kan det nemlig sagtens holde til at blive hængt op i et vådrum.

Forskel på priserne på træbetonplader

Hvis du har i sinde at købe plader i træbeton, er der flere ting, der skal være i fokus, når du skal vælge blandt dem. Det er dog også vigtigt, at du er klar over, at der er forskel på priserne på pladerne – og du skal ikke blot gå efter de billigste, selvom det er nærliggende at tro.

Årsagen til, at du ikke blot skal gå efter de billigste plader, der er lavet i træbeton er, at der også er forskel på kvaliteten af dem. For at være sikker på, at du får fat i plader, der bryster sig af en høj kvalitet, er der ikke nogen vej udenom, at du er nødt til at betale for det.

Giv denne post en karakter

DeWalt græstrimmer

Tidligere artikel

Elevationssenge 140×200 – stort udvalg af tilbud

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig