Bedste Teleskopstige pris
Værktøj

Teleskopstige. Find bedste stige til prisen

0

Jeg har hjulpet min naboer og andre på vores vej med en masse forskellige gør-det-selv projekter gennem tiden. Forleden skulle jeg hjælpe med at fuge omkring deres vinduer. Her havde jeg brug for en stige, så jeg kunne nå. Det kan være noget af en opgave, når man skal flytte rundt på en lang og stor stige, så derfor har jeg investeret i en teleskopstige, som har mange forskellige fordele.

Hvad er en teleskopstige?

De fleste vil opleve stor glæde, ved at investere i en teleskopstige. På grund af deres vægt og størrelse, er de lette at transportere, og den kan nemt ligge i bagagerummet eller på bilens bagside. På den måde behøver man ikke at bruge hverken en kassevogn, tagbøjle eller trailer, når man skal ud og arbejde i højderne et stykke væk fra sit eget hus. Den måde, at teleskopstiger adskiller sig fra en almindelig arbejdsstige, er fordi den kan foldes sammen, så den er let at have med at gøre.

Hvordan fungerer en teleskopstige?

Den helt almindelige teleskopstige, er udstyret med en mekanisme, som gør, at du kan folde den ud trin for trin. En teleskopstige er lidt mere teknisk i konstruktionen og det gør, at den er mere sart og tager mere imod end de øvrige og mere klassiske stigetyper. Derfor er det vigtigt, at du passer godt på din teleskopstige, så den ikke bliver beskadiget, og det kommer til at gå ud over teleskopmekanismen. Hvis den eksempelvis får et stød eller et slag fra en sten, kan du risikere, at mekanismen går i stykker, og så er stigen altså for usikker og dermed ikke til at bruge. Det er også vigtigt, at din stige er ren, og at den ikke er fyldt med fedt, olie eller maling, som kan gøre den glat.

Jeg anbefaler, at du kun anvender stigen på jævnt underlag. Det sikrer dig, at stigen står stabilt, og dermed minimeres du risikoen for, at stigen vælter. Hvis du skal løse en opgave, hvor det er nødvendigt at bruge stigen på et ujævnt underlagt, så findes der heldigvis sikkerhedsmæssige løsninger på det.

Vangeforlængere: Forlænger teleskopstigens ben, så den kan stå stabilt på fx trapper, selvom der er niveauforskel på trinnene.

Skridsikkerhed: Det er vigtigt, at du vælger en model, som har skridsikre flader under fødderne. Alternativt kan du købe disse stigesko separat.

For at opsummere sikkerhedsanvendelsen af teleskopstigen:

  • Jævnt underlag
  • Du skal sikre dig, at alle trin er faste, inden du træder op på stigen
  • Hold altid fast i stigen, når du befinder dig på stigen
  • Få en anden person, til at holde stigen forneden

Fordelene ved en teleskopstige

Der er mange fordele forbundet med at investere i en teleskopstige.

  • Denne stigetype vejer ikke ret meget, og derfor er de nemme at håndtere. De vejer langt mindre, end de almindelige stiger, du kender til.
  • Når stigen er foldet sammen, så fylder den ikke ret meget mere end en sportstaske, hvorfor den er let at opbevare.
  • I og med teleskopstigen hverken vejer eller fylder ret meget, bliver den nem at fragte rundt.
  • De fleste teleskopstiger har en blank aluminiumsoverflade, som gør rengøringen og vedligeholdelsen nem, så længe du har en våd karklud til rådighed.

De mange fordele betyder, at hvis du er ude efter en nem og sikker løsning, som er nem at håndtere, så bør du investere i en teleskopstige.

Hvad koster en teleskopstige?

Teleskopstiger findes i flere forskellige størrelser og udgaver, og fås desuden i flere forskellige prisklasser. Inden du lader dig friste af de billige priser, vil jeg anbefale dig, at du undersøger mekanismen i stigen. Teleskopstiger er generelt i den højere ende af prisskalaen, og derfor kan man hurtigt blive fristet af de billigere modeller – men lad vær’ med det.

Jeg har nemlig erfaret, at pris og kvalitet ofte hænger sammen, ved køb af teleskopstiger. Det betyder, at hvis du køber den billigste model, så vil den være ekstra usikker, fordi den er svær at låse rigtigt, og det gør altså, at den er farlig at benytte. De billige modeller er tilmed også produceret billigere i de fleste tilfælde, og derfor kan man risikere, at den ikke holder i længden.

Generelt vil jeg sige, at en teleskopstige koster mere end de klassiske enkeltstiger. Det er naturligvis forårsaget af den mekanisme, som er lidt dyrere at producere teleskopstigerne med. Jo flere funktioner og jo mere praktisk en stige er, desto højere er prisen. Jeg opvejer dog de ekstra penge teleskopstige koster med, at jeg ikke skal bruge penge på en trailer eller en tagbøjle for at få plads til enkeltstigen, hvis jeg skal have den med mig.

Hvis jeg skal være helt specifik omkring prisen, så koster de små teleskopstiger, som desuden vil være til stor gavn i ethvert hjem eller sommerhus, fra 1500kr.

Hvis du skal bruge en mere arbejdsrelateret og professionel teleskopstige, så skal du smide lidt flere penge efter den, og her ligger prisen fra 2500kr.

Jo længere stige du har brug for, desto dyrere bliver den.

Sådan finder du den bedste teleskopstige

Hvis du kun tænker på at spare plads eller penge, og det er hovedårsagerne til, at du overvejer en teleskopstige, så tager du helt fejl. Det vigtigste, når du skal købe en ny stige eller andet arbejdsredskab er sikkerheden. Du må altså ikke kun tænke på de praktiske fordele, der er forbundet med købet. Det er vigtigt, at stigen fungerer optimalt og ikke har fejl eller mangler, når man bruger den, for ellers er der risiko for, at den klapper sammen, når du står på den.

Jeg anbefaler, at du vælger en teleskopstige der er:

  • Sikkerhedsgodkendt
  • Fra et kendt og veltestet mærke

I forhold til højden bør du vælge den ud fra, hvilket formål du skal bruge stigen til, og dermed hvor højt du har brug for at kunne komme op. Du skal huske på, at det er mere sikkert at have en stige, der passer i højden i forhold til at have en stige, som er markant længere, end den længde stige du faktisk har brug for.

Andre relevante artikler: 

WienerstigeTrappestigeRullestillads 

5/5 - (3 votes)

Buskrydder. Find den bedste og mest effektive

Tidligere artikel

Infrarød sauna

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Værktøj