PlejeTræning og fitness

Svangstøtte

0

En svangstøtte kan bruges i flere sammenhænge. De fleste bruger den, fordi de har en nedsunket svang, men den kan også bruges, hvis man blot har brug for støtte under foden. Uanset anledningen, er formålet dog altid at give korrekt støtte til svangen.

Hvad er en svangstøtte?

En svangstøtte er lavet med henblik på at kunne støtte og aflaste svangen. Det handler naturligvis om, at du skal kunne undgå, at du bliver ramt af samme skader i svangen, hvis du benytter dig af en svangstøtte.

Der er stor forskel på de mange svangstøtter, der er at finde på det danske marked, men de er dog også ens på nogle punkter. Blandt andet er de alle blevet udviklet i både bløde, stødabsorberende og slidstærke materialer.

Hvad dette vil sige er, at man bedst kan beskrive en svangstøtte som et specielt indlæg, du skal have i dine sko. Det skal placeres således, at det ligger korrekt under svangen på din fod. Er det ikke placeret korrekt, vil den ikke give det rette udbytte at gå med.

Hvornår har man brug for svangstøtte?

Dine fødder bliver udsat for en stor belastning hver eneste dag. Derfor er det vigtigt, at du gør, hvad du kan for at passe på dine fødder. Hvis du oplever, at du har store problemer med svangen, kan det betyde, at du skal have fat i en svangstøtte.

Det er dine trædepuder, der tager imod hele kroppens vægt, når du tager et skridt eller hopper. En stor del af det tryk, der kommer fra kroppens vægt, ender med at blive placeret på svangen for hvert skridt. Det betyder, at svangen bliver lavere.

Det er ikke muligt at give et konkret svar på, hvornår man skal bruge en svangstøtte, da det afhænger af fler eting. Hvis du føler, at du har ondt eller at din svang ikke holder sig oppe, skal du naturligvis have fat i en svangstøtte.

Hvad dette vil sige er, at det er en personlig vurdering, hvornår man har brug for en svangstøtte. Er du i tvivl om, hvorvidt det vil være den rette løsning for dig, bør du alliere dig med en professionel behandler, der kan give dig relevant rådgivning om det.

Tøv ikke med at bruge en svangstøtte

Desværre er der mange, der har en tendens til at tænke, at de ikke har brug for en svangstøtte. Af denne grund ender de også med at undlade at bruge en. Det er en skam, for de kan ganske enkelt gøre underværker for både dine smerter og din gang.

Hvis du selv har fundet ud af, eller du er blevet anbefalet at bruge en svangstøtte, bør du ikke tøve med at gøre det. Der er rigtig mange fordele ved at bruge den, og ofte er de faktisk ikke specielt dyre at anskaffe sig.

Som der også er givet udtryk for før, så kan du med fordel vælge at tage kontakt til en behandler, hvis du er i tvivl om, hvorvidt en svangstøtte er det rette valg for dig. Langt de fleste, der har smerter i svangen, vil dog have gavn af at bruge en svangstøtte.

Hvordan vælger man den rette svangstøtte?

Har du besluttet dig for, at du gerne vil have fat i en svangstøtte? I så fald er der en god chance for, at du allerede har taget et kig på det store udvalg. Har du det, føler du dig måske en anelse overrumplet over de mange muligheder.

Derfor er det vigtigt, at du sørger for at tage dig god tid til at vælge blandt de mange muligheder. Du skal nemlig sørge for at finde frem til netop den svangstøtte, der er den rette for dig.

For at sikre, at du får fat i den bedste støtte for dit vedkommende, er der flere detaljer, der skal være i fokus. En række af de ting, der er vigtige at have fokus på, vil du blive præsenteret for herunder.

Materialer

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det kan være svært at finde frem til den helt rette svangstøtte. Som der også er givet udtryk for herover, er der nemlig mange at vælge mellem. For at sikre, at du gør et godt køb, er det dog især vigtigt at have fokus på materialerne.

Svangstøtter bliver lavet i mange forskellige materialer, hvorfor man har en del valgmuligheder i denne forbindelse. Det anbefales dog, at man vælger en model, der er lavet i blødt og stødabsorberende materiale, da det giver den bedste effekt.

Samtidig sikres du også, at det er meget behageligt at have svangstøtten i din sko og under din fod, hvis den er lavet i bløde og stødabsorberende materialer. Derfor er det bestemt et aspekt, der er værd at holde øje med, når du skal vælge.

Størrelse

Størrelsen er bestemt også et vigtigt aspekt. Det er nemlig afgørende, at størrelsen er den rette, hvis du skal have det fulde udbytte af den. Derfor skal du sørge for at måle op, inden du vælger, så du ikke kommer til at vælge den forkerte størrelse.

Det handler dog ikke blot om, at du får mindre effekt, hvis du vælger en støtte i en for stor eller lille størrelse. Det handler i lige så høj grad om, at det fjerner en del af komforten. Det er nemlig ikke behageligt at gå med en svangstøtte i skoen, der er for stor eller lille.

Heldigvis er det muligt at få svangstøtter i rigtig mange størrelser. Derfor skal du ikke være bekymret for, om det kan lade sig gøre at finde frem til en god svangstøtte i din størrelse. Det er selvfølgelig gældende, uanset om du har store eller små fødder.

Med eller uden pelotte?

Det er ikke alle svangstøtter, der er blevet udstyret med en pelotte. Derfor er det også et aspekt, der skal tages op til overvejelse. Hvorvidt man vælger at have en pelotte eller ej, er en personlig vurdering, men den kan dog gøre stor gavn.

En pelotte vil især være en værdifuld tilføjelse til dit indlæg, hvis du har en nedsunken forfod. Dette kan nemlig føre til en del smerter og gener, men disse kan forebygges og lindres, hvis du køber et indlæg til dine sko med både svangstøtte og pelotte.

Har du ikke problemer med en nedsunken forfod, vil det dog næppe give mening for dig at købe et indlæg med pelotte. Derfor er det hovedsageligt dette, der er afgørende for, om det giver mening at betale for en pelotte eller ej.

Form

Det anbefales også, at du sørger for at holde øje med formen på din svangstøtte. Her skal du både sikre, at den har en god form, der passer til din fod, men også, at den passer i dine sko. Det er nemlig ikke alle støtter, der kan passe ned i alle sko.

Leder du eksempelvis efter en svangstøtte, der også kan bruges i spidse sko, skal du være særligt opmærksom. Det er nemlig kun en mindre del af udvalget, der har en form, der medfører, at det også er muligt at gøre brug af dem, når du har spidse sko på.

Uanset hvad du har af præferencer og krav, når det kommer til formen, kan du dog finde noget, der passer. I dag er det nemlig muligt at finde svangstøtter i et bredt spektrum af forskellige størrelser og former, og derfor finder du også en løsning, der er som skabt til dig.

Pris

Det er svært at give et konkret svar på, hvad du skal betale for en svangstøtte. Det skyldes, at de findes i et hav af varianter, der adskiller sig fra hinanden på næsten lige så mange punkter. Derfor er det kun naturligt, at der også er en vis forskel på priserne.

Du kan sagtens købe en svangstøtte til blot 60-70 kr., men de er dog sjældent særlig gode. Vil du være sikker på, at du får god værdi for dine penge, anbefales det at vælge en model, der koster min. det dobbelte. Det giver dig nemlig en sikkerhed for kvaliteten.

Man kan også sagtens finde en svangstøtte, der koster op mod 500 kr., men det er dog ikke alle, der har behov for så avanceret en støtte. Langt de fleste ender med at finde en model, de er tilfredse med for mellem 200 kr. og 350 kr.

Er det økonomiske aspekt ikke noget, der har et synderligt fokus for dig, er der naturligvis ingen grund til at gøre prisen til et af de parametre, der er afgørende for dit valg.

Giv denne post en karakter

Boremaskine – værktøjet du ikke kan undvære

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Pleje